Yerel Haberler
Antalya
07 Mayıs 2026 Perşembe - 13:55 Kepez’de oto drag heyecanı başladı Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Oto Drag Şampiyonası 1. ayak yarışları bugün antrenman ve sıralama turlarıyla başladı. Adrenalin dolu organizasyonda Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular, hız ve performanslarını sergilemek için piste çıkıyor. Kepez Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Türkiye Oto Drag Şampiyonası 1. ayak yarışları, bugün antrenman ve sıralama turlarıyla başladı. Kepez’de motor sporları tutkunlarını buluşturan organizasyonda, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular 402 metrelik pistte kıyasıya mücadele ediyor. Gün boyunca yapılacak antrenman sürüşleri ve sıralama turlarıyla sporcular, derece elde edebilmek için en iyi sürelerini yapmaya çalışacak. Yarışlarda otomobillerin 402 metre üzerindeki performansları büyük heyecana sahne olacak. Yarın ise yarışmacılar, elde ettikleri derecelere göre eşleşerek eleme kalkışlarına başlayacak. Büyük çekişmeye sahne olması beklenen yarışların ardından organizasyon ödül töreniyle sona erecek. Yarışlarda sporcular; Sınıf 1 (Street), Sınıf 2 (Super Street), Sınıf 3 (Pro-Street), Sınıf 4 (Drag), Sınıf 5 (Pro-Drag) ve Sınıf 6 (Super Pro Drag) olmak üzere 6 ayrı kategoride mücadele edecek. Türkiye’nin farklı illerinden sporcular, en iyi dereceyi elde etmek için kıyasıya yarışacak.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 13:31 Antalya’da kaçakçılık operasyonlarında silah ve kaçak ürünler ele geçirildi Antalya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve kaçak ürün ele geçirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde son bir haftada gerçekleştirilen çalışmalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, birçok şüpheli hakkında işlem yapıldı. 6136 Sayılı Kanuna muhalefet (ticaret) suçuna yönelik 1 olayda 4 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 2 şüpheli tutuklandı. Yapılan aramalarda 2 adet av tüfeği ile ara yakalamalarda 100 adet tabanca ele geçirildi. Aynı kanun kapsamında bulundurma suçuna yönelik 1 olayda 5 şüpheliye işlem yapılırken, 4 şüpheli tutuklandı. Aramalarda 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 16 adet fişek ele geçirildi. İhaleye fesat karıştırma suçuna yönelik 1 olayda 35 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 14 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı. 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında 5 ayrı olayda 9 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Kepez, Muratpaşa, Alanya ve Manavgat ilçelerinde iş yeri, depo ve ikametlerde yapılan aramalarda 2 bin 683 adet kaçak sigara, 273 kilogram kaçak tütün, 43 adet kaçak elektronik sigara ile 1 adet kaçak otomobil ele geçirildi. Öte yandan aranan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 13:27 Alanya’da mavi bayrak denetimleri başladı Alanya’da dünya genelinde 50 ülkede uygulanan Mavi Bayrak programının denetimleri başladı. Kent genelinde 68 tesis plajı, 6 halk plajı, 4 turizm teknesi ve 1 marina işletmesinin denetimleri sezon boyunca devam edecek. Uluslararası ölçekte FEE önderliğinde, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programı denetimleri başladı. Alanya kent ölçeğinde Mavi Bayraklı 68 tesis plajı, 6 halk plajı, 4 turizm teknesi ve 1 marina işletmesinin 2026 sezonu denetimlerine başlandı. Başvuru yapan tesis ve halk plajlarının Mavi Bayrak sezon denetimleri, Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Alanya Belediyesi olan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Denetimler esnasında tesislerin, halk plajlarının, Alanya Marinası ve turizm teknelerinin Mavi Bayrak kılavuz kriterlerine uygunluğu yerinde doğrulanarak, sezon boyunca Mavi Bayraklı plaj olarak faaliyet gösterecek tesislerin plajlarına en iyi plaj uygulamaları konusunda da bilgiler veriliyor. 50 ülkede uygulanıyor Mavi Bayrak Programı dünyada 50 ülkede uygulanıyor. Türkiye de Mavi Bayrak Programı, Avrupa Birliğinin 1987 yılını çevre yılı ilan etmesi ile başlatıldı. Halk sağlığını korumayı, çevre eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri ile bunu devam ettirmeyi hedef alarak başlatılan program, Türkiye’de 1993 yılında uygulanmaya konuldu. Program kapsamında Mavi Bayraklı plajlar 33, Marinalar 38, turizm tekneleri 51 ve bireysel yatlar 4 kriter ile 16 davranış kuralı içeriyor. Plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapılması, atık su arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli durumları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden oluşuyor. Marinalar ve turizm tekneleri için kurumsal sosyal sorumluluk ve halkın katılımı ve eğitimi de ayrıca beklenen kriterler arasında yer alıyor. 2026 yılı Mavi Bayraklı tesislerin denetim programı 15 Mayıs 2026 tarihinde sonlanacak.
Kemer’de sağanak etkili oldu
22 Ocak 2026 Perşembe - 21:37 Kemer’de sağanak etkili oldu Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından Antalya’nın Kemer ilçesinde etkili olan sağanak, bazı yollarda su taşkınlarına ve baskınlara neden oldu. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, çizmesini ve yağmurluğunu giyerek, belediye ekiplerini yönlendirdi. Başkan Topaloğlu çalışmalar sırasında Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Mehtap Sitesi’nde mahsur kalan 4 çocuk ve yaşlı bir kadını belediye ekipleri ve jandarma ile birlikte kepçe yardımıyla kurtardı. Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su taşkınlarının yaşandığı yollarda arazözler ve pompalarla tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Sağanak öncesi açılan mazgallar dağlardan gelen çamurlu suyla yeniden tıkanıyor. Bu nedenle sürekli mazgal temizliğinin devam ettiğini aktaran Başkan Topaloğlu sahada yapılan çalışmalar sırasında, "Yaklaşık 18 saattir Kemer bölgemiz iyi bir yağış alıyor. Yağış nedeniyle bazı kanallar taşıyor. Ormanda kuruyan ağaçları kesmek için orman yetkilileri tarafından yol açılmıştı. Bu yollardan gelen çamurlu su ekiplerimizin temizlediği mazgalları tıkıyor. Tüm arkadaşlarımız teyakkuz halinde sahadalar. Bizlerde sahadayız. Sosyal medya hesabımdan cep telefonu numaramı yazdım ve sıkıntısı olan vatandaşın bizi arayabileceklerini aktardım. Kemer Belediyesi olarak teyakkuz halindeyiz" dedi. "Sahadayız ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" Kendisine gelen ihbarları da Belediye ekipleri ile paylaşan ve süratle ekiplerle ilgili noktalara ulaşan Başkan Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Mehtap Sitesi’nde mahsur kalan 4 çocuk ve yaşlı bir kadını jandarma ekipleriyle birlikte kepçe yardımıyla kurtardı. Başkan Topaloğlu, alandan alınan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra "Sahadayız ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Antalya’da otel odasında şüpheli ölüm
22 Ocak 2026 Perşembe - 16:50 Antalya’da otel odasında şüpheli ölüm Antalya’da bir otelde konaklayan 39 yaşındaki şahıs, temizlik görevlisi tarafından kaldığı odanın banyosunda ölü bulundu. Ölümün şüpheli bulunması üzerine olay yerine Cinayet Bürosu ekipleri sevk edilirken, şahsın cenazesi otopsi yapılmak üzere adli tıbba kaldırıldı. Olay, Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 703. Sokak’taki bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otelde temizlik yapan görevli, odaya girdiğinde banyoda bir kişinin yüzüstü yerde yattığını fark etti. Durumun otel yetkililerine bildirilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine otele sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Belediye tabibinin ölümü şüpheli olarak değerlendirmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Olay Yeri İnceleme ekipleri ve cumhuriyet savcısı otele çağrıldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde hayatını kaybeden kişinin 39 yaşındaki Recep Bektaş olduğu tespit edildi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasında, Bektaş’ın düşmeye bağlı olarak baş bölgesinde darbe izi ve kan izleri bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, Bektaş’ın dün akşam saat 19.00 sıralarında otele giriş yaptığı, kısa süre sonra markete gitmek amacıyla otelden ayrıldığı ve bir süre sonra yeniden otele döndüğü öğrenildi. Güvenlik kamerası ve giriş-çıkış kayıtlarının incelenmesi sonucu odaya Bektaş’tan başka herhangi bir kişinin giriş ya da çıkış yapmadığı bilgisine ulaşıldı. Kimlik tespitinin ardından durumu öğrenen Bektaş’ın erkek kardeşi olay yerine geldi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin tamamlanmasının ardından Bektaş’ın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Başkan Çandır, Kasım ayı Tarım-GFE’yi değerlendirdi: "Aylıkta en yüksek artış enerjide"
22 Ocak 2026 Perşembe - 16:06 Başkan Çandır, Kasım ayı Tarım-GFE’yi değerlendirdi: "Aylıkta en yüksek artış enerjide" Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Kasım ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’ni (Tarım-GFE) değerlendirdi. Tarım-GFE’nin Kasım ayında aylık yüzde 1.84 ilan edildiğini belirten Çandır, "Bu rakam, endeksin ölçülmeye başlandığı 2015 yılından itibaren Kasım ayları ortalamasının (2.14) yüzde 15 altında ilan edilmiştir. Ortalama altı bir yükseliş olsa da bu rakam, son 10 yılın en yüksek 4. Kasım ayı artışı olmuştur" dedi. Tarım-GFE’nin Kasım ayında yıllık yüzde 34.24 ilan edildiğini kaydeden Çandır, "Bu yıllık rakam, son 10 yılın Kasım ayları ortalamasının (33.49) üzerine çıkmıştır. Ortalama üstü ilan edilen bu rakam, son 10 yılın en yüksek dördüncü Kasım ayı artışı olmuştur. Diğer taraftan 2025 yılının da en yüksek ikinci rakamı olmuştur. Tarımsal girdi fiyatları enflasyonu, 10 yıllık Kasım ayı ortalamalarına göre aylıkta ortalama altı ve yıllıkta ise ortalama üstü artış göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu. "Aylıkta en yüksek artış enerjide" Kasım ayı Tarım-GFE’nin alt kalemlerine bakıldığında, tarımda kullanılan mal ve hizmetlerin fiyatlarında aylık yüzde 1.96 ve yıllık yüzde 35.49 artış olduğunu belirten Çandır, "Kasım ayları itibariyle bu rakamlar, aylıkta ve yıllıkta 2021 yılından sonraki en yüksek rakamlar olmuştur" dedi. Çandır, Kasım ayında tohumda aylık yüzde 1.66, enerjide yüzde 4.51, gübrede yüzde 1.39, ilaçta yüzde 1.14, veteriner hizmetlerinde yüzde 0.44, yemde yüzde 1.64 ve diğer kalemlerde ise yüzde 0.68 artış ilan edildiğini kaydetti. Çandır, Kasım ayında tohumda yıllık yüzde 37.99, enerjide yüzde 26.95, gübrede yüzde 46.09, ilaçta yüzde 19.38, veteriner hizmetlerinde yüzde 65.49, yemde yüzde 34.58 ve diğer kalemlerde ise yüzde 40.09 olarak ilan edildiğini belirtti. Çandır, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetlerin fiyatlarında aylık yüzde 1.10 ve yıllık yüzde 27.01’lik artış ilan edildiğini söyledi. Kasım ayı tarımsal üretici fiyat endeksi Tarım-ÜFE’nin aylık yüzde 1.56 düştüğünü belirten Çandır, "Bu rakam, 10 yıllık Kasım ortalamasının (2.58) ciddi düzeyde altında ilan edilmişti. Yıllıkta ise yüzde 31.45 ile 10 yıllık ortalamanın (26.34) üzerinde ilan edilmişti. Tarımsal faaliyetlerde bulunanlar açısından son bir yıllık eğilim; genel olarak üretici aleyhine seyretmiştir. Ancak Mayıs, Haziran ve Eylül aylarında lehte olan durum Ekim ve Kasım aylarında tekrar üretici aleyhine dönmüş durumdadır" değerlendirmesinde bulundu. Yurtdışı üretici enflasyonu YD-ÜFE’nin Kasım’da aylık yüzde 1.02 ve yıllık yüzde 31.19 arttığını kaydeden Çandır, yurtiçi üretici enflasyonu Yİ-ÜFE’nin aylık yüzde 0.84, yıllık yüzde 27.23 ilan edildiğini belirtti. Çandır, "Üretici düzeyindeki gıda kalemi ise aylık yüzde 0.20 ve yıllık ise yüzde 27.44 artmıştı. Bu durum, Kasım ayında tarıma dayalı imalat sanayiindeki enflasyonun, tarımdan daha düşük seyrettiğini göstermektedir" dedi. Kasım ayında üretici kesimdeki bu enflasyonlara karşılık tüketici enflasyonu TÜFE’nin aylık yüzde 0.87, yıllık yüzde 31.07 arttığını belirten Ali Çandır, "Son 20 yıllık Kasım ayı ortalamalarının aylıkta yüzde 1.25 ve yıllıkta ise yüzde 18.54 olduğu hatırlanırsa manşet enflasyonun hala ne kadar yüksek seyrettiği daha iyi anlaşılır. Ayrıca Kasım ayında ilk kez aylık TÜFE, ortalama TÜFE’nin altında ilan edilmiştir" değerlendirmesinde bulundu. Tüketici taraftaki gıda enflasyonunun Kasım ayında aylık yüzde 0.69 azalırken, yıllık yüzde 27.44 arttığına dikkat çeken Çandır, "İşlenmemiş gıda enflasyonu ise Kasım’da aylık yüzde -3.33 ve yıllık yüzde 19.42 düzeyinde ilan edilmişti. Yaş meyve sebze enflasyonu ise aylık yüzde -6.09 ve yıllık yüzde 8.03 artış olarak ilan edilmişti. Bu rakamlar, ilk kez karşılaşılan rakamlar olarak veri setine girmiştir. Tüketici taraftaki bu rakamlar, üreticilerin maruz kaldığı yıllık enflasyonun altında bir enflasyona tüketicilerin maruz kaldığını göstermektedir. Böyle bir durum esasen sürdürülebilir değildir" dedi.
Antalya’da evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunan kişinin cenazesi teslim alındı
22 Ocak 2026 Perşembe - 12:59 Antalya’da evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunan kişinin cenazesi teslim alındı Antalya’nın Manavgat ilçesinde evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunan şahsın cenazesi, yapılan işlemlerin ardından memleketi Konya’da defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Olay, Manavgat ilçesi Side Mahallesi Cennetler Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 50 yaşındaki İbrahim Doğan’dan uzun süre haber alamayan arkadaşı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Side Jandarma Karakolu ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zile basılmasına ve telefonla aranmasına rağmen kapının açılmaması üzerine, itfaiye ekiplerinin yardımıyla daireye girildi. Eve giren jandarma ve sağlık ekipleri, Doğan’ı yerde hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Doğan’ın karın bölgesinden aldığı kurşun yarası sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Silah cansız bedenin altından çıktı Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri, cumhuriyet savcısı ve adli tabip eşliğinde evde detaylı inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarda, Doğan’ın ölümüne neden olan tabancanın, cansız bedeninin hemen altında olduğu tespit edildi. İlk araştırmalarda, İbrahim Doğan’ın olaydan önceki gece 4 arkadaşıyla birlikte evinde alkol aldığı bilgisine ulaşıldı. Şahsın kesin ölüm nedeninin, olaydan önce birlikte vakit geçirdiği arkadaşlarının vereceği ifadeler ile yapılacak otopsi sonucunda belirleneceği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından İbrahim Doğan’ın cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gelen Doğan’ın kardeşi ve arkadaşları, cenazeyi teslim aldı. İbrahim Doğan’ın cenazesinin, Konya’nın Çumra ilçesinde defin edileceği öğrenildi.
Toroslar’ın zirvesine çevreci yatırım
22 Ocak 2026 Perşembe - 12:23 Toroslar’ın zirvesine çevreci yatırım Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Toroslar’ın yüksek kesimlerindeki iç havzalarda da altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Akseki ilçesine bağlı Güçlüköy Mahallesi’nde atıksu arıtma tesisi hizmete girerken, Bademli Mahallesi’nde de tesisin yapımında son aşamaya gelindi. ASAT Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle Güçlüköy Mahallesi Sürekli Akışlı Paket Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmete alındı. Aynı proje kapsamında Bademli Mahallesi’nde inşa edilen Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise çalışmalar son aşamaya geldi. Proje kapsamında Güçlüköy ve Bademli mahallelerinde oluşan atıksuların çevre mevzuatına ve alıcı ortam standartlarına uygun şekilde arıtılarak deşarj edilmesi amacıyla 200 metreküp/gün kapasiteli Sürekli Akışlı Paket Atıksu Arıtma Tesisleri inşa edildi. Çevreye duyarlı ve modern teknolojiyle donatılan tesisler, bölgenin doğal yapısının korunmasına önemli katkı sağlayacak. "Tüm süreçler tek çatı altında tamamlandı" Yapım işi kapsamında Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ne ait tüm inşaat, mekanik, elektrik, SCADA ve otomasyon imalatları tamamlanırken, tesislerin işletmeye alınması süreci de ASAT ekipleri tarafından titizlikle yürütüldü. Böylece hem işletme güvenliği hem de sürdürülebilirlik esas alındı. "Yaklaşık 50 milyon TL’lik çevre yatırımı" Yaklaşık 50 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje sayesinde Akseki ilçesinin geleceği güvence altına alınırken, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamaları hedefleniyor. ASAT Genel Müdürlüğü, içme suyu ve atıksu altyapısında gerçekleştirdiği yatırımlarla Toroslar’ın zirvesinden kıyı şeridine kadar Antalya’nın her noktasında hizmet üretmeye devam ediyor.
Orkide bakımı uygulamalı olarak anlatıldı
22 Ocak 2026 Perşembe - 11:56 Orkide bakımı uygulamalı olarak anlatıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca, orkide yetiştiriciliğine ilgi duyan vatandaşlara yönelik eğitim düzenlendi. Eğitim, orkide bakımı konusunda bilgi edinmek isteyen katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası içerisinde orkide yetiştiriciliğine ilgi duyan vatandaşlara yönelik düzenlenen eğitimde, orkidelerin sağlıklı gelişimi için dikkat edilmesi gereken temel bakım süreçleri ayrıntılı şekilde ele alındı. Pratik orkide bakım önerileri Yoğun ilgi ile karşılanan eğitimde, orkidelerin sulama sıklığı ve yöntemleri, uygun ışık şartları, ortam sıcaklığı, nem dengesi, saksı ve toprak seçimi gibi başlıklarda kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca sık yapılan bakım hatalarına da değinilerek, orkidelerin daha uzun ömürlü olması için önerilerde bulunuldu. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli uzman personel tarafından verilen eğitimde, teorik anlatımın yanı sıra uygulamalı bilgilendirmeler de yapıldı. Gıda boyası ile yapılan orkidelerde renklendirme uygulaması da eğitime renk kattı. Katılımcılar, orkide bakımıyla ilgili merak ettikleri soruları doğrudan uzman personele sorma imkanı buldu. "Eğitimler devam edecek" Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda ziraat teknikeri olarak görev yapan ve eğitimi veren Mine Alpkapan ev ve ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilen orkidelerin doğru şartlarda yetiştirilmesinin hem bitkinin gelişimi hem de görsel estetik açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Mine Alpkapan, "Orkidenin nazlı bir bitki değil, kurallı bir bitki olduğunu göstermek için bu eğitimi düzenlemiş bulunmaktayız. Bu eğitimler vatandaşların talepleri doğrultusunda devam edecek" diyerek eğitim sonunda katılımcıların, orkide bakımı konusunda daha bilinçli hareket edebilecek bilgi düzeyine ulaştıklarını belirtti.