Yerel Haberler
Adana
05 Nisan 2026 Pazar - 14:02 Seyhan Nehri’nde "Su Korteji" renkli görüntülere sahne oldu Adana’da 14. Uluslarası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın üçüncü gününde Seyhan Nehri’nde "Su Korteji" yapıldı. Karnavalın en çok beklenen etkinliklerinden biri olan "Su Korteji", yüzlerce kano tutkununu Seyhan Nehri’nde buluşturdu. "Nisan’da Adana’da" ruhunu suya taşıyan vatandaşlar, kanolarıyla nehrin üzerinde süzülürken izleyenlere unutulmaz bir görsel şölen sundu. Şehrin sembolü olan turuncunun her tonunun hakim olduğu nehirde, suyun üzerine yansıyan renkler masalsı görüntülere neden oldu. Korteje sadece sporcular değil, karnavalın ruhunu yansıtan rengarenk kostümlerle vatandaşlar da katıldı. Çiçeklerle bezeli şapkaları ve rengarenk kostümleriyle kürek çeken katılımcılar, kıyıdaki binlerce izleyiciyi selamladı. Portakal çiçeklerinin eşsiz kokusu eşliğinde gerçekleşen kortej, Adana’nın kültürel ve turistik zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Akşam saatlerine kadar süren etkinliklerde, Seyhan Nehri kıyısında toplanan binlerce kişi bu tarihi anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. "Buradaki görüntüler çok ayrı kesinlikle herkesin gelmesi gerek" Kütahya’dan gelen Buse Tual, "Bizim de orada festivaller oluyor ama burası çok ayrı olmuş uluslararası bir tanıtım olur diye düşünüyorum.Kesinlikle herkesin gelmesi gerek" ifadelerini kullandı. Adana’da yaşayan Azize Türkmenoğlu ise, "Çok güzeldi gerçekten çok etkileyici bir kortejdi. Adana’nın yerlisiyim ama herkesin mutlaka gelmesi gereken bir kortej. Adana’yı çok güzel tanıtan bir etkinlik" dedi.
Adana’nın Botanik Bahçesi "Yeşil Cami" sarmaşıklara büründü
26 Nisan 2025 Cumartesi - 09:40 Adana’nın Botanik Bahçesi "Yeşil Cami" sarmaşıklara büründü Adana’da baharın gelmesiyle birlikte duvarları, kubbesi ve minaresini saran sarmaşıklar nedeniyle ’Yeşil Cami’ olarak anılan Köprüköy Camii, bu sene de yeşil haline kavuştu. Merkez Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi Seyhan Nehri kıyısında 1930 yılında ibadet açılan Köprüköy Camisi yapısı ve görünüşüyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 50 yıl önce dikilen bir kök sarmaşık, zamanla çoğalarak caminin dört bir yanını sardı. Mahalleli tarafından, sarmaşıklarla ünlü olmasından dolayı ’Yeşil Cami’ olarak adlandırılıyor. Cami, avlusunda begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki türü olmasından dolayı botanik bahçeye dönüştü. Hava sıcaklığının yükseldiği kentte vatandaşlar, namaz saatleri dışında camiye gelerek vakit geçiriyor. Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapan Köprüköy Camii, yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin de uğrak noktası haline geldiği ifade ediliyor. ‘Caminin her tarafı sarmaşıklarla dolu’ Köprüköy Camii’nin sarmaşıklarıyla dikkat çekici hale geldiğini belirten vatandaşlarda İsmet Erdoğan, "Caminin her tarafı sarmaşıklarla dolu olduğu için ’Yeşil Cami’ olarak adlandırılıyor. Bahçesinde 250’ye yakın bitki çeşidi bulunuyor. Caminin her bir noktası yemyeşil. Camiye yurt dışı ve yurt içinden rağbet oldukça fazla. Buraya gelip özellikle fotoğraf çekiliyorlar. Ramazan ayında, kandillerde cami dolup taşıyor. Böyle bir camiyi ilk defa burada gördüm. Bu güzelliği görmek beni çok mutlu ediyor" dedi. Sarmaşıkların camiye güzellik kattığına değinen vatandaşlardan Ahmet Furkan Yüksel de, "Caminin dış görünüşünün sarmaşıklarla olması, görünüş olarak çok güzel gösteriyor. Yıllar önce ekilen sarmaşıkların büyümesiyle oldu. Mahallemizde de ’Yeşil Cami’ olarak adlandırılıyor. Daha önce böyle görmedikleri için, gelen turistler şaşırıp kalıyor ve bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekiyorlar. Cami insanların ilgisini fazlasıyla çekiyor" ifadelerini kullandı.
Çocuklar, şalgam adam maskotuyla gönüllerince eğlendi
26 Nisan 2025 Cumartesi - 09:30 Çocuklar, şalgam adam maskotuyla gönüllerince eğlendi Adana’da yüzlerce öğrenciye şalgam dağıtılırken çocuklar şalgam adam maskotuyla oynayıp keyifli vakit geçirdi. Adana’da üretim yapan Büyük Usta & Serfressh Şalgam firması, sosyal sorumluluk projesi kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Ceyhan ilçesine bağlı Kurtkulağı Orhan Ekinci İlkokulu/Ortaokulu’nu ziyaret eden firma, öğrencilerle bir araya gelerek hem lezzetli hem de eğlenceli anlar yaşattı. Sağlıklı bir içecek olan Adana Şalgamı’nı çocuklara tanıtmayı amaçlayan firma, onlarca çocuğa şalgam, balon ve oyuncak dağıtırken, çocuklara yüz boyama etkinliği de yaptı. Çocukların yüzleri gülerken etkinliğe renk katan şalgam maskotu ise onlarla oyunlar oynayarak neşeli dakikalar yaşattı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, okul bahçesi adeta bir şenlik alanına dönüştü. "Bu tarz etkinlikler devam edecek" Firma yetkilileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarla bir araya geldiklerini, onların yüzlerini güldürmelerine vesile oldukları için çok eğlendiklerini söyleyerek bu tarz etkinliklerin devam edeceğini ifade ettiler. Etkinliğe katılanlarda 12 yaşındaki Süleyman Yağız Akyürek, "Bugün çok güzel vakit geçirdik. Şalgama doyduk, çok eğlendik" diye konuştu. Öğrencilerden 11 yaşındaki Erkin Efe Derin ise "Şalgam içeriz, kebap yeriz. Bugün çok mutlu olduk" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın katılımıyla 475 gence icazet belgesi verildi
25 Nisan 2025 Cuma - 20:48 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın katılımıyla 475 gence icazet belgesi verildi Adana’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı merasimle 475 gence icazet belgesi verildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı. Merasimde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan 475 gence icazet belgesi verildi. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "En hayırlıların bulunduğu mekandayız. Kur’an’ı öğrenenler, öğretenler ve hafızlarımız burada. Farkında mısınız? Şuan da melekler yukarıda kanatlarını germişler, bizim için sağanak sağanak rahmet yağdırıyorlar. Hayırlı uğurlu olsun. Mücadelemizi Kur’an’ın yolunda yapıyoruz. Resulullah’ın yolunda mücadelemizi veriyoruz. Çünkü Resulullah’ın bize müjdesi, emaneti, vasiyeti var. O’nun vasiyetini yerine getiriyoruz. Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde ’Size iki şeyi emanet bıraktım. Bu iki şeye sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlardan birisi Allah’ın kitabı diğeri de Resul’ünün sünneti’ buyuruyor. İşte Ya Resulullah, senin ümmetin olarak bu vasiyetine uyuyoruz, vasiyetini yerine getirmeye çalışıyoruz. İşte burada ümmetinin bir bölümü. 500’e yakın ümmetinin gençleri senin vasiyetini yerine getirdi" ifadelerini kullandı. Konuşmasını sürdüren Erbaş sözlerine şöyle devam etti: "Sevgili gençler, kıymetli hafızlarımız siz Kur’an-ı korumak için hıfzettiniz. Ömrünüz boyunca İnşallah Kur’an sizi koruyacak. Kur’an sizin mümin bir şahsiyet olarak ömrünüzü geçirmenize vesile olacak. Sizler eğitimlerinizi tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın minberlerinde, mihraplarında, kürsülerinde Kur’an kursu sınıflarında görev yapacaksınız. İmam hatip liselerinde öğretmen, ilahiyat fakültelerinde akademisyen, bütün okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olacaksınız. Seçmeli Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı derslerini veren öğretmenler olacaksınız."