Yerel Haberler
Adıyaman
Şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı
15 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:58 Şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle şehitlik ziyaret edilerek, dualar edildi. Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, milletvekilleri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda kişi şehitliği ziyaret etti. Müftülük görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından ise dua okundu. Şehitlik ziyaretinde davetliler şehitlerin kabrine karanfil bırakarak, şehit yakınlarıyla başsağlığı dileklerini iletti. Şehitlik ziyaretinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Yenipınar Camiinde düzenlenen mevlit programına katıldı. Burada şehitler için düzenlenen mevlit programında şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Okunan mevlit programı sonrası vatandaşlara pilav ikramı yapıldı. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimiyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Şunu da gördü herkes, tüm dünyaya örnek teşkil etti. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, içerden ve dışardan yönelen tehditlere karşı nasıl bir ve beraber hareket ettiğini, birliktelikle birlikte nasıl bu tehditlerin bu tehlikeleri bertaraf ettiğini bütün bir dünyaya büyük bir örnek olarak gösterdi bu aziz millet, gerçekten. Dünyaya örnek teşkil etti gerçekten. Darbelerin yapılamayacağını artık sadece demokrasiyle, seçimle, sandıkla ancak yönetimlerin el değiştirebileceğini herkese gösterdi. Bu örnekle birlikte işte Güney Amerika’da, Afrika’da zaman zaman darbeler oluyor. Artık darbeler tarihe karışacak çünkü artık bir darbe girişimi esnasında bütün dünya şunu gördük ki bu ülkenin insanları, halkı, milleti bir araya geldiğinde, birlikte hareket ettiğinde ne top, ne tüfek sindiremiyor onları” dedi. Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise konuşmasında, “Bu kadar yüksek bir saldırıya karşı son teknolojik araçların, uçakların, tankların işgal hareketine karşı milletimizin selalarla, ezanlarla, tekbirlerle kendi iradesine sahip çıkmış olması son derece kıymetli” diye konuştu.
Şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı
15 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:54 Şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle şehitlik ziyaret edilerek, dualar edildi. Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, milletvekilleri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda kişi şehitliği ziyaret etti. Müftülük görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından ise dua okundu. Şehitlik ziyaretinde davetliler şehitlerin kabrine karanfil bırakarak, şehit yakınlarıyla başsağlığı dileklerini iletti. Şehitlik ziyaretinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Yenipınar Camiinde düzenlenen mevlit programına katıldı. Burada şehitler için düzenlenen mevlit programında şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Okunan mevlit programı sonrası vatandaşlara pilav ikramı yapıldı. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimiyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Şunu da gördü herkes, tüm dünyaya örnek teşkil etti. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, içerden ve dışardan yönelen tehditlere karşı nasıl bir ve beraber hareket ettiğini, birliktelikle birlikte nasıl bu tehditlerin bu tehlikeleri bertaraf ettiğini bütün bir dünyaya büyük bir örnek olarak gösterdi bu aziz millet, gerçekten. Dünyaya örnek teşkil etti gerçekten. Darbelerin yapılamayacağını artık sadece demokrasiyle, seçimle, sandıkla ancak yönetimlerin el değiştirebileceğini herkese gösterdi. Bu örnekle birlikte işte Güney Amerika’da, Afrika’da zaman zaman darbeler oluyor. Artık darbeler tarihe karışacak çünkü artık bir darbe girişimi esnasında bütün dünya şunu gördük ki bu ülkenin insanları, halkı, milleti bir araya geldiğinde, birlikte hareket ettiğinde ne top, ne tüfek sindiremiyor onları” dedi. Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise konuşmasında, “Bu kadar yüksek bir saldırıya karşı son teknolojik araçların, uçakların, tankların işgal hareketine karşı milletimizin selalarla, ezanlarla, tekbirlerle kendi iradesine sahip çıkmış olması son derece kıymetli” diye konuştu.
Vali Varol’dan 15 Temmuz açıklaması
14 Temmuz 2024 Pazar - 16:51 Vali Varol’dan 15 Temmuz açıklaması Adıyaman Valisi Osman Varol, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Osman Varol açıklamasında, ülkenin bekasını hedef alarak, devletin bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliğini parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin sekizinci yılını idrak ettiklerini söyledi. Adıyaman Valisi Osman Varol, “Öncelikle istiklal ve istikbali için FETÖ ihanet çetesi mensubu hainlere karşı göğsünü siper ederek şehadete yürüyen 252 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz gecesi yaşanan tarihi kıyama katılan her bir vatandaşımıza, o gece gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. FETÖ ihanet çetesi tarafından tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz işgal girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde harekete geçen yüce milletimiz, tankın, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece imanı, inancı, yüreği ve cesaretiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiş ve ihanet girişimini şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. 15 Temmuz, aynı zamanda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, bundan böyle hiçbir gücün, milletin iradesini rehin veya teslim alamayacağının, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapılamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu ihanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbeye karşı durup 27 gece sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan yediden yetmişe tüm Adıyamanlı hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bir hilal uğruna o gece canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle yad ediyor, gazilerimize de Allah’tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
Başkan Kablan’dan 15 Temmuz açıklaması
14 Temmuz 2024 Pazar - 13:29 Başkan Kablan’dan 15 Temmuz açıklaması AK Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yaptı. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Kablan, 8 yıl değil, 80 yıl geçse dahi hainleri asla unutmayacaklarını söyledi. AK Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, “Bugün idrak ettiğimiz ’15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda kalplerimizde yaşıyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin acısını tekrar yaşarken diğer yandan dünyada benzeri olmayan bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 251 şehit verdiğimiz o gecede gazi olan kardeşlerimizin ’Keşke biz de şehit olsaydık’ diyen bu milleti Allah’ın izniyle hiç bir güç yıkamaz. Aziz milletimiz kuşkusuz asırlar boyunca türlü türlü ihanet, musibet ve belalarla karşı karşıya kalmıştır. Vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi karşısında Türkiye’deki tüm şehirlerde olduğu gibi Adıyaman’ımızda da hemşehrilerimizin vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugünlere milletimizle çok özel bir güven ilişkisi kura kura geldi. Yıkılamaz denilen vesayet mekanizmalarını alaşağı etti. Türkiye’nin altyapısını baştan aşağı yeniledi. Terör örgütlerinin belini kırdı. Darbeler atlattı. Ayaklanmalar bastırdı. Tarihin değiştiği gün, 27 Nisan e-muhtırasının verildiği gece yarısından sonra oldu. Bir cesur ses, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve yapamazsınız, yeter söz milletin dedi ve siyasete ayar vermeye kalkanlara dur dedi. FETÖ’cüler ve dış destekçileri Türkiye’yi bir üçüncü dünya ülkesi olarak gördükleri için yanıldılar. Bu millet sokağa çıktı ve devletin sahibi de benim dedi. Kendi canını hiçe sayan, abdest alıp sokaklara akan, tankların karşısında dikilen millet bir daha bu ülkede kimsenin darbeye teşebbüs etmemesi gerektiğini zihinlere kazıdı. İşte bu nedenle 15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsünün tarihi değil Türkiye’de milli iradenin üstünlüğünün göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz’da hakka yürüyen şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize de sağlık ve sıhhat dileyerek, şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet olsun” diye konuştu.