Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adana
Havalandırma borusunda mahsur kalan 3 yavru kuş kurtarıldı
15 Mayıs 2026 Cuma - 20:20:39
Adana’da bir apartmanın 6. katındaki evde aspiratör havalandırma borusunda mahsur kalan 3 yavru kuş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenibaraj Mahallesi’nde bir apartmanın 6. katında oturan Hakan ve Ezel Yıldız çifti, aspiratör havalandırma borusundan kuş sesi geldiğini fark etti. Kendi çabalarıyla kuşlara ulaşmaya çalışan çift, başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedi. Eve gelen itfaiye bünyesinde görev yapan Can-Kur ekipleri, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yuvanın bulunduğu havalandırma borusunu söküp boru içerisine yuva yapıp mahsur kalan 3 yavru kuşu kurtardı. Kuşlar, gerekli bakımları ve sağlık kontrollerinin yapılması için veterinerlik birimine teslim edildi. Hakan Yıldız, binanın dış cephesinin tadilatta olduğunu anlatarak, "Binamızda tadilat vardı. 2-3 gündür aspiratör havalandırması kapalıydı. O sırada demek ki yuva yapmışlar ve içeride kalmış, çıkamamışlar. Sağ olsun ekipler kuşları kurtardı" dedi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 18:01
Adana’da dolu yağışı etkili oldu
Adana’da etkili olan dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı Adana’da öğle saatlerinde şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Merkez Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle ana caddelerde yoğunluk oluşurken birçok noktada da su baskınları yaşandı. Tarım arazileri zarar gördü Sarıçam ilçesine bağlı Şevketiye Mahallesi’nde de dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar gördü. Ayçiçeği ve buğday ekili arazilerinin yanı sıra seralarda da hasar oluştuğu öğrenildi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 17:59
Şehit Eren Kızıldağ’ın ismi köyündeki okula verildi
Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızıldağ’ın adı memleketinde Adana’nın Feke ilçesindeki okula verildi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızıldağ’ın adı memleketi Adana’nın Feke ilçesindeki okula verildi. Feke Kaymakamlığı’nın kararıyla Ormancık Ortaokulu’nun adının "Ormancık Şehit Eren Kızıldağ Ortaokulu" olarak değiştirildi. Kararın ardından okulda tabela değişim töreni gerçekleştirildi. Tören Kozan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya’nın dua etmesiyle başladı. Ardından okulun tabela değişim töreni gerçekleştirildi. "Oğlumun adını yaşatan devletimize teşekkür ediyorum" Şehit babası Ali Kızıldağ, oğlunun adının okulda yaşatılmasının hem gururunu hem de özlemini yaşadığını belirterek, "Oğlumun vatan uğruna şehit olması bizlere büyük gurur yaşattı. İsminin çocuklarımızın eğitim gördüğü okulda yaşatılması çok anlamlı. Burada okuyan çocuklarımızın vatanını seven evlatlar olarak yetişeceğine inanıyorum. Oğlumun adını yaşatan devletimize teşekkür ediyorum. Vatan bölünmez, şehitler ölmez" dedi. "Şehidimizin ismi milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır" Feke Kaymakamı Feyza Yılmaz ise şehitlerin milletin gönlünde daima yaşayacağını ifade ederek, "Erenimiz yaklaşık 1,5 yıl önce şehit oldu. Onun adını yaşatmak bizlerin görevidir. Şehidimizin ismi milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. Okunan duaların ardından şehit Eren Kızıldağ anısına okul bahçesine ağaç dikildi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:39
Kontrolden çıkan tır sulama kanalına düştü
Adana’da kontrolden çıkan tırın sulama kanalına düştüğü kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, kaza saat 13.00 sıralarında, Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait hafriyat tırı kontrolden çıkarak demir korkuluklara çarpıp, sulama kanalına düştü. İhbar üzerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan sürücünün, kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi. Kaza, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
16 Haziran 2024 Pazar - 09:19
Babalar Günü’nde şehit babalarının buruk bayramı
Adana’da şehit babası İzzet Yenier, "Babalar gününde hep oğlum benim yanıma gelirdi, ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum" diyerek oğlunun kabri başında gözyaşlarına boğuldu. Kurban Bayramı’nın ilk gününde şehit yakınlarının ilk durağı şehitlikler oldu. Yakınlarının kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyarak şehitlik ziyaretinde bulunan aileler, mezarlara çiçek bırakarak dua etti. Aynı zamanda Babalar Günü de olması nedeniyle evlatlarını ziyarete gelen şehit babaları Babalar Günü’nü buruk karşıladı. "Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar" 2019 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Cenk Yenier’in babası İzzet Yenier, "Babalar gününde hep oğlum benim yanıma gelirdi. Ama şimdi ben oğlumun yanına geliyorum. Bitmiş vaziyetteyiz, acıların en büyüğü. Bundan daha büyük acı olamaz. Hiçbir şeyde gözümüz yok, evladımızı kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun. Onsuz hayatın hiçbir tadı yok. Kendimizi hep onun yanında hissediyoruz, hiç ölmemiş gibi davranıyoruz. Her an gelebilir diye düşünüyoruz. Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarımızı unutmasınlar. Şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Topluma mesajımız bu" dedi. "Şehit babası olmak hem gururlu, hem hüzünlü" 2018 tarihinde Hakkari’nin Çam Tepe üst bölgesine terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık’ın babası Bekir Şık ise, "Babalar Günü’nde şehitlikteyiz. Her sene biz burada şehitlerimizi anıyoruz. Çok acıdır bir evlat acısını yaşamak. Allah kimseye nasip etmesin, konuşamıyorum. Çok zor bir sınav. Allah herkese nasip etmez ama şehit babası olmak hem hüzünlü hem de gururlu. Kelimeler boğazımda düğümleniyor, evlat acısı hiçbir zaman yeri doldurulmayacak bir acı. Çok zor. 6 sene oldu. 2018 yılında şehit oldu. Buradan bütün şehitlerimizi anıyorum ve Babalar Günü’nü kutluyorum. Bizleri unutmasınlar. Evlatlarımız bu topraklar için, vatan için, bayrak için, namus için, ezan için şehit oldular. Bunlar olmazsa bir anlamı yok. Ben bir evladımı verdim ama ben de canımı seve seve vermeye hazırım" şeklinde konuştu.
16 Haziran 2024 Pazar - 09:17
Adana’da hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı
Adana’da Kurban Bayramı’nın ilk saatlerinde kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti. Bayram namazının kılınmasının ardından Adana’da vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Belediyelerin ve kendilerinin belirlediği kurban kesim alanlarında birçok acemi kasap kazara ellerini kesti. Acemi kasaplar yakınları tarafından özel araçla hastanelere getirildi. Acil servislerde yoğunluk devam ediyor.
16 Haziran 2024 Pazar - 09:15
Adana’da hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı
Adana’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kendin keseni acemi kasaplar hastanelere akın etti. Bayram namazının kılınmasının ardından Adana’da vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Belediyelerin belirlediği ve kendilerinin belirlediği kurban kesim alanlarında birçok acemi kasap kazara ellerini kesti. Acemi kasaplar yakınları tarafından özel araçla hastanelere getirildi. Acil servislerinde ellerini kesen acemi kasaplar sebebiyle yoğunluk devam ediyor. (CNK-FKE-
16 Haziran 2024 Pazar - 09:11
Babalar Günü’nde yaşadığı gururu anlattı
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan ve 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek ampüte olan Gazi Yasin Sakallı, Babalar Günü’nde gurur dolu bir gün yaşadığını ifade etti. Babalar Günü’nde gaziler hem gurur hem de hüznü bir arada yaşadı. Kendi de el yapımı patlayıcı ile gazi olan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Sümmani Göztaş, "Tunceli Gökçe Karakolu’nda el yapımı patlayıcıları ile yaralandım. Gazi ve şehit babaları bizler için değerli. Bizler de bu vatan için canını vermiş şehit babalarımızın ailelerini öpüyoruz. Uzuvlarını vermiş bu cesur vatansever gazi babalarımızı da yalnız bırakmadık" diye konuştu. 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basarak ayağını kaybeden Gazi Yasin Sakallı verilen terörle mücadele de İHA ve SİHA’larla büyük bir başarı elde edildiğini ifade ederek, "Ben mayın sonrası ayağımı kaybettim. 32 yıl oldu. Babalar Günü olunca Türk Kızılay’ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı. Ben 92 yılında gazi oldum. Aradan 32 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri çok güçlendi ve İHA VE SİHA’larla artık büyük terör operasyonları gerçekleşiyor. O günler bir daha geri gelmesin. Bizim dönemimizde buradan Mardin, Şırnak, Hakkari’ye gitmek zor ve tehlikeliydi. Şimdi her yer huzur dolu. Şu an benim ayağımın kaybettiğim yer terörden arındı ve Cudi Dağı’na yol açıldı, turizm yapılıyor. Ben bu gelişmeleri duydukça çok mutlu oluyorum. Bu bayrak var olduğu müddetçe elbette şehidimiz gazimiz olacak ve bu gururla yaşamak bizlere onur veriyor" diye konuştu. Türk Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, şehit ve gazilerinin her zaman yanında olduklarını kaydederek bu anlamlı günde bir arada olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.
16 Haziran 2024 Pazar - 09:04
Babalar gününde yaşadığı gururu anlattı
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan ve 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek ampute olan Gazi Yasin Sakallı babalar gününde gurur dolu bir gün yaşadığını ifade etti. Babalar gününde gaziler hem gurur hem de hüznü bir arada yaşadı. Kendi de el yapımı patlayıcı ile gazi olan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Sümmani Göztaş, ”Tunceli Gökçe karakolunda el yapımı patlayıcıları ile yaralandım. Gazi ve şehit babaları bizler için değerli. Bizlerde bu vatan için canını vermiş şehit babalarımızın ailelerini öpüyoruz. Uzuvlarını vermiş bu cesur vatansever gazi babalarımızı da yalnız bırakmadık” diye konuştu. 1992 yılında Şırnak Besler Bölgesinde mayına basarak ayağını kaybeden Gazi Yasin Sakallı verilen terörle mücadele de İHA ve SİHA’larla büyük bir başarı elde edildiğini ifade ederek, “Ben mayın sonrası ayağımı kaybettim. 32 yıl oldu. Babalar günü olunca Türk Kızılay’ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı. Ben 92 yılında gazi oldum. Aradan 32 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri çok güçlendi ve İHA VE SİHA’larla artık büyük terör operasyonları gerçekleşiyor. O günler bir daha geri gelmesin. Bizim dönemimizde buradan Mardin, Şırnak, Hakkari’ye gitmek zor ve tehlikeliydi. Şimdi her yer huzur dolu. Şuan benim ayağımın kaybettiğim yer terörden arındı ve Cudi Dağına yol açıldı turizm yapılıyor. Ben bu gelişmeleri duydukça çok mutlu oluyorum. Bu bayrak var olduğu müddetçe elbette şehidimiz gazimiz olacak ve bu gururla yaşamak bizlere onur veriyor” diye konuştu. Türk Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, şehit ve gazilerinin her zaman yanında olduklarını kaydederek bu anlamlı günde bir arada olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 21:15
Ceyhan’da 6 ay önceki cinayetin zanlısı yakalandı
Adana’nın Ceyhan ilçesinde 31 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıda bir genci öldüren, babasını da yaralayan zanlı, polisin 6 aylık teknik ve fiziki takibi sonucu yakalandı. Olay, 31 Aralık 2023’de saat 00.30 sıralarında Belediye Evleri Mahallesi’nde meydana geldi. Nihat Öztalum (51) ve oğlu Muhammed Öztek (28) evlerinin önünde kimliği bilinmeyen kişi yada kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Vatandaşlar tarafından Ceyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muhammed Öztek, acilde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olduğu belirtilen baba Nihat Öztalum ise ön tedavinin ardından Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Ceyhan polisi 6 aylık teknik ve fiziki takip sonrası katili yakaladı Ceyhan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, baba ve oğlunu vuran S.S’yi yakalamak için çalışmalarına hız kesmeden devam etti. 6 ay boyunca süren teknik ve fiziki takip sonrası S.S’in Belediye Evleri Mahallesi’nde bir evde saklandığını tespit etti. Söz konusu şüpheli yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin arından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 14:33
Yüreğir Kaymakamı Aksu, "Kardeşlik bağlarının güçlendiği toplum olma yolunda hep birlikte adımlar atacağız"
Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, "Bayram vesilesiyle dargınlıkların sona erdiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği bir toplum olma yolunda hep birlikte adımlar atacağımıza inanıyorum" dedi. Aksu, yaptığı açıklamada, başta Yüreğir halkı olmak üzere tüm Adana’nın ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirilmesini temenni ettiğini ifade ederek, "Değerli Yüreğir halkı ve kıymetli Adanalılar, Kurban Bayramı’nı sevinç ve huzur içinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygının en yoğun şekilde yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir. Bu mübarek günlerin, tüm halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim. Kurban Bayramı’nın manevi havasını en güzel şekilde yaşayarak, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştireceğimizden eminim. Bayram vesilesiyle dargınlıkların sona erdiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği bir toplum olma yolunda hep birlikte adımlar atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 13:54
Adana’da 14 yaşındaki çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğradı
Adana’da 14 yaşındaki çocuk sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Köpekleri saldırı anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 13:31
Adana’da yangınların önüne geçebilmek amacıyla ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Adana Valiliği, orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Her yıl yaz aylarında yaşanan ve ilimizin ormanlarında tahribat oluşturan orman yangınlarını engellemek amacıyla 31 Ekim 2024’e kadar izinli orman parkı, piknik ve mesire alanları ile tabiat parkları haricindeki ormanlık alanlara izinsiz girişler Valiliğimizde yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi. Adana Valiliği açıklamanın ardından yasak bünyesinde yer almayan orman, mesire ve piknik alanlarıyla ilgili de bilgi verdi.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 12:43
Ceyhan Belediyesi’nden kentte bayram temizliği
Ceyhan Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelinde bayram temizliği yaptı. Kent genelinde bayram boyunca halk sağlığı ve hijyeni konusunda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için çalışan Ceyhan Belediyesi, ana caddeleri ve kaldırımları ilaçlı su ile yıkadı. Atatürk Caddesi’nden başlayıp Kızılay Caddesi’nden devam eden temizlik çalışması, İnönü ve Orhan Ekinci Bulvarı’nın sonuna kadar çift yönlü olarak devam etti. İlçedeki parkların, yeşil alanların bakım onarım çalışmalarını da yapan ekipler, mahalledeki rutin konteynerleri tazyikli su ile yıkayarak dezenfekte çalışmalarını da arttırdı. Ceyhanlıların Kurban Bayramı’nda hiçbir sıkıntı yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "vatandaşların sağlığı ve huzuru için bayram süresince mesaimize devam edeceğiz" dedi. Temizlik çalışmasının başında Belediye Başkanı Kadir Aydar’ı gören vatandaşlar, Başkan Aydar ile sohbet edip, yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 12:11
Şehit annesinden yürek yakan sözler
Adana’da şehit annesi Zeynep Uçar, "Yılanlardan korkmasam gece de oğlumun mezarı başında yatarım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
15 Haziran 2024 Cumartesi - 11:28
Depremde oğlunu kaybeden anne, mezarı başında gözyaşlarına boğuldu
Asrın felaketinde Hatay’ın İskenderun ilçesinde oğlunu kaybeden Ayşe Cebe, Arefe gününde oğlunun mezarının başında gözyaşına boğuldu. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Onur Can Türk (31) yaşamını yitirdi. Makine mühendisi ve Adanalı olan Onur Can Türk (31), Hatay’ın İskenderun ilçesinde çalıştığı için oraya yerleşti. İlk depremde oturduğu apartmanın enkazında kalan Onur Can Türk’ün cansız bedenine 3 gün sonra ulaşıldı. Onur Can, Adana’da Kabasakal mezarlığında toprağa verildi. “Onu bırakıp bir yere gidemiyorum” Arefe gününde oğlunu mezarını ziyaret eden 63 yaşındaki anne Ayşe Cebe, ”Evladımı kaybettim, nişanlıydı düğün hazırlığı yapıyorduk. Damatlığı evin içinde kaldı, hepsi dolabımda duruyor. İskenderun’da makine mühendisiydi yeni işe girmişti. O hiçbirimizi incitmedi, Allah’ımda onu incitmesin. Bayram arifesinde oğlumun yanına geldim. Zaten her gün geliyorum, onu bırakıp bir yere de gidemiyorum. Oğlumun yanına gelmediğim zaman sanki nefesim kesiliyor. İskenderun’da 3. günü enkaz altından çıkarttık ve Adana’ya getirdik" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Anne oğlunun mezarı başında uzun süre dua okudu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder