Yerel Haberler
Balıkesir
30 Nisan 2026 Perşembe - 16:34 Balıkesir TCDD çalışanlarından geleneksel lokma hayrı TCDD Balıkesir Müdürlüğü çalışanlarınca bu yıl 28. kez düzenlenen lokma hayrı, tarihi gar binası yanında gerçekleştirildi. Düzenlenen hayırda 5 bin kişiye lokma ve ayran dağıtıldı. Tarihi Balıkesir Garı önünde TCDD çalışanları tarafından vefat eden meslektaşları için gerçekleştirilen lokma hayrına ilgi yoğun oldu. Programda konuşan Tertip Komitesi Başkanı Taner Güven, "31 sene önce Porsuk İstasyonunda yaşanan kazada görev şehidi olmuş ve vefat eden yolculara atfen başlatılan bu hayrımızın bu yıl 28’incisini düzenliyoruz. TCDD Balıkesir çalışanlarının kendi aralarında topladıkları parayla düzenlediğimiz hayır kapsamında bu yıl 18 çuval undan yapılan 5 bin kişiye lokma 90 kg peynir, 2 bin 500 ayran, zeytin ve gül reçeli dağıtıldı. Hazırlanan lokmalardan Bandırma-Balıkesir-Soma güzergahındaki istasyon ve yolculara dağıtım yapılmıştır. Bu güzel lokma hayrı geleneği kamu kurumları arasında ilk olma özelliğini taşıyor. Bu lokma hayrımızın arkasından Şeyh Lütfullah Camii ve Gökköy Organize Sanayi Bölgesi Edip Uğur Camiinde vefat eden demir yolcular için Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutacağız" ifadelerini kullandı. Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, TCDD 3.Bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül, Altıeylül eski belediye başkanı Hasan Avcı, AK Parti Altıeylül ilçe başkanı Erdinç Alcan Demiryol, İş Şube Başkanı Hamdullah Giral, Türk Ulaşım Sen İzmir Şube başkanı Ömer Fırtına, Ulaştırma Memur Sen İzmir Şube Başkanı Saim Hamarat, Balıkesir Memur Sen il temsilcisi Ercan Kurter, DEMMAGAD Genel Başkanı Halil Özlü, DEMARD İzmir şube başkanı Tansu Alhan, TCDD çalışan ve emekli personel ile vatandaşlar katıldı.
Geleceğin mühendisleri yaz kampında buluştu
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:00 Geleceğin mühendisleri yaz kampında buluştu Geleceğin Mühendisleri BAÜN’de Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı Yaz Kampında Buluştu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.’nin destekleri ile 6-9 Eylül 2024 tarihleri arasında "Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı" Yaz Kampı düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Karabük ve Manisa’dan katılım sağlayan 14 mühendislik fakültesi öğrencisine yönelik olarak düzenlenen programda; iletişim modülü eğitimleri, proje seminerleri, teknik geziler, sportif ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’ın katıldığı kapanış toplantısında, eğitim ve atölye çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. GSB BM 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde tanışma programı ile başlayan program kapsamında, BAÜN Mühendislik Fakültesi sınıflarında eğitmen Tuncay Okay tarafından iletişim modülü eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından, sportif etkinlikler ile devam eden programda sonrasında Balıkesir’de sosyal gezi programı gerçekleştirildi. Programın son günü ise BAÜN akademisyenlerinden Dünya Şampiyonu Milli Boksör Öğr. Gör. Ali Eren Demirezen öğrencilerle buluştu. BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi’ndeki programda ise BAÜN Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan İstanbullu tarafından TEKNOFEST ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Avcu tarafından da projeler hakkında seminerler düzenlendi. BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN TTO Koordinatörü Doç. Dr. Fatmagül Tolun ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Cem Hamzaoğlu’nun katılımıyla, başarılı öğrencilere "Mühendishane 2.0 İletişim Modülü" sertifikaları takdim edildi. Programın devamında, BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Saraç tarafından AB-Erasmus proje semineri düzenlenirken öğrenciler tarafından BAÜN TEKNOKENT’teki firmalara da ziyarette bulunuldu. Ardından Varaka Kağıt, Ekos Elektrik ve Teknosav Savaşlar Soğutma firmalarına yapılan teknik gezilerle kamp sona erdi.
Balıkesir Büyükşehir Zabıtasından okul alışverişi mesaisi
12 Eylül 2024 Perşembe - 13:19 Balıkesir Büyükşehir Zabıtasından okul alışverişi mesaisi Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte vatandaşlar; kırtasiye malzemesi ve okul alışverişine başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de tüketici haklarını korumak adına kırtasiye malzemesi ve okul alışverişlerinin yapıldığı; alışveriş merkezi, zincir market ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte vatandaşların artan kırtasiye malzemeleri ihtiyacını göz önünde bulundurarak fahiş fiyat artışını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, okul alışverişlerinin yapıldığı; alışveriş merkezi, zincir market ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor. Fırsatçılık yapanlara tutanak tutuluyor 6502 Sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” kapsamında Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan bölgelerde haksız fiyat artışının önüne geçmek amacıyla kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği kontrol edildi. Denetimlerde; reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise kanun gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için gerekli işlemler uygulanıyor.
Sahte zeytinyağlarına savaş açıldı
12 Eylül 2024 Perşembe - 12:45 Sahte zeytinyağlarına savaş açıldı Edremit Ticaret Odası sahte zeytinyağına adeta savaş açtı. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretli ürünlerde sahtecilik yapılmaması konusunda mücadelemize başladık" dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yeni dönem zeytin hasadı yaklaşırken bazı e-ticaret sitelerinde çok ucuza sahte zeytinyağları satıldığını ifade eden Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin vatandaşları uyardı. Çetin sahtecilikle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Edremit Ticaret Odamıza ait Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretimiz var. Bu coğrafi işaretimiz aynı zamanda Avrupa Birliği tescilli. Tabii ki zeytinyağı çok kıymetli bir ürün. Son dönemlerde de vatandaşlarımızın özellikle ucuz zeytinyağına ulaşması anlamında maalesef ki içinde zeytinyağı olmayan ya da tağşişle karıştırılmış, zeytinyağı esanslı, çok ucuza mal edilmiş ya da çok ucuza piyasaya sunulan yağlar görmeye başladık. Burada da Edremit Zeytinyağı isminin kullanıldığını tespit ettik. Tespit ettiğimiz firmalara, ulusal e-ticaret sitelerinde olmak üzere diğer piyasada da olan firmalara biz noter tespitleri yaparak tebligatlarımızı gönderdik. Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretli ürünlerde sahtecilik yapılmaması konusunda mücadelemize başladık. Aynı zamanda bu firmaları da Ticaret Bakanlığı’na şikayet ettik.”dedi. Özellikle e ticaret ve sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda vatandaşları çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Çetin, “Burada hukuk birimimiz bütün çalışmaları titizlikle hazırladı. Bizler de vatandaşımız gerçek Edremit Zeytinyağı tüketmesi için bütün sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki bu sadece bizim hep yapabileceğimiz mücadele edebileceğimiz sadece odamızın yapabileceği bir şey değil. Topyekûn bir mücadele gerekiyor bu konuda diğer kurumlarla beraber ortak bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini rica ediyoruz. Şu anda 30’a yakın firma tespit ettik. E-ticaret ve sosyal medyada gördüğümüz ve piyasada gördüğümüz bu firmalara gerekli tebligatları yaptık. Yani özellikle sosyal medyada yapılan satışlarda gerçekten içinde zeytinyağı bulunmayan insan sağlığına çok derece, son derece zararlı yağlar satılabiliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmelerini, markaları, ürünleri tercih etmelerini ve coğrafi işareti, mümkünse coğrafi işareti ürünleri tercih etmelerini rica ediyoruz bu konuda" dedi.
Sahte zeytinyağlarına savaş açıldı
12 Eylül 2024 Perşembe - 12:33 Sahte zeytinyağlarına savaş açıldı Sahte zeytinyağlarına Edremit Ticaret Odası savaş açtı. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin “Edremit Zeytinyağı coğrafya işaretli ürünlerde sahtecilik yapılmaması konusunda mücadelemize başladık.” dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yeni dönem zeytin hasadı yaklaşırken bazı e ticaret sitelerinde çok ucuz fiyatlara sahte zeytinyağları satıldığını ifade eden Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin vatandaşları uyardı. Çetin bu konuda sahtecilikle mücadelede çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin “Edremit Ticaret Odamıza ait Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretimiz var. Bu coğrafi işaretimiz aynı zamanda Avrupa Birliği tescilli. Tabii ki zeytinyağı çok kıymetli bir ürün. Son dönemlerde de vatandaşlarımızın özellikle ucuz zeytinyağına ulaşması anlamında maalesef ki içinde zeytinyağı olmayan ya da tağşişle karıştırılmış, zeytinyağı esanslı, çok ucuza mal edilmiş ya da çok ucuza piyasaya sunulan yağlar görmeye başladık. Burada da Edremit Zeytinyağı isminin kullanıldığını tespit ettik. Tespit ettiğimiz firmalara, ulusal e-ticaret sitelerinde olmak üzere diğer piyasada da olan firmalara biz noter tespitleri yaparak tebligatlarımızı gönderdik. Edremit Zeytinyağı coğrafya işaretli ürünlerde sahtecilik yapılmaması konusunda mücadelemize başladık. Aynı zamanda bu firmaları da Ticaret Bakanlığı’na şikayet ettik.”dedi. Özellikle e ticaret ve sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda vatandaşları çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Çetin “Burada hukuk birimimiz bütün çalışmaları titizlikle hazırladı. Bizler de vatandaşımız gerçek Edremit Zeytinyağı tüketmesi için bütün sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki bu sadece bizim hep yapabileceğimiz mücadele edebileceğimiz sadece odamızın yapabileceği bir şey değil. Topyekûn bir mücadele gerekiyor bu konuda diğer kurumlarla beraber ortak bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini rica ediyoruz. Şu anda 30’a yakın firma tespit ettik. E-ticaret ve sosyal medyada gördüğümüz ve piyasada gördüğümüz bu firmalara gerekli tebligatları yaptık. Yani özellikle sosyal medyada yapılan satışlarda gerçekten içinde zeytinyağı bulunmayan insan sağlığına çok derece, son derece zararlı yağlar satılabiliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmelerini, markaları, ürünleri tercih etmelerini ve coğrafi işareti, mümkünse coğrafi işareti ürünleri tercih etmelerini rica ediyoruz bu konuda.”dedi. (EME-
Üniversite öğrenimine başlayan gençlere bilgilendirme ve destek stantları açıldı
12 Eylül 2024 Perşembe - 11:37 Üniversite öğrenimine başlayan gençlere bilgilendirme ve destek stantları açıldı Balıkesir Valiliği koordinesinde, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için Balıkesir’de öğrenim görecek üniversite öğrencilerine yönelik karşılama etkinliği düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından Balıkesir’e gelen gençler, il genelinde stratejik noktalarda kurulan karşılama stantlarında, personel ve gönüllü gençlerden oluşan ekipler tarafından özenle karşılandı. Karşılama stantları, yeni öğrencilerin şehri tanımalarını kolaylaştırmak ve Balıkesir’e hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla titizlikle hazırlandı. Şehir merkezinden otobüs terminallerine, yurtlardan üniversite kampüslerine kadar birçok stratejik noktada kurulan stantlar, öğrencilere şehir hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Ayrıca, ulaşım ve konaklama gibi konularda rehberlik yaparak öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırıyor. Bu yaklaşım, Balıkesir’in gençlere sunduğu destek ve samimi atmosferi gözler önüne sererken, öğrencilerin şehirle kaynaşmalarını ve Balıkesir’e adaptasyon süreçlerini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Böylece öğrenciler, şehirle ilgili ilk düşüncelerini olumlu yönde şekillendirerek kendilerini Balıkesir’de evlerinde gibi hissetmelerini sağlıyor. Yurtlarda konaklayacak öğrenciler için, yurtların yerleşkeleri hakkında ayrıntılı bilgiler sunuluyor ve gençlik, spor, eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirme yapılıyor. Bu bilgilendirme sayesinde öğrenciler, hem üniversite hayatlarına hem de şehre uyum sağlama süreçlerinde değerli bir destek elde ediyorlar. Stantları ziyaret eden öğrenciler, bu uygulamanın şehir hakkında geniş bilgi edinme ve ihtiyaç duydukları konularda yardım alma konusunda büyük bir avantaj sunduğunu belirtiyorlar. Aldıkları bilgiler sayesinde şehirdeki yaşamlarına hızlı bir başlangıç yapma fırsatı buluyor. Öğrenciler, bu destekleyici yaklaşımın kendilerini daha rahat ve güvende hissettirdiğini ifade ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, üniversite eğitimini Balıkesir’de sürdürecek gençler ve ailelerine hoş geldiniz diyerek şu mesajı verdi: “Balıkesir’de 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda üniversite öğrenimine başlayacak gençlerin, şehre hızlı bir şekilde uyum sağlamaları ve Balıkesir ile kaynaşmaları büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, şehir genelinde kurulan karşılama stantları aracılığıyla öğrencilere kapsamlı bilgiler sunulmakta ve ihtiyaç duydukları konularda rehberlik sağlanmaktadır. Gençlerin bu süreçte daha rahat ve güvende hissetmeleri amacıyla tüm destek verilecektir. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve verimli geçmesini içtenlikle temenni ediyorum” dedi. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir’e hoş geldiniz. Şehrimiz, zengin tarihi mirası ve eşsiz doğal güzellikleriyle sizi derinden etkileyecek bir potansiyele sahiptir. Eğitim ve sosyal yaşamınıza tam anlamıyla katkıda bulunmak amacıyla modern yurtlar, kapsamlı spor tesisleri ve çeşitli sosyal işlerle yanınızdayız. Balıkesir’in sunduğu bu fırsatlarla hem akademik başarılarınızı hem de kişisel gelişiminizi en üst düzeye çıkarmanızı diliyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle öğrencilerin yüzü gülüyor
12 Eylül 2024 Perşembe - 11:35 Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle öğrencilerin yüzü gülüyor Herkese eşit ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine destek oluyor. İlkokul öğrencilerinin günlük beslenmelerini karşılayan Büyükşehir Belediyesi; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de kırtasiye malzemesi desteği sağlayarak Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. “Halkçı Yönetim” anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları daima önceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yeni eğitim-öğretim yılında her çocuğun okula beslenmesi ile gidebilmesi için harekete geçti ve gelir durumu düşük olan ailelere yönelik projelerini başlattı. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin evlerine kadar gidilerek kırtasiye malzemeleri ile beslenme desteği sağlanıyor. Belediyenin 444 40 10 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayan ya da Yakın Çözüm Merkezlerinden kayıt oluşturan aileler, öğrenim gören çocukları için kırtasiye ve beslenme desteği talep edebiliyorlar. Oluşturulan talepler, sosyal inceleme kapsamında uzman sosyologlar tarafından tespit edilerek kırtasiye ve beslenme yardımları yapılıyor. 7 günlük beslenme paketleri evlere ulaştırılıyor Öğrencilerin günlük beslenmeleri, diyetisyen kontrolünde hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerine haftalık olarak bırakılıyor. İlkokul 1. sınıftan 4. sınıfa kadar devam eden öğrenciler için protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre haftalık beslenme çantaları hazırlanıyor. Gün gün paketlenmiş olan beslenmeler, haftalık olacak şekilde öğrencilerin evlerine ulaşarak çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanıyor. Öğrenciler Büyükşehir desteğiyle okula hazır Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çalışmalar yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, beslenme desteğinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç farklı şekilde hazırlanan kırtasiye paketlerini de öğrencilere ulaştırıyor. Boya kalemlerinden defterlere kadar her öğrencinin ihtiyaç duyacağı temel kırtasiye malzemelerinin de yer aldığı çantalar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına teslim ediliyor. Artan hayat pahalılığı nedeniyle ailelere destek olmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla iki önemli çalışmayı hayata geçirdi. Çocuklarının eğitiminde en önemli iki gider kalemi olan beslenme ve kırtasiye ihtiyacının giderilmesi nedeniyle mutlu olduklarını bildiren aileler, Başkan Ahmet Akın’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Balıkesir’deki öğrencilerin gıda ve kırtasiye malzemesi noktasında hiçbir eksiklik yaşamamaları için projeler ürettiklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “İhtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz öğrencilerimize evlerine beslenme çantası bırakıyoruz. Neden evlerine? Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmesin. Evlatlarımız ilkokul 1’e başlarken de o eksikliği hissetmememiz ve hissettirmememiz lazım. Gıda pahalı, gıda krizi kapıda. ‘Biz ne yapabiliriz?’ dedik, bir liste oluşturduk. Adaletle ve şeffaflıkla tüm ilçelere de bunu yayıyoruz şu anda. Balıkesir’de ihtiyaç sahibi olup, gıda ile ilgili sıkıntı yaşayan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanındayız, kapılarındayız. Onlara çok yakınız” şeklinde konuştu.
Taş ocağı madeninin genişletme talebi, köylüyü çileden çıkardı
12 Eylül 2024 Perşembe - 09:53 Taş ocağı madeninin genişletme talebi, köylüyü çileden çıkardı Balıkesir’de köylüyü çileden çıkaran taş ocağı madeninin, bir de genişletme talebinde bulunması herkesi ayaklandırdı. Balıkesir’in Bandırma’ya bağlı Yeşilçomlu Kırsal Mahallesi’nde faaliyet yürüten Bursa Beton’a ait taş ocağının kullanım alanını genişletme talebi, mahalle halkından büyük tepki gördü. Bursa Beton tarafından köy halkına yapılan proje bilgilendirme toplantısında Bandırma Akademik Odalar Platformu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve mahalle sakinleri de yer aldı. Talep edilen alanın konut alanlarına yakın bir konumda ve aynı zamanda da mera arazisi olması tepkilerin odağına yerleşirken, mevcut taş ocağının dahi büyük zararlara yol açtığı ifade edildi. Mahalle sakinleri, kavunuyla ünlü Yeşilçomlu’da aynı zamanda zeytincilik ve hayvancılık faaliyetlerini de yürüttüklerini dile getirerek Bursa Beton’un genişleme talebini kesin bir dille reddetti. Bölgedeki mevcut tarım ve hayvancılığın gördüğü zararların yanı sıra, mahalle sakinleri tarafından patlatılan dinamitler nedeniyle konutlarda da hasar oluştuğu ileri sürüldü. Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, “Yeşilçomlu Mahallesi’ne baktığınız zaman özellikle kavunculuk faaliyetinin yanı sıra çok ciddi ayçiçeği ve hububat yetiştiriciliği ile ön plana çıkan bir bölgedir. Burada olmamızın ana sebebi bölgede faaliyet yürüten bir işletmenin maden sahasını büyütmek üzere talepte bulunmasıdır. Bu talep mevcuda baktığınız zaman mera olarak görülen bir alanı da kapsıyor. Biz burada köy halkımız ve Bandırma’daki bileşenler olarak büyüyecek olan işletmenin devamlılığını istemiyoruz. Köy halkıyla da yapmış olduğumuz sohbetlerde özellikle bu büyüme ile maden sahasının köye çok yaklaşacağını görüyoruz. Bu tarımsal anlamda ciddi zararlara neden olacak ve aynı zamanda da mahsuldeki kalitenin düşmesine neden olacak. Biz ilgili işletmenin büyümesine karşıyız” dedi. Toplantıya geç katılarak mahalle sakinlerinin tepkisine yol açan Bursa Beton Firma Yetkilisi Maden Mühendisi Gürkan Ergüt, yaptığı açıklamada bahsi geçen alanın tahsisini istediklerini belirterek, “Bu alanı almak istiyoruz. Zaten zararı olan köylünün zararını karşılıyoruz. Başka rakip bir firmanın bu bölgeye girmesini istemiyoruz” diye konuştu.
Balıkesir’in altyapısında dönüşüm başlıyor
11 Eylül 2024 Çarşamba - 21:46 Balıkesir’in altyapısında dönüşüm başlıyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yıllardan bu yana kronikleşen altyapı problemlerini çözmek için kapsamlı bir çalışma başlatıyor. 1970’li yıllardan kalan eski hatlar yüzünden altyapının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Başkan Ahmet Akın “Eskimiş, ekonomik değerini yitirmiş ve ömrünü tamamlamış, şehrin kangreni haline gelmiş bu hatları da en yakın zamanda değiştireceğiz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), tüm ilçe merkezlerinde bulunan eski ve kullanım ömrünü yitirmiş hatların tamamı ile ilgili gerekli tespit çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İl genelinde 1970’li ve 1980’li yıllardan kalma çok sayıda içme suyu şebekesi, asbestli borularla zehir saçıyor. Bu kapsamda; Adnan Menderes Mahallesi, Maltepe ve Toygar Mahallelerini besleyen şebeke hattının bulunduğu bölgede basın mensuplarına açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki yönetimin sorunları çözmeyerek üstünü örtüğünü, borçlarla BASKİ’yi hizmet yapamayacak hale getirdiklerini söyledi." “Balıkesir’in altyapısının röntgenini çekiyoruz” Göreve gelir gelmez Balıkesir’in her noktasında altyapı eksiklerinin tespitine başladıklarını söyleyen Başkan Ahmet Akın “Acaba altyapıdaki bu sıkıntılar, sorunlar neden var diye. Burayı 78 yıl sonra kazandık ama bu ülkeyi yönetenlerin yıllarca yaptıklarını görmemiz lazım, neyi yapmadıklarını. Bu parayı ne yaptıklarını da sormamız lazım, açık net. Balıkesir’imizin altyapısının röntgenini çekiyoruz. Bunu da bilimsel yöntemlerle yapıyoruz. BASKİ Genel Müdürümüz burada, onun da oluşturduğu bir ekip var. Bugün de bu yüzden buradayız. Ben de sizleri bilgilendirmek istedim. Neden sizlerle çok sık bir araya gelemiyoruz onu da söyleyeyim. İnanın, inanılmaz bir çalışma içindeyiz. Böyle bir şey olamaz. Her noktadan çalışmalarımızı hızlı ilerliyoruz. Ne yazık ki ilk tespitlerimizde 50-60 yıllık borulardan oluşan bir altyapı olduğuna şahit olduk.” dedi. “Altyapı şehrin ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiş” Önceki yönetimlerin tüm sorunları yama usulüyle çözmeye çalıştığını dile getiren Başkan Ahmet Akın “Burası bitmiş yama yapıp geçmişler. Yani kalıcı hiçbir çözüm yapılmamış. Geçmiş yönetimler yeterli yatırımları yapmamış açık, net. Özellikle su ve kanalizasyon sistemlerindeki eski borular, korozyon, tıkanıklık, kaçaklar gibi bir sorun yumağıyla Balıkesir’imi baş başa bırakmışlar. Bugün Balıkesir genelinde, yıllardır parayı alıp yatırım yapmadıkları şeyin sorununu hep beraber çekiyoruz, bütün Balıkesirliler. Bugün bu altyapı kendini sürdüremez, şehrin ihtiyaçlarına cevap veremez noktaya gelmiş.” ifadelerini kullandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Önceki yönetim, yakın dönemde 2022 Haziran ayında suya yüzde 60 zam yapmış bununla yetinmeyip aynı dönemde başlayıp 2023 Kasım ayına kadar özel bankalardan güncel faiz ile tam 5 milyar 871 milyon lira tutarında tam 6 tane kredi almış üst üste. Ben buradan Balıkesirli hemşehrilerimin adına bir kez daha sormak istiyorum; bu paraları ne yaptınız? Bu paraları altyapıya harcamadıysanız ne yaptınız kardeşim? Şu an 60 yıllık bir altyapının hemen yanındayız. Burada, tam 60 yıllık bu boru. Ben bunun gibi bütün her tarafı gezeceğim, tek tek göstereceğim. Çünkü millet görsün istiyorum. Altyapıya yatırım yapacağız, altyapı yerin altıdır" dedi. “Milletlin aklıyla alay etmişler” Başkan Akın sözlerinin devamında, "Milletin aklıyla alay etmişler şimdiye kadar. Bundan sonra öyle bir devir yok. İnsanlar Balıkesirli hemşehrilerimin yaşam standartlarını yükseltmek zorundaydılar ama yükseltemediler. Ben de size bunu canlı canlı göstermek istedim. Açık ve net söyleyeyim biz Balıkesir’imizin altyapı ve su sorununu çözmekte kararlıyız. Yama yaparak değil, kalıcı çözümlerle çözmekte kararlıyız. Biz tüm ilçe merkezlerinde bulunan eski, kullanım ömrünü yitirmiş hatların tamamı ile ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Ve her girdiğimiz yerde hem BASKİ Genel Müdürümüz hem ekibimiz ile hayretler içinde kalıyoruz. BASKİ’miz gece gündüz çalışıyor. Ben huzurunuzda BASKİ’nin Genel Müdüründen tüm çalışanlarına kadar hepsine teşekkür ediyorum. 50 yıllık, 60 yıllık sorunlar bunlar. Bu sorunları orta ve uzun vadeli planlamayla kalıcı olarak çözmekte kararlıyız ve bunu da yerine getireceğiz. Eski yönetimin bize bıraktığı ağır bir borç yükü var, bunun çok büyük bir kısmı faizler ama bunlara rağmen planlı, programlı, aklın ve bilimin ışığında, hiçbir mağduriyetin altına sığınmadan biz bu sorunları aslanlar gibi çözeceğiz. Aklımız fikrimiz bu sorunların çözümü ve bunları da başaracağız" dedi. Ayvalık’taki hat bitmek üzere Eskimiş, ekonomik değerini yitirmiş ve ömrünü tamamlamış, şehrin kangreni haline gelmiş bu hatları da en yakın zamanda değiştireceğiz diyen Başkan Akın, "Bunun için de çalışmalara başladık. Ayvalık’taki ilk yaptığımız olay bitmek üzere. Merkezimizde su kanallarımızdaki mazgallar yıllarca temizlenmemiş. Yani kim olursa olsun bu şehrin başkanı, ‘Ne yaptınız oğlum bu parayı?’ diye sorar. Çünkü kullandıkları paralar da bu milletin parası. Mazgallar temizlenmemiş yani. İnanın her gece saat 03.00’e kadar çalışıyoruz. Oturuyoruz, tek tek bakıyoruz, araştırıyoruz. Biz artık izleme ve röntgen çekme çalışmamızı neredeyse tamamladık. 7 ayrı yatırım planımızı da hazırladık. Bunlarla ilgili de hem İller Bankası’ndan hem diğer bankalardan hem de uluslararası şirketlerle görüşüyoruz. Bunların hepsini açıklayacağım ben günü gelince. Allah’ın izniyle kısa zamanda bunlar çözülecek. Körfez Bölgemizde arıtmamız çalışmıyor. Çalışan arıtmalar bozuk. Arıtma yok. Hala şu anda Güre Bölgesi’nde hala arıtma yok. Benim Belediye Başkanı olduğum Balıkesir’imde bu sorunlar olmayacak. Memleketimizi on milyarlarca borçlandırarak gözle görülüp, makyaj haricinde asıl yapılması gereken işleri yapmayarak Balıkesir’imizden ayrıldılar. Ama buna rağmen planla, programla ve bilimsel yöntemlerle, işi bilenlerle oturuyoruz. Bunu yaparken de AK Partili MHP’li, CHP’li olmasına bakmıyoruz, liyakate bakıyoruz. Onlarla çalışıyoruz. Bu bütün mekanizmalarımızı baştan aşağı değiştirmeye kararlıyız. Bununla ilgili de çalışmalara başladık. Kayıp kaçak oranları nedeniyle suyun yüzde 70’i boşa gidiyor. Palanımızı programımızı yaptık. Bunları çözeceğiz. En yakın zamanda vatandaşlarımızı bu su yükünden kurtaracağız bir de arıtma konusu önemli. Vatandaşımızın da anlamasını istiyorum. Neyi gördük, ne yaptık bunu sizin önüne koymak istiyorum. Verdiğimiz vaatleri, sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Cennet gibi bölgemizde, mesela Ayvalık’ta evlatlarımızı inci gibi denize sokmamız lazım. Arıtma yapmamız lazım. Su ihtiyacı olan yerlerde suyu bulduk ancak suyu kaçak olmadan vermek, yüzde yetmiş rekorunu kıran su kaçağını önleyip ulaştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza geçmişte yapmak zorunda olduğumuz zammı anlayışla karşıladıkları için teşekkür ederim” dedi.
Ahmet Esmer son yolculuğuna uğurlandı
11 Eylül 2024 Çarşamba - 18:14 Ahmet Esmer son yolculuğuna uğurlandı Balıkesir’in yetiştirdiği dünyaca ünlü fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer vefat etti. Ünlü sanatçının vefatı Balıkesir’de ve sanat dünyasında üzüntü ile karşılandı. Balıkesirli fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer (90), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Esmer’in oğlu Fatih Esmer, taziyeleri kabul etti. Ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Yeşilçam yıldızlarının portreleri ve Balıkesir’in çeşitli tarihi eserlerinin fotoğrafları ile biliniyordu. Son zamanlarında karikatür fotoğraf yarışmalarına da katılan sanatçının uluslararası ödülleri de bulunuyordu. Ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer’in vefatı, Balıkesir’de ve sanat dünyasında üzüntüye sebep oldu. Usta fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Balıkesir Zağnospaşa camiinden ikindi namazına mutakip kılınan namazla sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Balıkesir vali yardımcısı Tugay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş olmak üzere çok sayıda iş insanı ve sevenleri katıldı Ahmet Esmer kimdir? Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde dünyaya gelen Esmer, ailesiyle Türkiye’ye göç ettikten sonra garsonluk ve benzeri mesleklerin ardından 1952 yılında fotoğrafçılığa başladı. Geçimini eski usul makinelerle Hükümet Konağı çevresinde fotoğraf çekerek sağlayan Esmer, bir süre sonra kendi stüdyosunu kurdu. Foto Esmer stüdyosunda Yeşilçam’dan Kemal Sunal, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit, Hulusi Kentmen, Avni Dilligil gibi yıldızların yanı sıra müzisyen Cem Karaca’nın da aralarında bulunduğu birçok sanatçının fotoğrafları arşivde bulunuyordu. Ahmet Esmer’in; Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneğinin (BASAF) isim babası, kurucu üyesi, devlet sanatçısı ünvanları vardı. Ahmet Esmer, 2 çocuk ve 4 torun sahibiydi.