Yerel Haberler
Çankırı
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:22 Çankırı’da ihracat Nisan ayında 45 milyon 700 bin dolar oldu Türkiye İstatistik Kurumu tarafından verilen bilgiye göre, Çankırı’da 2026 yılı Nisan ayında ihracat 45 milyon 700 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) ‘Dış Ticaret İstatistikleri’ni açıkladı. Paylaşılan verilere göre, 2026 yılının Nisan ayında Çankırı’dan yapılan ihracat 45 milyon 700 bin dolar oldu. Gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 33 milyon 655 bin dolar ile "iç ve dış lastik imalatı" ürün grubu bulundu. Bu ürün grubunu 8 milyon 113 bin dolar ile "makarna, şehriye, kuskus vb. unlu mamullerin imalatı" ve 832 bin dolar ile "öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı" ürün grubu takip etti. Nisan ayında Çankırı’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 38 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti. Nisan ayında Çankırı’dan 75 farklı ülkeye ihracat yapılmış olup ilk sırada 11 milyon 319 bin dolar ile Almanya yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 5 milyon 881 bin dolar ile Birleşik Krallık olurken üçüncü sırada 5 milyon 123 bin dolar ile Macaristan bulundu. Çankırı’nın 2026 yılı Nisan ayındaki ithalatı ise 15 milyon 852 bin dolar oldu. 36 farklı ürün grubunda gerçekleştirilen ithalatta ilk üç sırada, 3 milyon 411 bin dolar ile "tahılların (pirinç hariç), baklagillerin ve yağlı tohumların yetiştirilmesi" ürün grubu, 2 milyon 925 bin dolar "diğer çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi" ve 2 milyon 253 bin dolar ile "diğer özel-amaçlı makinelerin imalatı" ürün grubu yer aldı. Nisan ayında 32 farklı ülkeden Çankırı’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 3 milyon 778 bin dolar ile Rusya Federasyonu yer aldı. İkinci sırada 2 milyon 607 bin dolar ile Çin, üçüncü sırada 1 milyon 165 bin dolar ile Kotdivuar takip etti. Öte yandan, Nisan ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı Çankırı’da yüzde 288,3 oldu.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:19 Çankırı’da el emeği eserler görücüye çıktı Çankırı’da 18 Mayıs Müzeler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen sergide eskiye dönük el sanatları ürünler vatandaşla buluştu. Çankırı’da, 18 Mayıs Müzeler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sergide çeşitli eskiye dönük el sanatları ürünler vatandaşla buluştu. Çankırı Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geçmişten günümüze uzanan kültürel mirası yansıtan çok sayıda eser sergilendi. Sergide müzede bulunan tarihi eserlerin resmedildiği çizimler, seramik çalışmaları ve çeşitli el sanatları ürünleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan desen çalışmaları ve el emeği ürünler dikkat çekti. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, tarihi eserlerden ilham alınarak hazırlanan çalışmaları inceleme fırsatı buldu. "İki yıldır düzenli olarak bu etkinliğe katılıyoruz" Düzenli olarak etkinliğe katıldıklarını söyleyen Atatürk Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni iki yıldır düzenli olarak bu etkinliğe katılıyoruz. Bu yıl da farklı olarak desen çalışmalarıyla katıldık. Öğrenciler arkeoloji bölümünü gezdiler, ardından Şirin Zerey Koç, "Öğrencilerimizle birlikte çalışmaları atölye ortamında tamamladık. Dileyen öğrenciler karakalem, dileyen ise pastel boya ile çalıştı. Toplamda 22 eserimiz var. Bunlar müzedeki arkeoloji bölümü eserlerinden esinlenilerek yapıldı. Çocuklarımız kendi yorumlarını da katarak güzel çalışmalar ortaya çıkardı. Çalışmalarımızdan iki tanesi karakalem" dedi. "24 farklı seramik çalışmamı getirdim" 24 farklı sereini müzede sergildiğini söyleyen Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli, "Çankırı Müzesi’ne 24 farklı seramik çalışmamı getirdim. Her biri iki kez fırınlandı ve 940 derecede pişirildi. Müzeler Günü kapsamında buraya geldim ancak sergim yaklaşık bir ay açık kalacak. Bu sergide üç farklı konuyu ele aldım. Küçük Ağrı Dağı, Büyük Ağrı Dağı ve İnandık Vazosu gibi ürünler yer alıyor. Burada okulları ve vatandaşları ağırlıyoruz. Katılımcılardan yoğun ilgi görüyoruz" diye konuştu. Çankırı Müzesi Müdürü Demet Göçer Yıldız ise "18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle müzemizde çeşitli etkinlikler yaptık. İnsanlarımız mutlu oldu, bizler de mutlu olduk" ifadelerini kullandı.
Ramazan'da Kalp Damar Sağlığına Dikkat
30 Haziran 2015 Salı - 15:55 Ramazan'da Kalp Damar Sağlığına Dikkat Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Hakan Ulupınar, Ramazan ayında beslenme ve kalp sağlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.Kalp hastalarında oruç tutma sonucu hastalıklarında kötüleşme, ritim bozuklukları, kalp krizi gibi istenmeyen olaylar görüldüğüne dikkat çeken Ulupınar, "Kalp hastalarının hiçbiri oruç tutamaz" demek doğru değildir. Özellikle koroner kalp hastalığı tedavi edilmemiş kişiler, kontrolsüz hipertansiyonu olanlar, kalp yetersizliği hastaları ve önemli kalp kapak hastalığı bulunanlar için oruç tutmak riskli olabilir. Koroner arter hastalarında, iftarda yağ oranı ve kalorisi yüksek, hızlı yenilen ağır yemeklerden sonra kalp krizi riski yükselmektedir" dedi.ARDI ARDINA SİGARA İÇMEYİNGündüz içilemeyen sigaraların iftardan sonra ardı ardına içilmesinin tehlikeli olduğunu anlatan Ulupınar, "İftarın ardından sigara içmek için bir süre bekleyin ve kesinlikle ardı ardına içmeyin. Gündüz içilmeyen sigaraların iftardan sonra ardı ardına içilmesi kalp krizini tetikleyebilir."diye konuştu.KALP HASTALARI DİKKATKalp rahatsızlığı bulunan ve oruç tutan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Hakan Ulupınar, kalp hastası olanların iftar ve sahurda tereyağı, sakatat yağları, kırmızı etin görünen kısımlarında bulunan yağlar gibi hayvansal yağlardan uzak durması gerektiğini ifade ederek, ’’Ramazanda mümkün olduğunca hafif yenmeli, yemeğe öncelikle hafif bir kahvaltı veya çorbayla başlanmalı, sonrasında bol sulu, kızartılmamış, sebze içeren, az yağlı bir öğünle devam edilmelidir. Hamur işi yemekler ve böreklerden uzak durmak gerekir, ancak yenecekse bol sebzeli olanlar tercih edilmeli ve ölçülü yenilmelidir. Sahurda çok ve ağır yemek uzun süre tok tutar inanışı yanlıştır. Tam tersine kan şekerini hızlı yükselten karbonhidrat içeren gıdalar erken acıkmaya sebep olurlar. Sıvı gıdaların yanında ölçülü içilen süt, yumurta, yoğurt, peynir ve lifli gıdalar kan şekerini dengeli tutar ve acıkmayı geciktirirler’ ’diye konuştu.İLAÇ ALMA DÜZENİ BOZULMAMALIOruç tutacak kalp hastalarının ilaç alma düzenine dikkat etmesi gerektiğini belirten Ulupınar, "Oruç tutacak kalp hastası mutlaka doktoru ile görüşerek ilaçların düzeni bozulmayacak şekilde zaman ayarlaması yapmalıdır. İlaç düzeni günde 2 kez, sahurda ve iftarda olmak üzere ayarlanabilir. Günde 3 kez alınan ilaçlar mümkünse 2 defada alınabilir, ancak bu mümkün değilse oruç tutmamak daha uygun olacaktır. Sıcak yaz aylarında oruç tutmaya bağlı olarak su ve tuz kaybı gelişir ve tansiyon değerlerinde düşme gözlenebilir. Bu durumda tansiyon ilaçlarının dozları geçici olarak azaltılabilir. Yakın takip gerektiren pıhtı önler ilaçlar besinlerle etkileşebilecekleri için bu ilaçları kullanan kalp hastalarında Ramazan ayında daha sıkı kontrol ve izlem yapmak uygun olacaktır" ifadelerini kullandı.
(Özel Haber) 112'yi Arayıp Pide Siparişi Veriyorlar
27 Haziran 2015 Cumartesi - 13:29 (Özel Haber) 112'yi Arayıp Pide Siparişi Veriyorlar Çankırı’da 112 Acil Servis numarasını arayan bir kişi Ramazan pidesi siparişi verdi.İnsanların zor zamanlarında yardımına koşan 112 Acil Servis ekipleri, gereksiz telefonlarla zor anlar yaşıyor. Günün her saati ücretsiz olarak hizmet veren 112 Acil Servis numarası, ilginç telefon ve isteklerle meşgul ediliyor.Bir taraftan saniyelerle yarışarak hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık görevlileri, diğer taraftan da gereksiz telefonlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Çankırı’da 112 Acil Yardım Servisi’ne yapılan ihbarların yüzde 80’e yakını asılsız çıkıyor.Çankırı’da 112 Acil Servis numarasına Ramazan Ayı’nda gelen asılsız çağrılar arasında Ramazan Pidesi siparişi veren vatandaş ile ’Pardon ben oruçluyum, ezan okundu mu?’ diyen vatandaşın kayıtları dikkat çekti.Çankırı Ambulans Servisi Başhekimi Sercan Koç, il genelinde en kaliteli hizmeti sunmak için çaba gösterdiklerini söyledi.Yıl boyunca yapılan çağrıların yüzde 80’lik oranının asılsız ihbarlardan oluştuğunu ifade eden Koç, "Vatandaşlarımıza yardım elini uzatmak için saniyelerle yarışırken, asılsız ihbarlar motivasyon ve performansımızı azaltıyor. Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyorum" dedi.İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Merkezi’nde görevli Çağrı Karşılama personeli Özlem Yıldız da her ilde olduğu gibi Çankırı’da da 112 Acil Servis hattına asılsız ihbarlar geldiğini belirterek, bu durumun kendilerini üzdüğünü ve performanslarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.PİDE SİPARİŞİ VEREN DE VAR, İFTARI SORAN DAGelen çağrıların çoğunun asılsız ihbarlardan oluştuğunu ifade eden Yıldız, "Sohbet için arıyorlar, meşgul etmeyin dediğimizde de küfür ediyorlar. Geçenlerde bir telefon firması telefonun sesinin gelip gelmediğini kontrol etmek için bizi aradı. Bu hem bizi üzüyor, hem de gerçek hastalara ulaşmamızı geciktiriyor’ diye konuştu.Hatta yapılan ilginç ihbarları değerlendiren Yıldız, "İftar saatini sormak için arayan da var, Ramazan Pidesi siparişi veren de. Adeta dalga geçercesine konuşuyorlar. Bu da bizi gerçekten çok üzüyor’ şeklinde konuştu.AMBULANSLARI KAPIŞTIRALIM MI?İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Merkezi’nde görevli Çağrı Karşılama personeli Ahmet Cihat da, 112 Acil Servis hattının amaçları dışında kullanıldığını ifade ederek, ’Bir keresinde bir çocuk aradı ve telaşlı bir sesle ’Çok acil ambulans lazım. Ambulans var mı?’ diye sordu. Biz de ambulansımızın olduğunu belirttik. Arayan kişi bizim cevabımız üzerine kahkaha atarak, ’Bizde de var, isterseniz gelin ambulansları kapıştıralım’ cevabı verdi. Bu tür ihbarlardan gerçekten rahatsızız" ifadelerini kullandı.Çağrı Karşılama personeli Alparslan Kertlez de "Gerçekten ihtiyaç sahibi olanlar o anda bize ulaşamıyor, hat meşgul çalıyor. Adam iftar vaktinde arıyor pide siparişi veriyor. Yaşlı bir amca arayıp iftar vaktini soruyor. Hal böyle olunca bizim vakalara ulaşma süremiz de uzuyor" ifadelerini kullandı.
Aşırı Yağışlar Tarım Alanlarını Vurdu
26 Haziran 2015 Cuma - 15:20 Aşırı Yağışlar Tarım Alanlarını Vurdu Ülke genelinde yağışların şiddetli olması tarım alanlarını ve çiftçileri vurdu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "Doludan dolayı yurdun büyük bölümünde tarlalara girilemeyecek vaziyette. Aşırı yağış nedeniyle kelleler boşaldı, daneler tamamen toprağa indi" dedi.Aşırı yağış ve sel felaketlerinden dolayı ürünlerin zarar gördüğünü anlatan Gamzeli, verimi ve fiyatı düşen ürünler nedeniyle ülke genelindeki üreticilerin sıkıntı yaşayacağına dikkat çekti."KALİTE DÜŞÜKLÜĞÜNE NEDEN OLACAKTIR"Kış yağışlarının yetersiz olduğu geçen yılın ardından bu yıl üretim sezonunun yağışlarla başladığını ifade eden Gamzeli, "2014-2015 üretim dönemine girdiğimiz Ekim ayından itibaren gerçekleşen aşırı yağışlar, zaman zaman bazı illerimizde afetlere neden olsa da, ülke genelinde tarımsal üretim açısından iyi bir başlangıç olmuştur. Hasadın başlangıcından bu yana gerçekleşen aşırı yağışlar hububatta bazı bölgelerde külleme, pas ve kök çürüklüğüne sebep oldu. Bu durum özellikle ilimizde ekilişin fazlaca yapıldığı buğday ve arpada kalite düşüklüğüne neden olabilecektir" ifadelerini kullandı.FİYATLARDA BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSUHasat edilen arpalarda kalite düşüklüğü nedeniyle fiyatlarda bir gerileme söz konusu olduğuna dikkat çeken Gamzeli, "Çankırı serbest piyasada arpa fiyatları 550 kuruş civarında seyretmektedir. Bu fiyat, TMO’nun açıklamış olduğu 645 kuruş alım fiyatının yüzde 14,7 civarında altındadır. Korkumuz henüz hasadın başlamadığı buğdayda da aynı durumun görülmesidir. Çünkü bu dönemdeki aşırı yağışlar buğdayda protein oranının düşmesine neden olacak, bu durum da ister istemez fiyatlara yansıyacaktır" diye konuştu.Çiftçiliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu dile getiren TZOB Genel Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "Görüldüğü gibi tarım üstü açık bir fabrikadır ve çiftçilik basit bir olay değildir. Hububatta üretim dönemi çok uzun bir süreci kapsamakta, yoğun ve masraflı bir emek harcanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle emeğinin karşılığını alması da çiftçinin en doğal hakkıdır. Ama maalesef son yıllarda kuraklık aşırı yağış don dolu gibi doğal afetler çiftçimizin belini bükmekte emeklerinin zayi olmasına yol açmaktadır" diye konuştu.Gamzeli, sel ve dolu afetinden etkilenen tarım arazilerinin fotoğraflı örneklerini gösterdi.
Çankırı Ticaret Borsası Yönetimi İftarda Buluştu
25 Haziran 2015 Perşembe - 14:06 Çankırı Ticaret Borsası Yönetimi İftarda Buluştu Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, kalifiye eleman ihtiyacının ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi.Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, ekonomiden siyasete, koalisyon senaryolarından gündeme dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.Çankırı Ticaret Borsası’nda düzenlediği iftar programında meclis üyeleri ve gazeteciler ile bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, kalifiye eleman ihtiyacının ülkenin en büyük sıkıntıları arasında yer aldığını belirterek, bu sıkıntının üretici ve yatırımcıyı zora soktuğunu anlattı.Gazetecilerden gelen sorular üzerine 7 Haziran seçimlerini değerlendiren Ak, kendilerinin siyasetle ilgilenmediklerini ifade ederek, "Biz iş dünyasıyız, ekonomi dünyasıyız, siyasetle çok işimiz yok. Sandıkta vatandaşlarımız kimseye tek başına iktidar yetkisi vermedi, partilerin bir araya gelip uzlaşma yapmasını istedi. Bizim için A parti seçilmiş, B parti seçilmiş fark etmez. İş dünyası için önemli olan sistemin düzgün ilerlemesidir. Siyasi konularda çok fazla açıklama yapmak istemiyorum. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ’koalisyon kurulmalı, ülke iktidarsız kalmasın’ söylemlerini sonuna kadar destekliyoruz" ifadelerini kullandı.Ülke ekonomisini güçlendirmek için çalıştıklarını ifade eden Ak, bu anlamda ihracatın önemli olduğunu vurguladı.Çankırı Ticaret Borsası olarak 2 yıl önce göreve başladıklarını hatırlatan Ak, "Biz yeni bir yönetim sayılırız, ama çok genç ve azimliyiz. Bu anlamda göreve seçilişimizin 2. yılındayız. Borsamız çalışma alanı içinde bulunan ilimizin hububat ambarı olarak addedilen Kızılırmak’ta üretici ve tüketiciyi bir araya getirmek, hububat, bakliyat üreticilerine ve hububat ticareti ile iştigal eden üyelerine kolaylık sağlamak amacıyla; 11 bin 755 m2 borsa mülkiyetinde bulunan arazi üzerine 60 ton elektronik kantar, satış salonu, ürün depolama alanı ve modern laboratuar ile elektronik alt yapılar oluşturduk ve çalışmalara başladık. Bu projenin bize maliyeti yaklaşık 550 bin lira olacak" dedi.Çerkeş Belediyesi ile ortaklaşa bir proje geliştireceklerini dile getiren Ak, Çerkeş’e bir hayvan borsası oluşturacaklarını ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunacaklarını vurguladı.İftar programının ardından Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Ak, katılımcılara teşekkür etti.
Kuzka'nın ABD-Kanada Çalışma Ziyareti Tamamlandı
20 Haziran 2015 Cumartesi - 13:37 Kuzka'nın ABD-Kanada Çalışma Ziyareti Tamamlandı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 10-17 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı kapsayan çalışma ziyareti tamamlandı.Yönetim Kurulu Başkanlığını Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın yaptığı KUZKA heyeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.Ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve ilgili ajans personeli katıldı.KUZKA heyeti Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde ilk olarak T.C. Şikago Başkonsolosu Ramis Şen’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkonsolos Şen, heyete genelde ABD ve özelde Şikago kentini de içine alan Illinois eyaletleri profili, iş ortamı ve ikili ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Ziyarette ayrıca Ticaret Müşavirliği Uzman personeli tarafından bölge iş ortamını tanıtan bir sunum yapıldı.Resmi görüşmelerine Chicago(Şikago) Ticaret Odası ile devam eden heyet, oda yöneticilerinden Şikago’daki iş imkânları ile ilgili bilgiler alırken, TR82 Bölgesi yatırım ortamı hakkında da oda yetkililerini bilgilendirdi. Toplantıda işbirliği yapılabilecek alanlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulurken; ortak çalışmalar yapma konusunda bir yol haritası çizildi.İKİNCİ DURAK KANADAABD’deki resmi görüşmelerini tamamlayan KUZKA heyeti temaslarına Kanada ile devam etti. Heyet Toronto’da ilk olarak T.C. Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkonsolos Güney tarafından Kanada, Ontario Eyaleti ve Toronto kenti profili, iş ve yatırım ortamı hakkında heyete bilgi verildi ve Ticaret Ateşesi Mehmet Tan tarafından Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi ve yatırımcıların Türkiye’ye bakışına ilişkin bilgiler sunuldu.KUZKA heyeti Toronto’daki resmi ziyaretleri kapsamında daha sonra sırasıyla Ryerson Üniversitesi Teknoloji Kuluçka Merkezi Digital Media Zone (DMZ), SNC-LAVALIN CANDU Nükleer Enerji şirketi ve Ontario Ticaret Odası’na ziyaretlerde bulundu.Kanada’nın en büyük teknolojik girişim kuluçka merkezi özelliğindeki DMZ ziyaretinde Başkan Yardımcısı Dr. Mohamed Lachemı tarafından karşılanan heyete, kuluçka merkezi yapısı ve çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Kuluçka merkezi ile başarıya ulaşan iki şirketin yöneticileri ise firmalarını ve faaliyetlerini tanıttı.CANDU kompleksine yapılan ziyaret sırasında nükleer enerji ve nükleer Santraller ile ilgili yeni trendler ve nükleer sanayinde ulaşılan son teknolojik gelişmeler hakkında heyete geniş bir bilgilendirme yapıldı.Heyet, çalışma ziyaretinin son gününde ise 180 ticaret odasını şemsiyesi altında bulunduran ve Kanada toplam ticaret hacminin %20’sini gerçekleştiren Ontario Eyalet Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ticaret Odası Başkanı Allan O’Dette tarafından ağırlanan heyete, Ontario eyaleti ekonomik yapısı, Türkiye ile ikili ilişkiler ve beklentiler konusunda bilgiler verildi.Yurtdışı çalışma ziyaretini tamamlayan heyet Türkiye’ye döndü.
Çankırı'da Mahalle İftarı Coşkusu
20 Haziran 2015 Cumartesi - 13:32 Çankırı'da Mahalle İftarı Coşkusu Çankırı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları Esentepe ile devam etti.Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan ayının ikinci gününde Esentepe Mahallesi’ne kurulan iftar sofrasında mahalle sakinleri ile bir araya geldi. İftar yemeğine Milletvekili Hüseyin Filiz ve AK Parti İl Başkanı Celal Kaman da katıldı.Mahalle halkı ile tek tek selamlaşan Başkan Dinç, Milletvekili Hüseyin Filiz ile birlikte büyük tencerelerin başına geçerek vatandaşlar için yemek dağıtımına yardımcı oldu.Yaklaşık bin kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar sofrasına, yediden yetmişe birçok vatandaş yoğun ilgi gösterdi.Mahalle sakinleri ile birlikte aynı sofrada orucunu açan Başkan Dinç, düzenledikleri mahalle iftarlarına vatandaşların büyük ilgi göstermelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Çankırı olarak Ramazan ayına bu yıl da iyi başladıklarını ifade etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan İrfan Dinç, Ramazan ayının hoşgörü, kardeşlik, paylaşım için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.Dinç, Müslüman ve mağdur ülkeler açısından dünyada zor günlerin yaşandığına da işaret ederek, Ramazan ayının birleştirici ve bütünleyici maneviyatından tüm ümmetin fayda görmesi istediğini dile getirdi.Başkan Dinç, iftar yemeğinin ardından birkaç ay önce halkın hizmetine sunulan ve bünyesinde açılan kurslarla Esentepe halkına yeni bir sosyal yaşam alanı oluşturan Esentepe Kültür Merkezi’nde vatandaşlar ile birlikte sohbet etti.