Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Ardahan
Ardahan’da buğday ve arpa ekimi başladı
12 Mayıs 2026 Salı - 11:44:32
Ardahan’da uzun geçen kış mevsimi sonrası havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler tarlalarına yöneldi. Toprağın işlenmeye başlamasıyla kent genelinde ekim mesaisi de hız kazandı. Sabahın erken saatlerinde traktörleriyle tarlalara çıkan üreticiler, arpa, buğday ve yem bitkileri başta olmak üzere birçok ürünün ekimine başladı. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde karın geç erimesi nedeniyle geciken tarım sezonu, havaların mevsim normallerine dönmesiyle hareketlendi. Çiftçiler bir yandan toprağı sürerken, diğer yandan tohumlarını toprakla buluşturdu. Üreticiler, bu yıl yağışların yeterli olmasının verimi artırmasını beklediklerini ifade ederek, bereketli bir sezon geçirmek istediklerini söyledi. Tarlalarda oluşan yoğunluk ise baharın gelişiyle birlikte kırsalda yeniden başlayan üretim mesaisini gözler önüne serdi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:56
Çıldır Anaokulu’nda annelere sürpriz
Çıldır Anaokulu’nda Anneler Günü dolayısıyla geniş katılımlı ve anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Ana Okul Müdürü Pınar Çanak ve öğretmenlerin organizasyonu ile gerçekleşen etkinlikte birçok farklı aktivite yer aldı. Etkinlik kapsamında annelerin yer aldığı annem beni sesimden tanır, annem beni gözümden tanır ve sandalye kapmaca oyunları oynandı. Daha sonra annelerle çocuklar beraber çanta boyama etkinliği gerçekleştirdi. Annelere sürpriz hediyeler verildi. Etkinliğin sonunda hazırlanan çeşitli yiyecekler tüm davetlilere ikram edildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:42
Ardahan’ın Ağzıpek köyü leyleklerin uğrak noktası oldu
Ardahan’ın Ağzıpek köyü, baharın gelmesiyle birlikte leyleklerin uğrak noktası haline geldi. Köydeki elektrik direkleri, evlerin çatıları ve yüksek noktalarda yuva kuran leylekler, hem köy sakinlerinin hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Ağzıpek köyü, baharın habercisi leylekleri misafir ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yolculuklarını tamamlayarak köye gelen onlarca leylek, oluşturdukları görüntülerle doğaya renk kattı. Her yıl aynı yuvalarına dönen leylekler, köy halkı tarafından da özenle korunuyor. Köylüler, leyleklerin artık köyün simgesi haline geldiğini belirterek onların gelişiyle baharın başladığını söyledi. Vatandaşlardan Bilgin Aygün, leyleklerin yıllardır bölgede yaşadığını ifade ederek, "Her sene gelip aynı yuvalarına yerleşiyorlar. Artık köyümüz leyleklerle anılıyor. Onlara zarar gelmemesi için herkes dikkat ediyor" dedi. Aygün, ’’Yıllardır leyleklerle içli dışlı olduk. Kadim dostlarımız diyebiliriz leyleklere. Her yıl sonbahar aylarında göç ederler ve kar kalmadan da tekrar geri dönerler. Bazen erken zamanda yani şubat ayında da gelenler olur. Çünkü bu köyü seviyorlar. Şu anda köyümüzde 30’a yakın leylek yuvası var. Yani her yıl 180 leyleği göç ettiriyoruz. Bu köy sadece leylekler değil bir çok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor‘’ dedi. Doğal yaşamın dikkat çektiği köy, fotoğraf tutkunlarının da uğrak noktası oldu. Gökyüzünde süzülen leylekler ve yuvalardaki hareketlilik kartpostallık görüntüler oluşturdu.
10 Mayıs 2026 Pazar - 13:42
Başkan Demir’in "Ardahan’da işsizliği bitireceğim" sözü verilerle tescillendi
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in 2019 yılında göreve gelmeden önce verdiği "işsizlik sorununu" çözme sözü, Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle tescillendi. TÜİK’in açıkladığı son istatistiklere göre Ardahan, %4’lük rekor işsizlik oranıyla Türkiye’nin işsizliği en düşük ili olma unvanını kazandı. TÜİK tarafından paylaşılan "İşsizlik Oranı En Düşük 10 Şehir" listesinin zirvesine yerleşen Ardahan, bu başarısıyla kentin sosyo-ekonomik tablosunda yeni bir sayfa açtı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu gururu hemşerileriyle paylaşan Belediye Başkanı Faruk Demir, yıllar önce verdiği vaadin gerçeğe dönüşmesinin haklı mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, bölgedeki diğer illerle kıyaslandığında komşu şehir Erzurum, %5,8’lik oranla ancak listenin 10’uncu sırasında yer alabildi. DÜŞÜK RAKAMLARIN ARKASINDAKİ YEREL DİNAMİKLER VE TEKSTİL HAMLESİ Türkiye genelinde işsizlik oranının %8,1 ile son 21 yılın en düşük seviyesine gerilediği bu dönemde; Ardahan, Kastamonu ve Burdur gibi illerin genel eğilimden pozitif ayrışması dikkat çekti. Bu başarının temelinde yerel kalkınma modellerinin olduğu vurgulanırken, özellikle Ardahan Belediyesi’nin girişimleriyle il merkezinde hayata geçirilen tekstil atölyelerinin istihdama doğrudan katkı sunduğu belirtiliyor. Bu atölyeler sayesinde işsizliğin minimize edildiği ve Başkan Demir’in "işsizliği bitirme" vizyonunun sahada karşılık bulduğu ifade ediliyor. İSTİHDAMDA CİNSİYET TEMELLİ AYRIŞMA VE MEVSİMSEL RİSKLER Başarı tablosuna rağmen veriler, istihdamın niteliği ve geleceğine dair kritik analizleri de içeriyor. 2025 yılı itibarıyla Türkiye’de işsiz sayısı azalarak 2 milyon 966 bin kişiye düşse de erkeklerde %6,8 olan işsizlik oranının kadınlarda %11,3 seviyesinde seyretmesi, cinsiyet temelli ayrışmanın devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca, Türkiye genelindeki %29,7’lik atıl işgücü oranı, resmi rakamların ötesinde bir risk olarak varlığını koruyor. Ardahan gibi tarım ve hayvancılığın lokomotif olduğu şehirlerde, ekonomik faaliyetlerin büyük ölçüde mevsimsel çalışma şartlarına bağlı olması ise farklı bir tartışmayı tetikliyor. İşgücünün yılın her döneminde tam verimle kullanılamaması, istihdam başarısını tescillerken bir yandan da üretim niteliğinin artırılması ve işgücü verimliliği üzerine yeni bir süreç başlatıyor.
15 Mart 2021 Pazartesi - 10:29
Doğadaki yaban hayvanları için yiyecek bırakıldı
TEMA Vakfı Hanak İlçe Temsilciliği yoğun kar yağışıyla birlikte daha çetin geçen kış şartları dolayısıyla doğaya hayvanlar için yiyecek bıraktı.
14 Mart 2021 Pazar - 12:58
Kumar oynarken baskına uğradılar
Ardahan merkezde bir evde kumar oynandığı yönünde bilgi edinen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eve yaptıkları baskında kumar oynayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 5 kişiye para cezası kesti.
14 Mart 2021 Pazar - 12:57
Yalnızçam’da pistler kayakseverlerle doldu
Kış turizminin önemli merkezlerinden Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi, hafta sonunda kayakseverlerle doldu taştı.
13 Mart 2021 Cumartesi - 11:31
Mart ayında dondurucu soğuklar: Göle eksi 28
Ardahan’da meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı iki gün öncesinde kent genelinde etkili oldu.
12 Mart 2021 Cuma - 15:12
Posof’ta İstiklal Marşı coşkusu
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.
12 Mart 2021 Cuma - 12:39
Belediye Başkanı Faruk Demir 12 Mart mesajı
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
12 Mart 2021 Cuma - 11:52
Yoksulluğa karşı Kaz Yetiştiriciliği projesi
Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2020 yılında başlatılan "Yoksulluğa Karşı Kaz Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında belirlenen ailelere 20’si anaç 5’i ise horoz olmak üzere 25’er kaz yavrusu verildi.
12 Mart 2021 Cuma - 09:57
Kara kış geri geldi, 33 köy yolu ulaşıma kapandı
Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Ardahan’ı beyaza bürüdü.
11 Mart 2021 Perşembe - 21:13
Ardahan’da kar yağışı başladı
Ardahan’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü.
11 Mart 2021 Perşembe - 10:55
Ardahan’da bir köy karantinaya alındı
Ardahan’ın Posof ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında bir köyde karantina başlatıldı.
10 Mart 2021 Çarşamba - 17:42
Ardahan Belediye Başkanı Demir’in Miraç Kandili mesajı
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
10 Mart 2021 Çarşamba - 16:00
Ardahan’da mutasyonlu virüs alarmı: 2 bina karantinaya alındı
Ardahan’ın Göle ilçesinde iki binada 2 kişinin korona virüsü testi pozitif çıktı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder