Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Balıkesir’de yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 26 yaralı
01 Mayıs 2026 Cuma - 07:32:30
Balıkesir’de İzmir seferini yapan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kaza, saat 03.15 sıralarında Bandırma yolu Külefli yol ayrımı yakınlarında, Bursa istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 35 PK 328 plakalı yolcu otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak tek taraflı devrildi. İhbar üzerine olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 2 araç ve 10 personel sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan kurtarma çalışmalarında 22 yolcu hafif yaralı şekilde tahliye edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Otobüsün altında sıkışan 4 ağır yaralı yolcu da ekiplerin çalışması sonucu çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Otobüs kaldırıldıktan sonra 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edilirken, olay yeri inceleme çalışmalarının ardından bölge emniyet ekiplerine teslim edildi. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatılırken temizleme çalışmaları sonrasında tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
30 Nisan 2026 Perşembe - 16:34
Balıkesir TCDD çalışanlarından geleneksel lokma hayrı
TCDD Balıkesir Müdürlüğü çalışanlarınca bu yıl 28. kez düzenlenen lokma hayrı, tarihi gar binası yanında gerçekleştirildi. Düzenlenen hayırda 5 bin kişiye lokma ve ayran dağıtıldı. Tarihi Balıkesir Garı önünde TCDD çalışanları tarafından vefat eden meslektaşları için gerçekleştirilen lokma hayrına ilgi yoğun oldu. Programda konuşan Tertip Komitesi Başkanı Taner Güven, "31 sene önce Porsuk İstasyonunda yaşanan kazada görev şehidi olmuş ve vefat eden yolculara atfen başlatılan bu hayrımızın bu yıl 28’incisini düzenliyoruz. TCDD Balıkesir çalışanlarının kendi aralarında topladıkları parayla düzenlediğimiz hayır kapsamında bu yıl 18 çuval undan yapılan 5 bin kişiye lokma 90 kg peynir, 2 bin 500 ayran, zeytin ve gül reçeli dağıtıldı. Hazırlanan lokmalardan Bandırma-Balıkesir-Soma güzergahındaki istasyon ve yolculara dağıtım yapılmıştır. Bu güzel lokma hayrı geleneği kamu kurumları arasında ilk olma özelliğini taşıyor. Bu lokma hayrımızın arkasından Şeyh Lütfullah Camii ve Gökköy Organize Sanayi Bölgesi Edip Uğur Camiinde vefat eden demir yolcular için Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutacağız" ifadelerini kullandı. Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, TCDD 3.Bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül, Altıeylül eski belediye başkanı Hasan Avcı, AK Parti Altıeylül ilçe başkanı Erdinç Alcan Demiryol, İş Şube Başkanı Hamdullah Giral, Türk Ulaşım Sen İzmir Şube başkanı Ömer Fırtına, Ulaştırma Memur Sen İzmir Şube Başkanı Saim Hamarat, Balıkesir Memur Sen il temsilcisi Ercan Kurter, DEMMAGAD Genel Başkanı Halil Özlü, DEMARD İzmir şube başkanı Tansu Alhan, TCDD çalışan ve emekli personel ile vatandaşlar katıldı.
30 Nisan 2026 Perşembe - 15:28
Kimya ve lezzet buluştu
Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen "Kimya Haftası" etkinlikleri, zeytinyağının bilimsel analizini tadım sanatı ile birleştirdi. ETO (Edremit Ticaret Odası) Tadım Panel Lideri Yüksek Kimyager Zülal Taçar, öğrencilere ve katılımcılara zeytinyağındaki koku, tat ve aroma algısının kimyasal şifrelerini anlattı. Altınoluk Meslek Yüksekokulu, Kimya Haftası kapsamında bölgenin "sıvı altını" olarak bilinen zeytinyağını bilimsel bir mercek altına aldı. Yüksekokul konferans salonunda gerçekleştirilen "Zeytinyağında Koku-Tat ve Aroma Algısı: Zeytinyağı Tadımı ve Tadım Metodu" konulu etkinlik, kimyanın sadece laboratuvarlarda değil, günlük yaşamın ve sofraların tam merkezinde olduğunu bir kez daha kanıtladı. Edremit Ticaret Odası (ETO) Tadım Panel Lideri Yüksek Kimyager Zülal Taçar’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, zeytinyağının kalitesini belirleyen duyusal analiz yöntemleri teorik ve pratik boyutlarıyla ele alındı. Etkinlikte, zeytinyağının içerisinde bulunan fenolik bileşenlerin ve uçucu yağların aroma, tat ve koku üzerindeki doğrudan etkisi katılımcılara aktarıldı. Duyusal analiz yöntemlerinin bilimsel temellerini paylaşan Taçar, kaliteli bir zeytinyağında olması gereken "meyvemsilik, acılık ve yakıcılık" gibi özelliklerin kimyasal altyapısını anlattı. Katılımcılar, doğru tadım metodunu öğrenerek zeytinyağındaki kusurları ve olumlu özellikleri nasıl ayırt edebileceklerini deneyimleme fırsatı buldu. Kimya biliminin gıda kalitesi üzerindeki belirleyici rolü, Edremit’in en önemli ekonomik değeri olan zeytinyağı üzerinden somut bir örnekle gözler önüne serildi. İlgiyle takip edilen etkinliğin sonunda, Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Züleyha Özer Arslankan tarafından katkılarından dolayı Yüksek Kimyager Zülal Taçar’a plaket takdim edildi. Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, bölgedeki zeytinyağı üretiminde bilimsel farkındalığın artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve zeytinyağı tadım teknikleri üzerine yapılan karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.
30 Nisan 2026 Perşembe - 15:02
Edremit’te korkutan ev yangını
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 3 katlı bir binanın en üst katında çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle alevler alt katlara sıçramadan kontrol altına alınırken, yanan dairede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sarıkız Mahallesi 24005 Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın üçüncü katından dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Edremit Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin tüm daireyi sarmasını engellemek ve çatı ile alt katlara sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti. Bina tedbir amaçlı tahliye edilirken, ekipler yangına müdahale etti. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü, ardından soğutma çalışmalarına geçildi. Yangın sırasında binada mahsur kalan kimsenin bulunmaması muhtemel bir facianın önüne geçerken, çıkan yangında dairede ciddi oranda maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ve polis ekipleri tarafından inceleme başlatılırken, olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi.
13 Eylül 2024 Cuma - 10:20
Bir milyon boş makaron ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde KOM ekiplerince yapılan çalışmada 1 milyon 142 bin 900 adet kaçak sigara yapımında kullanılan boş makaron ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edremit KOM ekiplerince Edremit ilçesi Altınkum Mahallesi’nde yapılan çalışmada; 1 milyon 142 bin 900 adet boş makaron, 110 bin 900 adet doldurulmuş makaron sigara, 1 adet elektronik sigara sarma makinesi, 50 kilogram kıyılmış tütün, 7 bin 200 adet boş sigara paketi, 10 bin adet şeffaf kilitli poşet ele geçirildi. Konuyla ilgili 5607 SKM suçu kapsamında A.B. (40) gözaltına alındı.
13 Eylül 2024 Cuma - 09:49
Sıkıştığı araçtan itfaiye kurtardı
Balıkesir’de aracın hakimiyetini kaybederek test dönen araçta sürücü sıkıştığı yerden itfaiyenin yardımıyla kurtuldu. Balıkesir’in İvrindi İlçesi Güngörmez mevkiinde Balya İlçesi istikametinden Balıkesir - Edremit yoluna çıkan 34 KID 429 plakalı R.S. yönetimindeki aracın karıştığı tek taraflı trafik kazasına sürücü ters dönen araçta sıkıştı. İvrindi Grup Amirliği personellerinin müdahalesiyle sürücü sıkıştığı yerden yaralı olarak kurtarılarak sağlık ekibine sevk edildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 18:51
Polisten sahte altın çetesine suçüstü
Balıkesir’de kuyumcu esnafına sahte altın bozdurarak piyasaya sürmeye çalışan 4 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Balıkesir’de 5 Eylül’de kuyumcu esnafına sahte altın bozdurarak piyasaya sürmeye çalışan suç organizasyonuna yönelik Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Organizasyonda yer aldığı tespit edilen şüpheli şahıslar, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri ile koordineli yapılan çalışmalar neticesinde geçtiğimiz gün yine piyasaya sahte altın satışı yaparken suçüstü yakalandı. Balıkesir merkezli İstanbul ve Sakarya illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda E.C. (22), B.B. (20), A.Ş. (19) ve E.İ. (19) isimli şahıslar gözaltına alınırken, toplam 115 adet sahte altın ele geçirildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 18:38
Polisten sahte altın çetesine suçüstü: 115 sahte altını piyasaya süreceklerdi
Balıkesir’de kuyumcu esnafına sahte altın bozdurarak piyasaya sürmeye çalışan 4 kişi polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına aldı. Balıkesir’de 5 eylül tarihinde kuyumcu esnafına sahte altın bozdurarak piyasaya sürmeye çalışan suç organizasyonuna yönelik Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Organizasyonda yer aldığı tespit edilen şüpheli şahıslar yürütülen çalışmalar neticesinde geçtiğimiz gün Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri ile koordineli yapılan çalışmalar neticesinde şahısların yine piyasaya sahte altın satışı yaparken suçüstü yakalandı. Yürütülen çalışmalar sonucunda Balıkesir merkezli İstanbul ve Sakarya illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda E.C(22), B.B.(20), A.Ş.(19) ve E.İ.(19) isimli (4) şüpheli şahıs gözaltına alınırken, toplamda 115 adet sahte altın ele geçirildi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 18:18
Manyas’ın geleceği halk günü buluşmasında konuşuldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlarla yakın diyalog kurmak amacıyla hayata geçirilen Halk Günü Buluşmaları’nın yeni durağı Manyas oldu. Manyas’ta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ahmet Akın, “Manyas’ın değerlerini ortaya çıkaracağız.” dedi. Halkın taleplerini ilk ağızdan dinlemek ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hizmet üretmek üzere çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Halk Günü Buluşmaları kapsamında Manyas’ta vatandaşlarla buluştu. Katılımın yoğun olduğu programda Manyaslılar, ilçeleri için istek ve taleplerini doğrudan Başkan Ahmet Akın’a ilettiler. Balıkesir’in 20 ilçesinde de adım atmadık yer bırakmayacağını dile getiren Başkan Akın, Manyas’ın gelişmesi ve dönüşmesi için yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Talepler tek tek not alındı Manyaslıların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Ahmet Akın, gelen talepleri tek tek not aldı. Sorunların çözümü noktasında ilgili birimlere gerekli talimatları veren Başkan Akın, “Manyas’ın değerlerini hep birlikte ortaya çıkaracağız. Biz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçemiz için verebileceğimiz tüm desteği vereceğiz. Önce planlayarak sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” dedi. “Manyas ile ilgili festival çalışmamız var” Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Manyas’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarabilmek için festival ve kültür sanat faaliyetlerini artıracaklarını dile getiren Akın, “Manyas’ta festival ile ilgili bir çalışmamız var. Buradaki kültür ve sanat etkinliklerini fazlalaştıracağız. İlçemizin turizm potansiyelini de öne çıkaracağız” dedi. “Manyas’ın potansiyeli çok yüksek” Süt ve süt ürünleriyle öne çıkan Manyas’ta yatırımları desteklemek için planlamalar yaptıklarını söyleyen Başkan Akın, “İlçemizin potansiyeli çok yüksek ama ne yazık ki memleketimizde tersine göç mevcut. Neden göç veriyor? İşte burada aslında termal imkânlarımız var. Onun yanında doğal güzelliklerimiz var. Manyas inanılmaz güzel bir coğrafya. Bununla ilgili bazı projelerimiz var. Önemli olan şu; buraya gelmek isteyen yatırımcıya engel değil, onun desteklenmesi lazım. İkincisi çok önemli bir nokta var, o da süt. Manyas peynirimiz var. Bununla ilgili de bu bölgede turizmi ve tarımı geliştirmek ve sektör temsilcilerini çekmek için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Manyas Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın da katıldığı Halk Günü Buluşması’nda Başkan Ahmet Akın’a Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü Murat Karakoyun, CHP Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları eşlik etti.
12 Eylül 2024 Perşembe - 16:53
Takla atan otomobilden yaralı olarak kurtuldu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı. Kazadan yaralı kurtulan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, Ayvalık İlçesi İzmir-Çanakkale yolu üzeri Küçükköy girişinde 68 ACP 739 plakalı Hyundai İ20 marka otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Meydana gelen tek taraflı trafik kazasına ihbar üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği kurtarma ekibi müdahale etti. Ekipler araç içinde yaralanan E.K.’yi 112 Sağlık ekiplerine teslim etti. Kaza ile ilgili jandarma ekiplerinin tahkikatı devam ediyor.
12 Eylül 2024 Perşembe - 16:39
Apartman boşluğunda yangın
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir binanın apartman boşluğunda kaynak çalışması sırasında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Yangın, Edremit Tuzcumurat Mahallesinde apartmanın havalandırma boşluğunda çıktı. Edinilen bilgiye göre, çatı kısmında kaynak yapılırken etrafta bulunan çuval ve kağıt parçalarının tutuştu. Alevler kısa sürede büyürken, yangın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekiplerin çalışması ile söndürüldü. Yangında maddi hasar meydana geldi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:38
Edremit ve Fındıklı kardeş şehir oldu
Balıkesir’in Edremit Belediyesi Rize’nin Fındıklı Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, kahvaltıda ki çay ve zeytin gibi Karadeniz ve Kuzey Ege kültürünün bir araya geleceği kardeşlik ilişkileri kurduklarını ifade etti. Edremit Belediye Başkanı Ertaş, CHP Parti Meclis Üyesi Ecevit Keleş ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu ile gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, bu kardeşlik bağının her iki kent için de kültürel ve ekonomik açıdan büyük fırsatlar oluşturucağını belirtti. Toplantıda, Edremit ve Fındıklı’nın tarihi, doğası ve kültürel miraslarıyla birbirine benzer iki güzel kent olduğu vurgulanarak, gelecekte yapılabilecek ortak projeler masaya yatırıldı. Ertaş, bu iş birliğinin kentlerin gelişimi ve belediyeler arası dayanışma açısından büyük bir adım olduğuna dikkat çekti. Şehirlerarası iş birliğiyle halkın sağlığı, eğitim, kültürel varlıkların korunması gibi birçok alanda ortak projeler gerçekleştireceklerini belirten Ertaş, Fındıklı ile her iki belediyenin yetki ve sorumluluk alanında toplumsal hizmetlerde dayanışmayı artıracaklarını söyledi. Kardeş şehir anlaşmasının, ekonomik ve sosyal ilişkileri güçlendirmek, ortak projeler hayata geçirmek, kamu duyarlılığını artırmak ve halkın refahını yükseltmek için önemli bir fırsat olduğunu belirten Ertaş, “Edremit ve Fındıklı’yı kahvaltı sofralarındaki çay ve zeytin gibi yan yana görüyoruz. Bu kardeşlik, kentlerimizin her alanda ilerlemesi için önemli bir adım olacaktır” dedi. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu ise kardeşlik ilişkileri kurmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti; “İki belediye arasında gerçekleştirilecek iş birliği, kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda sürdürülebilir projelerle her iki kentin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:22
Edremit’te "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın"
Balıkesir’in Edremit Belediyesi, trafik güvenliğine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" temalı bir etkinlik düzenledi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci ve Meclis Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yayaların trafikteki önceliğine dikkat çekildi. Karagözoğlu İlköğretim Okulu’nda öğrencilere yaya geçidinin doğru ve güvenli kullanımı hakkında uygulamalı bir eğitim verildi. Eğitimin ardından ise hem vatandaşlara hem de araç sürücülerine broşürler dağıtılarak, yaya güvenliği konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Başkan Ertaş, yaptığı açıklamada yaya güvenliği konusunda toplumun her kesiminde farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla bugün Edremit’te yaya ve araç sürücülerine broşürler dağıttık. Karagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine verilen yaya geçidi eğitimi ile çocuklarımıza bu hayati öneme sahip trafik kurallarını öğrettik. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Yayaların güvenliği hepimizin sorumluluğudur" dedi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:07
Manyas zehirden arındı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehir şebekesine uzun yıllar önce döşenen asbestli su borularında ilk müjdeyi verdi. BASKİ ekiplerinin yoğun mesai harcayarak Manyas ilçesinde 3 kilometre uzunluğunda bulunan asbestli boruları yenisi ile değiştirdiklerini ifade eden Başkan Akın, değişen boruları gazetecilere gösterdi. Kanserojen etkisi sebebi ile bu değişimin zorunlu olduğunu kaydeden Akın, tüm Balıkesir’in bu borulardan arındırılarak temiz suya kavuşacağını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Manyas’ta asbestli olduğu belirtilen su borularının iptal edilerek yeni hatların döşendiği müjdesini verdi. Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile kazı yapılan alanda gazetecilere konuşan Başkan Akın, "Altyapı eksiklerimize dair detaylı bir çalışma yaptık. Tüm Balıkesir’in sadece röntgenini çıkartmadık MR’nı çektik. Altyapısı kötü olan bir kent gelişime hiçbir zaman açık olamaz. Bu çalışmalarda 50 -60 yıllık borulardan oluşan bir altyapısı olduğunu gördük Balıkesir’in. Bugün de Manyas’tayız, 60 yıllık borular burada da mevcut. Buraya önceki yıllarda yatırım adına hiç bir şey yapılmamış. Bu kentin bir evladı olarak vicdanım sızlıyor. Nereye gitti bu memleketin paraları? Bu soruyu sormak için buradayım. Milyarlarca lira BASKİ için kredi çekilmiş. BASKİ, borç yükünün altına sokulmuş ama ortada yatırım diye bir şey yok. Eski yönetimin bize bıraktığı ağır borç yüküne rağmen, asla ve asla vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Verdiğimiz tüm vaatleri de teker teker yerine getireceğiz. Bakın, Manyas’ta 3 bin metre asbestli yani zehirli boruların alternatifi olan hatları çektik ve tamamladık. Depomuzu da yeniledik 1 ay içinde onu da hizmete sunacağız. İstersen yapılıyor. Milletin paralarını, babalarının paralarından daha rahat harcarlarsa 60 yıllık asbestli borularla vatandaşı zehirlerler. Onun için soruyorum ne yaptınız bu paraları diye. Ortada bir şey yok. Eskimiş, ekonomik ömrünü yitirmiş kangren haline gelmiş bu hatları en kısa sürede yenileyeceğiz. Tüm ilçelerde bu asbestli boruların değişimini tamamlayacağız. Halkımız bize güvensin" dedi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:00
Geleceğin mühendisleri yaz kampında buluştu
Geleceğin Mühendisleri BAÜN’de Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı Yaz Kampında Buluştu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.’nin destekleri ile 6-9 Eylül 2024 tarihleri arasında "Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı" Yaz Kampı düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Karabük ve Manisa’dan katılım sağlayan 14 mühendislik fakültesi öğrencisine yönelik olarak düzenlenen programda; iletişim modülü eğitimleri, proje seminerleri, teknik geziler, sportif ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’ın katıldığı kapanış toplantısında, eğitim ve atölye çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. GSB BM 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde tanışma programı ile başlayan program kapsamında, BAÜN Mühendislik Fakültesi sınıflarında eğitmen Tuncay Okay tarafından iletişim modülü eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından, sportif etkinlikler ile devam eden programda sonrasında Balıkesir’de sosyal gezi programı gerçekleştirildi. Programın son günü ise BAÜN akademisyenlerinden Dünya Şampiyonu Milli Boksör Öğr. Gör. Ali Eren Demirezen öğrencilerle buluştu. BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi’ndeki programda ise BAÜN Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan İstanbullu tarafından TEKNOFEST ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Avcu tarafından da projeler hakkında seminerler düzenlendi. BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN TTO Koordinatörü Doç. Dr. Fatmagül Tolun ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Cem Hamzaoğlu’nun katılımıyla, başarılı öğrencilere "Mühendishane 2.0 İletişim Modülü" sertifikaları takdim edildi. Programın devamında, BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Saraç tarafından AB-Erasmus proje semineri düzenlenirken öğrenciler tarafından BAÜN TEKNOKENT’teki firmalara da ziyarette bulunuldu. Ardından Varaka Kağıt, Ekos Elektrik ve Teknosav Savaşlar Soğutma firmalarına yapılan teknik gezilerle kamp sona erdi.
12 Eylül 2024 Perşembe - 13:19
Balıkesir Büyükşehir Zabıtasından okul alışverişi mesaisi
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte vatandaşlar; kırtasiye malzemesi ve okul alışverişine başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de tüketici haklarını korumak adına kırtasiye malzemesi ve okul alışverişlerinin yapıldığı; alışveriş merkezi, zincir market ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte vatandaşların artan kırtasiye malzemeleri ihtiyacını göz önünde bulundurarak fahiş fiyat artışını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, okul alışverişlerinin yapıldığı; alışveriş merkezi, zincir market ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor. Fırsatçılık yapanlara tutanak tutuluyor 6502 Sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” kapsamında Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan bölgelerde haksız fiyat artışının önüne geçmek amacıyla kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği kontrol edildi. Denetimlerde; reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise kanun gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için gerekli işlemler uygulanıyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder