Yerel Haberler
Adana
26 Mayıs 2026 Salı - 11:53 Adana Valisi Yavuz: "Bayram boyunca 35 İHA-SİHA ve dron görev alacak" Adana Valisi Mustafa Yavuz, Kurban Bayramı boyunca 5 bin 458 polis ve jandarmanın görev alacağını belirterek, "Ayrıca 2 helikopter, 35 İHA-SİHA ve dron, 40 zırhlı araç ve 6 yüzer unsur güvenlik için sahada olacak" dedi. Yavuz, Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yerleşkesinde polis ile bayramlaştı. Çiçekle karşılanan Vali Yavuz, daha sonra yeni yapılan hizmet binasını gezdi. Yavuz, hizmet binası çıkışında yaptığı açıklamada alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verdi. Yavuz, şöyle devam etti:. Emniyet ve jandarmamız 5 bin 458 personel ile 9 gün süreyle sahada görev başında olacak. 755 karada araçlarımız, 2 helikopterimiz 35 İHA-SİHA ve dronumuz, 40 zırhı ekibimiz, sahil güvenliğine ait 6 yüzer unsurumuz bayram süresince güvenlik önlemi alacak. Belediyede, tarım il müdürlüğümüz, 24 ekipte 60 veteriner ekibimiz de sahada olacak." Yavuz, "Tüm Adanalı hemşerilerimizin ve tüm aziz milletimizin Kurban Bayramını kutluyorum. Bizler vatandaşlarımızın huzuru için, güvenliği için tüm birimlerimizle birlikte görev başındayız. Amacımız tatili boyunca vatandaşlarımızın bayramı huzur ve neşe içerisinde geçirmesini temin etmek" diye konuştu. Yavuz, trafiğe çıkacakları da uykusuz bir halde araç kullanmamaları, hatalı sollama ve hız yapmamaları konusunda uyardı.
Adana’da ’siyasi parti afişi’ kirliliğine Seçim Kurulu son verdi
14 Mart 2024 Perşembe - 09:57 Adana’da ’siyasi parti afişi’ kirliliğine Seçim Kurulu son verdi Adana’da Seçim Kurulu kararı ile kentin birçok kavşağına, bulvarına ve aydınlatma direklerine asılan ’seçim afişleri’ parti ayırt etmeksizin toparlatıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, asılan afişler için “Bu iş kontrolden çıkmış durumda” dedi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde belediye başkan adayları ve muhtar adayları, Adana’da yasaklı yerlere bile seçim afişi asarak hem görüntülü kirliği oluşmasına neden oldu hem de trafiği tehlikeye düşürdü. Kentteki hemen hemen tüm kavşaklarına, bulvarlarına ve aydınlatma direklerine partiler ve muhtar adayları afiş astırdı. Yasal noktaların dışarısına asılan afişler seçim kurulu kararı ile toplatıldı. “Bu iş kontrolden çıkmış durumda” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger "Başka bir şehirde bu kadar yaygın afişleme olmamıştır" diyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Geçtiğimiz günlerde ölümlü bir trafik kazası da meydana gelmişti. Adana’da bu iş kontrolden çıkmış durumda. Yasal olarak seçime 30 gün kala serbest propaganda döneminde nereye, ne kadar afiş asılacağı belirlenmiş. Bunun dışında afiş asılması doğru değil. Muhakkak bir vatandaşımızın vefat etmesi de bu konuda etkili olmuştur. Tüm ilçe seçim kurulları, afişlerin toplatılması kararı aldı. Hem zabıta hem de emniyet güçlerimizle birlikte bu kararı uyguluyoruz” dedi.
ATÜ ve DAİMFED arasında iş birliği anlaşması  başladı
14 Mart 2024 Perşembe - 09:22 ATÜ ve DAİMFED arasında iş birliği anlaşması başladı ADANA (İHA)-Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Dekanlığına atanan DAİMFED Teknik Müşaviri Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu’na başarılar diledi. Aynı zamanda ATÜ ve DAİMFED arasında yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili görüşüldü. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında, “DAİMFED Teknik Danışmanımız değerli Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu’nun Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Dekanlığına atanmış olması hepimiz için gurur verici bir gelişmedir. Kendisini tebrik ediyor başarılar diliyoruz ve Geliştirilebilecek iş birliği alanları, bölgesel kalkınma hamleleri, mühendislik fakültesi sektör iş birliğinde yapılabilecek ortak çalışmalar, gibi konularda görüş alışverişi yaptık. Gayet verimli geçen görüşmede ortak kararlarımız ve iş birliğimizin sürmesi konusunda mutabakata vardık” diye konuştu. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Dekanlığına atanan DAİMFED Teknik Müşaviri Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu, “DAİMFED İnşaat Sektörünün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayan fevkalade bir başarı sağlamış bir federasyondur. Bu grubun bir bireyi olmaktan da onur duyuyorum. Elbette Mühendislik Fakültesi ile iş birliğimiz, istişarelerimiz sürecektir. Bu doğrultuda önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Evrensel olarak kabul edilmiş kriterler çerçevesinde, çağdaş bilgi ile hazırlanmış, kültürel birikime ve iletişim becerisine sahip, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, çevresine önderlik edebilecek yapıda mühendisler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Eğitime ve AR-GE’ye katkı sağlayabilecek, yurt içi ve yurt dışı akademik ve sanayi kuruluşlarıyla sürdürülebilir iş birliği geliştirmeyi gaye edinerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Çukurova’da sulama yöntemlerinin modernizasyonu için çiftçi destek bekliyor
14 Mart 2024 Perşembe - 09:21 Çukurova’da sulama yöntemlerinin modernizasyonu için çiftçi destek bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımda verimliliği artırmak ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için modernizasyon şart olduğunu kaydederek, “Çukurova’da çiftçilerin vahşi sulama yöntemlerini bırakarak, damlama sulama ve yağmurlama gibi modern sulama yöntemlerine geçiş yapmaları gerekiyor” dedi. Geleneksel sulama yöntemlerinin yoğun olarak kullanılmasının ve vahşi sulama alışkanlıklarının devam etmesinin, verimlilik ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda tehdit oluşturduğunu söyleyen Mehmet Akın Doğan, ‘’Teknoloji ile verimsiz topraklarında üretim yapan ülkeler mevcut. İklimi ve verimli toprakları sayesinde 365 gün ekim ve hasat yapılan Çukurova’da ise halen vahşi sulama yöntemleri kullanılıyor. Tarım sektörü, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında kilit bir role sahip. Bu rol içerisinde Çukurova önemli bir yerdedir. Verimliliği artırmak ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için tarım uygulamalarında modernizasyon şart. Çukurova’da çiftçilerin vahşi sulama yöntemlerini bırakarak, damlama sulama ve yağmurlama gibi modern sulama yöntemlerine geçiş yapmaları gerekmektedir. Çiftçilere faizsiz kredi ve hibe desteği sağlanması, tarım sektörünün modernizasyonunu hızlandırarak hem ekonomik hem de çevresel fayda sağlayacaktır’’ diye konuştu. Doğan, Çukurova’nın tarımsal potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmek için atılacak adımların bölgenin ve ülkenin tarımsal kalkınmasına büyük katkı sağlayacağının altınız çizerek, “Çiftçilerin modern sulama sistemlerine geçişini engelleyen en önemli konu maliyetlerdir. Bu nedenle, ÇKS kayıtlarındaki araziler için şartsız, faizsiz kredi ve hibe desteği sağlanarak çiftçilere ekonomik destek sunulmalıdır. Bu destekler aracılığıyla çiftçiler, modern sulama sistemlerini kurmak ve işletmek için gerekli finansmana erişebileceklerdir. Çiftçilerimizin modern sulama sistemlerine geçişini teşvik etmek ve bu sistemleri kullanmalarını desteklemek, sürdürülebilir tarım için de çok önemlidir. Çukurova’nın tarımsal potansiyelini korumak ve bölgenin ekolojik dengesine katkı sağlamak adına yetkililerden, destekler için adım atılmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.
Adana Valisi Köşger: "Suç örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gideceğiz"
13 Mart 2024 Çarşamba - 14:33 Adana Valisi Köşger: "Suç örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gideceğiz" Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Suç örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gideceğiz" dedi. Vali Köşger, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ile birlikte asayiş toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Köşger yaptığı açıklamada, "Organize suçlar bizim üzerinde durduğumuz konularda birisi. Organize suç örgütlerine 9 operasyon yapılırken, bunun 5’i bölgesel 2’si yerel organize suç örgütüne yönelik oldu. Bunların bir kısmı çökertildi, ancak halen devam edenler var. Bunlara yönelik arkadaşlarımız en şiddetli şekilde üzerine gidecek. Adana’daki bu konuda olumsuz durumu en kısa sürede en seri şekilde ortadan kaldıracağız" diye konuştu. "Suç işleyenlerin elini kolunu sallayarak gezmesi söz konusu değil" Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, bunu herkesin öğreneceğini ve bileceğini vurgulayan Vali Köşger, şöyle devam etti: "Kimse elini kolunu sallayarak burada dolaşamaz. Kimse elini kolunu sallayarak suç işleyemez. Suç işledikten sonra dışarıda gezmesi söz konusu olamaz. Buradan sizden basından ricam, sizin vasıtanızla vatandaşlarımızdan ricam, askerine, polisine jandarmasına güvensinler. Bu tür işe tevessül eden her kim varsa kimse bunları gelip ihbar etsinler. Endişe etmesinler, çekinmesinler, korkmasınlar. Biz her bir vatandaşımızın arkasındayız. Devletimiz vatandaşımızın arkasında, devletin birinci vazifesi vatandaşımızın güvenliği sağlamak. Her kim burayı dağ başı zannediyorsa onun hakkında gereken hukuki çerçevede ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapılacaktır. Asla bunlara hayat hakkı tanımayacağız. Yani bu iş bitecek, Adana’da böyle bir şey yaşanmasına imkan veremeyiz, söz konusu bile değil." Adana’da 2023 yılında kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 97,45, mala karşı suçlarda aydınlatma oranı yüzde 78,05, topluma karşı suçlarda aydınlatma oranı yüzde 99,15, millete ve devlete karşı suçlarda aydınlatma oranının yüzde 98,35, takibi gereken olaylarda aydınlatma oranı yüzde 99,35 olurken, 4 bin 595 kişi yakalandı. Organize suç örgütlerinde 177 kişi tutuklandı Organize suçlara yönelik 9 operasyon yapılırken, 467 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 177 kişi tutuklanırken, 94 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda 10 uzun namlulu silah, 455 tabanca, 175 av tüfeği, 279 kurusıkı tabanca, 15 bin 486 dolu fişek ele geçirildi. 2023 yılında mali suçlara karışan 49 kişi tutuklandı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2023 yılında mali suçlara yönelik yaptığı 122 operasyonda 394 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden 49’u tutuklanırken 65’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda bin 358 adet sahte altın, 4 bin 84 adet tıbbi cihaz ile 2 kilogram 75 gram suçtan elde edilen altın ele geçirildi. 2023 yılında kaçakçılara bin operasyon yapıldı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2023 yılında kaçakçılık suçlarına karışan kişilere yönelik bin 5 operasyon yaparken bin 202 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden 41’i tutuklandı, 104’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda toplam 866 milyon 720 bin 209 adet makaron, 2 milyon 265 bin 23 litre kaçak akaryakıt ile 1 milyon 533 bin 805 adet kaçak sigara ele geçirildi. Narkotik operasyonlarında 11 bin 2 kişi yakalandı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2023 yılında 10 bin 850 operasyon yaptı. Operasyonda 11 bin 2 kişi gözaltına alınırken, bin 119’u tutuklandı, 733 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda 1 ton 128 kilo 175 gram esrar, 273 kilo 245 gram metamfetamin, 54 kilo 534 gram kokain, 67 kilo 569 gram eroin, 21 bin 241 Hint keneviri ve 929 bin 702 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Başkan Çetin: "Belediyeevleri’nin en önemli meselesi kentsel dönüşüm projesi"
13 Mart 2024 Çarşamba - 12:51 Başkan Çetin: "Belediyeevleri’nin en önemli meselesi kentsel dönüşüm projesi" Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında, mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm ve kapalı semt pazarı gibi birçok konuda sevindirici haberler verdi. Ayrıca, mahallenin ana yolunun kısa süre içinde asfaltlanacağını duyurdu. Çukurova Belediyesi’nin her gün bir mahallede iftar programı Belediyeevleri Mahallesi’nden başladı. Belediyeevleri semt pazarında yüzlerce vatandaşın katıldığı iftar programında konuşan Başkan Çetin, “Belediyeevleri’nin en önemli meselesi kentsel dönüşüm projesi. Bu konuda mustarip olduğunuzu biliyorum. Burası Bakanlar Kurulu kararıyla 2013’te afet riskli alan ilan edilmiş. 2014’te göreve geldiğimizde kucağımızda bulduk. Geçmişi anlatmayacağım. Sonraki süreçlerde halkın beklentileri daha geniş bir evde oturayım olunca ona göre yatırımcı aradık. Her şeyi tamamlamamıza rağmen yatırımcı bulamadık, projeyi bir türlü tamamlayamadık. Sizin beklentiniz doğrultusunda burayı en yakın zamanda afet riskli alan kapsamından çıkaracağız, plan değişikliğini de tamamlayacağız. Böylece herkes komşularıyla birlikte yerinde dönüşüm, kentsel dönüşümü yapacaklar. Bu işten en yakın zamanda kurtulacağız bundan şüpheniz olmasın” dedi. Kentsel dönüşüm projesinin aynen uygulanmasını arzu ettiğini ancak yatırımcı bulunamadığını anlatan Başkan Çetin, “Yapacak bir şey yok. Doğalgaz bağlatmak istiyorsunuz bağlatamıyorsunuz. Afet riskli alan olduğu için birçok şeyi yapamıyorsunuz. Bunları biliyorum. Afet riskli alandan çıkınca bunları yapabileceksiniz. Müstakil evlerin sahipleri rahat olsun. Müstakil evlerden kentsel dönüşüme girmek istemeyen olmazsa girmeyecek” şeklinde konuştu. Başkan Çetin, mahallenin ortasından geçen ana yolun parke olmasından dolayı şikayetler olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm alanı olduğu için yolu da yapamıyoruz. Ama bir iki güne kadar parke yolu söküp asfalt yapacağız. Afet riskli alandan çıkınca önümüz açılacak ve bu pazar yerinin de üstünü kapacağız. Artık önümüz açılıyor. Belediyeevleri’nin tüm eksiklerini tamamlayacağız. Yeniden büyük bir güçle, eskisinden daha büyük bir güçle göreve geleceğiz ve Belediyeevleri’nin en ufak bir sorununu bırakmayacağız” dedi.
Tekstile Ramazan Bayramı dopingi
13 Mart 2024 Çarşamba - 10:47 Tekstile Ramazan Bayramı dopingi Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi işlemez hale gelince, Adana’da Ramazan Bayramı öncesi tekstil atölyelerinde yoğunluk sürüyor. Adana’dan üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiliyor. Pamuk diyarı Adana’da tekstil sektörü önemli bir yeri tutuyor. Kentte faaliyet gösteren onlarca büyük fabrikanın yanında merkez Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesi’nde yüzlerce konfeksiyon atölyesinde 7 gün 24 saat üretim sürüyor. Üreticiler, yaptıkları binlerce farklı ürünü yurt dışına ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Adana ihracatın yüzde 20’den fazlası ise tekstil sektöründen karşılanıyor. Tekstile bayram dopingi Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde de Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi işlemez hale gelince Adana’daki tekstil atölyelerinde ve fabrikalarında yoğunluk sürüyor. İşçiler haftanın 7 günü çalışarak bayram için ürünleri hazır hale getiriyor. "Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" İhlas Haber Ajansı’na konuşan üretici Ufuk Doyuran, "Her yıl bu yoğunluğu yaşıyorduk ve inanılmaz bir taleple karşı karşıyaydık. Fakat bu Ramazan’da olağanüstü bir talep var. Şu an bu fabrikamızda tüm gün üretim yapıyoruz. Fabrikadaki ürünleri sevk ederek Ramazan Bayramı öncesinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir yandan da kendi mağazalarımızda bunları teşhir ederek satışa çıkarıyoruz. Bildiğiniz gibi Adana tekstil sektörün en önemli noktalarında birisidir. Biz bu yolda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi. "Herkesin bütçesine hitap etmek istiyoruz" Ramazan Bayramı öncesi tekstil ürünlerinin reyonlarda yer alacağını vurgulayan Doyuran, "Şu anda Adana bölgesindeki tüm fabrikalarda bu yoğunluk var. Ramazan Bayramı öncesi inanılmaz bir talep var ve yurt dışından da yoğun bir talep var. Bu talepleri karşılamak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Kahramanmaraş’taki üretimin büyük çoğunluğu Adana’ya kaydı. Şu anda kumaş sıkıntısı yaşamıyoruz. Mont ve yazlık ürünlere çok fazla talep var. Sezon sonu olmasından dolayı montlardaki uygun fiyatlardan dolayı güzel talep var. Ramazan Bayramı gelmeden önce mağazalarımızda mümkün olduğu kadar uygun fiyatlı ürün satıyoruz. Çünkü bayramda herkesin bütçesine hitap etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ufuk Doyuran, Irak, Azerbaycan, Almanya ve Polonya’nın yanı sıra Arap ülkelerinden de talep aldıklarını belirtti.