Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adana
Üniversite senatosu 1 günlüğüne çocukların oldu
22 Nisan 2026 Çarşamba - 15:23:20
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi senatosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yönetimi çocuklara bıraktı. Üniversite senatosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yönetimi 1 günlüğüne öğrencilere devretti. Evliya Çelebi Ortaokulu ile Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, temsili olarak üniversite yönetiminde görev aldı. Etkinlik kapsamında üniversitenin rektörlük koltuğuna ise Aybeniz Ersoy isimli öğrenci oturdu. Bir günlüğüne rektörlük görevini üstlenen Aybeniz Ersoy, üniversite yönetimiyle ilgili temsili kararlar alarak süreci deneyimledi. Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen en anlamlı bayram olduğunu belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu özel günde yönetimi onlara devretmek bizim için son derece kıymetli. Çocuklar bizlerin geleceğisiniz, burayı gelecekte sizler yöneteceksiniz. Ben de küçükken 1 günlüğüne bir bankada yönetici koltuğuna oturmuştum, o anı hiç unutamam, siz de bu anı unutmayacaksınız" dedi. Konuşmaların ardından temsili rektör, temsili senato üyelerine söz vererek üniversitenin geleceğiyle alakalı fikir alışverişinde bulundu. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 14:24
Kozan’da ıslah edilen mera alanı dualarla açıldı, sürüler alanda otlamaya başladı
Adana’nın Kozan ilçesinde ıslah çalışmaları tamamlanan mera alanı yeniden hayvancılığa kazandırıldı. Kozan ilçesi Hamamköy Kamışoba Mahallesi’nde ıslah edilen mera alanında açılış töreni düzenlendi. Programın açılışında konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Beyazıt, meraların hayvancılık açısından en önemli kaba yem kaynaklarından biri olduğunu belirterek, "İlimiz genelinde yaklaşık 449 bin 500 dekar mera alanı bulunuyor. Bu alanlar il yüzölçümünün yaklaşık yüzde 3’üne karşılık geliyor. Meralar, hayvancılığın yanı sıra ekolojik sistem açısından da büyük öneme sahiptir" dedi. Meraların zamanla yoğun otlatma, çevresel etkiler ve plansız kullanım nedeniyle verim kaybı yaşayabildiğini ifade eden Beyazıt, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde yürütülen ıslah ve amenajman projeleriyle bu alanların yeniden verimli hale getirildiğini söyledi. Beyazıt, il genelinde bugüne kadar 51 mera ıslah projesi yürüttüklerini belirterek, "Bunların 41’i tamamlandı, 10’unda çalışmalar devam ediyor. Toplam 107 bin dekar alanda ıslah çalışması yapıldı. Bu kapsamda ot verimini artırmak için karışım ekimleri ve gübreleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hayvanların su ihtiyacı için sıvatlar yapıyor, gölgelik alanlar oluşturuyoruz" diye konuştu. 70 hayvanı bulunan besici Atilla Konuksever ise yem tasarrufu edeceğini kaydederek meranın kendileri için avantaj olduğunu söyledi. Büyükbaş hayvancılık yapan Ömer Esen de yem katkısı nedeniyle mera alanının avantajlı olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tarafından yapılan dua ile mera alanı hizmete açılırken, üreticiler hayvanlarını otlatmaya başladı. Hamam Mahallesi’nde 245 dekar alanda yapılan ıslah çalışmasıyla daha önce verimsiz olan mera alanının yeniden hayvancılığa kazandırıldığı bildirildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:31
Motosikletlinin yolunu kesip tehditler savurdu
Adana’da bir otomobil sürücüsü, trafikte tartıştığı motosikletlinin önünü kesip tehditler savurdu. O anlar saniye saniye görüntülenirken motosiklet sürücüsü şahıstan şikayetçi olacağını söyledi. Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Fuzuli Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 01 ACS 337 plakalı otomobil ile plakasız motosiklet yol verme tartışması nedeniyle tartıştı. Bir süre sonra otomobil sürücüsü sağa çekip motosikletlinin önünü kesti. Genç ile tartışan sürücü, tehditler savurdu. O anlar ise saniye saniye görüntülendi. Otomobil sürücüsü daha sonra yoluna devam ederken İHA’ya konuşan motosiklet sürücüsü Eser Aksa, "Yolumu kesti, bana küfür etti. Işıkların orada da önümü kesti. Bana ’Kralı gelsin, fark etmez’ diyor. Şimdi karakola gidip şikayetçi olacağım" dedi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:27
ADASO’da yeni Yerli Malı Tebliği tanıtıldı
Adana’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Adana Sanayi Odası (ADASO) iş birliğinde düzenlenen programda, 1 Ocak 2026 itibarıyla yürürlüğe giren "Yeni Yerli Malı Tebliği" tanıtıldı. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, yeni düzenleme ile suistimallerin önüne geçileceğini ve gerçek üretici kimliğinin ön plana çıkarılacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi İş Birlikleri Daire Başkanlığı ile ADASO tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, yerli malı belgelendirme süreçlerindeki köklü değişiklikler ele alındı. Küresel ticaretin yeniden şekillendiği bir dönemde yerli üretimin stratejik bir hamle olduğunu belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, yerli malı belgesinin sadece bir evrak değil, ekonomik bağımsızlığın anahtarı olduğunu ifade etti. "Dijital doğrulama ile bürokrasi azalıyor" Yeni tebliğin şeffaflık ve teknoloji odaklı olduğunu belirten Başkan Kıvanç, "Dijital doğrulama ve veri entegrasyonu sayesinde bürokrasi azalırken güvenilirlik artıyor. Yerli katkı oranı hesaplamalarında daha hassas ve üretim gerçeklerini yansıtan kriterler getirildi. Ayrıca belgelendirme sonrası izlenebilirlik güçlendirilerek gerçek üretici kimliği ön plana çıkarılıyor. Bu belge, kamu ihalelerinde sağlanan yüzde 15 fiyat avantajının ötesinde, devlet desteklerinden yararlanma ve yerli üretim kapasitesinin tescili açısından kritik rol oynuyor" dedi. "Yerli ve ithal girdiler net biçimde ayrıştırılıyor" Toplantıda teknik detayları paylaşan Sanayi İş Birlikleri Daire Başkanı Mehmet Çağatay Taşkın, düzenlemenin temel amacının Türkiye’nin üretim gücünü yapısal olarak artırmak olduğunu söyledi. Taşkın, "Yeni sistemde üretimde kullanılan tüm girdiler çok daha detaylı şekilde analiz ediliyor. Yerli ve ithal girdiler net biçimde ayrıştırılıyor; işçilik, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerin yanı sıra fikri ve sınai mülkiyet hakları ile geri dönüşüm katkıları da hesaplamaya dahil ediliyor" şeklinde konuştu. "Çok katmanlı denetim mekanizması" Belgelendirme sürecinin artık çok daha sıkı denetlendiğini ifade eden Taşkın, "Başvuru süreci oda ve borsalar üzerinden başlıyor, teknik ve mali uzman incelemeleriyle devam ediyor. Ardından TOBB ve TESK onaylarının da dahil olduğu çok katmanlı bir değerlendirme mekanizması işletiliyor. Belirli eşik değerler ve raporlama zorunlulukları sayesinde hem standart sağlanıyor hem de suistimallerin önüne geçiliyor" ifadelerini kullandı. Toplantı, sanayicilerin yeni sisteme dair sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
14 Ocak 2025 Salı - 17:38
Kırmızı ışıkta geçen otomobil motosiklete çarptı: 1 yaralı
Adana’da kırmızı ışıkta geçen otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre kaza, öğle saatlerinde Sarıçam Kozan Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kırmızı ışık ihlali yapan H.T. yönetimindeki otomobil, kavşakta ilerleyen S.K.’nin (68) kullandığı motosiklete çarptı. S.K., çarpışmanın etkisiyle yerde metrelerce sürüklendi. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. S.K., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
14 Ocak 2025 Salı - 16:44
Adanaspor’dan 4 yeni transferi için toplu imza töreni
Adanaspor’da 4 yeni transfer için toplu imza töreni düzenlendi. Trendyol 1. Lig’te 15 puanla 19. sırada yer alan Adanaspor, kaleci Nurullah Aslan, forvet Sokol Çikalleshi, kanat oyuncusu Andrei Ivan ve orta saha oyuncusu Endri Çekiçi ile anlaştı. Turuncu-beyazlı kulüp, 4 yeni transferi için toplu imza töreni düzenlendi. İmza töreni sırasında konuşan Adanaspor’un 2. Başkanı Levent Pütün, transfer sezonuna hızlı başladıklarını belirterek, “İnşallah Adanaspor’umuzu en iyi seviyelere getirmek için daha çok çalışıp daha güzel sonuçlar alacağız. Hepsi birbirinden kaliteli ve değerli insanlar. Gelen futbolcularımıza hoş geldin diyorum. Transferlerimiz devam edecek. Temiz ve titiz bir çalışma yapıyoruz” dedi. Bir dönem Beşiktaş ve Fatih Karagümrük formaları giyen Adem Ljajic’in Adanaspor’a transferinin de gündemde olduğuna değinen Pütün, “Süreç devam ediyor fakat bununla alakalı olumlu veya olumsuz bir durum gerçekleştiğinde açıklama yapacağız. Gidecek oyuncular içinde çalışma yapıyoruz. Hocamızın raporu doğrultusunda karar vereceğiz” diye konuştu. Nurullah Aslan, Sokol Çikalleshi, Andrei Ivan ve Endri Çekiçi de Adanaspor’a geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından toplu imza töreni gerçekleştirildi.
14 Ocak 2025 Salı - 10:45
Kozay, daha yeşil, temiz, yaşanabilir bir Çukurova için imzayı attı
Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Avrupa Birliği’nin iklim ve enerji hedeflerine ulaşılması için belediye başkanlarının katılması ve desteklenmesi amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan Küresel İklim ve Enerji Belediye Başkanları Sözleşmesini imzaladı. Kozay, “Daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Çukurova için artık çok daha güçlü adımlar atacağız. Çukurova’mıza ve Adana’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Belediye Meclisi’nin verdiği yetkiyle İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzaladı. Başkan Kozay, “Çukurova’mız ve şehrimiz adına çok önemli bir taahhüdü yerine getiriyoruz. Küresel İklim ve Enerji Başkanlar Sözleşmesi’nin bir parçası olmak daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir bir şehir oluşturma yolculuğumuzda güçlü bir adım atmak anlamına geliyor. Şehrimizin karbon ayak izini azaltmak, enerji verimliliğini artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmak için bundan sonra daha fazla ve kararlılıkla çalışacağız” diye konuştu. “Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışacağız” Yerelde atılan her adımın, küresel düzeyde büyük değişimlerin habercisi olabileceğinin altını çizen Başkan Kozay, “Halkımız, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademi ile birlikte çalışarak daha yeşil ve sürdürülebilir bir Çukurova inşa edeceğiz. Bu yolculuk kolay olmayabilir; ancak unutmamalıyız ki her bir yerel adım, küresel çapta büyük bir etki oluşturabilir. Hep birlikte çalışarak, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
14 Ocak 2025 Salı - 10:44
Feke’de Karacaoğlan gençlere aktarıldı
Adana’nın Feke ilçesinde Varsaklar ve Karacaoğlan değeri öğrencilere aktarıldı. Feke Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde Varsak kültürü ve Karacaoğlan değeri ilçede öğrencilerin katılımı ile gençlere aktarıldı. Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, ilçede Karacaoğlan’ın Türk kültür ve Edebiyatındaki öneminin öğrencilere gençlere aktarılması gerektiğini ifade ederek kültürel bir programa ev sahibi yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Özen, “Varsakların tarihteki yeri ve Karacaoğlan’ı anlama panelimizi gerçekleştirdik. Kültürümüzün önemli değerlerinden Karacaoğlan’ı daha yakından tanıma ve Varsak’ların tarihteki yerine ışık tutma fırsatı bulduğumuz bu anlamlı etkinlikte bizlerle olan herkese teşekkür ederiz” dedi. Dr. Hüseyin Demirbağ’ın sunumuyla Dr. Abdurrahman Kütük, Eğitimci Okan Arık ve Sosyolog Ömer Faruk Gümüş, Varsaklar ve Karacaoğlan hakkında bilgi verdi. Program sonunda katılımcılara teşekkür plaketi verilerek panel son buldu.
14 Ocak 2025 Salı - 10:20
Depremde ailesini kurtaran engelli kız hayatını kaybetti
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da uyanarak ailesinin hayatını kurtaran engelli kız çocuğu hayatını kaybetti.
14 Ocak 2025 Salı - 09:58
Poşette uyuşturucu yakalattı, "Fıstık sanıyordum" savunması yaptı
Adana’da narkotim ekipleri bir şüphelinin cebindeki poşetten 397 uyuşturucu hap ele geçirdi. Hapı yakalatan şüphelinin, "Poşettekini fıstık sandım" diye savunma yaptığı öğrenildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yüreğir ilçesine bağlı Özgür Mahallesi’nde narkotim ekipleri sokaklardaki uyuşturucu satıcılarına yönelik uygulama yaptı. Uygulama sırasında Ahmed E. (24) polisleri görünce yavaşladı. Bu sırada yolcu konumundaki Muhtar F. (27) yere poşet attı. Durumu fark eden narkotim ekipleri şüphelileri yakaladı. Uyuşturucu maddeyi atan Muhtar F.’nin emniyetteki ifadesinde, "Poşettekini fıstık sanıyordum" dediği öğrenildi.
14 Ocak 2025 Salı - 09:56
Reçeteyle ilaç alıp daha sonra satan baba-oğul yakalandı
Adana’da reçeteye tabi ilaçları piyasadan toplayıp daha sonra satan baba ve oğlu yakalandı. 145 bin 520 kutu ilaç ele geçirilirken, baba ve oğlu suçu birbirinin üzerine attı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler, S.C. (68) ve oğlu O.C.’nin (37) reçeteye tabi ilaçları piyasadan toplayıp sattığını belirledi. Bunun üzerine polis çalışma başlattı. Polis yapılan çalışma sonrası şüphelilerin ilaçları sakladığı deponun yerini tespit etti. Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi’nde bulunan depoya yapılan baskında ağrı kesici, antibiyotik ve serum gibi ilaçların bulunduğu 145 bin 520 kutu ilaç ele geçirildi. Gözaltına alınan baba S.C. ifadesinde, "Bana ait değil depo, ilaçlar oğluma ait" derken oğlu O.C.’nin ise, "Babam yalan söylüyor, ilaçlar bana ait değil" dediği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Ocak 2025 Salı - 09:52
Depremin üstünden 23 ay geçti: Orta hasarlı binalarda yıkım sürüyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 454 kişinin hayatını kaybettiği Adana’da ağır hasarlı 3 bin 279 bina yıkılırken orta hasarlı 4 bin 949 binanın yıkımı ise sürüyor. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yıkımların Nisan ayında tamamlanacağını söyledi.
13 Ocak 2025 Pazartesi - 13:01
Yolcu otobüsü alev alev yandı
Adana’da Pozantı istikametine giden yolcu otobüsü alev alev yandı. Otobüsün yanmaya başlamasıyla yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.
13 Ocak 2025 Pazartesi - 13:00
Satranç turnuvasında açılış hamlesini Başkan Tekin yaptı
Adana’nın kurtuluşunun 103. yılı dolayısıyla düzenlenen 5 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası, Seyhan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi ve yoğun bir ilgi gördü. Seyhan Belediyesi Çırçır Sanat Merkezi, Adana’nın Kurtuluşunun 103. yılı dolayısıyla düzenlenen 5 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvasına ev sahipliği yaptı. Adana Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleşen turnuvaya, 19 farklı ilden 300’ü aşkın sporcu katıldı. Turnuvanın açılış hamlesini Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin yaptı. “Destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” Adana’nın Kurtuluşu nedeniyle düzenlenen 5 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvasına ev sahipliği yapmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Satranç, el ile değil akıl ile oynanan, analitik düşünceyi geliştiren bir zeka ve strateji oyunudur. Çocuklarımızı, gençlerimizi erken yaşlarda böyle sporlara teşvik edip desteklemek, onlar için fırsat oluşturmak çok önemli. Özellikle şiddetin ve bağımlılığın arttığı ilçemizde, gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora daha çok destek vermeli ve bu tür etkinlikleri geliştirmeliyiz. Bu anlamda Türkiye Satranç Federasyonu ve il temsilciliğine, çocuklarını destekleyerek buralara getiren sevgili anne ve babalara çok teşekkür ediyorum” dedi. “Mehmet Emin Güzelsoy adını yaşatacağız” Turnuvaya katılan sporculara, satranç sporunun Adana’da bugünkü noktaya gelmesinin mimarı olan Mehmet Emin Güzelsoy ile ilgili bilgiler aktaran Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Güzelsoy adına turnuvalar düzenleyip satrancın daha çok yaygınlaşmasına destek olacaklarını sözlerine ekledi. Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğdu ve katılımcılar da, turnuva nedeni ile Başkan Tekin’e teşekkür ettiler. İki gün süren 5 Ocak Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası kupa töreni ile sonlandı. 8 yaş ve altı Ateş Batı Demir,10 yaş ve altı Kerem Özkan, B kategorisinde Yusuf Ziya Baysal, A kategorisinde ise Mehmet Hamurcu birinci oldu. Elis Deniz, Elif Eylül Sarıgül, Çolak Nesli ve Duru Aksoy, en iyi kadın ödülü kazandı. En iyi engelli kategorisinde ise Onur Karadoğan, En İyi 50 yaş üzeri kategorisinde ise Angı Eyüp ve Sezen Nuh ödül aldı.
13 Ocak 2025 Pazartesi - 12:48
Müzisyen dehşet anlarını anlattı
Adana’nın Kozan ilçesinde müzisyenlik yapan Fatih Çağlar, 9 yaşındaki çocuğun düğünde maganda kurşunuyla kafasından vurulup ağır yaralandığı o anları anlatarak, sık sık silah sıkılmaması için uyarı anonsu yaptığını ancak buna rağmen ateş açılınca çocuğun vurulduğunu söyledi. Turgutlu Mahallesi’nde 11 Ocak günü 9 yaşındaki Kemal Azgın, ailesiyle birlikte akşam akrabalarının düğününe gitmiş, havaya açılan ateş sonucu ağır yaralanarak Adana Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Düğünde saz çalan müzisyen Fatih Çağlar, yaşanan dehşet anlarını anlattı. "Üstüme boş kovan yağıyordu" Yıllardır düğünlerde sahne aldığını belirten Çağlar, "Düğüne başlamadan önce silah sıkılmaması için anons yaptık. Silah sıkılırsa jandarmanın müdahale edeceğini söyledik. Cumartesi günü gene ikindi sahne aldık. Akşam gelin damat geldi. İstekleri almadan önce ’düğünde silah sıkılması yasak’ diye yine uyarı yaptık. Gelin damat geldi. Yoğun bir silah atışı başladı. Sık sık anons ettik. Benim elimde bağlama olduğu için kendimi koruma durumum da yok. Saat 22.10 sularıydı. Önüm kapalı, pisti göremiyordum. Bir yandan sıradaki şarkıyı hazır ediyordum, bir yandan silah atışı yoğun devam ediyordu. Üstüme boş kovan yağıyordu. Bedenim orada olsa da ruhum orada değildi. Sonra evin önünde çalarken evin balkonundan uzun namlulu silah ateşlendi, 30 kadar el ateş edildi, tahminim yedek şarjör takıldı, tekrardan ateşlendi. O esnada tam mermi biterken bizim üzerimize beton parçaları döküldü. Evin duvarına isabet ettiğini tahmin etim ve aradan 10 saniye geçmeden düğünde kargaşa oldu. Müziği kestik kavga mı çıktı dedim ve çocuğu yerde yatarken gördüm. İnsanlar panikle ne yapacağını şaşırdı. Babası sanırım çocuğu kucağına aldı cansız gibi yatıyordu zaten kucakladı hastaneye götürmek için çıktılar" dedi. Çağlar, "Jandarma zaten izin alırken düğünlere silah sıkılmaması için defalarca uyarıyor. Benim de düşüncem şu düğünde silah sıkarak kimse kahraman olmadı, gazi olmadı ama katil oldu. İnsanlar istemeden katil olabiliyor. Mutlulukla silahın bir bağı olamaz. Düğünde lütfen silah kullanılmasın. Bireysel silahlanmaya karşıyım" diye konuştu.
13 Ocak 2025 Pazartesi - 12:39
Düğünde çocuk kafasından vurulmuştu: Müzisyen dehşet anlarını anlattı
Adana’nın Kozan ilçesinde müzisyen düğünde maganda kurşunuyla vurulan 9 yaşındaki çocuğun kafasından vurulup ağır yaralandığı anları anlatarak, düğünde sık sık silah sıkılmaması için uyarı anonsu yaptığını ancak buna rağmen ateş açılınca çocuğun vurulduğunu söyledi. Turgutlu Mahallesinde 11 Ocak günü 9 yaşındaki Kemal Azgın, ailesiyle birlikte akyam akrabalarının düğününe gitmiş havaya açılan ateş sonucu ağır yaralanarak Adana Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Düğünde saz çalan müzisyen Fatih Çağlar, yaşanan dehşet anlarına anlattı. “Üstüme boş kovan yağıyordu” Yıllardır düğünlerde sahne aldığını belirten Çağlar, “Düğüne başlamadan önce silah sıkılmaması için anons yaptık. Silah sıkılırsa jandarmanın müdahale edeceğini söyledik. Cumartesi günü gene ikindi sahne aldık. Akşam gelin damat geldi. İstekleri almadan önce düğünde silah sıkılması yasak diye yine uyarı yaptık. Gelin damat geldi. Yoğun bir silah atışı başladı. Sık sık anons ettik. Benim elimde bağlama olduğu için kendimi koruma durumumda yok. Saat 22.10 sularıydı. Önüm kapalı, pisti göremiyordum. Bir yandan sıradaki şarkıya hazır ediyordum, bir yandan silah atışı yoğun devam ediyordu. Üstüme boş kovan yağıyordu. Bedenim orada olsa da ruhum orda değildi. Sonra evin önünde çalarken evin balkonundan uzun namlulu silah ateşlendi, 30 kadar el ateş edildi, tahminim yedek şarjör takıldı, tekrardan ateşlendi. O esnada tam mermi biterken bizim üzerimize beton parçaları döküldü. Evin duvarına isabet ettiğini tahmin etim ve aradan 10 saniye geçmeden düğünde kargaşa oldu. Müziği kestik kavgamı çıktı dedim ve çocuğu yerde yatarken gördüm. İnsanlar panikle ne yapacağını şaşırdı. Babası sanırım çocuğu kucağına aldı cansız gibi yatıyordu zaten kucakladı hastaneye götürmek için çıktılar" dedi. Çağlar, "Jandarma zaten izin alırken düğünlere silah sıkılmaması için defalarca uyarıyor. Benimde düşüncem şu düğünde silah sıkarak kimse kahraman olmadı. Gazi olmadı ama katil oldu. İnsanlar istemeden katil olabiliyor. Mutlulukla silahın bir bağı olamaz. Düğünde lütfen silah kullanılmasın. Bireysel silahlanmaya karşıyım” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder