Yerel Haberler
Aydın
AK Partili Vekil Sarıbaş, CHP Lideri Özel’e cevap 26 Nisan 2026 Pazar - 23:22:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için sarf ettiği "Aydın’da sokağa çıkamıyor" sözlerine, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Sarıbaş konuyla ilgili açıklamasında "Belli ki Başkanımızın topuk sesleri sizleri ürkütmüş. Sizler, yolsuzluğu, kanunsuzluğu ve rant odaklı siyaseti kendinize yol edinenleri savunmaya, gerçeklerden kopuk polemiklerle gündemi işgal etmeye devam edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, konuyla ilgili açıklamasında "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu hakkında sarf ettiği mesnetsiz beyanlar, siyasi bir hazımsızlığın ve çaresizliğin dışavurumudur. Belli ki Başkanımızın topuk sesleri sizleri ürkütmüş. Sayın Özel şunu iyi bilmelidir: Özlem Başkanımız, sizin hayal ürünü iddialarınızın aksine; yaşlılarımızın hayır duasında, gençlerimizin samimi gönlünde ve Aydın halkının sarsılmaz güveninde görevini icra etmektedir. AK Parti kadroları olarak; birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, gece gündüz demeden sokak sokak gezmeye, kapı kapı dolaşarak Aydınlı hemşehrilerimizin her anında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Sizler, yolsuzluğu, kanunsuzluğu ve rant odaklı siyaseti kendinize yol edinenleri savunmaya, gerçeklerden kopuk polemiklerle gündemi işgal etmeye devam edebilirsiniz. Ancak hakikat sokağın ta kendisidir ve Aydın halkı, kimin gerçek bir hizmet sevdalısı olduğunu gayet iyi bilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de milletin gönlünde yeri olmayanlar, sadece karalama siyasetiyle ayakta kalmaya çalışanlar yine hüsrana uğrayacaktır. Her zamanki gibi yine kaybedeceksiniz! Milletimizin emrinde, Aydın’ın hizmetinde durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
26 Nisan 2026 Pazar - 17:25 Köşk Beyköy Poliis Abla Ortaokulu’nu gururlandıran mektup Aydın’ın Köşk ilçesindeki Beyköy Polis Abla Ortaokulu yöneticilerine ve öğretmenlerine yönelik öğrenci velisi duygulandıran ve gururlandıran mektup yazdı. Öğrenci velisi Emir Ayşe Ünsal’ın kaleme alarak okul yönetimine gönderdiği mektup okul yöneticilerini ve öğretmenlerini hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Köşk Beyköy Polis Abla Ortaokulu yönetimi aldıkları bu gurur verici veli mektubu sonrası; "22 Nisan akşamı bizi oldukça duygulandıran ve ziyadesiyle gururlandıran bir mektup aldık. Değerli velimiz Emir Ayşe Ünsal Hanımefendinin kaleminden dökülen satırlar bizlerin bu mesleği neden aşkla yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Güzel duygu ve düşünceleri için kendisine çok teşekkür ediyoruz. İyiki varsınız." yazılı paylaşımında bulundular. Köşk Beyköy Polis Abla Ortaokulu yöneticilerini ve öğretmenlerini gururlandıran mektupta şu ifadelere yer verdildi; "Değerli okul müdürüm, müdür yardımcım ve sevgili öğretmenlerim. Son günlerde yaşananlar hepimizin yüreğini parçaladı. Ama böyle zamanlarda sizin gibi öğretmenlerin varlığı bize yeniden umut olmayı hatırlatıyor. Siz sadece ders anlatan birisi değilsiniz. Çocuklarımızın yolunu aydınlatan, onların kalbine dokunan, evde küçük şeyleri bile öğretmenime verebilir miyim dediği ailemizin bir üyesisiniz. Bizler çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz ve biliyoruz ki o emanet, sizin gibi vicdanlı ve güçlü insanların elinde büyüyor. Evet, çok zor bir zamandan geçiyoruz, tam da bu yüzden, umudu diri tutan, iyiliği öğreten, sevgiyi büyüten sizlere her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Lütfen moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Çünkü sizin güçlü duruşunuz sadece öğrencilerine değil, biz velilere de güç veriyor. Siz ayakta kalabildikçe bizde ayakta kalabiliyoruz. Hepiniz iyi ki varsınız. Hepimiz bir aileyiz. Sizleri önce Allah’a sonra birbirinize emanet ediyorum. Her zaman yanınızdayım. Sizleri çok seven veliniz Emir Ayşe Ünsal."
Koçarlı Belediye Meclisi’nde gergin anlar
02 Mart 2026 Pazartesi - 18:36 Koçarlı Belediye Meclisi’nde gergin anlar Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı hararetli tartışmalara neden oldu. Meclis Üyesi Cevat Olgun ile Belediye Başkanı Özgür Arıcı arasında yaşanan tartışmada sinirlerine hakim olamayan Belediye Başkanı Arıcı, Meclis Üyesi Olgun’a küfredip salondan dışarı atılması için zabıta çağırdı. Kameralara yansıyan ve belediyenin sosyal medya hesabından canlı yayınlanan meclis toplantısındaki kavga izleyenleri şaşırttı. Bir Belediye Meclisi’nden ziyade sokak tartışmasına aratmayan görüntülerin ve sözlerin yaşandığı oturumda zaman zaman tansiyon gerildi. Belediye Başkanı Özgür Arıcı’nın kontrolünü kaybedip küfürlü konuştuğu Meclis’te salondan atmak istediği Meclis Üyesi Cevat Olgun, kimsenin kendisini meclis salonundan çıkaramayacağını belirtip salondan çıkmayınca Başkan Arıcı oturumu sonlandırdı. Ağız dalaşında yaşananlara ilişkin kameralara yansıyan görüntüler izleyenleri şaşırttı. Toplantıda; Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçenin girişinin kötü olduğunu ve bunun yapılması için büyükşehir belediye meclisine önerge vereceğini ve AK Partili Koçarlı Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden destek isteyip imza atmalarını istedi. AK Parti Meclis üyeleri gündem maddesi meclise geldiğinde ’evet’ oyu vereceklerini açıkladılar. Başkan Arıcı, Esentepe Mahallesinin gölet probleminin çözülmesi için büyükşehir belediyesine önerge vereceklerini AK Parti meclis üyesi Ahmet Bahri Erdel ve bağımsız meclis üyesi Cevat Olgun’un imza verip vermeyeceğini sordu. Meclis üyesi Olgun, daha önce gölet yapımı için 4 kez ihale yapıldığını ve ihaleyi alan firmanın maliyetlerin artması nedeniyle geri çekildiğini söyledi. Meclis üyesi Olgun ile Başkan Aracı arasında hizmetler noktasın yaşanan görüş ayrılığı tartışmaya dönüştü. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine taraflar karşılıklı olarak seslerini yükseltti. Meclis salonunda tansiyonun artması üzerine Başkan Arıcı, zabıtalardan meclis üyesi Olgun’u dışarı çıkarmalarını istedi. AK Partili meclis üyeleri, zabıtaların Olgun’u dışarı çıkarmasına müsaade etmedi. Toplantı yaşanan olay ile sona erdi.
Başkan Künkcü: "Hüsnü başkanımıza sıkılan kurşun, birlik ve beraberliğimize sıkılmıştır"
02 Mart 2026 Pazartesi - 15:06 Başkan Künkcü: "Hüsnü başkanımıza sıkılan kurşun, birlik ve beraberliğimize sıkılmıştır" Aydın’ın Kuşadası ilçesinde eski oda başkanı Hüsnü Öten’e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü sert tepki gösterdi. Künkcü, "Hüsnü başkanımıza sıkılan kurşun, birlik ve beraberliğimize sıkılmıştır" diyerek saldırıyı en ağır ifadelerle kınadı. Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası önceki dönem Başkanı ve Şoför Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüsnü Öten’in uğradığı menfur saldırıya, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü sert tepki gösterdi. Kadınlar Denizi Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde, oda binası önünde gerçekleşen olayda H.C. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralanan Öten, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırgan kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Başkan Künkcü yaptığı yazılı açıklamada, "Kuşadası’nda yaşanan bu çirkin ve kabul edilemez saldırı, sadece Hüsnü Öten başkanımıza değil, tüm esnaf ve sanatkar camiamıza yapılmıştır. Hüsnü başkanımıza sıkılan kurşun, bizim birlik ve beraberliğimize sıkılmıştır. Bu tür zorbalıkları, silahı çözüm aracı olarak gören anlayışı asla kabul etmiyoruz. Şiddeti meşrulaştırmaya çalışan her zihniyetin karşısındayız" dedi. Esnaf teşkilatlarının kişisel husumetlerin, öfkenin ya da çıkar hesaplarının adresi olmadığını vurgulayan Künkcü, "Hiç kimse esnaf odalarımızı ve yöneticilerimizi hedef alarak korku iklimi oluşturamaz. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Sorunu olan hukuk kapısını çalar, silaha sarılmaz. Bu saldırının takipçisi olacağız. Yargının en ağır şekilde gereğini yapacağına inanıyoruz" diye konuştu. Hüsnü Öten’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, AYESOB olarak Kuşadası esnafının yanında olduklarını belirten Künkcü, "Değerli büyüğümüz Hüsnü Öten Başkanımıza acil şifalar diliyorum. Esnaf ve sanatkârlarımız bilmelidir ki; birlik olarak dimdik ayaktayız. Bu tür girişimler bizi yıldıramaz, aksine kenetler. Şiddeti protesto ediyor, saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Ercan, gençlerin talebini yerine getirdi
02 Mart 2026 Pazartesi - 14:50 Başkan Ercan, gençlerin talebini yerine getirdi Aydın’ın Yenipazar ilçesinde üniversite yolunda öğrencilerin yaşadığı kaldırım sorunu, Belediye Başkanı Malik Ercan’ın talimatıyla 24 saat içinde çözüme kavuşturuldu. Yenipazar Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kuyucaklıoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Malik Ercan’ı makamında ziyaret ederek öğrencilerin yaşadığı sorunları iletti. Ziyarette, üniversite yolundaki turunç ağaçlarının dallarının kaldırıma sarkması nedeniyle öğrencilerin yürümekte zorlandığı belirtildi. Belediye Başkanı Malik Ercan’ın talimatı üzerine ekipler harekete geçti. Üniversite yolunda budama çalışması yapılarak kaldırımlar temizlendi ve öğrencilerin geçişi rahatlatıldı. Gençlik Meclisi üyeleri, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasından dolayı Başkan Ercan’a teşekkür etti. Gençlerden Nazlıcan Kılıç; "Belediye Başkanımız bu zamana kadar bize her zaman destek oldu, bugün de yaptığı bu çalışma gençlere verdiği değeri gösteriyor. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi. Efe Can Üçüncü ise ziyaret sırasında iletilen sorunun 24 saat geçmeden çözüldüğünü belirterek, "Duyarlılığı ve hızlı çözümü için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Derya Keskin de sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek Başkan Ercan’a teşekkür etti.
Kalcık Mahallesi, Venedik’e döndü
02 Mart 2026 Pazartesi - 13:31 Kalcık Mahallesi, Venedik’e döndü Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Kalcık Mahallesi, Sarıçay ve Büyük Menderes Nehri’nin taşkınlarıyla yeniden sular altında kaldı. Adeta Venedik’e dönen köyde ulaşım kayık ve traktörlerle sağlanırken, taşkınlar hem günlük yaşamı hem de tarihi mezar taşlarını tehdit ediyor. Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Bağarası sınırlarında yer alan Kalcık Mahallesi, Sarıçay ve Büyük Menderes Nehri’nin taşkın dönemlerinde bir kez daha sular altında kaldı. Her yıl benzer manzaraların yaşandığı mahallede, sokaklar göle dönerken günlük yaşam suyun ritmine göre şekilleniyor. Taşkın sularıyla çevrilen Kalcık’ta yaya ulaşım mümkün olmazken, mahalle içinde hareket kayıklar ve yüksek traktörlerle sağlanıyor. Kayıklar, hayvanlara yem taşımak, temel ihtiyaçları karşılamak ve ulaşımı sağlamak amacıyla kullanılırken, taşkın öncesinde bazı üreticiler koyun ve sığırlarını daha güvenli alanlara taşısa da, köy içindeki suyun ulaşamadığı küçük yükseltilerde sığır, tavuk ve hindilerin yaşam mücadelesi sürüyor. Mahalle sakinleri, suların bir an önce çekilmesini ve yaşamın normale dönmesini bekliyor. Taşkınların yalnızca bugünü değil, geçmişi de tehdit ettiğini ifade eden Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü; "Taşkın sularıyla çevrilen Kalcık, adeta gondolların dolaştığı Venedik’i andırıyor. Ancak burada romantik bir manzara değil, günlük yaşamın suya teslim olduğu bir tablo var. Köy sokaklarında gondollar değil, hayvanlara yem taşımak, ulaşımı sağlamak ve temel ihtiyaçları karşılamak için kullanılan kayıklar dolaşıyor. Bu köye yaya olarak girilmesi mümkün değil. Sokaklara yalnızca yüksek traktörlerle ya da kayıklarla girilebiliyor. Köy mezarlığında yer alan ve kitabeleri, taş işçiliği, form ve süslemeleriyle Osmanlı Dönemi’ne uzanan mezar taşları her taşkında su altında kalıyor. Bu mezar taşları yalnızca birer kabir değil, döneminin sanat anlayışını ve kültürel belleğini yansıtan önemli tarihi belgelerdir. Taşkınlar, Kalcık’ın yalnızca bugününü değil, geçmişini de tehdit etmektedir. Köylüler, geçmiş yıllarda Sarıçay seddesinde yapılan bir müdahalenin taşkınları artırdığına inanmakta ve bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesini istemektedir. Yaz ve kış aylarında birbirine zıt görüntülere sahne olan Kalcık’ta, taşkın sularının yaşam alanlarını, hayvancılığı ve tarım arazilerini olumsuz etkilediği görülmektedir" dedi. "Sular altında kalan tarlalar, yüzlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor" Öte yandan taşkınların ekosistem açısından sağladığı katkılara da dikkat çeken Sürücü; "Kalcık’ın arkasındaki sular altında kalan tarlalar, yüzlerce flamingoya ev sahipliği yaparak adeta bir kuş cennetine dönüşmektedir. Sular çekildiğinde tarlalar, kuşların beslenmesine imkan sağlayan zengin besin kaynaklarıyla dolmakta, azmaklarda ve tarlalarda kalan sucul canlılar hem kuşlar için önemli bir besin zinciri oluşturmakta hem de yöre insanına doğal bir destek sunmaktadır. Yoğun yağmurlar sonunda yaşanan taşkınlar yalnızca doğal bir afet gibi görülmemelidir. Sorunun temelinde, nehirlerin doğal taşkın alanlarının daraltılması ve yanlış müdahalelerle suyun akış rejiminin değiştirilmesi de çok önemlidir. Nehirlerin doğal taşkın yatakları mutlaka korunmalı, taşkın yönetim planları hazırlanırken, taşkın suları içinde yaşayan deneyim sahibi olan yerel halkın da görüşleri alınmalıdır. Nehirler, akarsular bilimsel, akılcı ve doğayla uyumlu bir şekilde yönetildiğinde hem yereldeki insanların güvenliği hem de sağlıklı nehirlerin sağladığı ekolojik ve ekonomik faydalardan yararlanılabilir" şeklinde konuştu.