Yerel Haberler
Bilecik
24 Mart 2026 Salı - 12:22 İncir paketleri üzerinde son kullanma tarihi hilesi Bilecik’te zabıta ekipleri, paketler üzerindeki Son Kullanma Tarihi (SKT) silinip yeni tarih basılmış incirleri satan şahsı yakaladı. Alınan bilgilere göre, Atatürk Bulvarı üzerinde 06 FNG 498 plakalı aracıyla satış yapan Cihat T. adlı şahıstan incir alan bir vatandaş STK etiketini kaldırması üzerinde altında silik bir tarih ile karşılaştı. Duyarlı vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen Bilecik Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri hemen incelemelere başladı. Satıcının, araç içinde paketler üzerine yeni son kullanma tarihli etiket yapıştırdığı ortaya çıktı. Ekipler, 280 paket ve şeffaf kutudaki incirleri toplayarak, şahsa Kabahatler Kanununa göre cezai işlem yaptı. "Bu ürünlerin hiçbirinin de faturası yok; nereden alındıkları da belli değil" Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Mücahit Öndersev, duyarlı vatandaşın ihbarı üzerine ekiplerin seyyar satıcı olarak tanımlanan şahıs hakkında denetim yaptıklarını anlatarak, "Çarşı ortasında kendisi aracında incir satan bir vatandaşa denk geldik. İl dışından geldiğini tespit ettiğimiz vatandaş, aracıyla incir satıyor. Şimdi, bu arkadaşımızın aldığı ürünlerde ve sattığı ürünlerde şöyle bir sıkıntı var. Son kullanma tarihleri tamamen silinmiş. Ayrıca kendi paketlediği ürünlerde de yeni son kullanma tarihleri var. Bu ürünlerin hiçbirinin de faturası yok; nereden alındıkları da belli değil. Bu ürünler zaten yenmeye uygun ürünler değil" dedi.
Bilecik’ten Türkiye’ye örnek çevre hamlesi
14 Ağustos 2025 Perşembe - 12:41 Bilecik’ten Türkiye’ye örnek çevre hamlesi Bilecik Belediyeler Birliği, evsel organik atıkları çevre dostu sıvı gübreye dönüştüren projesiyle hem çevreyi koruyor hem de tarıma sürdürülebilir destek sunarak Türkiye’ye örnek oluyor. Evsel organik atıkların geri dönüşümle sıvı bitki gübresine dönüştürüldüğü uygulama, sürdürülebilir tarım ve sıfır atık vizyonunun en somut adımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Evlerden toplanan organik atıkların modern tesislerde işlenerek tamamen doğal ve insan sağlığına zararsız sıvı gübreye dönüştürüldüğü projede, çevreci ambalajlarla piyasaya sunulan ürün hem çevreye hem tarıma katkı sağlıyor. Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin "Türkiye’nin en kaliteli sıvı gübresini üretiyoruz" dedi. Projenin öncülüğünü üstlenen Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, uygulamanın hem ekonomik hem çevresel kazanım sağladığını vurguladı. "Evlerden toplanan organik atıkları ekonomiye kazandırarak hem çevremizi koruyor hem de çiftçimize kaliteli ve doğal bir gübre sunuyoruz. Bu çalışmanın sadece Bilecik için değil, tüm Türkiye için örnek olacağına inanıyoruz. Ürettiğimiz sıvı gübre, kalitesiyle Türkiye’nin en iyisi olma yolunda ilerliyor. Doğaya ve geleceğe yatırım yapıyoruz" dedi. Proje kapsamında vatandaşlara ve çiftçilere atık ayrıştırma, çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında da eğitimler veriliyor. Böylece hem bilinçli tüketim kültürü yaygınlaştırılıyor hem de tarımsal üretimde verimlilik artırılıyor. Bilecik genelinde yaygınlaştırılması planlanan uygulama sayesinde, sürdürülebilir tarım politikalarına katkı sağlanırken, Türkiye genelinde yerel yönetimlere de örnek bir model sunuluyor.
Oğlunun nikahına geldi içinde 1 çeyrek altın ve 38 bin lira olan çantası kaybetti
14 Ağustos 2025 Perşembe - 12:08 Oğlunun nikahına geldi içinde 1 çeyrek altın ve 38 bin lira olan çantası kaybetti Eskişehir’den Bilecik’teki oğlunun nikah törenine gelen yaşlı bir teyze içinde 1 çeyrek altın ve 38 bin lira olan çantasını kaybederken, çanta duyarlı bir vatandaş tarafından bulundu. İçindeki kimlikten çantanın sahibine ulaşılırken, sahibine teslim edildi. Bilecik’te askeri personel olan oğlunu nikah töreni Bilecik’e gelen 57 yaşındaki Hatice Topbaş içinde 1 çeyrek altın ve 38 bin 340 lira parası olduğu çantasını kaybetti. Çanta kapalı pazar alanında Zehra Başyiğit tarafından bulundu. Başyiğit durumu hemen Bilecik Belediyesine bağlı zabıta ekiplerine haber verdi. Ekipler çantayı açtığında içinde çanta sahibinin kimliğini buldular. Hemen şahsa ulaşan ekipler, çantayı sahibi teslim etti. "Çıkan kimlikte kime ait olduğunu araştırdık sonunda sahibine ulaştık" Zabıta Müdürü Mücahit Öndersev, çantanın sahibini müdürlüğü davet ederken, bir takım sorular sordu. Çantanın içindeki para miktarı ve altını bilen kadına çanta teslim etti. Öndersev, "Duyarlı bir vatandaşımız pazartesi günleri faaliyet gösteren kapalı pazarımızda bir çanta bulmuş. Zabıta Müdürlüğü bürosuna getirdi ve yapılan inceleme de içinde bir kimlik çıktı. Çıkan kimlikte kime ait olduğunu araştırdık sonunda sahibine ulaştık. Hep beraber içindeki parayla beraber kendisini olup olmadığını tespitini sağladıktan sonra çanta kendisine sahibine teslim ettik" dedi. Çanta sahibi Hatice Topbaş ise başta çantasını bularak zabıtaya getiren Zehra Başyiğit ve ekiplere çok teşekkür etti.