Yerel Haberler
Bilecik
İl Müdürü Bozkurt: "Bilecik’imizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik çalışmalarımızın kararlılıkla sürdüreceğiz" 18 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:50:42 İl Kültür ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt, dünya gastronomisinde Türk mutfağının asırlık tariflerle, zengin kültür senteziyle, geçmişten günümüze ulaşan yemek kültürü ile önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, "Bilecik’imizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik çalışmalarımızın kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt, 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayımladı. Bozkurt mesajında, "Böylesine önemli ve zengin Türk Mutfağının dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığımız yönetiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, 21-27 Mayıs tarihleri ülkemizde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kültürümüzün bir parçası olan lezzetlerimizin, zengin mutfağımızın tanıtılması ve dünyaya duyurulması noktasında çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu haftada 81 ilimizde ülkemizin dört bir yanında binlerce çeşit yöresel yemek kültürümüz ve tatlarımız görücüye çıkıyor. Tatlısından tuzlusuna, çorbasından unlu mamullere, etli yemeklerinden salatasına kadar birçok çeşit ürün ulusal ve uluslararası platformda hem tanıtılacak hem de tadım fırsatı sunulacak" dedi. İl Müdürü Bozkurt açıklamasının devamında, "Bilecik, zengin bir yemek ve gastronomi çeşitliliğine sahiptir. İlimizde her ilçemizin ayrı tatları ön plana çıkmaktadır. Türk mutfağı; sağlıklı, doğal ve köklü yapısıyla dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. İlimizde gerçekleştirilen bu programda yerel üreticilerimizin ve kültürel değerlerimizin görünürlüğünü artırmış, halkımızın yoğun ilgisiyle karşılanmıştır. Emeği geçen başta kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza, katkı sağlayan paydaşlarımıza ve kıymetli hemşerilerimize teşekkür ederim. Bilecik’imizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik çalışmalarımızın kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:38 Bilecik’in ’Tecilli Ürünleri’ sergilendi Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bilecik’in ’Tecilli Ürünleri’ sergilenirken, birbirinden güzel lezzetler vatandaşlarla buluştu. Bilecik’te Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir program düzenlendi. Yörük pilavı, yoğurtlu gözleme, linga tatlısı, nohutlu ve mercimekli mantı, cevizli lokum, testi kebabı, samsa ve kar beyazı tatlısı, Osmanlı şerbeti ve ayva lokumu katılımcılara tattırıldı. "Bıldırcın kebabıyla, mantısıyla, kabaklarıyla, biberleriyle ve sebzeleriyle yapılan bin bir çeşit ürünümüz var" Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Türk Mutfağı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, "Bilecik’imizin yöresel ürünlerini hem vatandaşlarımıza tanıtmak hem de özellikle coğrafi tescilli ürünlerimizi göstermek amacıyla bu etkinliğimizi düzenledik. Vatandaşlarımız geldi, güzel ürünlerimizi tattı ve sergilenen ürünleri yakından gördü. Bıldırcın kebabıyla, mantısıyla, kabaklarıyla, biberleriyle ve sebzeleriyle yapılan bin bir çeşit ürünümüz var. Tüm vatandaşlarımızı Bilecik’imize davet ediyoruz. Bilecik’imizin bu güzel coğrafi tescilli ürünlerini tatmalarını istiyoruz" dedi. "Türkiye’de üretimde ilk dörtteyiz" Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, açıklamasının devamında, Bilecik cevizinin tescil yolunda olduğunu anlatarak, "Cevizimiz malum, Türkiye’de üretimde ilk dörtteyiz. Onu da tescillemeyi diliyoruz. Şu an 15 ürünümüzün tescili yapıldı. Bunlar biberlerimiz, kabaklarımız, bozamız, helvalarımız ve diğer yöresel ürünlerimizdir. Şu anda 16’ncı tescilimiz de yapıldı. Bekleyen birkaç ürünümüzün daha tescil süreci devam ediyor. Bunları Türkiye’ye tanıtıyoruz. Mesela şerbetçi otu sadece bizde üretiliyor. Cevizimiz yine aynı şekilde önemli bir yere sahip. Sebzelerimizde, kirazda, narda ve ayvada da çok iyiyiz. Bildiğim kadarıyla Adana’dan sonra karpuz üretiminde en fazla üretim yine bizde. Hem sanayisiyle hem tarihsel ve kültürel mirasıyla hem de tarımsal üretimiyle Marmara’nın incisi olan Bilecik, gerçekten çok güzel ürünlere sahip. Ayrıca etrafımızdaki 30 milyon insana yetebilecek üretim kapasitesine de sahibiz" dedi. Programa Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt ve çok sayıda davetli katıldı.
Bilecik’te ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü
17 Haziran 2024 Pazartesi - 20:51 Bilecik’te ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, Orman İşletme Şefliğine ait ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Selimiye Köyü Çörek tepe mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının fark edilmesiyle birlikte Osmaneli Orman İşletme ekipleri olay yerine intikal etti. Ekiplerin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı ve çevredeki ormanlık alanların zarar görmesi önlendi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, yangın tehlikesine karşı gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekildi. Yangına hızlı ve etkili müdahalede bulunan Osmaneli Orman İşletme ekipleri, köy halkı tarafından takdirle karşılandı. Selimiye köyü sakinleri, yangının kontrol altına alınmasından dolayı Orman İşletme şefliğinde görevli personele minnettar olduklarını ifade etti. Çıkan yangında ekiplerin anında müdahalesinden dolayı 150 metre kare Orman örtüsü zarar gördü. Yangına Osmaneli Orman İşletme Şefliğine ait 1 arazöz, 1 ilk müdahale aracı ve personel müdahale etti. Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor.