Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çorum
Çukurlara giren 5 aracın lastiği patladı
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 00:19:57
ÇORUM (İHA)-Çorum’un Alaca ilçesinde yoldaki derin çukurlara giren 5 aracın lastiği yarılırken, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler olası kazalara karşı güvenlik önlemi aldı. Olay, Alaca ilçesine bağlı Eskiyapar köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, güzergah üzerinde seyir halinde olan sürücüler, karanlık ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle yoldaki çukurları fark edemedi. Derin ve keskin yapıya sahip çukurlara giren 5 aracın lastikleri kısa süre içinde yarılarak kullanılamaz hale geldi. Araçlarında maddi hasar oluşan ve yollarına devam edemeyen sürücüler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, arkadan gelen araçların aynı tehlikeyi yaşamaması ve muhtemel kazaların önüne geçilmesi için yolda güvenlik önlemi aldı. Lastikleri zarar gören sürücüler, yedek lastiklerini takarak yollarına devam etti.
22 Mayıs 2026 Cuma - 22:57
Bayram yolculuğu başladı: Yollarda yoğunluk arttı
Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasıyla birlikte, Çorum’un Osmancık ilçesinde trafik yoğunluğu başladı. Çorum’un Osmancık ilçesinde, özellikle Samsun istikametinde araç trafiğinin sabah saatlerinden itibaren arttığı görüldü. Osmancık Şehir Geçişi Projesi kapsamında 6 şeritli bölünmüş kara yolunda İstanbul yönünde ulaşım normal seyrinde devam ederken, Samsun yönünde yoğunluğun belirgin şekilde arttığı gözlendi. Bayram tatili nedeniyle polis ekipleri de güzergah üzerindeki kavşaklarda tedbirlerini artırdı. Trafik akışını rahatlatmak amacıyla yoğunluk yaşanan noktalarda sinyalizasyon süreleri yeniden düzenlendi. Ekipler, sürücülerin trafik kurallarına uyması, takip mesafesini koruması ve dikkatli seyretmesi konusunda uyarılarda bulundu.
22 Mayıs 2026 Cuma - 22:43
Çorum’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Çorum’da sağanak yağış etkili olurken, yaşanabilecek olumsuzluklara vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı. Çorum’da öğlen saatlerinden itibaren başlayan sağanak, kısa sürede etkisini gösterdi. Yağışlı havanın bölgede devam etmesi beklenirken, Meteoroloji Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından son değerlendirmeler paylaşıldı. Yapılan uyarıda, kentte gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışın etkili olabileceği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Özellikle dere yatakları, alt geçitler ve su baskını riski bulunan bölgelerde dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 22:28
Kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil takla attı: 5 yaralı
Çorum’un Alaca ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobilin takla attığı kazada 2’si çocuk, 5 kişi yaralandı. Kaza, Alaca ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale istikametinden Tokat’ın Zile ilçesine doğru seyir halinde olan K.A. idaresindeki 71 FK 389 plakalı otomobil, bölgede etkili olan yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla atarak durabildi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü, yolcular G.A., S.A. ile Z.N.A. ve Z.E.A. adlı çocuklar yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Maddi hasarlı otomobil, trafik ekiplerince yapılan incelemenin ardından otoparka çekildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:59
Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri Hıdırellez’i kutladı
Çorum Belediyesi Buhara Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenciler Hıdırellez şenlikleriyle baharın gelişini kutladı. Buhara Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği, engelli öğrencilerin coşkulu katılımıyla adeta bir bahar şölenine dönüştü. Hıdırlık Parkı’nın yeşillikleri arasında gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Doğanın uyanışını müjdeleyen Hıdırellez’i kutlayan engelli öğrenciler etkinlik boyunca birbirinden keyifli oyunlar oynadı. Öğrenciler, Hıdırellez etkinliklerinde sahabe türbelerini de ziyaret ederek dua ettiler.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:02
Belediye’ye ait işletmelerde İsrail menşeili ürünler satılmayacak
Çorum’un Sungurlu ilçesinde, belediye başkanlığına ait sosyal tesislerde, İsrail’in Gazze’de uyguladığı terörizmi boykot amacıyla İsrail menşeili ürünlerin satışı yapılmayacak. Gazze’de yaşanılan insanlık vahşetine dikkat çekmek ve söz konusu ülkeyle bağlantısı olan ürünlerin boykot yapılması konusunda hasiyetlerinin olduğunu belirten Başkan Muhsin Dere, “Filistin’de yaşanılanlar bir insanlık dramıdır. Sungurlu Belediyesi olarak bu konudaki hassasiyetimizi göstermek adına Meclis Toplantımızda, Belediye Meclis üyelerimiz ile bu kararı aldık. Bir an önce bu zalimliğin son bulmasını ve Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşa ermesi Yüce Mevla’dan dilerim” ifadelerini kullandı.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:25
Düğün konvoyunda bahşiş kavgası
Çorum’un Alaca ilçesinde düğün konvoyunun önünü keserek bahşiş almak isteyenler arasında kavga çıktı. Kavga esnasında yere düşen arkadaşını fark etmeyen bir kişi arabası ile onun üzerinden geçti. 1 kişinin yaralandığı 5 kişinin ise gözaltına alındığı kavga çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga, Zile Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.Ç. (24) adlı genç, içerisinde arkadaşı E.C.K.’nin de bulunduğu düğün konvoyunun önünü kesti. Düğün sahipleri ile bahşiş almak için konvoyun önünü kesen kişi arasında tartışma çıktı. Konvoyun önünü kesen kişi içerisinde para bulunan zarfı almak için ısrar edince tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polislerin kavgayı ayırmaya çalıştığı esnada E.C.K. dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada otomobiline binerek olay yerinden uzaklaşmak isteyen M.Ç. yerde yatan arkadaşını fark etmeyince arabası ile üzerinden geçti. Çıkan kavga bir süre daha devam ederken M.Ç., yaralanan arkadaşını arabasına bindirerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Arabasına binen M.Ç. polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayarak olay yerinden uzaklaşırken, polislerden birisi de havaya ateş ederek zanlıyı durdurmaya çalıştı. Kaçan şahıs kısa sürede yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına ve havaya ateş etmesine aldırmadan olay yerinden kaçan iki kişi polis ekiplerinin kovalamacasının ardından Günhan Mahallesi Kızıl Burun mevkisinde yakalandı. Araç sürücüsü M.Ç. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, E.C.K. ise olay yerine gelen ambulans ile Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından E.C.K. ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı Düğün konvoyunun önünün kesilmesinden sonra çıkan kavganın ardından arabası ile arkadaşını ezdikten sonra kaçan M.Ç. ile kavgaya karıştıkları belirlenen 4 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çıkan kavgada, E.C.K.’nin üzerinden otomobilin geçmesi ve M.Ç.’nin arkadaşını arabasına alarak olay yerinden uzaklaşması ile polisin havaya ateş etme anları, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 14:10
Yeşil sahada evlilik teklifi
Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK’nın sahasında Şanlıurfaspor’u ağırladığı karşılaşmada tribündeki bir genç, kız arkadaşına pankartla evlilik teklifinde bulundu. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK’nın sahasında Şanlıurfaspor’u ağırladı. Şehir Stadında oynanan maç öncesi kırmızı siyahlı ekip taraftarlarından Salim Can Eren, kız arkadaşı Melike Ünal ile birlikte tribünlerin önüne geldi. Bu sırada kırmızı taraftar da tribünde “kırmızının yanına siyah benim yanıma sen yakışırsın. Benimle evlenir misin” yazılı pankart açtı. Cebinden yüzüğü çıkararak evlenme teklifi eden Eren’e taraftarlarda, “evet desene” tezahüratıyla destek verdi. Eren, ’evet’ cevabının ardından kız arkadaşının parmağına yüzüğü taktı. Çift taraftarlardan büyük alkış aldı.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:08
Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden iş birliği
Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu. Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini geliştirmek üzere toplandı. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren görüşmelerde, ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi tanıtımı, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hakim olması gerektiğinin altını çizdi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek bu noktada farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına önem verdiklerini belirtti. Hitit Üniversitesinin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek bu kullanımı verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir şekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantılarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları ele alınarak ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 09:58
İş yerinden hırsızlık kamerada
Çorum’da bir marketin kasasından para çalan 15 yaşındaki hırsız polis ekiplerince yakalandı. Olay, Gülabibey Mahallesi Nurettin Bey Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan markete gece geç saatlerde gelen F.A. (15) iş yerinin kapısını açarak içeri girdi. Marketten 40 paket sigara, 4 çakmak gazı ve kasada bulunan 2 bin TL’yi çalan F.A. daha sonra iş yerinden ayrıldı. Sabah markete gelen iş yeri sahibi durumu polise haber verdi. İş yeri sahibinin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri tarafından F.A. yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasında Öte yandan, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şahsın iş yerinin önüne geldiği görülüyor. Daha sonra içeri giren şahıs kasadan parayı ve sigaraları alıyor.
05 Mayıs 2024 Pazar - 20:03
Cihat Arslan: “Gelecek hafta büyük bir stres bizi bekliyor”
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, gelecek hafta stresli bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Şanlıurfaspor, deplasmanda Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, İyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, son dönemde yaşanan olumsuzluklarla beraber fiziksel olarak da zihinsel olarak da aşağı indiklerini söyledi. Bu haftaya özel düşme hattındaki üç tane takımın önemli maçları olduğuna dikkat çeken Arslan, “Adanaspor biraz daha şanslıydı Altay’a karşı oynuyordu. Sakaryaspor, Tuzlaspor ile oynuyordu. Bu maçta da hem düşmeme mücadelesi hem de üçüncülük mücadelesi vardı. Bazen futbol kağıda sığmıyor. Alınan bir puan ya da üç puan farkı şeyler oluyor. Bu haftanın en büyük sürprizi Sakarya’dan geldi. Bizi üzen skor o oldu. Bugün burada bir mücadele vardı. Öne geçtik. Skoru koruyabilirdik ancak kötü bir gol yedik. O bir puanın çok fazla önemi kalmadı. Sonrasında riske girdik. Sakaryaspor’un mağlubiyetiyle avantajlıyken, dezavantajlı duruma düştük. Çünkü Sakaryaspor’a yenseydi belki üçüncülüğü garantileyecekti. Büyük bir sürpriz gerçekleşti” diye konuştu. Bu hafta hem düşme hattındaki hem de play-off mücadelesi veren takımlar için stresli bir hafta olduğunu açıklayan Arslan, “Bugün ki maçta atmosfer güzeldi. Hakem iyi bir maç yönetti. Herkese başarılar dileriz. İyi bir taraftar kitlesi var. Bizde son haftaya kaldık. Stresli bir lig hem bizim hem play-off hattı için. İnşallah hak eden kalır, hak edende play-off’a kalır. Herkes herkese iyi oynasın kimse kimseye kıyak yapmasın. Başka bir derdimiz yok. Herkesin herkese oynadığı gibi oynarsa problem yok. Eyüpspor’un bize oynadığı gibi. Ötekinin ötekine oynadığı gibi oynarsa sorun yok. Düşende üzülmez, kalanda üzülmez. Herkes ben hak ettim düştüm der, diğeri ben hak ettim kal der. Geçen hafta Eyüpspor’a yenildiğimizde tebrik ettik. Bugünde Çorum iyi mücadele ettik. Tüm takımlar, oyuncular, teknik direktörler son haftayı kazasız, belasız lekesiz bitirsinler. Dezavantajlı duruma düştük. Ama iki rakibimizde play-off hattında takımla oynayacak. 90 dakika büyük stres bekliyor” ifadelerini kullandı.
05 Mayıs 2024 Pazar - 19:45
Aşırı yüklenme trafoda yangına sebep oldu
Çorum’da bir elektrik trafosunda aşırı yükleme nedeniyle çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Olay, Gazi Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eski Stad Kavşağı’nda bulunan bir elektrik trafosunda aşırı yükleme nedeniyle yangın çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ve YEDAŞ ekipleri sevk edildi. YEDAŞ ekiplerinin bölgedeki elektrik akımını kesmesinin ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek büyümeden kontrol altına aldılar. YEDAŞ’tan yapılan açıklamada elektrik trafosunda çıkan yangına, bölgedeki aşırı tüketime bağlı yüklenmenin neden olduğu bildirildi.
05 Mayıs 2024 Pazar - 19:25
Ziya Akçeken: “Hedefimiz, haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek”
Çorum FK Teknik Sorumlusu Ziya Akçeken, Şanlıurfaspor maçının ardından, “Hedefimiz, haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek” dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK, sahasında Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çorum FK Teknik Sorumlusu Ziya Çeken, bu tür maçların kolay olmadığını belirterek, “Rakibin düşme hattında olması, bizimde play-off için konumuzu koruyabilmemiz sonrasında da üçüncülük şansımızı devam ettirmek istiyorduk. Genel olarak baktığımızda başlangıcımız iyi, istekli ve arzulu bir oyunumuz vardı. Kazanılan penaltı değerlendirebilseydik maçta daha farklı bir senaryo olabilirdi. İkinci yarı daha istekli bir oyun oynadık. Rakibi hapsettiğimiz pozisyonlar aradığımız bir oyuna döndü. Kazanabilirdik ama 1 puanında kazanmak kadar önemli. Hafta biz kazanıp rakiplerimiz kaybettiğinde tekrardan kaybettiğimiz üçüncülük koltuğuna yenden oturabiliriz. Ama olmasa da önemli değil. İç saha avantajı olması nedeniyle 4 veya 5’cilikte önemli. İnşallah hedefimize ulaşırız” diye konuştu. Genel olarak oyundan memnun olduklarını anlatan Akçeken, “Sakat oyuncularımız vardı. Bu da bir etken oldu mu? Tabii ki birbirini tanıyan oyuncularla oynamak daha farklı. Ligin büyük bir yükünü o oyuncularımızla kaldırdık. Ama bugün o oyuncularımızın yerine oynayan futbolcularımızda iyi bir mücadele ortaya koydular. Seyircimizin önünde kazanmak istiyorduk. Bu olmadı. Bu hedefimize ulaşamadı. Ancak tek bir hedefimiz var. Haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek. Olmazsa da en iyi yerde ligi tamamlayıp play-off’a hazırlanmak” ifadelerini kullandı.
05 Mayıs 2024 Pazar - 18:11
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 1 - Şanlıurfaspor: 1
Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK, sahasında karşılaştığı Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 13. dakikada sol kanattan Erkan’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Gökhan’ın sert vuruşunda top az farkla auta çıktı. 23. dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında savunmadan seken topa Loick Landre hareketlendi. Landre’nin ceza sahası içinde rakibi tarafından düşürülmesinin ardından maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 25. dakikada beyaz noktanın başına geçen Hakan’ın şutunda kaleci Alperen gole izin vermedi. 63. dakikada Emanuel’in şutunda kaleci Hüseyin’in çeldiği topla buluşan Paixao meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 87. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Landre’nin vuruşunda top filelere gitti. 1-1 Hakemler: Turgut Doman, Bilal Gölen, Ali Tuna Çorum FK: Hasan Hüseyin, Kerem, Loick Landre, Ologo, Ahmet İlhan (Eren dk. 66), Gökhan Karadeniz (Atakan dk. 66), Suat (Marsis dk. 90), Nalepa, Hakan (Sadık Arda dk. 77), Erkan, Ahmet Sağat Yedekler: Ali, Clement Ansah, Adem, Massis, Süleyman, Sadık Arda, Mustafa Emre Teknik Direktör: Serkan Özbalta Şanlıurfaspor: Muhammed Alperen Uysal, İshak, Michel Landel (Adem Eren dk. 62), Paixao, Mehmet, Harris, Fernando Emanuel (Balde dk. 77), Semih Karadeniz, Ümit, Amar Begiç (Cumali dk. 81), Barış Kök Yedekler: Tokotaev, Bilal, Cumali, Muhammed Enes, Barış Ekincier, Hüseyin, Tolga, Balde, Yusuf Baturay Teknik Direktör: Cihat Arslan Goller: Landre (dk. 87) (Çorum FK), Paixao (dk. 63) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Kerem, Hakan, Nalepa (Çorum FK)
05 Mayıs 2024 Pazar - 14:48
Vali Dağlı, çekilişte kazandığı bisikleti şehit çocuğuna hediye etti
Çorum Valisi Zülkif Dağlı, düzenlenen bisiklet turundaki çekilişte kazandığı bisikleti şehit çocuğuna hediye etti. 11. Yeşilay Bisiklet Turu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da düzenlendi. Bine yakın bisikletçi, Kadeş Barış Meydanı’nda toplandı. Bisiklet tutkunları ‘sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganı ile Gazi ve İnönü caddelerinden Millet Bahçesi’ne pedal çevirdi. Kendisine çıkan hediyeyi şehit çocuğuna hediye etti “Yeşilay Bisiklet Turu” çerçevesinde etkinliğe katılanlar arasında hediye çekilişi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan çekilişte hediye edilecek bisikletlerin çekilişi için sahneye çıkan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, kura torbasından kendi ismini çekti. Bisiklet kazanan Vali Dağlı, “Torbadan kendi ismimi çektim. Ancak bu bisikletimizi şehit çocuğumuza hediye edeceğiz” dedi. Turun kapanış programında Vali Zülkif Dağlı, amaçlarının sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadeleye katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilgili kurumlarla birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Gençlerimizi bağımlılık illetinden koruyacağız, korumakla görevliyiz. Katılım da bunun bir göstergesi. Güzel bir katılım var. Bağımlılıkla mücadelede gençlerin, çocukların ve özellikle annelerin olduğu her alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel etkinliğe katılımlarından dolayı annelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızı kutluyorum” dedi. Bisiklet sürerken kask kullanımının önemine dikkat çeken Vali Dağlı, “Bisiklet sürerken mutlaka kask kullanalım. Herhangi kaza anında kaskın yaralanmalara karşı ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle kask kullanmanızı öneriyorum” diye konuştu. Çorum’da bisiklet tutkularının katılımıyla bir dernek kurulacağını açıklayan Vali Dağlı, “Çorum, bisiklet kullanımı için uygun bir kent. Bisikletin hem spor hem de gündelik yaşamda yer alması için gayret gösteriyoruz. Belediyemizin ÇORBİS uygulaması var. Bireysel sahip olduğumuz bisikletlerimiz var. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Valilik, Yeşilay, Bisiklet Federasyonumuzla birlikte bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için bisiklet derneği kurma çalışmamız var. Yollarımız, kaldırımlarımız uygun olsa da 600 kişinin katılımıyla bir anket yaptırdık. Sonuçlarını belediyeye bildirdik. Her taraf bisiklet kullanmaya uygun hale gelecek” şeklinde konuştu. Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder de Çorum’da bir ilki başardıklarını belirterek, bisiklet turunda nüfus oranına bakıldığında katılım olarak Türkiye birincisi, genel sayı olarak ise İstanbul’dan sonra katılım oranıyla Türkiye ikincisi olduklarını belirtti. Bisiklet turunun geleneksel hale geldiğini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı İsmal Yağbat ise, “Sağlıklı yaşamı, bağımlılıktan kurtulmayı, sağlıklı yaşamın hareketli yaşamla mümkün olduğunu anlatmak için düzenlenen bu etkinlik ülke genelinde gerçekleştiriliyor. Çorum bu etkinliklerde hep ön sıralarda yer aldı. Bu katılımcıların gösterdiği ilgiden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. Bisiklet Turuna Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Arif Pirgil ve katılımcılar katıldı.
05 Mayıs 2024 Pazar - 06:18
Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı
Çorum’da iki grup arasında meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, gece saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Küçük Sanayi Sitesi 16. Cadde üzerinde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Çıkan kavgada Umut V. vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak ve bıçaklanarak yaralandı. Yaralı şahıs kendi imkanları ile gittiği Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kavganın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çarşı mahalle bekçileri sevk edildi. İddiaya göre, kavgaya karıştığı öğrenilen 6 şahıs ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan, polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder