Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Manyas’tan karate şampiyonasında çifte derece
03 Nisan 2026 Cuma - 12:43:42
Antalya’da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası’na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Antalya’da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası’nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti. Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceği öğrenildi. Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti. Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru’yu ziyaret etti.
03 Nisan 2026 Cuma - 12:04
Balıkesir’de otoyolda trafik kazası: 2 yaralı
Balıkesir’de meydana gelen çift taraflı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Olay, bu sabaha karşı İzmir-İstanbul otoyolu Balıkesir Dallımandıra mevkiinde meydana geldi. İstanbul yönüne gitmekte olan 10 P 7757 plakalı otomobilin, 54 KY 378 plakalı otomobile arkadan çarpması sonucu kaza meydana geldi. Kaza ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arkadan çarpan araçta yaralanma olmaz iken 54 KY 378 plakalı otomobilde bulunan 2 kişi yaralı olarak çıkarılarak, 112 Sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza ile ilgili tahkikatın otoyol jandarması tarafından yapılacağı öğrenildi.
03 Nisan 2026 Cuma - 11:41
MHAL’in altın kızları voleybol ’da şampiyon
Balıkesir Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi kızlar kategorisi B Voleybol Takımı müsabakalarında zorlu rakiplerini yenerek finale yükseldi. Voleybolcu öğrenci kızlar final de Susurluk Anadolu Lisesi’ni 3-0’lık net skorla yenerek il şampiyonu oldu. Şampiyonluk sonrası Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi (MHAL)’de sevinç hakimdi. Okul Müdürü Süleyman Girgin, Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Yıldız ve sporcular şampiyonluğunu kendilerini desteklemeye gelen öğrencileri kutladı. MHAL’in şampiyonluk müsabaka sonrası MHAL’li sporcular madalyalarını ve şampiyonluk kupasını aldı. Okul Müdürü Süleyman Girgin yaptığı açıklamada "Sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum, çok mücadele ettiler, çok çalıştılar ve sonunda şampiyonluğu hak ettiler. Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Yıldız’da şampiyonlukta en büyük pay sahibi, kendisini ve sporcularımızı yürekten kutluyoruz. Balıkesir’in en eski kurumlarından olan okulumuz sportif başarılarda da adını duyurmaya, şampiyonluklar almaya devam ediyor" dedi.
03 Nisan 2026 Cuma - 11:41
Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi minikleri ağırladı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi, Sakarya İlkokulu’ndan anasınıfı öğrencilerini ağırladı. Son teknoloji cihazların yer aldığı uygulama atölyelerini gezen miniklere, yenilenebilir enerji kaynaklarından iklim değişikliğine kadar birçok konuda çevre bilinci kazandırıldı. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve küçük yaşlardan itibaren çocuklara çevre farkındalığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi, minikleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi’ni ziyaret eden Sakarya İlkokulu’nun anasınıfı öğrencileri, sürdürülebilir ve temiz bir gelecek için doğayı korumanın önemini modern ve konforlu alanlarda eğlenerek öğrendiler. Enerji kaynaklarından iklim değişikliğine kadar birçok konu hakkında bilgi edinen miniklere çevresel farkındalık kazandırıldı. Modern ve konforlu alanlarda öğrencilerin eğlenceli ve öğretici bir ortamda zaman geçirmelerine imkân tanıyan merkezde, miniklere etkileşimli alanlar ve uygulama atölyeleri gezdirildi. Atık yönetiminden yenilenebilir enerji kaynaklarına, iklim değişikliğinden doğa olaylarına kadar birçok konuda farkındalık kazanan çocuklar merak ettikleri tüm sorulara yanıt buldu. Yeni eklenen cihaz ve uygulama atölyelerini gezen minikler, doğayı keşfederken enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konularında da çevre bilinci artırıldı. Sürdürülebilir bir gelecek için erken yaşlardan itibaren çocuklara eğlenceli ve öğretici bir ortam sunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi ile öğrencilere unutulmaz bir öğrenme deneyimi yaşatıyor.
21 Mart 2025 Cuma - 13:25
Başarılı hafızlardan Kaymakam Odabaş’a ziyaret
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen hafızlık yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Balıkesir’in Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’ı makamında ziyaret etti. "2. Bölge Genç Nida Hafızlık Yarışması"nda bölge üçüncüsü olan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Seniha Arslan ve "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" Balıkesir il birincisi olan Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İbrahim Arslan, başarılarını Kaymakam Odabaş ile paylaştı. Ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rasim Girgin, Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Bulduk, Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Pala ve Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Büşra Şentürk de hazır bulundu. Kaymakam Ahmet Odabaş, genç hafızları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Öğrencilerin bu önemli başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Odabaş, hafızlık eğitiminin sabır, azim ve disiplin gerektirdiğini belirterek, manevi değerlerin gençler için taşıdığı öneme vurgu yaptı. Hafız öğrencilerin gösterdiği başarıdan gurur duyduğunu ifade eden Odabaş, bu tür yarışmaların gençlerin motivasyonunu artırdığını ve gelecekte daha büyük başarıların temelini oluşturduğunu söyledi.
21 Mart 2025 Cuma - 13:21
Balıkesir Büyükşehir’den 3 bin 298 kişiye hasta nakil hizmeti
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın sağlıklı ve ulaşılabilir kent vizyonuyla sunduğu hizmetler vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Hasta Nakil Ambulansı, 11 ayda 3 bin 298 kişiye hasta nakil hizmeti verdi. Halkın sağlık hizmetlerine hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmesi için tüm birimleri seferber eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Sağlıklı Kent" vizyonuyla şehrin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretiyor. Bu kapsamda 20 ilçede hizmet veren Hasta Nakil Ambulansı, ihtiyaç sahibi ve yatağa bağımlı vatandaşların imdadına yetişiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hasta Nakil Ambulansı, 1 Nisan 2024-28 Şubat 2025 tarihleri arasında 3 bin 298 ihtiyaç sahibi ve yatağa bağımlı hastaya nakil hizmeti verdi. Yakın Çözüm Merkezi’nden randevu oluşturuluyor Hasta Nakil Ambulansından hizmet almak isteyen vatandaşlar 444 40 10 numaralı Yakın Çözüm Merkezi’nde randevu oluşturabiliyor. Hasta nakil ekiplerinin randevu sistemine göre gelen yoğun talepleri karşıladıklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Sabriye Aksoy, "Yatağa bağımlı hastalarımıza ambulanslarımızla nakil hizmeti veriyoruz. Evden hastaneye, hastaneden de eve nakillerini Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetiminde yapıyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Yatağa bağımlı vatandaşlarımız Yakın Çözüm Merkezinden talep oluşturuyor. Talepler bizim çağrı merkezimize düşüyor. Sonrasında randevu oluşturuyoruz. Ancak bizden hizmet alan, randevu verdiğimiz vatandaşlarımız herhangi bir sebeple hastane randevuları, taburculuk durumları iptal edilirse veya taburculuk ileri bir tarihe verilirse anında bize ulaşıp randevularını iptal etmesi, sıradaki vatandaşların mağduriyetlerini giderecektir" ifadelerini kullandı. 20 ilçede etkili ve hızlı nakil hizmeti Hasta Nakil Ambulansı Merkez istasyonda 4 ambulans ve 8 personelle hizmet verirken, Bandırma Hasta Nakil İstasyonu’nda 1 ambulans 3 sağlık personeli ve 4 çağrı merkezi personeli ile 20 ilçede vatandaşlara kesintisiz hizmet sürüyor. Başkan Akın’ın sosyal belediyecilik anlayışıyla yatağa bağımlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların nakil ihtiyaçlarını karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hastaları güvenli bir şekilde evlerinden hastaneye, hastaneden de evlerine ulaştırıyor.
21 Mart 2025 Cuma - 13:18
Down sendromlu çocuklar Havran Meslek Yüksekokulu’nda ağırlandı
Havran Meslek Yüksekokulu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dahilinde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Down sendromlu çocuklar, yüksekokulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve keyifli vakit geçirdi. Düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynandı, sanat atölyeleri gerçekleştirildi ve grup aktiviteleri yapıldı. Öğrenciler, misafirleriyle kurdukları sıcak dostluk sayesinde hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik hakkında konuşan yetkililer, bu tür organizasyonların toplumsal farkındalığı artırmada büyük önem taşıdığını belirterek, down sendromlu bireylerin topluma daha fazla katılım göstermeleri için benzer etkinliklere devam edeceklerini ifade etti. Havran Meslek Yüksekokulu yetkilileri, kapsayıcı bir toplum için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgularken, etkinliğe katılan down sendromlu öğrenciler ve aileleri de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
21 Mart 2025 Cuma - 13:08
Edremit Belediyesi’nden Orman Haftası’nda ücretsiz fidan dağıtımı
Balıkesir’in Edremit Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında doğaya katkı sağlamak ve yeşil alanları artırmak amacıyla vatandaşlara ücretsiz nar fidanı dağıtımı gerçekleştiriyor. Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 500 adet nar fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Programa Belediye Başkan Yardımcıları Cavit Cebeci, Coşkun Taşkın ve Metin Tunçer ile meclis üyeleri ve Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker katıldı. Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, doğayı korumanın ve gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmanın önemine dikkat çekip, "Gölgesine sığınabileceğiniz bir ağacınız olsun" diyerek vatandaşları fidan dikmeye teşvik etti. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ücretsiz fidan dağıtımı farklı noktalarda devam edecek.
21 Mart 2025 Cuma - 12:41
Kazdağları’nda Dünya Ormancılık Günü’nde bin fidan toprakla buluştu
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Kazdağları eteklerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Öğrenciler ve protokol üyelerinin katılımıyla bin kızılçam fidanı toprakla buluşturuldu. Edremit’in Talimalanı mevkisinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ahmet Odabaş, daire müdürleri, askerler ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Edremit Orman İşletme Edremit Şefi Fatih Şahin, fidan dikimi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Açıklamaların ardından öğrenciler ve protokol üyeleri fidanları dikerek can suyu verdi. Etkinlik, fidan dikiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
21 Mart 2025 Cuma - 12:07
Balıkesir’de 11 kişinin öldüğü mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 4 sanık hâkim karşısında
Balıkesir’de, 11 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cem Y., Serkan B. ile Hulusi Yağız A., tutuksuz sanık Murad B., olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, ilk kez hakim karşısına çıkan sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kaklarındaki iddialar hatırlatılan sanıkların savunmalarının alınmasıyla duruşma devam ediyor. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki bilirkişi raporunda, patlamanın sebebinin tam olarak belirlenemeyen nedenle üretimi tamamlanmış ürünlerin istiflendiği ve patlama çukuruna denk gelen yerde meydana geldiğinin tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede, tutuklu sanıklar Cem Y., Serkan B. ile Hulusi Yağız A., tutuksuz sanık Murad B.’nin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
21 Mart 2025 Cuma - 10:27
Susurluk’ta araç yangını korkuttu
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, Festival Outlet Tesisleri içerisinde park halinde bulunan bir araçta yangın çıktı, itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, Festiva Outlet Tesisleri içerisinde park halinde bulunan bir araçta yangın çıktı. Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Edinilen bilgiye göre, 10 ARR plakalı Fiat Palio marka araç henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Tesisteki vatandaşların ihbarı üzerine gelen ekipler, yangını büyümeden söndürdü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatılırken, olayda yaralanan olmadığı öğrenildi.
21 Mart 2025 Cuma - 10:21
Balıkesir’de otobanda araç takla attı
Balıkesir’in Karesi ilçesinde İzmir-İstanbul otoyolunda meydana gelen trafik kazasında takla atan otomobilde bulunan 4 yabancı uyruklu şahıs yaralandı. Kaza yapan araçtan çıkarılan 4 şahıs yaralı olarak 112 ekiplerine teslim edildi. Olay sabah saatlerinde İzmir-İstanbul otobanında meydana geldi. Karesi ilçesine bağlı Ovacık mevkiinde meydana gelen kazada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün 34 BZL plakalı aracı takla atarak, kazaya karıştı. 112’ye gelen kaza ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve emniyet güçleri kaza alanına gitti. Takla atan araçta bulunan ve isimleri tespit edilemeyen 4 yabancı uyruklu şahıs, takla atan araçtan çıkarılarak, 112 Sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.
20 Mart 2025 Perşembe - 15:45
Edremit’te kentsel dönüşüm için önemli adım
Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reyhan Sunci Gülfırat, Başkan Yardımcısı Coşkun Taşkın, belediye meclis üyeleri ve ilgili ekiplerle birlikte düzenlenen toplantının ardından sahada incelemelerde bulundu. Toplam 130 dönümlük alanı kapsayan ve bölgenin değerini artırması beklenen kentsel dönüşüm projesinin detayları masaya yatırıldı. Proje kapsamında mevcut yapı stokunun yenilenmesi, modern ve yaşanabilir bir kent dokusunun oluşturulması hedefleniyor. Toplantının ardından sahada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hep daha iyisi için ortak akılla çalışmalara devam edeceğiz. Hayata geçireceğimiz bu dönüşümle bölgeye değer katmayı ve vatandaşlarımıza daha iyi yaşam alanları sunmayı amaçlıyoruz" dedi. Yetkililer, sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütüleceğini belirterek, kentsel dönüşümle ilgili halkın bilgilendirileceğini ifade etti. Edremit Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülecek çalışmaların en kısa sürede başlaması planlanıyor.
20 Mart 2025 Perşembe - 15:43
Ayvalık’ta Kadın Oyunları Festivali başlıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Oyunlar 23-27 Mart tarihleri arasında Nejat Uygur Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Festival, 23 Mart Pazar; Hikâyesinde Senden Bahsetti, 24 Mart Pazartesi; Othello, 25 Salı; Gülistan, 26 Mart Fok Derisi Kavuşma ve 27 Mart Perşembe günü Havva isimli oyunlar Nejat Uygur Sahnesi’nde ‘perde’ diyecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, başladığında büyük bir ilgi gören festivalin 5’incisinde de tiyatroseverlerin birbirinden güzel beş oyun izleyeceğini söyledi. Başkan Ergin, titiz bir çalışmayla oyunların belirlendiğini ve gerçekten kadın konusunu nitelikli ele alan tiyatro oyunlarını her türlü popüleriteden uzak, festivalin içeriğine gerçekten uygun olma şartıyla seçmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, 2025 yılında toplam sekiz kentte tiyatro severler ile buluşacak. Sırasıyla; Ankara, Aydın, Bandırma, Konak, Manisa, Muğla, Çanakkale ve Ayvalık’ta gerçekleşecek festivalin her ayağı beş gün sürecek ve her birinde birbirinden farklı kadın temalı beş tiyatro oyunu sahnelenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi, Konak Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliklerinde gerçekleşecek festivalde, titiz bir çalışma sonucu sekiz oyun belirlendi ve her kente farklı bir şeçki oluşturuldu. Festival boyunca toplamda kırk gösterim yapılacak festivalde aynı zamanda yine kadın sorununa ilişkin söyleşilerde yapılacak. Aynı zamanda bir farkındalık projesi olarak da bilinen Kadın Oyunları Festivali’nde gelenek değişmeyerek gelirinin belirli bir bölümü Ayvalık Eğitime Destek Derneği’ne öğrenci bursu için bağışlanacak. Ayvalık Belediyesi’nin, Atölye Kültür Sanat, Kafa Radyo ve Çok Şey Yapan Adam-Mert Güner’le iş birliğinde düzenlenen festival, birbirinden etkileyici 5 oyuna ev sahipliği yapacak. 23-27 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde oyunlar beş gün boyunca Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ‘perde’ diyecek.
20 Mart 2025 Perşembe - 15:17
Burhaniyeli miniklerden örnek çevre duyarlılığı
Burhaniye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, çevreye duyarlı yaklaşımlarıyla örnek bir davranış sergileyerek 20 kg atık pil topladı. Topladıkları pilleri Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim eden öğrenciler, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdu. Belediyeye ziyarette bulunan çevreci öğrenciler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Burhaniye Belediye Meclis Başkanvekili Tarık Erdil ve Burhaniye Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Murat Bektaş ile sıfır atık ve geri dönüşüm konularında fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, Burhaniye Belediyesi Çevre, Trafik ve Sağlık Komisyonu tarafından hayata geçirilen "Çöp Atma, Sokağına Sahip Çık" projesi hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
20 Mart 2025 Perşembe - 14:01
Kaymakam Memiş, İmam Hatiplilerle iftarda buluştu
Burhaniye’de Kaymakam İlyas Memiş, Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip öğrencileriyle iftarda bir araya geldi. Öğrencilerle oruç açan Kaymakam Memiş, sohbet ederken hal hatır sordu. Burhaniye’de Kaymakam İlyas Memiş, iftar yemeklerine katılmaya devam ediyor. Kaymakam İlyas Memiş, Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi Adil Başkurt Pansiyonunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte iftar yaptı. Kaymakam İlyas Memiş, İftar programında öğrencilerle sohbet ederek hal hatırlarını sordu. Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen iftar programına Kaymakam İlyas Memiş’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Hastane Başhekimi Evren Akgöl ve öğretmenler katıldı
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder