Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Zonguldak
Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri kitap fuarında
08 Mayıs 2026 Cuma - 20:30:42
Zonguldak Belediyesi’nin sahil kordonunda düzenlediği kitap fuarı, 85 yazar ve 50 yayınevini ağırlıyor. 17 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuarı Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri de ziyaret ederek keyif dolu anlar geçirdi. Zonguldak Belediyesince sahil kordonunda düzenlenen ve 85 yazar ile 50 yayınevini bir araya getiren kitap fuarı, törenle kapılarını açtı. Açılışta yapılan konuşmada, bilgi çağında okuyan ve okutanın desteklenmesi gerektiği, bu tip etkinliklerin öneminin altı çizildi. Fuarı ziyaret eden kitapseverler, yazarlarla sohbet etme ve söyleşilere katılma imkanı buldu. Etkinliğin ilk konukları arasında öğrenciler de yer aldı. Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri, stantları ziyaret ederek kitapları inceledi ve beğendikleri eserleri satın aldı.
08 Mayıs 2026 Cuma - 20:20
Maden ocağında hayat kurtaran tatbikat
Zonguldak’ta maden ocağında düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. İşçiler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan tatbikatta, maden işçileri yaşanabilecek bir deprem anında maden ocağından en hızlı şekilde tahliye olmayı başardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde her yıl kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında tatbikat gerçekleştirildi. Yerin 320 metre altında düzenlenen deprem tatbikatında maden işçileri de yer aldı. Sabah 05.00 sıralarında başlayan tatbikatta, çalışma alanlarında kömür kazan madencileri için sirenler çalmaya başladı. Depremle birlikte yangının da başlamasıyla birlikte sirenler çalmaya başladı. İkazları duyan işçiler işçiler, mühendis ve amirleriyle tahliyeleri gerçekleştirdi. Madenciler, oksijenli ferdi kurtarıcı (OFK) olarak adlandırılan gaz maskelerini de takarak yerin metrelerce altından yukarıya çıktı. İhbar üzerine maden ocağına tahlisiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. Tatbikat son madencinin de tahliye edilip senaryo gereği tedavi altına alınmasının ardından başarıyla sonuçlandı. Müessese Müdürü Ümit Değirmenci, "Her 6 ayda gerçekleştirdiğimiz tatbikatlardan birisini başarıyla tamamladık. Bu tatbikatımızı gece vardiyasında gerçekleştirdik. İSG Haftasında hem sizleri iş güvenliği alanında daha duyarlı olmaya yönlendirmek, hem de her türlü olumsuzluğa karşı bizler ve sizlerin hazır olmasını sağlamak birinci önceliğimizdir" dedi. "’Bir şey olmaz’ mantığı ölüme götürür’" Madenciliğin hata kabul etmediğine dikkat çeken Değirmenci, "Yaptığımız iş madencilik. Her an her dakika hazır olmalıyız. Riski yüksek bir meslek hayatımız var. Bu tatbikatımızı deprem üzerine kurduk. Senaryo gereği yapmamız gereken ne varsa eksiksiz olarak yapıldı ve bir sorun yaşamadık. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirli aralıklarla sizlere hatırlatıyoruz. İş güvenliği birinci önceliğimiz ve sizlere her zaman bunu söylüyoruz. ‘Bir şey olmaz’ mantığı bu sektörde bizleri ölüme götürür. ’Her an her şey olabilir’ diye düşünüp yanımızdaki arkadaşın koruyup kollamak zorundayız. Çalıştığınız yerleri iş güvenliğine uygun bırakın. Sizden sonra orada bir arkadaşınızın, köylünüzün, komşunuzun çalışacağını unutmayın. İşinizi yarım bırakmamaya çalışın. Kullandığınız malzemenin, yaptığınız işin tam olduğuna kanaat getirin ki sizden sonra gelen ve orada çalışan arkadaşınızın hayatına sebep olmayın" ifadelerini kullandı. Madencilere teşekkür eden İşletme Müdürü Melih Özer de, "Bu süreçlerde bizler sizin OFK maske kullanımı alışkanlığınızı artırmak ve maskelerimizin önemine dikkat çekmek istedik. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikata gösterdiğiniz ehemmiyet için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
08 Mayıs 2026 Cuma - 16:36
Maden ocağında iş kazası: 1 yaralı
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)Kozlu Müessesinde meydana gelen iş kazasında H.K isimli madenci yaralandı. Edinilen bilgiye göre, olay, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)Kozlu Müessesinde meydana geldi. İddiaya göre, H.K isimli madenci ocakta çalışma esnasında ayağına taş düştü. H.K isimli yaralı madenci arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılarak sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri H.K isimli madenciye ilk müdahaleyi yaparak hastaneye götürdü. Hastanede tedavi altına alınan H.K isimli madencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
08 Mayıs 2026 Cuma - 15:30
Dernek binasına giren yılanı itfaiye yakalayıp doğaya saldı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir dernek binasının kapıdan girmeye çalışan 1,5 metre uzunluğundaki yılan, Alaplı İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak doğaya salındı. Olay, ilçeye bağlı Alaplı Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan sahil alanındaki dernek binası önünde yaşandı. Dernek binasına kapısından içeriğe girmeye çalışan 1,5 metre uzunluğundaki yılan gören vatandaşlar sahipleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan ’yılan timi’ olay yerine giderek yılanı yakalama çalışması başlattı. Kısa süren çalışmalarda yılan yakalanarak doğaya bırakıldı. İtfaiye personeli Rıdvan Atay, "Yılan ihbarı aldıktan sonra hemen İtfaiye müdürlüğü olarak olay yerine gittik. Tam bir dernek binasına girerken yılanı alarak hemen doğaya salıverdik. Yakaladığımız yılan küpeli zehirli değil ama hırçındır. Bu yılanları evimizde gördüğümüzde itfaiyeyi arayalım. Öldürmeyelim, sonuç da o da bir canlı, doğal ortamına bırakacağız" dedi.
09 Temmuz 2023 Pazar - 14:19
Zonguldak’ta heyelan anı kamerada
Zonguldak’ta sabah saatlerinde karayolunda meydana gelen heyelanın ardından yeni heyelanlar meydana geldi. Ekipler kapanan yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.Zonguldak-İstanbul karayolunda sabah saatlerinde meydana gelen heyelanın ardından Zonguldak istikametinde yeni heyelan meydana geldi. Güzergah boyunca büyüklü küçüklü çok sayıda heyelan nedeniyle Zonguldak istikameti trafiğe kapanan yolda ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Acil durumu ve hastası olanların haricinde araçların geçişine izin verilmeyerek, sürücüler alternatif güzergahlara yönlendiriliyor. Öte yandan, heyelan anı kameralara yansıdı.
09 Temmuz 2023 Pazar - 14:01
Yolda kalan ambulansı itfaiye kurtardı
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde su taşkını nedeniyle yolda kalan ambulansı itfaiye kurtardı.Edinilen bilgiye göre olay, öğlen saatlerinde Devrek TOKİ konutları mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, su taşkını nedeniyle hasta taşıyan ambulans yolda kaldı. Yetkililerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucunda ambulansı sudan çıkararak kurtardı. Ekiplerin hummalı çalışması vatandaşlardan büyük takdir topladı.
09 Temmuz 2023 Pazar - 13:49
Zonguldak’ın ilçelerinde sağanak taşkınlara neden oldu
Zonguldak’ın Alaplı ve Ereğli ilçelerinde etkili olan sağanak sonrası çay ve derelerde taşkınlar meydana geldi.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde etkili olan sağanak yağmur taşkınlara neden oldu. Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu köyü ortasından geçen Çaylıoğlu Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Taşkın sonrası çevredeki parklar ve kaza yeri sular altında kaldı. Gümeli beldesinde ise bazı köy yolları yağmur nedeniyle toprak kaymasına neden oldu.Öte yandan, Alaplı’dan geçen çayda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle tedbirler arttırıldı. Alaplı Belediyesi ekipleri, araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşlara çay boyuna araçlarını park etmemeleri hususunda uyarılarda bulunuyor.
09 Temmuz 2023 Pazar - 13:25
Kuvvetli yağış beldede hayatı olumsuz etkiliyor
Zonguldak’ın Karaman beldesinde etkili olan kuvvetli sağanak sonrası yollar göle dönerken, bazı binalarda su baskınları yaşandı.
09 Temmuz 2023 Pazar - 12:29
Dere taştı, üç köye ulaşım sağlanan köprü ulaşıma kapandı
Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde üç köye ulaşım sağlanan köprü, derenin taşması sonucunda ulaşıma kapandı.Zonguldak’ta sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışla birlikte derelerin debileri yükseldi. Devrek’in Çaydeğirmeni beldesinde Bük Köprüsü, derenin debisinin yükselmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Köprü sular altında kalırken, trafik durma noktasına geldi.Derenin taşmasıyla birlikte ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
09 Temmuz 2023 Pazar - 12:23
Zonguldak’ta sel afetine karşı bin 174 personel ve 358 araç görevlendirildi
Zonguldak’ta şiddetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı bin 174 personel, 358 araç ve iş merkezi, 5 zodyak bot görevlendirildi.Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ilde devam eden yağışlar nedeniyle yetkililerle AFAD ve Acil Koordinasyon Merkezi’nde bir toplantı yaptı. Toplantıda AFAD Merkezine 66 ihbar geldiği ve kapanan yollarda kontrollü geçiş sağlandığı belirtildi. Vali Tutulmaz’ın talimatı ile il genelinde bin 174 personel, 358 araç ve iş merkezi, 5 zodyak bot görevlendirildiği ifade edildi.
09 Temmuz 2023 Pazar - 11:49
Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü’ne bir kupa daha geliyor
Haziran ayının son haftasında Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü’nde düzenlenmiş olan Türkiye Tenis Federasyonu 14 Yaş tenis turnuvasından iki şampiyonlukla çıkan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübüne bir şampiyonluk haberi de Ankara’dan geldi.3-8 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Tenis Federasyonu Türkiye serisi 8-9-10 Yaş Yaz Kupası tenis şampiyonası 10 yaş kategorisinde Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün lisanslı oyuncusu Derin Türkçelik, teklerde yarı finale kadar yükselme başarısını gösterdikten sonra partneri olan Ankaralı tenisçi Ahen Dora ile birlikte çiftler şampiyonluğuna ulaştı.Final maçında Ankara’dan Ela Böke/Duru Şatır çiftini 4-1 ve 4-0 lık skorlarla 2-0 mağlup eden Derin Türkçelik (Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü) / Ahen Dora (Ankara Tenis Kulübü) çifti şampiyonluk kupasını kazandı. Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu 10 yaş kategorisi lisanslı oyuncuları Derin Türkçelik ile partneri olan Ankara Tenis Kulübü oyuncusu Ahen Dora’yı kutlayarak başarılarının devamını diledi.Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:"72 Yıllık tarihi kulübümüz Zonguldak kentimizi bir kez daha gururlandırmıştır. Altyapıda yetiştirdiğimiz oyuncularımızın başarıları bizleri çok mutlu etmekte ve kulübümüzün parlak tarihine yeni sayfalar eklemektedir. Ankara’da yapılan şampiyonada 10 yaş kategorisinde teklerde yarı finale kadar yükselen ve daha sonra partneri Ahen Dora ile birlikte çiftler kategorisinde şampiyonluk kupasını kazanan oyuncumuz Derin Türkçelik’i, antrenörlerimizi ve oyuncumuzun ailesini kutluyoruz."
09 Temmuz 2023 Pazar - 10:35
Sağanak su baskınlarına yol açtı
Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışla dereler yükseldi, rögarlardan su taştı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarıda bulunduğu kuvvetli yağış, etkili oldu. Gökçebey ilçesinin farklı noktalarında, dere debileri yükselirken rögarlardan su taştı. Sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, kazalar art arda geldi. Gökçebey’de rögar kapaklarından taşan su mahalleyi adeta gölete çevirdi. Polis ekiplerinin uyarılarının ardından araçlar tehlikeli bölgelerden uzaklaştırıldı.
09 Temmuz 2023 Pazar - 10:26
Zonguldak’ta Ilıksu deresi taştı, karayolunda heyelan meydana geldi
Zonguldak’ta şiddetli yağışlar nedeniyle Kozlu ilçesindeki Ilıksu deresi taştı.
09 Temmuz 2023 Pazar - 00:45
Zonguldak’ta yağmur altında Haluk Levent coşkusu
Zonguldak’ta düzenlenen otuz ikinci baston ve kültür festivalinde gerçekleşen Devrek baston ve kültür festivali Açıkhava Konserleri kapsamında sahneye çıkan Haluk Levent, sevilen şarkılarını seslendirdi.Yağmura rağmen alanı dolduran kalabalık, tüm şarkılara coşkuyla eşlik etti. 2 saatlik konserinin yarısında seyirciler arasında dolaşarak şarkılarını söyleyen Haluk Levent, hikâyeleri ve sohbetiyle de sevenlerine keyifli dakikalar yaşattı. Kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile binlerce kişiye yardım eli uzatan Haluk Levent sahnesinde Devrek ‘in yöresel türküsünü söyleyerek halk ile coşkuyu yaşadıKapanışta ise İzmir Marşı’nı okuyarak havai fişek gösterileri ile kapanış yaptı
09 Temmuz 2023 Pazar - 00:23
Ereğli’de Köfn rüzgarı esti
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nde ünlü müzik grubu Köfn sahne aldı.Kdz. Ereğli ilçesinde bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nin üçüncü gününde Köfn sahne aldı. Yağmura rağmen hayranları ünlü müzik grubunun parçalarıyla eğlendi.“Bi Tek Ben Anlarım”, “Al Aramızdan” gibi şarkılarını seslendiren müzik grubu, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede performans sergiledi.Köfn Müzik Grubu üyeleri Salman Tin ve Bilge Kaan Etil, söyledikleri şarkılarla özellikle gençleri mest etti.
09 Temmuz 2023 Pazar - 00:08
Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi
23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilen ve Türkiye’nin Nobel’i olarak kabul edilen Sevgi, Barış, Dostluk (SBD) ödülü, 6 Şubat depremlerinde Türkiye’nin gururu olan TTK Maden İşçilerine verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Kahraman madencilerimize Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman olduğu gibi ülkemizin gururu oldu” dedi.Kdz. Ereğli 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilen Sevgi, Barış, Dostluk ödülünün ikincisi, 6 Şubat depremlerinde ülkenin gururu olan TTK Maden İşçilerine verildi.Festival için alanda bulunan onbinlerce halkın önünde ödülü almak üzere TTK Arama Kurtarma Ekibi ile GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver sahneye davet edildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık sahneye çıkarak SBD ödülünü takdim madencilere takdim etti.Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 6 Şubat depremlerinde madencilerin fedakarca çalıştıklarını ve bir çok hayat kurtardıklarını belirterek; şunları söyledi:“Bu yıl Festival Yürütme Kurulu toplandı ve hiç tereddütsüz oy birliğiyle TTK Arama Kurtarma Ekibine, yani madencilerimize tüm madenciler adına Türkiye’nin Nobel’i olan Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü vermeye karar verdi. Bu ekip bütün madencilerimizi temsil ediyorlar. Onlar bizim kahramanlarımız. En acılı günlerimizde, kendi canlarını feda ederek kurtarma ekibi olarak inanılmazı başardılar. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da büyük ses getirdiler. Biz Ereğliler olarak onlarla iftihar ediyoruz. Onlar bizim canlarımız. Hem cesaretlerini, hem hayatlarını ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun. Bütün madencilerimizi saygıyla selamlıyorum. Şehit olan madencilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Kahraman madencilerimize Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman olduğu gibi ülkemizin gururu oldu.”Ödülü madenciler adına alan GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan ise şunları söyledi:“Genel Maden İşçileri adına, madencilerimiz adına değerli başkanımıza düşüncesinden ve ödülünden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, varolsun. Her şey bu millet için, bu vatan için. Teşekkür ediyoruz.”Ödül töreninde, madencilerin fedakarca yaptığı çalışmalara ilişkin sunulan video, alanda bulunan seyircilere duygulu anlar yaşattı, bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Zonguldaklı madenciler, halkın yoğun alkışları arasında sahneden ayrıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder