Yerel Haberler
Aydın
Kuşadası Kent Meydanı’nda çalışmalarda sona gelindi 10 Mart 2026 Salı - 17:29:10 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kente kazandıracağı en önemli vizyon yatırımlarından biri olan Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi şantiyesini ziyaret edip, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Proje tamamlandığında ilçenin mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait olan kalıcı bir esere sahip olacağını belirten Başkan Ömer Günel, "Turizm sezonunda açmayı planladığımız Kent Meydanı, Kuşadası’nın turizm potansiyeline ve ticaret hayatına da önemli bir katkı sunacak" dedi. Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası’nda, Başkan Ömer Günel’in İnovatif Turizm Yatırımı Ödülü’ne layık görülen projesi Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’nin yapımı son aşamaya geldi. Depreme dayanıksız olduğu için eski belediye binasının yıkımı ile başlayan çalışma kapsamında projede yer alan 600 araçlık otoparkın yapımı tamamlandı. Yağmur suyu hatları ve drenaj sistemi de bitirilen Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’nde amfi tiyatronun temeli de atılırken ticari üniteler ve tören alanının önü mermerle kaplanmaya başlandı. Kuşadası’nın önemli bir ihtiyacını giderecek olan Kent Meydanı’nın açılışı, turizm sezonunda yapılacak. Proje, Kuşadası’nın sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal yaşamına önemli bir katkı sunacak. Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi şantiyesini ziyaret ederek ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Ömer Günel, proje tamamlandığında Kuşadası’nın çok önemli bir sosyalleşme alanı kazanacağını belirtti. Başkan Ömer Günel, "Öncelikle Kent Meydanı Kuşadası’nda çok önemli bir eksikliği giderecek. Çünkü Kuşadası’nın şimdiye kadar hiç kent meydanı olmadı. Çalışmalar, toplam 20 bin metrekarelik bir alanda yürütülüyor. Kent Meydanı’nda otoparkımız, ticari ünitelerimiz, iki etkinlik alanı ile nefes alabileceğimiz yeşil alanlarımız bulunuyor. Kent Meydanı’nın altında 3 katlı ve 600 araçlık bir otoparkımız var. Bu otopark Kuşadası’nın merkezindeki trafik ve park sorununu da çözüme kavuşturacak" dedi. Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’nin mülkiyetinin Kuşadası Belediyesi’ne ait olduğunun altını da çizen Başkan Ömer Günel, "Öncelikle Kent Meydanı’nı üst devir hakkı yöntemiyle yaptığımız için Kuşadası Belediyesi’nin cebinden hiç para çıkmadı. Ayrıca, Kent Meydanı’nda şu an 38 ticari ünite yaptık. Eski belediye binamızın bulunduğu alanda 108 dükkan vardı. Kuşadası Belediyesi, Kent Meydanı açıldıktan sonra bu 38 ticari üniteden, 108 dükkandan elde ettiği gelirin yaklaşık 10 katını kazanacak. Kuşadası halkının hak ve hukukunu her zaman koruyoruz. Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi, hemşehrilerimizin sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek. Kent Meydanımızın yapımı tamamlandığında gerçekten müthiş bir eser ortaya çıkacak" diye konuştu.
10 Mart 2026 Salı - 15:59 ADÜ’nün 13 projesi destek almaya hak kazandı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan 13 proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında destek almaya hak kazandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrenci toplulukları, geliştirdikleri projelerle önemli bir başarı elde etti. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan 13 proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı’nın (ÜNİDES) 6’ncı dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı. Program kapsamında desteklenmeye değer bulunan projelerin 5’inin yerel, 8’inin ise ulusal nitelikte olduğu belirtildi. Öğrenci topluluklarının hazırladığı projelerin toplam bütçesinin ise 1 milyon 375 bin TL olduğu açıklandı. Projeler arasında yükseköğretimde kalite çalışmalarına odaklanan ulusal zirve organizasyonlarından, çocuklara yönelik sosyal etkinliklere, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı buluşmalardan gençlerin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak atölye ve programlara kadar birçok farklı başlık yer alıyor. Ayrıca gençlerin demokrasi, inovasyon, kültür ve sanat gibi alanlarda farkındalık kazanmasını hedefleyen projelerin de destek kapsamına alındığı bildirildi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, üniversite öğrencilerinin bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda geliştirdikleri projelerle önemli başarılara imza attığını belirterek, üniversite olarak hem bilimsel araştırmaları hem de sosyal ve kültürel proje çalışmalarını desteklemeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Öğrenci topluluklarının proje üretme süreçlerine aktif katılımının üniversitenin araştırma kapasitesini güçlendirdiğini ve toplumsal katkı misyonuna önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Rektör Kent, ÜNİDES kapsamında destek almaya hak kazanan öğrenci topluluklarını tebrik ederek projelerin hazırlanmasında emeği geçen akademik danışmanlara ve öğrencilere teşekkür etti.
10 Mart 2026 Salı - 15:44 Plaj Futbolu Milli Takımı kamp için Kuşadası’nda Avrupa A Ligi maçlarına hazırlanan Plaj Futbolu Milli Takımı, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kampa girdi. Milli takım, 14 Mart’a kadar Kuşadası’nda çalışmalarını sürdürecek. Avrupa A Ligi maçlarında mücadele edecek olan Plaj Futbolu Milli Takımı için belirlenen aday kadronun Kuşadası’ndaki kampı başladı. Ay-yıldızlı ekibin Kuşadası’na gelen 16 kişilik kadrosunda, ağırlıklı olarak 20 yaş altı oyuncular yer aldı. Sporcuların, Türkiye Futbol Federasyonu Plaj Futbol Ligi etapları ve Süper Finalleri’nin yanı sıra Gelişim Ligleri, Bölgesel Amatör Lig, Amatör Ligler ve Profesyonel Ligler’de başarılı bir performans sergileyen genç oyunculardan seçildiği belirtildi. Kampta teknik heyetin olumlu rapor vereceği futbolcular, nisan ayında yapılacak ikinci kampa davet edilecek. Serkan Banazlı: "Aramızda gelecek vaat eden arkadaşlarımız var" Kuşadası kampının çok faydalı geçeceğine inandıklarını belirten Plaj Futbolu Milli Takımı kaptanı ve kalecisi Serkan Banazlı, "Aramızda genç ve gelecek vaat eden genç arkadaşlarımız var. Bu kampta amacımız genç oyuncuları Milli Takıma kazandırmak olacak. İspanya’da oynanacak Avrupa A Ligi maçları öncesi nisan ayında bir kampımız daha olacak. İspanya’da da elimizden geldiğince iyi mücadele edip, başarılı sonuçlar almak istiyoruz" dedi. Ozan Yılmaz: "Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz" Plaj Futbolu Milli Takımı Teknik Direktörü Ozan Yılmaz ise, "İlk defa Kuşadası’nı tercih ettik. Bu mevsimde Kuşadası’nın iklimi ve plaj kumunun sıcaklığı çalışmaya çok uygun. Kuşadası Belediyesi de antrenmanlarımızı yapmamız için buradaki plajı bizim için hazırladı. Kuşadası Belediyesi’ne ve Başkanı Ömer Günel’e çok teşekkür ederiz. Plaj Futbolu Milli Takımı yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu anlamda ağırlıklı olarak genç oyunculardan kurulu bir ekibiz. Avrupa A Ligi’nde öncelikli hedefimiz yine ligde kalmak olacak" diye konuştu.
Başkan Özen: "Braille Alfabesi bir lütuf değil, temel bir haktır"
03 Ocak 2026 Cumartesi - 14:56 Başkan Özen: "Braille Alfabesi bir lütuf değil, temel bir haktır" Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, 4 Ocak Dünya Braille Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Braille alfabesinin görme engelliler için yalnızca bir yazı sistemi değil, eşitliğin, bağımsızlığın ve insan onuruna yakışır bir yaşamın temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı. 4 Ocak’ın, Braille alfabesinin mucidi Louis Braille’in doğum günü olduğuna dikkat çeken Özen, "Henüz 15 yaşındayken geliştirdiği Braille alfabesiyle Louis Braille, görme engellilerin bilgiye erişimini mümkün kılmış, onları başkalarına bağımlı olmadan okuyabilen, yazabilen ve üretebilen bireyler haline getirmiştir" dedi. Braille alfabesinin aradan geçen yıllara ve teknolojik gelişmelere rağmen önemini koruduğunu belirten Özen; "Braille, teknolojinin alternatifi değil, onun tamamlayıcısıdır. Braille yoksa erişim yoktur, erişim yoksa eşitlikten söz edilemez" ifadelerini kullandı. Bugün hala Braille materyallerin yetersizliği, kamusal alanlarda Braille kullanımının sınırlı olması ve toplumsal farkındalık eksikliğinin önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Özen; "Eğitimden kamu hizmetlerine kadar her alanda Braille alfabesinin yaygınlaştırılması bir tercih değil, bir zorunluluktur" diyerek başta kamu kurumları ve yerel yönetimler olmak üzere eğitim kurumlarını ve özel sektörü Braille alfabesinin kullanımını artırmaya, erişilebilir materyaller üretmeye ve görme engellilerin bilgiye engelsiz erişimi konusunda daha sorumlu adımlar atmaya davet etti.
Aydın Futbol 1. Amatör Küme derbi karşılaşması
03 Ocak 2026 Cumartesi - 12:15 Aydın Futbol 1. Amatör Küme derbi karşılaşması Aydın Futbol 1. Amatör Küme 1. Grup 11. haftada 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te 22 puanlı Yamalakspor, 24 puanlı lider Köşk Belediye Doğanspor’u Horsunlu Stadı’nda ağırlayacak. Derbi maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Yamalakspor’dan taraftarlarına destek çağrısı. İlk devrede tek mağlubiyetini aldığı Köşk’ü ağırlayacak olan Yamalakspor, bu önemli derbi maçı için kenetlenmiş durumda. İlk yarıda deplasmanda tek golle maçı kaybeden Yamalakspor, rövanşı alarak şampiyonluk yolunda büyük engeli aşmak için çalışmalarını tamamladı. Mutlak galibiyet ve liderlik koltuğunu geri almak için sahaya çıkacak olan futbolcular ve teknik heyet, son antrenmanın ardından moral yemeğinde bir araya geldi. Yamalakspor Kulüp Başkanı Hüseyin Özen ve Başkan Yardımcısı Av. Bekir Bayar, yaptıkları ortak açıklamada "Kulübümüz Yamalak Spor geçen sene geçirmiş olduğu başarılı bir sezon sonucunda namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselmiştir. Bu senede geçen seneki hocamız ve futbolcularımızın birçoğu ile yola devam edilmiş, yapılan transferler ile de kadromuz daha da güçlü hale gelmiştir. Bu sene de şampiyonluk hedefiyle lige başladık ve bu haftaya kadar iyi bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerimizden olan Köşk Doğan Spor maçına da gerek hocamız ve oyuncu kadromuz gerekse yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızla çok iyi bir şekilde hazırlandık. Oyuncularımız ile yönetim kurulumuz olarak moral yemeği düzenledik ve son antrenmana da tam kadro olarak katıldık. Takımız gerek taktik ve teknik olarak gerekse moral olarak çok iyi durumda olup galibiyet sözü verdiler. Şampiyonluk yolunda kendi evimizde büyük taraftarımızın desteği ile bu zorlu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm taraftarlarımızı takımızı desteklemeye, maça bekliyoruz" ifadeleri yer aldı. 1. Amatör Küme 1. Grup derbisi olarak sonucu merakla beklenen karşılaşma, 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te Kuyucak’a bağlı Horsunlu Stadında oynanacak. Karşılaşmayı tecrübeli Hakem Akif Yavuz yönetecek ve yardımcılıklarını ise Uğur Şahin ile Tuna Erbiş yapacak. Karşılaşmadan çıkacak sonuca göre 3. sırada yer alan 21 puanlı Bozdoğan Madran Belediyespor da şampiyonluk yarışına dahil olacak.
Didim’de yollara kalıcı yatırım
03 Ocak 2026 Cumartesi - 11:03 Didim’de yollara kalıcı yatırım Aydın’ın Didim ilçesinde belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında kırsal ve merkez mahallelerde 99 kilometrelik yol düzenlemesi yapılırken, 195 bin metrekarelik alanda da yol yapım ve onarım çalışması tamamlandı. Aydın’ın Didim ilçesinde belediye tarafından yürütülen yol çalışmalarıyla, ilçe genelinde ulaşım altyapısı güçlendirilirken kırsal ve merkez mahallelerde güvenli ve kalıcı düzenlemeler hayata geçiriliyor. İlçede yol ağını daha güvenli, konforlu ve uzun ömürlü hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Didim Belediyesi, planlı ve kalıcı hizmet anlayışıyla hareket ederek Didim’in dört bir yanında kapsamlı yol düzenleme çalışmalarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda ilçe genelinde toplam 99 kilometre arazi ve köy yolu düzenlemesi gerçekleştirildi. Özellikle kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalarla, halkın günlük yaşamı kolaylaştırılırken yollar daha güvenli ve kullanışlı hale getirildi. Belediyenin kendi imkanlarıyla ürettiği parke taşları kullanılarak 195 bin metrekarelik alanda yol yapım ve tamirat çalışmaları tamamlandı. Merkez mahallelerden kırsal alanlara kadar ihtiyaç duyulan her noktada sahada görev yapan ekipler, yol altyapısını güçlendirdi. Çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay; "Göreve başladığımız ilk günden itibaren Didim’de yol çalışmalarını güvenli, konforlu ve kalıcı çözümlerle ele aldık. Merkezden kırsala kadar ilçemizin her noktasında ihtiyaçları yerinde tespit ederek planlı çalışmalar yürütüyoruz. Kendi imkânlarımızla ürettiğimiz parke taşlarıyla hem tasarruf sağlıyor hem de hizmetlerimizi hızlandırıyoruz. Halkımızın günlük yaşamını kolaylaştıran yol çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Şampiyonluk pastasını birlikte kestiler
03 Ocak 2026 Cumartesi - 10:47 Şampiyonluk pastasını birlikte kestiler Hemsball Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden sporcular, şampiyonadan 4 kupa ve 16 madalya ile dönerken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde ağırlanan gençler, şampiyonluk pastası hep birlikte kesti. Hemsball Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Şampiyonada Aydın’ı temsil eden sporcular ise elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti. Şampiyona sonunda Aydınlı sporcular toplamda 4 kupa ve 16 madalya kazanarak Aydın’ı gururlandırdı. Şampiyonada İbrahim Asaf Çobanyıldızı, Eren Hekimoğlu, Eymen Kurtoğlu isimlerinden oluşan Küçük Erkek Takımı birinci, Umut Ege İrkilata, Meriç Timoçin isimlerinden oluşan Küçük Erkek Takımı ise dördüncü oldu. Fatma Hasyılmaz, Fatıma Elif Avcılar, Rümeysa Erkan isimlerinden oluşan Küçük Kız Takımı üçüncü, Büşra Arıcı, Feyza Çelik isimlerinden oluşan Küçük Kız Takımı ise dördüncü oldu. Ferdi Küçük Kız kategorisinde Fatma Hasyılmaz üçüncü, Büşra Arıcı dördüncü oldu. Ferdi Küçük Erkek kategorisinde İbrahim Asaf Çobanyıldızı birinci, Özgür Deniz Yenilmez ise üçüncü oldu. Ferdi Yıldız Kız kategorisinde Elif Rana Devran birinci, Nehir Şahin ikinci, Gamze Kılıç üçüncü oldu. Aydın’da madalyalarla dönen sporcular, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette, şampiyonada takım ve ferdi kategorilerde dereceye giren sporcular yer aldı. Antrenörlerin de yer aldığı ziyarette, madalyalarla Aydın’ı gururlandıran gençler için hazırlanan şampiyonluk pastası kesildi. Sporcuları tebrik eden Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, şampiyonada elde edilen başarıların gurur verici olduğunu belirterek sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti, başarılarını kutladı ve spor hayatlarında başarılarının devamını diledi.