Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adana
Adana’da evin duvarına çarpan otomobil takla attı: 1 yaralı
23 Mart 2026 Pazartesi - 23:48:16
Adana’nın Kozan ilçesinden kontrolden çıkan otomobil, bir evin duvarına çarpıp takla attı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza, saat 21.30 sıralarında Kozan ilçesine bağlı Arslanpaşa Mahallesi Mustafa Faik Üstün Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, K.T., sağanak yağış sebebiyle kayganlaşan yolda 01 AOK 003 plakalı Volkswagen marka otomobilinin direksiyonun hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, bir evin duvarına çarpıp takla attı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan K.T., sağlık ekiplerince kaldırıldığı Kozan Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mart 2026 Pazartesi - 23:29
Trafikte bıçakla dehşet yaşatan baba-oğula 363 bin TL ceza
Adana’da trafikte önünü kestikleri otomobilin sürücüsüne bıçakla dehşet yaşatan tır şoförü baba ile oğluna toplam 363 bin TL para cezası kesildi. Olay, Seyhan ilçesi bağlı Yeşilevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde meydana geldi. Trafikte çıkan tartışmanın ardından tır şoförü Mehmet Necmi Z., sürücüsü ile tartıştığı otomobilin önünü kesti. Tırdan inen sürücünün oğlu Mehmetcan Z., bıçakla otomobile zarar verdi. Olay anı ise otomobilin araç içi kamerasına anbean yansıdı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Araştırma Şubesi ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde baba ve oğlu, Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde yakalandı. Mehmetcan Z.’in kavga sırasında elinde bulunan bıçakta ele geçirildi. Tır sürücüsü Mehmet Necmi Z.’ya 183 bin TL, oğlu Mehmetcan Z.’ye 180 bin TL olmak üzere toplam 363 bin TL para cezası kesildi. Sürücü Mehmet Necmi Z.’in ehliyetine 2 ay el konulurken, aracı da 2 ay trafikten men edildi. Baba ve oğlunun emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
23 Mart 2026 Pazartesi - 21:00
Trafikte dehşet: Tırdaki yolcu bıçakla saldırdı
Adana’da trafikte çıkan tartışmada tırda bulunan yolcu, otomobil sürücüsünün önünü kesip bıçakla saldırarak, araca zarar verdi. Yaşananlar araç kamerasına yansıdı.
23 Mart 2026 Pazartesi - 14:52
Kepme: "Finlandiya ve ülkemiz arasında bir ilke imza atmaktan onur duyuyoruz"
İstanbul Lider Koleji İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme, Finlandiya’nın uygulamalı bilimler alanındaki üniversitelerinden olan Laurea’dan akademisyen heyetinin ilk kez Türkiye’de öğrencilere ‘kabul sınavı’ yapacağını açıklayarak, süreçten memnuniyet duyduğunu söyledi. Finlandiya’nın dünyaca ünlü üniversitelerinden Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, öğrenci seçimi süreci kapsamında ilk kez Türkiye’ye bir heyet göndererek fiziksel sınav gerçekleştirecek. Bu sınav İstanbul Lider Koleji iş birliğiyle gerçekleşecek. İlk 30 öğrencinin sınav ücreti ev sahibinden Böylece Türkiye’den Finlandiya’da eğitim almak isteyen öğrenciler, Laurea’nın öğrenci kabul sürecine kendi ülkelerinde, daha erişilebilir şartlarda katılma imkanı bulacak. İstanbul Lider Kolejleri’nin sunduğu destek kapsamında ise sınava başvuran ilk 30 öğrencinin sınav giriş ücretleri kolej tarafından karşılanacak. Başvurular başladı Laurea’nın resmi duyurularına göre Türkiye başvuru dönemi 18 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında açık olacak. Adayların başvuru evrakını sisteme yüklemeleri için son tarih ise 8 Nisan. Uygun bulunan adaylara sınav davetleri daha sonra iletilecek ve giriş sınavları 21-24 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi; İşletme Yönetimi, İşletme Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Hizmetleri alanlarında Türkiye’den başvurular kabul ediyor. Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki bu bölümler Türkiye’de İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Hemşirelik bölümlerine denk geliyor. Sınavın Türkiye ayağı Ankara’da Başvuru sürecinde öğrencilerden lise transkripti, lise diploması ya da mezuniyet durumunu gösteren resmi belge ve en az IELTS 6.0 veya eşdeğeri bir İngilizce yeterlilik sonucu talep ediliyor. Sınav süreci, teorik değerlendirme ve mülakat olmak üzere iki temel aşamadan oluşuyor. Laurea’nın ilgili sayfalarında, Türkiye uygulamasında sınavların Ankara’da yapılacağı ve yalnızca uygun bulunan adayların sınava davet edileceği belirtildi. "Finlandiya ve ülkemiz arasında bir ilke imza atmaktan onur duyuyoruz" İstanbul Lider Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme de sürece ilişkin değerlendirmesinde bu iş birliğinin yalnızca akademik bir sınav organizasyonu olarak değil, öğrencilerin küresel geleceklerine dokunan stratejik bir adım olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Kepme, "Sektörle iç içe, uluslararası ölçekte güçlü bir eğitim modeli sunan Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Türkiye’ye ilk kez bir heyet göndererek öğrenci kabul sınavı yapacak olması, eğitim dünyamız adına son derece kıymetli bir gelişmedir ve Türkiye’de bir ilktir. Gençlerimizin uluslararası eğitim fırsatlarına doğrudan erişebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle ilk 30 öğrencinin sınav giriş ücretlerini karşılayarak öğrencilerimizi bu yolculukta somut biçimde desteklemek istedik. İstanbul Lider Koleji olarak gençlerimizin hayallerini ve hedeflerini desteklemek için ulusal ve uluslararası iş birliklerimize devam edeceğiz" dedi.
12 Temmuz 2025 Cumartesi - 00:33
Adana’da ortalığı karıştıran evlilik teklifi: En mutlu günleri karakolda bitti
Adana’da husumetlisi tarafından silahla vurulmuş gibi mizansen yapıp, sevgilisine evlilik teklifi eden genç, ‘Evet’ yanıtını aldıktan sonra karakolluk oldu. En mutlu günlerinde karakola düşen çift, "Çevredekiler, torpil patlamasını silah sandıkları için polis çağırmışlar. En mutlu günümüz karakolda bitti" dedi. 29 yaşındaki Şakir Karakaya, 26 yaşındaki sevgilisi Nazlı Gümüş’e evlilik teklifi etmek için iş arkadaşlarıyla birlikte merkez Çukurova ilçesinde bir mesire alanında organizasyon düzenledi. Çift, iş arkadaşlarıyla birlikte mesire alanına gittikleri sırada Şakir Karakaya’nın yanına motosikletli bir şahıs yanaştı ve ikili arasında arbede yaşandı. Bu sırada otomobilin arkasına geçen ikiliden Şakir Karakaya, silahla vurulmuş gibi yapıp üzerini gıda boyası döktü. Sürpriz gereği yere yığılan Karakaya’nın yardımına, kız arkadaşı Nazlı Gümüş koştu. Panik halindeki Gümüş’e, Karakaya cebinden çıkardığı yüzük ile evlilik teklifi etti. Hayrete düşen Gümüş ise teklifi kabul etti. Çevredekiler polis çağırdı Ancak bu sırada patlayan torpili çevredeki vatandaşlar silah sanarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler çifti ve arkadaşlarını karakola götürdü. Karakolda ifadeleri alınan çift, daha sonra serbest bırakıldı. "İfade verip çıktık" Gazetecilere konuşan Şakir Karakaya, sevgilisinin yıllardır adrenalin dolu bir evlilik teklifi istediğini anlatarak, "Nazlı benim 14 yıllık sevgilim, çocukluk aşkım. Çocukluktan beri romantik bir evlilik teklifi istemedi. Adrenalin olsun, korku olsun istedi. Ben de böyle bir plan düşündüm. Çok güzel oldu, teklife evet aldık. Arkadaşlarımla beraber kavga ediyormuşum, vuruluyormuşum gibi gösterip kendimi yere attım. Silah sesi gibi gelmesini istedik, torpil kullandık. Arabanın arkasında yapıp yere yattık. Kan içinde gıda boyası kullandık. Çevredeki insanlar gerçek sandı. O kadar iyi oynadık ki herhalde gerçek sanıp şikayet ettiler. Polisler de gelip şikayet üzerine bizi karakola götürdüklerini söylediler. İfade verip çıktık" diye konuştu. "İyi ki evet" Nazlı Gümüş ise evlilik teklifinin hayallerindeki gibi olduğunu belirterek, "Yaşadığımız kötü bir durumdu ama hep hayalim olan bir evlilik teklifi aldım. Çok mutluyum. İyi ki evet" dedi.
11 Temmuz 2025 Cuma - 16:53
Elinde bıçakla rahatsızlık veren şahıs, etkisiz hale getirildi
Adana’da elinde bıçakla etrafa dehşet saçan saldırgan, polis ekiplerince etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, ismi henüz öğrenilemeyen bir şahıs elinde bıçakla etrafa saldırıp tehditler savurdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun süren ikna çabaları sonucu şahsın elindeki bıçak alınarak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli polis merkezine götürüldü.
11 Temmuz 2025 Cuma - 16:50
Elinde bıçakla rahatsızlık veren şahıs etkisiz hale getirildi
Adana’da elinde bıçakla etrafa dehşet saçan saldırgan polis ekiplerince etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, ismi henüz öğrenilemeyen bir şahıs elinde bıçakla etrafa saldırıp tehditler savurdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun süren ikna çabaları sonucu şahsın elindeki bıçak alınarak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli polis merkezine götürüldü.
11 Temmuz 2025 Cuma - 11:10
CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesinde rüşvet olarak tencere tava alındığı iddiası
Adanalı müteahhit Emrah Köse, belediyeden alacağını tahsil etmek için, eski Mali Hizmetler Daire Başkanına rüşvet olarak istediği tencere, tava ve tabak aldığını öne sürdü. WhatsApp konuşmalarını tek tek dosya haline getiren Köse, suç duyurusunda bulundu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılından önce açmış olduğu "Temizlik malzemesi, hırdavat, kırtasiye, gıda malzemeleri" ihalesini müteahhit Emrah Köse kazandı. İhale şartlarını yerine getiren Köse, belediyeden paranın bir kısmını aldı. Hak edişinin tamamını uzun bir süre alamayan Köse’nin, geride kalan 10 milyon TL’yi tahsis etmek için belediyenin dönemin Mali Hizmetler Daire Başkanı A. A.’a tencere, tabak gibi rüşvet ile elden para verdiği öne sürüldü. Bir süre önce daire başkanlığı görevinden alınan ve başkanlık makamı emrine danışman olarak verilen A.A.’nın ile Köse’nin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarının arasında A. A.’nın Köse’den kağıt havlu bile istediği siparişinin yanlış gelmesi üzerine "Havlu yerine tuvalet kağıdı göndermişsin" diyerek fırça attığı görüldü. A.A. ile WhatsApp konuşmalarını tek tek dosya haline getiren Emrah Köse, Adana Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 2018 yılında girdiği ihaleleri kazanan ve malzemeleri belediyeye teslim ettiğini ifade eden Emrah Köse yaşadığı süreci şöyle anlattı: "2019 yılında yerel seçimi CHP kazandı. 9-10 milyon lira alacağım vardı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Bu malları bizim dönemimizde vermedin. Sana para vermeyeceğiz’ dedi. Daha sonra belediyede birilerinin vasıtasıyla A. A.’ya yönlendirildim. Dönemin Mali Hizmetler Daire Başkanı olan A. A. paramı vereceğini ancak avukatımı değiştirmemi istedi. Avukatımı değiştirdim. Ondan sonra rüşvet çarkının içine girdim. Bana tencere, tava ve tabak görselleri atmaya başladı. Hatta tencerelerin derinlik santimini bile yazıyordu. Malzemeleri teslim ettiğim zaman parça parça ödeme veriyorlardı. Nakit parayı ise liseye giden oğluna otoparkta elden teslim ediyordum." Bugüne kadar belediyeden yaklaşık 9 milyon TL aldığını, ancak bu paranın büyük bölümünü yine rüşvet olarak verdiğini ileri süren Emrah Köse, "Ben tek değilim. Benim gibi birkaç müteahhit de parasını alabilmek için rüşvet vermek zorunda kaldı. Bunlar insanı kendinden utanır hale getiriyor. Tenceresinden, tavasından, tabağına kadar her şeyi rüşvet olarak istiyorlar. Havlu peçete bile istedi. Yanlışlıkla tuvalet kâğıdı göndermişim. A.A. ’Havlu yok, sen g... kâğıdı göndermişsin’ diye bana fırça attı. Yazışmalarımızda var" ifadelerini kullandı. A. A. ile WhatsApp konuşmalarını tek tek dosya haline getiren Emrah Köse, Adana Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Müteahhit Köse, daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Tencere tava rüşvet konuşmaları "Müteahhit: Bunlar nasıl? Daire başkanı: Granitleri iyi mi? Müteahhit: A. Marka 1. Sınıf Müteahhit: Tavası da var Daire başkanı: Bir de bundan lazım Daire başkanı: Bunların cm’leri ne? Müteahhit: 20 derin, 24 derin, 26 bunlar tencere".
11 Temmuz 2025 Cuma - 10:51
Ücretsiz eğitimle rehabilitasyon merkezi özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine umut oluyor
Adana’da Dora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi devlet desteğiyle özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine umut oluyor. Merkez otizm spektrum bozukluğu, öğrenme güçlüğü, dil ve konuşma bozuklukları ile gelişim geriliği yaşan çocuklara kapsamlı destek sunuyor. Devlet bundan yaklaşık 10 yıl önce Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporunda bireyin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine devam etmesini önermesi durumunda bireyin eğitim hizmetleri masrafını karşılamaya başladı. Bu sayede özel gereksinimli çocukların aileleri ceplerinden 1 kuruş daha çıkmadan çocuklarına eğitim aldırma imkanı buldu. Dora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de yüzlerce özel gereksinimli çocuğa hiç ücret elmadan profesyonel ekibiyle eğitim veriyor. Merkezde diyetisyen olarak görev yapan Özge Çakıroğlu, Adana’nın Seyhan ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi’nde yer alan Dora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin, özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine umut olduğunu söyledi. Çakıroğlu, otizm spektrum bozukluğu, öğrenme güçlüğü, dil ve konuşma bozuklukları ile gelişim geriliği gibi durumlara yönelik kapsamlı destek sunduklarını dile getirdi. Güçlü, deneyimli ve profesyonel ekip Çakıroğlu, merkezin 2016 yılında Psikolojik Danışman Mehmet Çakıroğlu tarafından kurulduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren 3 farklı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine sahip olduklarını, otizmli bireylere ve ailelerine hizmet verdiklerini ifade ederek, "Birlikte güçlüyüz, birlikte iyileşiriz. Motivasyon, sabır, umut ve iyileşme, güçlü bir ekiple mümkündür, misyonunu benimsiyor. Bu vizyonla hareket eden Dora, multidisipliner bir ekip tarafından yönetiliyor ve bireysel ile grup programları düzenliyor" dedi. Eğitimde öncü Eğitimde öncü bir kurum olduklarını anlatan Çakıroğlu şöyle devam etti: "Merkezde, ABA (Uygulamalı Davranış Analizi), Floortime, Duyu Bütünleme Terapisi, Hareket Eğitimi, PREP, AD-IP ve Oyun Terapisi gibi bilimsel yöntemler, çocukların gelişimini desteklemek için özenle uygulanıyor." Uzman diyetisyen desteğiyle eğitim Çakıroğlu, merkezin, yalnızca eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunmakla kalmadığını belirterek, "Diyetisyen desteğiyle çocukların beslenme ve gelişim süreçlerini takip ederek yaşam kalitelerini yükseltiyor. Aile katılımını önemseyen merkez, ebeveynlerle iş birliği yaparak kalıcı başarılar elde ediyor. Modern fiziksel altyapısı, uzman kadrosu ve ulaşım kolaylığıyla dikkat çeken Dora, çocukların keyifle vakit geçirebileceği aktivite alanlarına da sahip. Ayrıca, özel çocuklar ile ailelerinin kültürel, doğal, tarihi geziler ile tiyatro, sinema gibi sanatsal etkinliklere de katılımları sağlanmaktadır" diye konuştu. "Her özel gereksinimli çocuğa sevgi ile dokunarak iyileştiriyoruz" Çakıroğlu, otizmin en büyük ilacının sevgi olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: "Dora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel gereksinimli çocuklar için bir eğitim yuvasından fazlasını sunuyor; sevgi, sabır ve umutla dolu bir iyileşme yolculuğu vadediyor. Normal eğitimlerin yanı sara merkezde bulunan spor alanlarında yapılan etkinliklerle de özel gereksinimli çocukların spor ihtiyacı da gideriliyor. Yapılan tüm bu eğitimlerin sonunda merkezimiz özel gereksinimli çocuklara ve ailelere umut oluyor. Ailelerin buralardan evlerine mutlu olarak gitmesi günün yorgunluğunu alan en güzel işaret oluyor." Çakıroğlu, 5 tane uzman öğretici, 2 psikolog, 2 fizyoterapist (duyu bütünleme terapisti) , 3 hareket eğitim uzmanı, 1 odyolog , 1 dil konuşma terapisti , 1 tane diyetisyen eşliğinde eğitim verdiklerini söyledi.
11 Temmuz 2025 Cuma - 10:30
Adana’da UYUMA uygulaması ve NARVAS projeleri anlatıldı
Adana’da polis ekipleri ’En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko Gençlik, Narkorehber ve Narkonokta’ faaliyetleri kapsamında bin 692 kişiye UYUMA uygulaması ve NARVAS projesi hakkında bilgilendirme yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde uyuşturucuyla mücadelede bir çok çalışma yaptı. Ekipler, hastane, halk eğitim merkezleri, aile destek merkezlerinde vatandaşlar ile personellere ’En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko Gençlik, Narkorehber ve Narkonokta’ faaliyetleri kapsamında UYUMA uygulaması ve NARVAS projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Ekiplerin 12 farklı etkinlikte bin 692 kişiye ulaştığı belirtildi.
11 Temmuz 2025 Cuma - 09:58
Adana’da kapkaç: Kadını sürükleyip çantasını çaldılar
Adana’da bir kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalarken, düşürerek sürükleyen motosikletli 2 şüphelinin o anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Aynı gün başka bir kadının da çantasını çalmaya kalkıştığı ortaya çıkan 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı. Olay, 13 Haziran’da merkez Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Esra A., kaldırımda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz 2 kişi motosikletle yaklaşarak çantasını kapkaç yöntemiyle çaldı. Kapkaç sırasında dengesini kaybedip yere düşen şüphelilerden biri, kadının da sürüklenmesine neden oldu. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Çalınan çantada kredi kartları, cep telefonu ve yaklaşık 6 bin lira nakit para olduğu öğrenildi. Şüpheliler, aynı gün birkaç saat sonra Emine A. adlı başka bir kadını da hedef aldı. Ancak bu kez başarılı olamayan şüpheliler olay yerinden kaçtı. Kapkaç olaylarıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Bölgedeki 100 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis, motosikleti süren kişinin K.A., kapkaç yapanın ise S.Y. olduğunu belirledi. Farklı adreslerde saklanan 2 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan 2 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerden K.A., "Alkollüydüm, hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Diğer şüpheli S.Y.’nin ise "Motora bindim doğru, ama kapkaç yapmadım" diyerek kendini savunduğu öğrenildi. Öte yandan, kapkaç anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
11 Temmuz 2025 Cuma - 09:57
18 yaşındaki Türker, 650 TL’lik kaçak akım rölesi takılı olmadığı için ölmüş
Adana'da havuzdan çıkıp ıslak hali ile aydınlatma direğine yaslanan Türker Çulha (18), elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. 650 TL'lik kaçak akım rölesinin direkte takılı olmadığı için öldüğü tespit edilen Çulha'nın vefatı üzerine açılan davada mahkeme, site yönetimindeki 3 kişiye 4 yıl 2 ay hapis cezası ve 2 milyon 751 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.
11 Temmuz 2025 Cuma - 09:34
Şehit Murat Özkozanoğlu, şahadetinin 14’üncü yılında dualarla anıldı
Adana’nın Kozan ilçesinde Şehit Murat Özkozanoğlu, şahadetinin 14’üncü yılında dualarla anıldı. 5 Temmuz 2011 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, şahadetinin 14’üncü yılında memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde ailesinin evinde dualarla anıldı. Şehidin Kozan’da yaşayan babası Hasan ve annesi Arseven Özkozanoğlu, oğullarının anma gününde duygu dolu anlar yaşadı. Şehidi anma programına Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Çoban ile birlikte ilçe protokolü, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. Geçtiğimiz günlerde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 Mehmetçik de unutulmadı.
11 Temmuz 2025 Cuma - 09:26
Sosyal medya, estetik isteğini 18 yaş altına düşürdü
Sosyal medyanın etkisi ve akran zorbalığıyla estetik kaygısının ergenlik çağlarına kadar gerilediğine dikkat çeken Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlke Karagöz, "Ancak kişi istiyor diye estetik operasyon yapılmaz. Estetik müdahaleler mutlaka 18 yaşından sonra ve kişinin vücudu uygunsa yapılmalı" dedi. Sosyal medyanın hızla gelişerek hayatımızın her alanına etki etmesiyle güzellik algıları da değişti. Özellikle genç kızlar olmak üzere artık bir çok kişi filtrelerdeki gibi görünmek için 18 yaşına gelmeden estetik yaptırmaya çalışıyor. Uzmanlar ise, bu konuda uyarılarda bulunarak, estetiğin ihtiyaç durumunda yapılması gerektiğinin altını çiziyor. "Bedeninden mutlu olmayan estetik cerrahların kapısını çalıyor" Konuyla ilgili Acıbadem Adana Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlke Karagöz de açıklamalarda bulundu. Dr. Karagöz, "Sosyal medyadaki filtrelerin yaygın kullanımıyla birlikte bedeninden memnun olmayan kişi sayısı arttı. Hal böyle olunca da estetik cerrahlara bu yönde başvurular artıyor. Kişiler bizlere başvurduğunda, ’İstediği operasyon ona uygun mu? Operasyonun risklerini ve sonuçlarını biliyor mu? Operasyon için vücudu uygun mu?’ gibi önemli konuları öncelikle değerlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. "Kişi istiyor diye operasyon yapılmaz" Her estetik operasyonunun her kişiye uygun olmayacağını belirten Dr. Karagöz, "Her operasyonun bir oluru var. Sadece kişi istiyor diye operasyon yapılmaz. Kişinin beklentileri gerçekçi değilse operasyon yapılmaz. Bunları çok doğru bir şekilde planlamak gerekiyor" diye konuştu. "Estetik müdahaleler 18 yaşından sonra yapılmalı" Sosyal medyanın etkisi ve akran zorbalığıyla estetik kaygısının ergenlik çağlarına kadar gerilediğine değinen Uzmanı Dr. Karagöz, daha sonra şunları söyledi: "Medikal estetik işlemler mutlaka 18 yaş üstüne öneriyorum. Lise döneminde burun ameliyatı isteğiyle gelenler oluyor, onlara da 18 yaşından sonra ameliyat öneriyorum. Bazen annesiyle gelen gençler oluyor ve aileler estetik kaygılar nedeniyle çocuklarının artık okula gitmek istemediğini söylüyor. Onları hemen psikolojik destek almaları için yönlendiriyoruz, estetik müdahale yapmıyoruz. Estetik müdahaleler 18 yaşından sonra yapılmalı."
10 Temmuz 2025 Perşembe - 23:46
CHP Genel Başkanı Özel: "Mecliste kanun teklifimiz var, yargılamaları TRT’den yayınlayın"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mecliste kanun teklifimiz var. Hodri meydan, yargılamaları TRT’den yayınlayın. TRT, bir kanalından öyle oyun yapmadan, iddiayı da cevabı da satır satır, açıldığından, kapanana kadar yayınlasın. Ayrıca, oradan frekans verilip isteyen her kanalın canlı vermesini istiyoruz. Artık iftiradan bıktık. Yapılan saldırıyı geri püskürteceğiz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar için Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen ‘Başkanlarımıza Özgürlük’ mitingine katıldı. "Büyük bir haksızlığa karşı toplandık" CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasının başında fenalaşan bir vatandaş için sağlık görevlilerini çağırıp konuşmasına ara verdi. Sağlık görevlilerin müdahalesinin ardından konuşmasına devam eden Özel, "Bugün burada büyük bir haksızlığın karşısında haklıların yanında durmak için, Adana’nın iradesinin yanında durmak, tehditlerinin arkasında durmak, Adana gibi başkan Zeydan Karalar’a, Oya Tekin’e, Kadir Aydar kardeşimize sahip çıkmak için geldiniz" ifadelerini kullandı. "250 bin hemşerin sana sahip çıkıyor" Uğur Mumcu Meydanı’na 250 bin kişinin geldiğini belirten Özel, "Bu büyük haksızlık yaşandığında miting kararı verip sizinle birlikte olmaya karar verdik. Dediler ki, ‘1 günde o meydan dolmaz. En son Ferdi Tayfur’un tarihi konserinde doldu, başka türlü dolmaz’ dediler. Görüyor musun Zeydan başkan; 250 bin hemşerin sana sahip çıkıyor. Adana evlatlarına, iradesine sahip çıkıp kumpaslara itiraz ediyor" diye konuştu. "Onlar, kendilerini yenenlerini istemiyorlar" İstanbul Saraçhane’de milyonlarca kişi ile miting yaptıklarını anlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bütün illerde de mitingler düzenlemeye başladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye’de bir şeyler oluyor. 19 Mart günü sabahın erken saatlerinde 1 gün önce 30 yıllık diplomasını iptal ettikleri Ekrem başkanın kapısına dayananlar bir darbeye giriştiler. Darbe, iktidara, yönetene yapılır. Bu darbe, öyle bir darbeydi ki hem İstanbul’un yerel seçimde seçtiğine, 16 milyonun seçtiğine, bir sonraki cumhurbaşkanına darbeye kalktılar. Bizde darbenin hedef aldığı merkeze, Saraçhane’ye gittik. 19 Mart’ta Saraçhane’ye gelin, toplanın dedik. Korktular, 5 günlük yasak getirdiler, metroları doldurup otobüslere engel oldular. Ancak Saraçhane’de milyonlar olduk, Ekrem başkana, İstanbul’a sahip çıkıp darbeyi geri püskürttük. Bugün, darbenin üzerinden 118 gün geçtikten sonra o darbeyi yapanlar sadece İstanbul ile yetinmeyip Adana, Antalya, Adıyaman ve İzmir’in iradesine göz diktiler. Onlar, kendilerini yenenlerini istemiyorlar. İstanbul’daki bir avuç darbeciye karşı işte Adana’nın iradesi, Adanalıyık, Allah’ın adamıyık diyenler burada." "Bugün bir şehir iradesine sahip çıkmak için ayağa kalkmış" Miting alanına otobüslerle gelen kişilerin ücretsiz taşındığını belirten Özgür Özel, "Birileri cumhurbaşkanını kandırmış. 3 sağlam savcım, 3 sağlam hakimim, 3 tane de yalancı şahidim, iftiracım var. Bunları al aşağı ederiz demiş. Ancak iş öyle değil, kazın ayağı öyle değil. Artık, asla ve asla bu darbeye teslim olmayız. Bu darbeye karşı direnmeye hazırız. Bu işin sonunun ülke için, Adana için, yoksullar için, emekliler için iyi olacağını, artık zenginlerin değil, garibanlarının dönemi olacağını göreceğiz. Bugün bir şehir iradesine sahip çıkmak için ayağa kalkmış. Bütün minibüs kooperatifleri karar almış ve herkesi buraya bedava getirmiş. Herkes mitingi duyup buraya koşup gelmiş. İyi ki varsınız" dedi. "Eskiden ihale ile yapılan işleri artık belediye personeli yapıyor" Zeydan Karalar’ın 11 yıl önce yaşanan bir olay sonucu tutuklandığını anlatan Özel, "Zeydan Karalar, 11 yıl önce seçildiğinde belediye AK Parti’den kendisine geçti. O dönem yapılan işin parasını Zeydan başkan ödedi ve bu sefer o ödemeler yüzünden tutuklandı. Zeydan Karalar’ın eşi 32 yıldır öğretmen ve halen devlet memuru olarak çalışıyor. Bu kadının kocası mı yaptı yolsuzluk. Oğlunun bir tanesi doktor. Zorunlu hizmet yapıyor. Diğerleri çalışıyor. Belediyeye bulaşan yok. Bugün belediyenin borcu, alacağının 4’te 1’i. Eskiden ihale ile yapılan işleri artık belediye personeli yapıyor. Böyle çalışan birisine utanmadan iftira attılar" diye konuştu. "Bir partide işler kötü gidiyorsa faturayı iletişimcilere keserler" "Meydan meydan gezip derdimizi millete anlatacağız" diyen Özgür Özel, "Karşımızda bir organize suç yapısı, ellerinde bulundurdukları bütün yetki ve görevlerle acımasızca saldırıyorlar. Geçen sene Ahmet Özer başkanımızı aldıklarından bu yana saldırıyorlar. Bizde onlara karşı yüreğimizle, bileğimizle meydan meydan gezip derdimizi millete anlatıyoruz. Anketlerde milletin yüzde 25’i, yüzde 30’u ona, yüzde 70’i bize inanıyoruz. Dün akşam İletişim Başkanı’nı değiştirdiler. Bir partide işler kötü gidiyorsa faturayı iletişimcilere keserler. Ben bu milletin ferasetine, yüreğine ve evlatlarına sahip çıkacaklarına hep inandım. Erdoğan’ın arkasında gizli tanıklar, Amerikan devleti Trump, İsrail var. Bizim arkamızda ise millet var" ifadelerini kullandı. "Meclis, yaraya tuz basmak için var" Asgari ücretin 30 bin 250 lira olması gerektiğini bunun içinde kanun teklifi verdiklerini anlatan Özel, "30 bin 250 istiyoruz. Kanun teklifini verdik bekliyoruz. Emekliler için 8-8, 16 bin lira seyyanen zam verilsin diye kanun teklifini verdik, bekliyoruz. Emekliler için en az asgari ücret verilsin diye kanun teklifi verdik, bekliyoruz. Meclis, yaraya tuz basmak için var. Bu meclis kapanmadan derhal emekliye sahip çıkmalıdır. Etrafımız ateş çemberi, iç cepheyi güçlendirelim diyeceksin. Diğer yandan muhalefet partilerine elinden geleni yapacaksın. Biz uzun süren tutuklamalardan, yazılmayan iddianamelerden şikayet ediyorduk. Devlet Bahçeli çıkıp ’İddianameler yazılmalı, Özgür Özel’in dediği yapılmalı’ dedi. Hodri meydan, yargılamaları TRT’den yayınlayın. Devlet bey böyle deyince Recep Tayyip Erdoğan’da ’İyi olur’ demiş. Mecliste kanun teklifimiz var. TRT, bir kanalından öyle oyun yapmadan, iddiayı da cevabı da satır satır, açıldığından, kapanana kadar yayınlasın. Ayrıca, oradan frekans verilip isteyen her kanalın canlı vermesini istiyoruz. Artık iftiradan bıktık. Yapılan saldırıyı geri püskürteceğiz. İşte o zaman herkes, beyazı da, siyahı da görecek. Biz terörsüz ve demokratik Türkiye, tutuksuz yargılanma ve TRT’den yayınlanma. Biz bu 3 şeyin arkasındayız. Getirin kanunu çıkartalım" dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Kasım Pazar günü erken seçim yapılması çağrısını yineledi.
10 Temmuz 2025 Perşembe - 20:03
Otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 7 yaralı
Adana’nın Pozantı ilçesinde otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Kaza, ilçeye bağlı Hamidiye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, piknikten dönen Cumali Körkün yönetimindeki 01 SB 396 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaptıkları kontrollerde sürücü Cumali Körkün’ün hayatını kaybettiğini, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin de yaralandığını tespit etti. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan biri ise helikopterle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Cumali Körkün’ün cenazesi hastane morguna kaldırıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder