Yerel Haberler
Ağrı
AİÇÜ’ye TSE tarafından “TS EN ISO 90012015 belgesi” verildi
15 Ocak 2025 Çarşamba - 11:16 AİÇÜ’ye TSE tarafından “TS EN ISO 90012015 belgesi” verildi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) yürütülen Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına ilişkin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Dış Tetkik heyeti tarafından yapılan denetimler sonucunda TS EN ISO 9001:2015 Belgesi almaya hak kazanan AİÇÜ’ye TSE tarafından TS EN ISO 9001:2015 Belgesi verildi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleştirilen TS EN ISO 9001:2015 Belgesi Takdim Töreni’ne Ağrı Vali Yardımcısı Bülent Şimşek, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Ağrı İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Seydibey, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Yılmaz ile akademik ve idari personel katıldı. Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversite olarak TS EN ISO 9001:2015 Belgesi almanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Karabulut, TS EN ISO 9001:2015 Belgesi’nin alınmasında emeği geçen başta Kalite Koordinatörlüğü ekibi olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Üniversitelerin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, üniversitelerdeki elde edilen başarıların ve gelişimin sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu belirtti. AİÇÜ’deki akademik ve idari yapıdaki niceliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, “Bu niceliksel artışa bağlı olarak akademik ve idari birimlerimizdeki niteliği de artırmış bulunmaktayız. Üniversitemiz, 17 bin öğrencisi, 600 akademisyeni ve bin idari personeli ile yaklaşık 20 bin kişilik bir aile oldu. Bu nicel büyüme ile Üniversitemiz, uluslararası 4 farklı derecelendirme kuruluşu listesinde yer alarak ismini hem Türkiye’de hem de dünyada duyurmayı başarmıştır” diye konuştu. AİÇÜ’de kalite ile ilgili faaliyetlerin bir çalışma kültürü haline dönüşmesini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Karabulut, AİÇÜ’nün milli ve manevi değerler çerçevesinde çalışmalarına devam ederek başarı sıralamasını daha da yukarıya taşıyacağını söyledi. Prof. Dr. Karabulut, AİÇÜ’ye desteklerinden dolayı TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’e teşekkür etti. Programda, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE’nin kurumsal yapısı ve faaliyet alanları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Şahin, AİÇÜ’yü TS EN ISO 9001:2015 Belgesi almasından dolayı tebrik etti. AİÇÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Yılmaz ise bir yıllık emeğin sonucunda başarılı bir denetimin ardından TS EN ISO 9001:2015 Belgesi’nin alındığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, kalite faaliyetlerine katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür ettiğini belirtti. Tören, TSE Başkanı Şahin’in Rektör Prof. Dr. Karabulut’a TS EN ISO 9001:2015 Belgesi takdimi ile sona erdi.
Ağrı Kızılay Şubesi Türkiye ikincisi oldu
14 Ocak 2025 Salı - 23:04 Ağrı Kızılay Şubesi Türkiye ikincisi oldu Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından yapılan performans değerlendirmesinde Kızılay Ağrı Şubesi, 2024 yılı il performans sıralamasında tüm kategorilerde Türkiye ikincisi oldu. Kızılay Ağrı Şubesi, alınan ayni ve nakdi bağışlar, gayrimenkul bağışları, sosyal yardımlar, hane incelemeleri, gönüllü çalışmaları gibi pek çok kriterde değerlendirilen performans sıralamasında önemli bir başarıya imza attı. Konuya ilişkin açıklama yapan Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, elde edilen başarının Ağrı halkının destekleriyle gerçekleştiğini ifade etti. Tatlı, "Bu başarının asıl mimarı Ağrı halkının kendisidir. Bizler bağışçılarımızın emanetlerini en doğru şekilde ulaştırmak için gece gündüz çalıştık. 2 bin 500 gönüllümüzle her evi bir gönül bahçesi olarak görüp o gönüllere dokunmaya çalıştık. Destek verdiğimiz her ailemiz bizim ailemiz oldu. Onların sıkıntılarını çözmek için elimizden geleni yaptık. 2024 yılında aşevimizden 3 bin 200 kişiye günlük yemek ulaştırarak toplamda 900 bin öğün yemek çıkarttık" dedi. Yaşlı, engelli ve yetimlere sefertaslarıyla kapılarına kadar yemek ulaştırdıklarını belirten Tatlı, "Bu hizmetlerle birlikte 2024 yılında bağış miktarımız çok iyi bir rakama ulaştı. Ağrı Şubemizin Türkiye sıralamasında ikinci olmasının yanında, Doğubayazıt Şubemiz de ilçe sıralamasında Türkiye birincisi oldu. Genel Merkezimizin destekleriyle 35 milyon TL’nin üzerinde bir bağış topladık" ifadelerini kullandı. Gönüllü faaliyetlere de değinen Tatlı, "Gönüllülerimizle çevre temizliği, fidan dikimi, okul boyama, kandil programları ve afet eğitimleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirdik. Ayrıca okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimize kırtasiye ve giyim malzemeleri hediye ettik. Gazze’deki kardeşlerimiz için başlattığımız yardım kampanyası kapsamında ilimizden yaklaşık 4 milyon TL yardım gönderdik" diye konuştu. Başarılarının temelinde gönüllülerin özverili çalışmaları ve halkın güveninin yattığını belirten Tatlı, 2025 yılı için de hedeflerini daha da büyüttüklerini sözlerine ekledi. Tatlı, "Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehirde yaşayanlara karşı bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. İyilik yolculuğumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" dedi.
Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor
14 Ocak 2025 Salı - 09:08 Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı’nın bir kültür merkezi olma potansiyelini barındırdığını belirtti. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, yaptığı açıklamada, Anadolu’nun giriş kapısı olan Ağrı’nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayarak, "İlimiz, geçmişten günümüze âşıklık ve dengbejlik gibi sözlü kültür alanlarında, masal, halk hikayeciliği ve destancılık gibi anlatı türlerinde önemli bir birikim taşımaktadır. Bunun yanı sıra gastronomi gibi somut kültür değerlerimizle de güçlü bir geçmişe sahibiz. Bu zenginlikler, kent kültürünün oluşmasında önemli parametrelerdir" dedi. Ağrı’nın kültür zenginliğinin, ilin turizm, kültür, sanat ve edebiyat potansiyeline önemli bir katma değer sağlayabileceğini ifade eden Arslan, bu potansiyelin değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. "Her yönüyle ilçeler çalışmaları önerisi" Bölgenin kültürel değerlerinin tanıtımı ve korunması amacıyla ilgili kurumların daha fazla etkinlik düzenlemesi gerektiğini belirten Arslan, "Konferanslar, paneller ve sempozyumlar gibi etkinliklerin düzenlenmesiyle birlikte, her bir ilçede ’Her Yönüyle Doğubayazıt’, ’Her Yönüyle Eleşkirt’ gibi başlıklarla kültür, edebiyat ve gastronomi konularının ele alınmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı. Ağrı Valisi Mustafa Koç’un destek verdiği bazı kültür projelerine benzer projelerin devam ettirilmesi gerektiğini de vurgulayan Arslan, bu tür çalışmaların kentin tanıtımına ve kültürel mirasının korunmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Ağrı’nın kültür ve sanat potansiyelinin değerlendirilmesi için daha fazla adım atılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Arslan, bu süreçte yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Ağrı’ya vergi mahkemesi kuruluyor
13 Ocak 2025 Pazartesi - 22:54 Ağrı’ya vergi mahkemesi kuruluyor AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, bu yıl Ağrı’da vergi mahkemesi kurulacağını duyurdu. Yıldız, bu gelişmenin şehrin hukuki altyapısını güçlendireceğini ve vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştıracağını belirtti. AK Parti İl Başkanı Yıldız yaptığı açıklamada, "2025 yılında yargının etkinliğini artırmak ve vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda Ağrı ilimize vergi mahkemesi kurulmasına karar verilmiştir. Bu önemli gelişme, şehrimizin hukuki altyapısının güçlenmesi ve adalet hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi adına büyük bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi. “Bölgenin hukuki altyapısına büyük katkı sağlayacak” Yıldız, yapılan değerlendirmelerde Ağrı’nın coğrafi konumu ve iş hacminin dikkate alındığını belirterek, "Bölgemizin coğrafi durumu ve iş hacmi göz önünde bulundurularak, Ağrı’nın vergi mahkemesi kurulması için uygun bir yer olduğu sonucuna varılmıştır. Bu sayede vergi davalarının daha hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Ayrıca Ağrı’daki vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine daha kolay erişebilmesi sağlanacaktır" dedi. Vergi mahkemesinin sadece Ağrı için değil, bölge için de önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti olarak şehrimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu müjdeli gelişme, Ağrı’nın kalkınması ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması adına attığımız önemli bir adımdır. Yargı alanında da şehrimizi daha güçlü kılmak için durmaksızın çalışıyoruz. Ağrı’ya kazandırılan vergi mahkemesi, sadece şehrimizin değil, bölgenin de hukuki altyapısına büyük katkı sağlayacak, vatandaşlarımızın adalet arayışını hızlandıracak ve yargı hizmetlerini daha erişilebilir kılacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Ağrı’daki hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu önemli adımın atılmasında gösterdikleri liderlik ve destek için teşekkür ederiz." Yıldız, yeni dönemde de Ağrı’nın her alanda daha güçlü bir şehir olması için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, vatandaşlara daha iyi hizmet sunma gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.
Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek aday öğretmenlerle buluştu
13 Ocak 2025 Pazartesi - 18:30 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek aday öğretmenlerle buluştu Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il merkezindeki aday öğretmenlerle bir araya geldi. Kökrek, "Bir tohumun toprağa düşüp filizlenmesi gibi her çocuğun içinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher vardır. Sizlerin sabrı, emeği ve sevgisi bu cevherlerin gün yüzüne çıkmasını sağlayacaktır" dedi. Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Aydemir ve il merkezindeki aday öğretmenler katıldı. Programda aday öğretmenlere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek, "Burada sizlerle buluşmak, kalplerinde eğitim aşkını taşıyan bu değerli topluluğa hitap etmek benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Sizler, ülkemizin geleceğine şekil veren ilham kaynakları, bilgi ve erdemle donanmış yol göstericiler olacaksınız. Her birinizin yüreğinde taşıdığı bu ideal, çocuklarımızın ve gençlerimizin umut dolu yarınlarına ışık tutacaktır" dedi. Öğretmenlik mesleğinin sevgi, emek ve sabır gerektiren bir sanat olduğunu belirten Kökrek, "Her çocuğun gözlerinde saklı olan potansiyeli görmek ve onun yolculuğuna rehberlik etmek paha biçilemez bir sorumluluktur. Sizlerin her sözü, her bakışı, öğrencilerinizin hayatında köklü izler bırakacaktır. Bilgiyi sevgiyle yoğurup aktardığınızda, öğrencileriniz akademik başarıyı ve hayatı anlamlandırmayı öğrenirler" ifadelerini kullandı. Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değeri bulması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yapılan düzenlemelere değinen Kökrek, "Meslek kanunumuzun getirdiği düzenlemelerle öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değeri bulması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mesleki gelişimin desteklenmesi bizler için gurur vericidir. Sizler de bu kutsal mesleğe adım atarken büyük bir ailenin parçası olduğunuzu bilerek her daim umutla ve inançla ilerlemelisiniz" dedi. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçen Maarif Modeli’nin önemine işaret eden Kökrek, "Bu anlayışta akademik başarı kadar insani değerlerin, kültürel ve ahlaki birikimin aktarılması da esastır. Sizler, geleceğin mimarları olan öğrencilerimizi bilgiyle donatırken, aynı zamanda onlara insan olmanın güzelliklerini göstereceksiniz. Onları hoşgörü, sevgi, merhamet ve sorumluluk duygusuyla büyüterek yarınlara hazırlayacaksınız" diye konuştu. Kökrek, "Bir tohumun toprağa düşüp filizlenmesi gibi her çocuğun içinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher vardır. Sizlerin sabrı, emeği ve sevgisi bu cevherlerin gün yüzüne çıkmasını sağlayacaktır. Öğrencilerinizle kuracağınız bağ, onların potansiyellerini ortaya çıkaran en değerli etken olacaktır. Her birinizin gözlerinde bu yüce mesleğe adanmışlık görüyorum. Her dokunuşunuz bir hayatın dönüşümünü başlatabilir. Sevgiyle, inançla çıktığınız bu yolda attığınız her adım, ülkemizin yarınlarını aydınlatacaktır. Sizlere güveniyor, yolculuğunuzda başarılar diliyorum" dedi.