Yerel Haberler
Burdur
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:34 Genç Kübra’nın ölümünde kan donduran detaylar Burdur’da ormanlık alanda yanmış halede bulunan kadın cesedi hakkında şüpheliler ilk olarak . Halı ile birlikte kadının cesedini 3 kez benzin dökerek yakan şahıslar daha sonrasında ise balyoz yardımı ile cesedin yanmayan kısımlarını parçaladıkları bildirildi.Antalya’da yaşayan Kübra Yapıcı’dan 30 Nisan gecesi saat 02.00’den sonra haber alınamaması üzerine korku dolu süreç başladı. Baba Yunus Yapıcı, kızının hayatından endişe ederek aynı gün Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Derhal başlatılan çalışmalar, Türkiye’de faili meçhul dosyaların kararlılıkla takip edildiğini bir kez daha ortaya koydu. Yapılan ilk incelemelerde genç kadının gece saat 03.30 sıralarında Kepez’deki bir kafede iki erkekle birlikte olduğu ve saat 04.45’te bu kişilerle mekândan ayrıldığı güvenlik kameralarıyla net şekilde belirlendi.Şüpheli isimlere ulaşıldı, çelişkili ifadeler dikkat çektiSoruşturma derinleştikçe İlyas Umut D. ve Ataberk S. isimlerini kullanan iki şahsın izine ulaşıldı. Ancak verilen ifadeler olayın seyrini değiştirdi. İlyas Umut D. , Kübra’yı bir market önünde bıraktığını iddia etti. Fakat yapılan saha incelemesinde o saatlerde marketin kapalı olduğu ortaya çıktı. Bu çelişki, şüpheleri daha da güçlendirdi. Tam bu noktada devreye giren baba Yunus Yapıcı, yürüttüğü bireysel araştırmalarla şüphelilerin gerçek kimliklerine ulaştı ve bu bilgileri savcılıkla paylaştı.Olaya dair yeni detaylar ortaya çıktıBucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada olaya dair yeni detaylar ortaya çıktı. İki şüpheli şahsın ilk olarak Kübra Yapıcı ile birlikte köye geldikleri daha sonrasında ise ormanlık alanda silahla vurarak öldürdükleri öğrenildi. Yapıcı’nın cesedi ilk olarak toprağa gömen şahıslar, daha sonrasında İstanbul’a gitmek için yola çıktı. İstanbul’dan buldukları bir halı ile Burdur’a geri dönerken bir benzin istasyonundan cesedi yakmak için benzin alan şüpheliler bölgeye gelerek Yapıcı’nın cesedini topraktan çıkararak halıya sardılar. Daha sonrasında bir varil içerisine halıya sarılmış cesedi koyan şüpheliler, benzin yardımı ile cesedi yakmaya çalıştı. 3 kere benzin döken şahıslar daha sonrasında ise cesedin yanmayan kısımlarını yanlarında getirdikleri balyoz ile parçalayarak bölgede bulunan bir gölette attı.Olay bulunan kamera görüntüsü ardından itiraf ile ortaya çıktıBaba Yunus Yapıcı’nın kayıp başvurusu üzerine çalışmaya başlayan ekipler genç kadının gece saat 03.30 sıralarında Kepez’deki bir kafede iki erkekle birlikte olduğu ve saat 04.45’te bu kişilerle mekândan ayrıldığı güvenlik kameralarıyla net şekilde belirlendi. Elde edilen deliller doğrultusunda yakalanan İlyas Umut D.’nin alınan ifadesi ile yaşanan vahşet gün yüzüne çıktı. İlyas Umut D.’nin itirafı sonrasında olayın diğer şüphelisi Ataberk S. ekipler tarafından gözaltına alındı. Şahısların ifadelerinin sürdüğü öğrenilirken işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklama talebi sevk edilecekleri öğrenildi.
Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşi Elif Serin: “Ayakta ölmek diz üstünde yaşamaktan daha onurludur”
16 Temmuz 2023 Pazar - 01:46 Şehit Ömer Halisdemir’in kız kardeşi Elif Serin: “Ayakta ölmek diz üstünde yaşamaktan daha onurludur” Burdur’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programında konuşan Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Elif Serin; “Ayakta ölmek düz üstünde yaşamaktan daha onurludur. Ne mutlu vatan için can feda” dedi.Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 yılında düzenlenen hain darbe girişiminin engellenmesinin 7. Yılında Burdur’da Şehitleri ve gazileri anma programı düzenlendi. Gazi Caddesi üzerinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Cumhuriyet Meydanı’nda ki etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.Burdur’da sağlık personeli olarak görev yapan 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in kız kardeşi Elif Serin ,etkinlikte yaptığı konuşmada aradan geçen 7 yılın kendilerine bir asır gibi geldiğini dile getirdi. Elif Serin, “ Ömer 1974 yılında Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurköyü kasabasında dünyaya geldi. Ailemizin üçüncü, babamın yedinci çocuğundan en kıymetlisiydi. Çok çalışkandı, babamın sağ koluydu. Bunu yanı sıra küçükken en çok kavga ettiğim Ömer’di, hiç geçinemezdik. Ama büyüdüğümüzde birbirimizin destekçisi olduk. Çocukken babamızdan bir şey isteyeceğimiz zaman ya Ömer’e söylerdik ya anamıza söylerdik. Ömer babamın en çok güvendiği, evladıydı. Ömer bizim ailemizin temek taşıydı. Ailemizi kollayan, çekip çevirendi. Her ailede bir kilit isim olur, evin temelini tutar ya Ömer de bizim temel taşımızdı. Ta ki 15 Temmuz 2016’ya kadar. Bizim temel taşımız yerinden söküldü. Bizlere onuru, gururu yaşattı. Lakin büyük bir özlem ve eksikliğin hissedildiği koskaca bir boşluk bıraktı. Her zaman “Bacım bir çay koy da içelim” diye demlettiğin o çok sevdiğin çaylar çoktan demini aldı. Evet ailemiz için büyük bir gurur ama biz o gururun özlem yerindeyiz. Rabbim ülkemize bir daha böyle bir hainlik göstermesin. Ömer inşallah peygamber efendimize komşudur. Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha onurludur. Ne mutlu vatan için can feda” dedi.Burdur Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında; “Allah bu millete bir daha 15 Temmuz benzeri ihanetler yaşatmasın!” Yedi yıl önce bu gece şehadet şerbetini içen ve inşallah peygamberimize komşu olan 251 şehidimizin mekanları cennet olsun. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin.” açıklamasında bulundu.Anma etkinlikleri Türkiye Yüzyılı Koşu Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin Sancak Teslim Töreni, şiir ve oratoryo gösterileri, mehteran gösterisi ve ilahi dinletisi ile devam etti.Anma etkinlikleri yemek ikramı ile sona erdi.
Burdur’da 15 Temmuz şehidi mezarı başında anıldı
15 Temmuz 2023 Cumartesi - 13:53 Burdur’da 15 Temmuz şehidi mezarı başında anıldı FETÖ tarafından düzenlenen 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Akif Altay, Burdur’un Çeltikçi ilçesinde mezarı başında anıldı.İlk olarak 1997 yılında Kuzey Irak’ta şehit olan Jandarma Komando Er Ali Yıldırım’ın anne ve babasını ziyaret eden Vali Arslantaş, yaptığı açıklamada, Güvenli köyünün iki şehit verdiğini; ilk şehidin 26 yıl önce Kuzey Irak’taki terörle mücadelede, yine vatan müdafaası gerektiğinde Akif Altay’ın da 2016’da Gölbaşı’nda şehit düştüğünü söyledi.Daha sonra 15 Temmuz şehidi polis memuru Akif Altay’ın ailesini ziyaret eden Vali Arslantaş ve beraberindekiler tarafından, burada da şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.Aileleri ziyaretlerin ardından geçilen Güvenli Köyü Şehitliği’nde şehit Akif Altay’ın mezarına karanfil bırakan heyet, buradan 1997’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Ali Yıldırım’ın kabrine de karanfil bırakıp dua etti.Her şehitle memleketin sahibi olduklarının bir kez daha perçinleştiğini belirten Arslantaş, "Şehitler, biz kabre koyunca bu memleketin bizim olduğuna dair tapu senedine birer mühür koymuş oluyoruz. Allah onlardan razı olsun, onları yetiştirenlerden razı olsun. Şefaatlerinden mahrum etmesin" dedi.Altay’ın Güvenli köyündeki kabri başında yapılan anma törenine; Burdur Valisi Ali Arslantaş, şehit Akif Altay’ın oğlu Niyazi Altay, kızı Aslı Altay Keçe, Şehit Er Ali Yıldırım’ın babası Mehmet Yıldrım, annesi Güldane Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Burdur protokolü şehit aileleri ve gaziler ile yemekte bir araya geldi
15 Temmuz 2023 Cumartesi - 00:42 Burdur protokolü şehit aileleri ve gaziler ile yemekte bir araya geldi Burdur protokolü şehit aileleri ve gaziler ile yemekte bir araya geldiBurdur protokolü Vali Ali Arslantaş başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Şehit Aileleri ve Gaziler ile yemekte bir araya geldi.İl Emniyet Müdürlüğü Göl Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde düzenlenen yemek programı öncesi Vali Arslantaş masaları gezerek, Şehit aileleri ve gaziler ile sohbet etti. Programın devamında din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua sonrası Vali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı.Vali Ali Arslantaş konuşmasında; “Sizler kendini vatan yoluna feda eden şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Gazilerimiz dahi başımızın tacıdır.Devletimiz hayatın her alanında yaşamınızı kolaylaştıracak adımlar atmaya çalışmaktadır. Ne yapsak hakkınızı ödeyemeyeceğimizin bilincindeyiz. Bununla birlikte şehit emanetine sahip çıkmak ve gazilerimize gerekli ihtimamı göstermek devlet nazarında her tür vazifeden üstün tutulmaktadır. Dünya durdukça bu usulden zinhar dönülmeyecektir.Bu düşüncelerle sözlerimi nihayete erdirirken sizlere kapımızın daima açık olduğunu bir kez daha yineliyor, hepinize sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir ömür temenni ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları, Şehit aileleri ve gaziler katıldı.