Yerel Haberler
Aydın
08 Mayıs 2026 Cuma - 16:45 Köşk’te ragbi heyecanı başladı Aydın’ın Köşk ilçesinde düzenlenen Okul Sporları Ragbi Yıldızlar-Küçükler Grup Yarışmaları başladı. Türkiye’nin 13 ilinden gelen sporcuların mücadele ettiği organizasyonun açılış programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Aydın’ın Köşk ilçesinde düzenlenen Okul Sporları Ragbi Yıldızlar-Küçükler Grup Yarışmaları düzenlenen açılış programı ile coşkuyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında organize edilen yarışmalar, 08-13 Mayıs 2026 tarihleri arasında Satvet Köşklü Sentetik Futbol Sahası’nda yapılacak. Türkiye’nin farklı illerinden gelen genç sporcuları bir araya getiren organizasyon, hem rekabet hem de dayanışma ruhuna sahne oluyor. Açılış seremonisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, programa protokol üyeleri de yoğun katılım sağladı. Açılış programına Köşk Kaymakamı Hasan Taş, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Köşk İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mutlu Gürel, Köşk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Rüstem Gök ile Köşk İlçe Emniyet Amiri İsa Yılmaz katıldı. Köşk Kaymakamı Hasan Taş yaptığı konuşmada organizasyonun hem ilçe hem de il genelinde önemli bir spor etkinliği olduğunu belirterek tüm sporculara başarılar diledi. Aydın, Antalya, Aksaray, Burdur, Denizli, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Uşak olmak üzere 13 ilden gelen sporcuların mücadele ettiği turnuva, gençlerin sportif gelişimlerine katkı sunarken sporun birleştirici gücünü de ortaya koyuyor.
Aydın’da konut satışları yüzde 61 arttı
22 Ocak 2026 Perşembe - 12:48 Aydın’da konut satışları yüzde 61 arttı Konut satış rakamları belli olan Aydın’da 2025 Aralık ayında toplam 4 bin 76 ev satılırken, bir önceki aya göre satışlar yüzde 61 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Aralık ayı konut satışı rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda Aydın’da 2025 Aralık ayında konut satış sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak 4 bin 76 oldu. 2025 Kasım ayında da 2 bin 517 olan konut satışına bakıldığında ise aradan geçen bir ayda konut satışları yüzde 61 oranında arttı. Ayrıca 2025 yılı Ocak-Aralık ayları arasında il genelinde toplam 31 bin 10 konut satışı yapıldı. Aralık ayında satış şekillerine göre 480 ev ipotekli, 3 bin 596 ev ise diğer satış olarak gerçekleşti. Satış durumlarına bakıldığında ise bin 127 ev ilk el, 2 bin 949 ev ikinci el olarak satıldı. Aydın genelinde son bir yılda satışı yapılan evlerin cinsiyetlere göre dağılımına bakıldığında ise 15 bin 778’si erkek, 12 bin 687’si kadın, 757’si ortak, bin 788’i ise diğer satış olarak gerçekleşti. 2025 yılında Aydın’da toplam 31 bin 10 konut satışı yapılırken, en çok satış yapılan ilçe 8 bin 726 konut ile Kuşadası olurken, en az satış yapılan ilçe ise 131 konut ile Koçarlı oldu. Kuşadası’nda gerçekleştirilen satışların 720’si ipotekli satış olurken, satış durumuna bakıldığında ise 6 bin 713’ü ikinci el, 2 bin 13’ü ilk elden satış olarak gerçekleşti. Merkez ilçe Efeler’de ise 2025 yılında 5 bin 187’si ikinci el, bin 448’i ilk elden olmak üzere toplam 6 bin 635 konut satışı gerçekleşti.
Buharkent’te şehir merkezi ve OSB’nin tamamı doğal gaza kavuşacak
22 Ocak 2026 Perşembe - 12:12 Buharkent’te şehir merkezi ve OSB’nin tamamı doğal gaza kavuşacak Aydın’ın Buharkent doğal gaz altyapısında önemli bir adım atılarak ilçeye doğal gazın boru hattı ile kalıcı olarak ulaştırılmasını sağlayacak tesis için Cumhurbaşkanı kararıyla acele kamulaştırma süreci başlatıldı. Resmi Gazete’de 22 Ocak 2026 tarihli yayımlanan karara göre; Aydın ili Buharkent ilçesine doğal gaz arzının sağlanabilmesi amacıyla, Denizli ili Sarayköy ilçesinde kurulacak RMS-A doğal gaz dağıtım tesisi için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılmasına karar verildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Halihazırda Buharkent’te doğal gaz arzı taşıma sistemiyle sağlanmakta olup, şehir merkezinin yaklaşık yüzde 75’inde doğal gaz kullanımı aktif olarak devam ediyor. Alınan acele kamulaştırma kararıyla birlikte, 2026 yılı içerisinde şehir merkezinin tamamında boru hattı üzerinden doğal gaz arzı sağlanması hedefleniyor. Yeni sistemle birlikte yalnızca konutlar değil, Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’nin doğal gaz talepleri de karşılanmış olacak. Bu gelişme; üretimin artmasına, yeni yatırımların ilçeye kazandırılmasına ve istihdamın güçlenmesine önemli katkı sağlayacak. "Kalıcı ve güçlü altyapı kuruyoruz" Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, alınan kararın ilçenin geleceği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, ilçemize doğal gazın boru hattı ile kalıcı olarak ulaştırılmasını sağlayacak tesisin kurulacağı arazi için acele kamulaştırma kararı alınmıştır. Halihazırda taşıma sistemiyle şehir merkezimizin yaklaşık yüzde 75’inde doğal gaz arzı sağlanmaktadır. Alınan bu kararla birlikte 2026 yılı içerisinde şehir merkezimizin tamamında doğal gaz arzı sağlanacaktır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizin doğal gaz talepleri de karşılanmış olacak. Buharkent’imizin daha güçlü bir altyapıya kavuşması için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Aydın’da ilginç olay: "Düzgün konuşamıyorsun" deyip emekli maaşını vermediler
22 Ocak 2026 Perşembe - 11:35 Aydın’da ilginç olay: "Düzgün konuşamıyorsun" deyip emekli maaşını vermediler Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki bir kadın, kocasından kalan emekli maaşını günlerdir alamayınca yetkililerden yardım istedi. Maaşın bağlandığı Yapı Kredi Bankası İncirliova Şubesi tarafından yaşlı kadına konuşması düzgün olmayıp zor anlaşıldığı için havuza yatan maaşının ödenmediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre; İncirliova Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Benli, 8 Aralık 2025 günü eşini kaybetti. Bunun üzerine, SGK’ya müracaat eden kadına eşinden kalan maaşı bağlandı. Geçtiğimiz günlerde bir devlet bankasına cenaze masrafı olarak yatan parasını çeken yaşlı kadın, kendisine bağlanan maaşı çekmek için Yapı Kredi Bankası İncirliova Şubesi’ne gitti. Zeynep Benli kendi adına yatan maaşı çekmek için gittiği banka şubesince, konuşmasının düzgün olmadığı ve anlamakta güçlük çektikleri ileri sürülerek bu şartlarda hesap açamayacaklarını ve havuzda bekleyen maaşını da ödeyemeyeceklerini belirttiler. Günlerdir maaşını çekebilmek için Yapı Kredi Bankası’nın İncirliova Şubesi’nde beklediğini belirten Zeynep Benli, "Eşimin emekli maaşı ile geçiniyorduk. Eşim vefat edince çocuklarımın da yardımı ile SGK’ya müracaat ettik. Eşimin maaşı bana bağlandı. Eşim daha önce maaşını Yapı Kredi Bankası’nın İncirliova Şubesi’nden çektiği için ben de evimize yakın olan bu bankadan maaşımı almak istedim. Cenaze masraflarını bir devlet bankasından kimliğimi ibraz ederek çektim. Şimdi, elektrik, su doğal gaz ödemelerim var. Ancak Yapı Kredi Bankası adıma yatan maaşı ‘Konuşman anlaşılmıyor, adına hesap açamayız’ diyerek vermiyor" diyerek yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine başka bir bankaya gidip hesap açtırdığını ve kendisine yapılan muamelenin keyfi olduğunu ileri süren yaşlı kadın, "Aklım başımda, imza atabiliyorum. İlkokul diplomam var ama Yapı Kredi Bankası’nda çalışan gişe görevlilerinin istediği şekilde hızlı okuyup yazamıyorum. Bu nedenle bankasının havuzunda bulunan adıma yatırılmış paraları vermiyorlar" diyerek yetkililerden yardım istedi. "Banka görevlileri: Prosedür böyle" Yaşlı kadının emekli maaşını alabilmesi için hastaneden sağlıklı olduğuna dair belge ile noterden bir yakınına vekalet vermesi gerektiğini belirten Yapı Kredi Bankası İncirliova Şube Müdürü Hakan B. uygulanan prosedürün bu şekilde olduğunu söyledi. Bir yakının sağlık sorunu nedeniyle izinli olduğunu maaşını çekmek isteyen kişiye önce hesap açmaları gerektiğini kaydeden Banka Müdürü Hakan B. "Bunun için de kişinin konuşmasının düzgün ve okur-yazarlığının da iyi olması gerekiyor. Telefonla şube çalışanlarımla görüştüm. Uyguladıkları sistem doğru. Bizim banka havuzunda adına emekli maaşı yatmış olsa dahi, biz bu şekilde şahsın parasını ödeyemiyoruz" dedi.
Milli Parkta Güvenli ve Sürdürülebilir Dönem
22 Ocak 2026 Perşembe - 11:29 Milli Parkta Güvenli ve Sürdürülebilir Dönem Yaban hayatının son sığınağı konumunda olan ve her yıl binlerce vatandaşı koylarında ağırlayan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda sürdürülebilir kullanım odaklı yeni bir dönem başladı. Milli Park’ta sürdürülebilir gelecek planlaması doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde hem ziyaretçi güvenliği artırılıyor hem de doğal ve kültürel kaynakların gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Hayata geçirilen projeler kapsamında önemli adımlar atılırken, Milli Park bünyesinde açılan Doğa Eğitim Merkezi ile kalıcı bir eğitim altyapısı oluşturuldu, bölgede öğrenim gören ilk ve orta dereceli öğrenciler için doğa eğitimleri düzenlendi. Jeopolitik konumu nedeniyle göçmen kaçakçılığı ve orman yangınları açısından risk taşıyan alanlarda kontrollü giriş uygulamalarına geçildi. Yaz sezonunda koyların daha güvenli ve düzenli kullanımı sağlanırken, yılda ortalama 1,5 milyon ziyaretçi ve 250 bin aracı ağırlayan parkta tehlike arz eden ağaçlar kaldırıldı, yangın ve can güvenliği açısından risk oluşturan dal ve ibreler uygun alanlara taşındı. Orman yangınlarına karşı hazırlıklar da güçlendirildi. Yangın Eylem Planı, Yangın Yol Şebeke Planı ve Yangın Tahliye Planı hazırlanarak onaylandı. Orman yangın yolu yapıldı, 32 senaryolu tahliye planı oluşturuldu ve tahliye tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca taşıma kapasitesi uygulamasıyla doğanın korunması ve sürdürülebilir kullanım esas alındı. Ziyaretçilerin konforu için yeni piknik masaları ve şezlonglar yerleştirilirken, günübirlik kullanım alanlarındaki yapı ve tesislerde bakım-onarım çalışmaları yapılarak kullanım ömürleri uzatıldı. Kurumsal altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında ise müdürlük binasına fiber internet, ayrı enerji hattı ve GES sistemi kurularak enerji verimliliği artırıldı. Hayata geçirilen HGS ve Yaya Geçiş Sistemi ile sıfır nakit politikasına geçilirken, kredi kartı ve QR kod ile ödeme altyapısı da aktif hale getirildi. Gerçekleştirilen tüm çalışmalarla Milli Park’ın doğal değerleri korunurken, ziyaretçilere güvenli, düzenli ve sürdürülebilir bir deneyim sunulması amaçlanıyor.
Aydınlı esnaftan ’5 metrelik’ bayrak tepkisi
22 Ocak 2026 Perşembe - 11:21 Aydınlı esnaftan ’5 metrelik’ bayrak tepkisi Suriye hattında Türk bayrağına yönelik yapılan saldırıya tepki gösteren esnaf Mustafa Yalçınkaya, işyerine astığı 5 metrelik bayrakla saldırıyı kınayarak, duruma tepki gösterdi. Aydın’ın Efeler ilçesinde baharatçılık yapan Mustafa Yalçınkaya isimli bir esnaf, Nusaybin-Kamışlı sınır hattında terör örgütü YPG/SDG yandaşlarının Türk bayrağına saldırısını kınadı. Saldırıya tepki gösteren Yalçınkaya, işyerine 5 metrelik bayrak asarak "Bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmez" diyerek, birlik mesajı verdi. Türk bayrağının sadece bir sembol değil aynı zamanda şehitlerin emaneti, milletin ortak değeri olduğunu ifade eden esnaf Mustafa Yalçınkaya, "Bayrağımıza uzanan eller kırılsın. Bu alçak saldırıya sessiz kalmamak ve farkındalık oluşturmak istedim. Bu yüzden dükkanımızı şanlı bayrağımız ile donattık. Milletimiz böyle provokasyonlara gelmeyecektir ve biz bir oldukça hiç kimsenin gücü Türk bayrağını indirmeye yetmez. Biz hepimiz bu coğrafyanın insanlarıyız. Kesinlikle aramızda ayrıcalık, üstünlüğümüz yok. Geçmişte atalarımız nasıl kardeşçe yaşamışlarsa aynı devam etmek istiyoruz. Bayrağımız bizim namusumuzdur. 5 köşeli yıldız İslam’ın 5 şartıdır. Ülkemiz, vatanımız bölünmesin istiyoruz. Tek devlet, tek vatan, tek millet istiyoruz. Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin inşallah" dedi.
Aydın’da kaba yem üretimi artıyor
22 Ocak 2026 Perşembe - 10:05 Aydın’da kaba yem üretimi artıyor Aydın’da 2025 yılında kaba yem üretiminin artırılması amacıyla 25 bin dekarı aşkın alanda mera ıslahı yapılırken, meralara toplam 13,5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde 2025 yılında il genelinde çayır, mera ve yem bitkileri alanında yapılan çalışmalar kapsamında Aydın’ın toplam mera varlığı 22 bin 190 hektar olarak belirlendi. Kuraklığa dayanıklı yem bitkilerinin yaygınlaştırılması amacıyla Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında 1 milyon 149 bin 500 TL bütçeli sorgum sudan otu projesi uygulandı. Proje çerçevesinde 190 çiftçiye toplam 10 bin 450 kilogram tohum dağıtılarak 2 bin 240,84 dekar alanda ekim gerçekleştirildi. Germencik ilçesi Turanlar Mahallesi’nde düzenlenen tarla günü etkinliğinde ise 11,74 dekarlık alandan yaklaşık 6 ton ürün elde edilerek silaj yapımında kullanıldı. 2025 yılı boyunca İl Mera Komisyonu tarafından 24 toplantı gerçekleştirildi. Kaba yem üretiminin artırılması ve meraların sürdürülebilir yönetimi amacıyla 25 bin 258 dekar alanda, toplam 13 milyon 568 bin 671 TL bütçeli 19 adet Mera Islah ve Amenajman Projesi hayata geçirildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çayır, mera ve yem bitkileri alanındaki çalışmaların üreticilerin desteklenmesi, kaba yem ihtiyacının karşılanması ve mera alanlarının korunması amacıyla 2026 yılında da artarak devam edeceği belirtildi.