Yerel Haberler
Aydın
4 yıldır kayıp tır şoföründen halen iz yok 16 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:28:15 Yunanistan açıklarında yanan feribotta kaybolan Aydınlı tır şoförü Mehmet Çakır’dan bin 548 gündür haber alınamazken, tüm DNA örneklerini veren acılı aile, gaiplik kararı alınan Çakır için en azından bir mezarının olmasını bekliyor. 18 Şubat 2022 tarihinde Yunanistan açıklarında İtalya seferi yapan "Euroferry Olympia" isimli feribotta çıkan yangında kaybolan 11 kişiden biri olan Aydınlı tır şoförü 42 yaşındaki Mehmet Çakır’dan, aradan geçen bin 548 güne rağmen hala haber alınamadı. Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı kırsal Çiftlik Mahallesi’nde yaşayan ailesi, yıllardır süren belirsizliğin kendilerini yıprattığını belirtti. Yangının ardından hem resmi makamlar aracılığıyla hem de kendi imkanlarıyla Yunanistan’a kadar giderek araştırma yaptıklarını ifade eden aile fertleri, Çakır’a dair hiçbir iz bulamadıklarını söyledi. Süreç boyunca istenilen tüm DNA örneklerini yetkililere teslim ettiklerini belirten aile, artık umutlarının büyük ölçüde tükendiğini dile getirdi. Çakır’ın, Yunanistan açıklarında yanan feribotta kaybolmasının üzerinden 4 yıl 2 ay 28 gün geçerken, yetkililerden gelecek haberi bekleyen acılı aile Çakır’ın en azından bir mezarının olmasını istiyor. Gaiplik kararı alınan Mehmet Çakır için tek beklentilerinin bir mezar yeri olduğunu ifade eden yakınları, yıllardır süren acının belirsizlik nedeniyle daha da ağırlaştığını belirtti. Aile, Mehmet Çakır’ın akıbetinin netleşmesini ve en azından bir mezar taşı başında dua edebilmeyi istediklerini belirtti.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:42 Efeler’de 19 Mayıs coşkusu "Gençlik Şenliği" ile yaşanacak Aydın’ın Efeler ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek "2. Efeler Gençlik Şenliği", konserlerden sergilere uzanan etkinliklerle gençleri ve vatandaşları bir araya getirecek. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle omuz omuza, büyük bir şenlikle kutlamaya hazırlanıyor. Göreve geldiği günden bu yana halkla iç içe, dinamik ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyen Başkan Yetişkin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu "2. Efeler Gençlik Şenliği" ile taçlandırıyor. Toplumun her kesimine hitap eden geniş bir yelpazeyle hazırlanan şenlik, 19 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Pınarbaşı mesire alanında başlayacak. Kadın Bandosu ve Kadın Ritim Topluluğu’nun sahne alacağı etkinliklerde, Sanat ve Kurs Atölyesi Stantları kurulurken, bayramın tarihsel bilincini ve derinliğini genç kuşaklara aktaran anlamlı bir Atatürk Fotoğrafları Sergisi de ziyaretçilerle buluşacak. Gençliğin dinamizmine yakışır hareketli spor ve alan etkinlikleriyle renklenecek olan şenlik, "Mikrofon Sende" platformu sayesinde gençlerin kendilerini özgürce ifade edebileceği interaktif bir alana dönüşecek. Kutlamaların coşkusu ise Efeler Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile zirveye taşınacak. Başkan Anıl Yetişkin, tüm Efeler halkını ve özellikle gençleri bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyor.
Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul, hastanenin ilk yatan hastaları ile bir araya geldi
23 Aralık 2025 Salı - 10:20 Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul, hastanenin ilk yatan hastaları ile bir araya geldi Aydın’ın Efeler ilçesinde yapımı tamamlanan ve hasta kabulüne başlanan Aydın Şehir Hastanesi’nde yatışı yapılarak tedavisine başlanan ilk hastalar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü hastaları olurken, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul Fizik Tedavi Servisi’ndeki hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Aydın’ın Efeler ilçesinde yapımı tamamlanan ve ayda ortalama 450 bin hastaya hizmet vermesi planlanan Aydın Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başlayarak hizmete girdi. Uzun süredir yapımı devam eden ve kentin sağlık altyapısında önemli bir boşluğu doldurması beklenen hastane ile birlikte Aydın’da sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başladı. İlk yatışı yapılarak tedavi gören hastalar ’Fizik Tedavi’ hastaları oldu Aydın Şehir Hastanesi’nde ilk yatışı yapılarak tedavi gören hastalar Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü hastaları olurken Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul hastaları ziyaret etti. Serviste tedavi gören hastalar ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Dr. Şenkul, geçmiş olsun dileklerini ileterek hastalara çiçek ve hediyeler takdim etti. Hastalarla sohbet eden İl Sağlık Müdürü, yeni hastanenin sunduğu imkanlar ve verilen sağlık hizmetleri hakkında görüş aldı. Ziyaret sırasında hastalar ve hasta yakınları, Aydın Şehir Hastanesi’nin ferah ve modern yapısı, odaların temiz ve düzenli oluşu ile sağlık personelinin ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hastanenin her ayrıntısının hasta konforu düşünülerek tasarlandığını ifade eden hastalar, emeği geçenlere teşekkür etti. Fizik tedavi polikliniği hekimleri ile Fizik Tedavi Servisi’nde görev yapan sağlık personeliyle de bir araya gelen Dr. Eser Şenkul, yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek özverili hizmetlerinden dolayı personele teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.
ADÜ’de ’Temel Yapay Zeka Eğitimi’ tamamlandı
22 Aralık 2025 Pazartesi - 15:00 ADÜ’de ’Temel Yapay Zeka Eğitimi’ tamamlandı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) Ar-Ge ve Kalite Toplulukları iş birliğiyle düzenlenen ’Temel Yapay Zeka ve Etkili İstem Yazımı’ eğitimi, iki gün süren yoğun katılımla tamamlandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ar-Ge Topluluğu ile Kalite Topluluğu iş birliğinde organize edilen ’Temel Yapay Zeka ve Etkili İstem (Prompt) Yazımı’ eğitim programı Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitenin Dijital Dönüşüm Koordinatörü Öğr. Gör. Ümit Bulut tarafından verilen eğitimlerde, yapay zekanın temel çalışma prensipleri ve algoritmik yapısı kapsamlı şekilde ele alındı. Program kapsamında farklı yapay zeka model türleri tanıtılırken, bu modellerin eğitim-öğretim ve araştırma süreçlerinde etkin kullanım alanlarına yönelik bilgiler paylaşıldı. Eğitim sürecinde katılımcılara dijital verimliliği artırmaya yönelik etkili istem (prompt) yazımı teknikleri uygulamalı örneklerle aktarıldı. Ayrıca yapay zeka araçlarının akademik ve profesyonel yaşamda çıktı odaklı ve stratejik kullanımına ilişkin yöntemler, örnek senaryolar üzerinden değerlendirildi. Programın koordinasyonunu yürüten Ar-Ge ve Kalite Toplulukları Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemalettin Ağızan, üniversite öğrencilerinin teknolojik yetkinliklerinin geliştirilmesinin stratejik önemine dikkat çekerek, disiplinler arası iş birliği anlayışıyla geleceğin teknolojilerine uyum sağlamanın öncelikli hedefler arasında yer aldığını ifade etti. İki gün boyunca yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitim programı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Programın, katılımcıların yapay zeka teknolojilerine yönelik teknik farkındalıklarının artırılmasına önemli katkı sunduğu belirtildi.