Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Burdur
Maviyle yeşilin buluştuğu Burdur’da doğa ve su sporları etkinliği
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:53:20
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Karacaören Barajı’nda Doğa ve Su Sporları Etkinliği düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Burdur’un Bucak ilçesindeki Karacaören Barajı’nda "Doğa ve Su Sporları Etkinliği" düzenlendi. Yaklaşık 250 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Burdur Valiliği himayelerinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mavinin ve yeşilin buluştuğu Karacaören Barajı’nda düzenlenen programda doğa yürüyüşü, kano yarışları, su sporları ve çeşitli doğa aktiviteleri yapıldı. Gün boyunca devam eden etkinliklerde sporcular dereceye girebilmek için mücadele ederken vatandaşlar da etkinlikleri takip ederek keyifli anlar yaşadı. Program sonunda farklı branşlarda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Karacaören Barajı’ndaki etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona ererken yarışmalara katılan sporcular Karacaören Barajı çok beğendiklerini ve bu tarzdaki etkinliklerin artırılmasını istedi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 12:35
Burdur’da 16 engelli genç temsili askerlik görevi için kışlaya uğurlandı
Burdur’da düzenlenen temsili askerlik töreniyle vatani görevlerini yerine getirecek olan 16 engelli genç için uğurlama töreni gerçekleştirildi. 16 Mayıs Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Burdur’da düzenlenen törende, 16 engelli genç için bir asker uğurlama programı yapıldı. Davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinlik, bir bayram havasında geçti. Gençler, ellerine yakılan kınalarla, protokol tarafından omuzlarına takılan "O Şimdi Asker" yazılı şallarla ve asker selamlarıyla bir günlüğüne de olsa vatani görev heyecanını yaşadı. Gençler, daha sonra aileleri, protokol, muharip gaziler ve vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde 58. Piyade Eğitim Alayı’na yürüdü. Nizamiye kapısında komutanlar tarafından karşılanan gençler, burada kayıt işlemlerini tamamlayarak 4 saat sürecek temsili askerlik görevlerine başladı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 12:19
Burdur Belediyesi’ne yönelik soruşturmada ’görevi kötüye kullanma’ suçundan 51 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi
Burdur’da bir iş adamının şikayeti üzerine başlatılan Burdur Belediyesi’ne yönelik soruşturma çerçevesinde eski Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, mevcut Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eski dönem Burdur Belediyesi Meclis üyesi ve şimdiki AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 51 sanık hakkında ’görevi kötüye kullanma’ suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. Burdur Belediyesi’ne yönelik Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından imar planı değişiklikleri ve yapı ruhsatlarıyla ilgili bir iş adamının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada çerçevesinde iddianame tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Burdur eski Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eski dönem Burdur Belediyesi Meclis üyesi AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, belediye meclis üyeleri, imar müdürlüğü personeli, mühendisler ve teknik görevlilerin de bulunduğu toplam 51 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmaya izin İçişleri Bakanlığının 22 Ocak 2024 tarihli kararında; iddiayla ilgili olarak yapılan ön incelemede ’Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp Belediye Encümenince kabul edilip tapuya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez’ hükmü bulunmasına rağmen mevzuata uygun olmayacak şekilde yapı ruhsatı düzenlendiği, mevzuata aykırı olarak yapılan imar planı değişiklerini içeren Meclis Kararlarında olumlu oy kullandıkları belirlendiği ifade edildi. Ayrıca bakanlık tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda şahıslar hakkında soruşturmaya izin verildiği aktarıldı. Şahıslar ’görevi kötüye kullanma’ suçundan yargılanacak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli raporların ve incelemenin tamamlanmasın ardından 51 sanık da ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. İddianamede 51 sanıktan 2’sinin hayatını kaybetmesinden dolayı kovuşturmaya yer yok kararı verilirken 49 sanık hakkında ’Türk Ceza Kanunu (TCK) madde 257, Görevi kötüye Kullanma’ ve ’Türk Ceza Kanunu (TCK) Madde, 43/1’si zincirleme suç’ maddelerinden 6 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame ise Burdur 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken 13 Temmuz tarihinde ilk duruşmanın görüleceği bildirildi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 09:37
Tartıştığı babasını bıçakladı, ekipler tarafından gözaltına alındı
Burdur’da evde tartıştığı babasının 5 yerinden bıçaklayan şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken yaralı babanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay, gece saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi 22. Sokak üzerine bulunan müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, baba A.P. ile oğlu B.P. arasında henüz bilinmeyen bir sebepten tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine B.P. babası A.P.’yi 5 yerinden bıçaklayarak yaraladı. İhbar üzerine adres sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı baba sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Babanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken şüpheli B.P. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
18 Şubat 2021 Perşembe - 16:00
Azalan yağışlar, Salda Gölü’nü kuruma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor
Türkiye’nin en önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Salda Gölü, yağışların az olması nedeniyle kuruma tehlikesi altında.
17 Şubat 2021 Çarşamba - 16:38
Burdur Belediyesi’nden gönülleri ısıtan proje: İkram çeşmesi
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Köprübaşı mevkiine koyduğu ikram çeşmesi ile kış günlerinde vatandaşların hem içini hem de gönüllerini ısıttı.
17 Şubat 2021 Çarşamba - 15:23
Vali Arslantaş, “112 Acil Çağrı Merkezi, gereksiz çağrılarla meşgul edilmemeli”
Burdur’da Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında yapıldı.
16 Şubat 2021 Salı - 18:03
Bucak’ta Jandarma ekipleri, sokak hayvanlarını unutmadı
Burdur’un Bucak ilçesinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sahipsiz kalan sokak hayvanlarına sahip çıktı.
16 Şubat 2021 Salı - 18:02
Burdur’da sahte içki imal eden 2 kişi yakalandı
BURDUR (İHA) – Burdur’un Bucak ilçesinde sahte içki imal eden 2 şahıs yakalandı.
16 Şubat 2021 Salı - 13:26
Kibyra’nın tarihi dönemini ahşaptan yaptığı eserlere yansıtıyor
Burdur’un Gölhisar ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Eryalçın, ağaçtan yaptığı oyma eserlere, Kibyra Antik Kenti’ndeki tarihi eserlerin üzerinde bulunan motifleri işliyor.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 16:29
Burdur’da Belediye Başkanları aşı olmaya başladı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Koronavirüs önlemleri kapsamında ülke genelinde uygulanan KoronaVac aşısı oldu.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 16:05
Burdur’da Mamak köyü 3. kez karantinaya alındı
Burdur’un Ağlasun ilçesine bağlı Mamak köyü Korona virüs tedbirleri kapsamında 3’üncü kez karantinaya alındı.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 15:45
Kalorifer kazanından çıkan yangın evi kullanılamaz hale getirdi
BURDUR (İHA) – Burdur Bucak’ta iki katlı evde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 15:27
Burdur’da trafik uygulamalarında 19 bin 494 TL para cezası
Burdur’da Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında 19 bin 494 TL idari para cezası yazılırken, yoklama kaçağı olan 7 şahıs yakalandı.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 13:02
Burdur’da kırsal mahalle ve köy okullarında 8 bin 303 öğrenci yüz yüze eğitime başladı
Burdur’da kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında köy okulları, özel okullar ve anaokullarında 8 bin 303 öğrenci eğitime başladı.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 09:07
İntihara kalkışan teksiciyi meslektaşları ipten aldı
Burdur’da kendisini piknik alanına bırakmasını isteği arkadaşlarından kısa bir süre sonra helallik isteyen taksici, hem arkadaşlarını hem polisi alarma geçirdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder