Yerel Haberler
Çorum
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:59 Gastronomide gözde olacak: Baklavası tescillendi, sırada dört yeni lezzet var Türkiye’nin önemli gastronomi şehirleri arasında yer alan Çorum’un yöresel lezzeti baklava, coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükselen Çorum’da 4 lezzet için tescil çalışması sürüyor. Zengin mutfak kültürüyle Türkiye’nin önde gelen gastronomi duraklarından biri olan Çorum’daki yöresel lezzetler tescillenerek koruma altına alınıyor. Çorum Belediyesi tarafından 23 Şubat 2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun neticelenmesiyle şehrin geleneksel lezzetlerinden "Çorum Baklavası", Coğrafi İşaretli ürünler arasına girdi. Alınan tescille Çorum’un tescilli ürün sayısı da 28’e ulaştı. Kentin yöresel lezzetleri için çalışmalarına devam eden Çorum Belediyesi, Çorum şekerlemesi, Çorum tandırı, Çorum simidi ve Çorum su böreğinin tescil işlemlerini kısa sürede tamamlamayı amaçlıyor. "Çorum mutfağının bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" Çorum baklavasının tescil süreci ile ilgili bilgi veren Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, "Türkiye’nin en önemli baklava çeşitlerinden biri olan Çorum baklavasının tescil süreci, coğrafi işaret başvurusunun yapılmasının ardından yaklaşık bir yıl içinde tamamlandı. Şubat 2024’te başlattığımız Çorum baklavası coğrafi işaret başvurusunu, kapsamlı bir çalışma sonucunda neticelendirdik. Bu süreçte il genelinde çok sayıda kişiyle görüştük, gerçek ve doğru tariflere ulaşabilmek için kapsamlı kayıtlar tuttuk ve incelemeler gerçekleştirdik. Köylerdeki ve merkezdeki ustalarla yaptığımız görüşmelerle en doğru tarifi belirleyerek patent sürecini yürüttük. Böylece Çorum baklavası, ilimizin 28. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. Çorum baklavası, has baklava, gül burma ve sıkma baklava şeklinde çeşitlendirilebilmektedir" dedi. "Bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" Çorum mutfağına ait 4 lezzet için coğrafi işaret çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çetinkaya, "Çorum Belediyesi olarak coğrafi işaret çalışmalarımız devam ediyor. Çorum şekerlemesi, Çorum tandırı, Çorum simidi ve Çorum su böreğinin coğrafi işaret başvuruları ise şu anda askıda bulunuyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu ürünlerin de tescil işlemlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Gastronomi alanının önemli temsilcileri tarafından Türkiye’nin en iyi mutfaklarından biri olarak gösterilen Çorum mutfağının bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" diye konuştu. "Aşkla yoğurduğumuz ve tescille taçlandırdığımız bu lezzetli has baklavalarımızı denemeniz için sizleri tesislerimize bekliyoruz" Çorum Belediyesi Veli Paşa Hanı’nda baklava yapım ustası olarak görev yapan Fatma Kılıç ise baklavanın yapım sürecini anlatarak, "Tescilli baklavalarımızın hamurunda süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta, un ve kabartma tozu bulunuyor. Üretim aşamasına geçmeden önce mutlaka nişastamızı bir gün önceden çıkarıp eleyerek dinlendirmemiz gerekiyor. Hamurumuzu özenle yoğuruyoruz, yoğurma aşamasının iyi yapılması hamurun pürüzsüz olması açısından büyük önem taşıyor. Yoğurma işleminin ardından bezeleme aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada hamurun en az yarım saat bezelenmiş halde dinlenmesi gerekiyor. Hamur ne kadar iyi dinlenirse açma sırasında o kadar rahat çalışılır ve yırtılma gibi sorunlarla karşılaşılmaz. İnce tabaka halinde açtığımız hamurları tepsinin boyutuna göre kesiyoruz. Tepsiye döşeme aşamasında katların arasına mutlaka tuzsuz yağ ekliyoruz. Her beş katta bir yağlama ve cevizleme işlemi uyguluyoruz. Ardından kesme aşamasına geçiliyor. Biz, tereyağının tüm katlara eşit şekilde yayılmasını sağlamak için önce dilimleme ardından yağlama işlemi yapıyoruz. Bu yöntem, baklavanın daha iyi kabarmasını ve kıtır bir doku kazanmasını sağlıyor.Has baklavamızın en önemli özelliği ise diğer baklavalardan farklı olarak hamurunda sirke kullanmamız. Sirke, hamura özel bir kıtırlık ve çıtırlık kazandırıyor. Tesisimizde has baklava, gül baklava ve sıkma baklava olmak üzere üç çeşit baklava üretiyoruz. Aşkla yoğurduğumuz ve tescille taçlandırdığımız bu lezzetli has baklavalarımızı denemeniz için sizleri tesislerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:52 Gastronomide gözde olacak: Baklavası tescillendi, sırada dört yeni lezzet var Türkiye’nin önemli gastronomi şehirleri arasında yer alan Çorum’un yöresel lezzeti baklava, coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükselen Çorum’da 4 lezzet için tescil çalışması sürüyor. Zengin mutfak kültürüyle Türkiye’nin önde gelen gastronomi duraklarından biri olan Çorum’daki yöresel lezzetler tescillenerek koruma altına alınıyor. Çorum Belediyesi tarafından 23 Şubat 2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun neticelenmesiyle şehrin geleneksel lezzetlerinden "Çorum Baklavası", Coğrafi İşaretli ürünler arasına girdi. Alınan tescille Çorum’un tescilli ürün sayısı da 28’e ulaştı. Kentin yöresel lezzetleri için çalışmalarına devam eden Çorum Belediyesi, Çorum şekerlemesi, Çorum tandırı, Çorum simidi ve Çorum su böreğinin tescil işlemlerini kısa sürede tamamlamayı amaçlıyor. "Çorum mutfağının bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" Çorum baklavasının tescil süreci ile ilgili bilgi veren Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, "Türkiye’nin en önemli baklava çeşitlerinden biri olan Çorum baklavasının tescil süreci, coğrafi işaret başvurusunun yapılmasının ardından yaklaşık bir yıl içinde tamamlandı. Şubat 2024’te başlattığımız Çorum baklavası coğrafi işaret başvurusunu, kapsamlı bir çalışma sonucunda neticelendirdik. Bu süreçte il genelinde çok sayıda kişiyle görüştük, gerçek ve doğru tariflere ulaşabilmek için kapsamlı kayıtlar tuttuk ve incelemeler gerçekleştirdik. Köylerdeki ve merkezdeki ustalarla yaptığımız görüşmelerle en doğru tarifi belirleyerek patent sürecini yürüttük. Böylece Çorum baklavası, ilimizin 28. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. Çorum baklavası, has baklava, gül burma ve sıkma baklava şeklinde çeşitlendirilebilmektedir" dedi. "Bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" Çorum mutfağına ait 4 lezzet için coğrafi işaret çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çetinkaya, "Çorum Belediyesi olarak coğrafi işaret çalışmalarımız devam ediyor. Çorum şekerlemesi, Çorum tandırı, Çorum simidi ve Çorum su böreğinin coğrafi işaret başvuruları ise şu anda askıda bulunuyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu ürünlerin de tescil işlemlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Gastronomi alanının önemli temsilcileri tarafından Türkiye’nin en iyi mutfaklarından biri olarak gösterilen Çorum mutfağının bu özgün lezzetlerini tatmaya herkesi davet ediyoruz" diye konuştu. "Aşkla yoğurduğumuz ve tescille taçlandırdığımız bu lezzetli has baklavalarımızı denemeniz için sizleri tesislerimize bekliyoruz" Çorum Belediyesi Veli Paşa Hanı’nda baklava yapım ustası olarak görev yapan Fatma Kılıç ise baklavanın yapım sürecini anlatarak, "Tescilli baklavalarımızın hamurunda süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta, un ve kabartma tozu bulunuyor. Üretim aşamasına geçmeden önce mutlaka nişastamızı bir gün önceden çıkarıp eleyerek dinlendirmemiz gerekiyor. Hamurumuzu özenle yoğuruyoruz, yoğurma aşamasının iyi yapılması hamurun pürüzsüz olması açısından büyük önem taşıyor. Yoğurma işleminin ardından bezeleme aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada hamurun en az yarım saat bezelenmiş halde dinlenmesi gerekiyor. Hamur ne kadar iyi dinlenirse açma sırasında o kadar rahat çalışılır ve yırtılma gibi sorunlarla karşılaşılmaz. İnce tabaka halinde açtığımız hamurları tepsinin boyutuna göre kesiyoruz. Tepsiye döşeme aşamasında katların arasına mutlaka tuzsuz yağ ekliyoruz. Her beş katta bir yağlama ve cevizleme işlemi uyguluyoruz. Ardından kesme aşamasına geçiliyor. Biz, tereyağının tüm katlara eşit şekilde yayılmasını sağlamak için önce dilimleme ardından yağlama işlemi yapıyoruz. Bu yöntem, baklavanın daha iyi kabarmasını ve kıtır bir doku kazanmasını sağlıyor.Has baklavamızın en önemli özelliği ise diğer baklavalardan farklı olarak hamurunda sirke kullanmamız. Sirke, hamura özel bir kıtırlık ve çıtırlık kazandırıyor. Tesisimizde has baklava, gül baklava ve sıkma baklava olmak üzere üç çeşit baklava üretiyoruz. Aşkla yoğurduğumuz ve tescille taçlandırdığımız bu lezzetli has baklavalarımızı denemeniz için sizleri tesislerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu. (MCK-MK-
Çorum FK’da Hüseyin Eroğlu dönemi başladı
25 Kasım 2025 Salı - 17:03 Çorum FK’da Hüseyin Eroğlu dönemi başladı Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK, Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile yollarını ayırmasının ardından, tecrübeli teknik adam Hüseyin Eroğlu ile anlaşmaya vardı. Yeni görevine başlayan Çavuş, "Çorum FK’yı Anadolu’nun yıldızı yapmak istiyoruz" dedi. Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile yollarını ayıran Çorum FK yönetimi, teknik direktörlük görevi için Hüseyin Eroğlu ile anlaştı. Hüseyin Eroğlu için Çorum FK tesislerinde imza töreni düzenlendi. Törene Çorum FK Yönetim Kurulu Üyeleri ve kulüp yetkilileri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından tecrübeli teknik adam Hüseyin Eroğlu, sözleşmeye imza attı. İmza töreninin ardından kulüp yönetimi tarafından Hüseyin Eroğlu’na isminin yazılı olduğu Çorum FK forması takdim edildi. Daha sonra yeni teknik direktör Eroğlu, yönetim kadrosuyla birlikte Çorum Şehir Stadyumu’nu gezerek saha ve tesisler hakkında bilgi aldı. "5. şampiyonluk için buraya çağırdığımızı söyledik" Düzenlenen programda konuşan Çorum FK Başkanı Baran Korkmazoğlu, "Tahsin hocama ve Çağdaş hocama buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Hüseyin hocamızı hepiniz yakından tanıyorsunuz. Bu ilginç tecrübeli ve çok iyi, en iyi hocası bana göre. Kariyerimizde bir şampiyonluğu var. Kendisiyle görüştüğümüzde 5. şampiyonluk için buraya çağırdığımızı söyledik. Sağ olsun bizi kırmadı, geldi. Çorum Futbol Kulübümüzü Anadolu’nun yıldızı olarak değerlendirdi. Biz bunu bir tık ileri taşıyıp takım yıldızı yapmasını bekliyoruz. Hep beraber yapacağız bunu. Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz içerisinde Hüseyin hocamızla bu yola çıktık. Kısa vadeli hedefimiz bu takımı Süper lige taşımak, orta vadeli hedefimiz bu takımın Anadolu’nun yıldızlarını içinde barındıracak bir yıldızlar Akademisi kurma, uzun vadeli planımız ise Çorum futbol kulübünü Avrupa’ya entegre etmektir. Hüseyin hocama hoş geldin diyordum ve sözü ona bırakıyorum" dedi. "Birlikte olursak da bunu başaracağımıza inanıyorum" Çorum FK’nin yeni teknik direktörü Hüseyin Eroğlu ise, "Hepiniz bir zincirin parçasısınız aslında. Tabii futbolcularımız ve taraftarlarımız en büyük, en güçlü, en değerli zincirin parçaları. Onlar büyük aktörler. Bizlerin hep birlikte o zinciri oluşturarak başarıyı sağlamamız gerekiyor. Tek başına kimse bunları başaramaz ama bu Çorum şehri için çok değerli ve önemli. Sizlere de ihtiyaç var. Taraftarlarımıza ihtiyacımız var. Birlikte olursak da bunu başaracağımıza inanıyorum. Kırmızı renk önemlidir. Geriye dönüp baktığımızda şampiyonlukları kırmızı olan renkte yaşamışım. Altınordu kırmızı-lacivert, bir tane şampiyonluk var. Samsunspor, kırmızı-beyaz bir şampiyonluk. Geçtiğimiz sene Gençlerbirliği’nde kırmızı-kara, yeni bir şampiyonluk ve bugün siyah ve kırmızı, Çorum FK. İnşallah yolun sonu yine Süper Lig olacak ve bunu başaracağız. Ülkelerin merkezlerinde bulunan şehirler coğrafi açıdan çok değerlidir. Çorum FK’da her geçen gün futbol anlamında ülkeye çok değer katmak gibi bir potansiyele sahip bir takım. Bizler burada olmaktan dolayı gururluyuz ve bu başarının bir parçası olmaktan dolayı süreci lehimize çevirdiğimizde başarılı olduğumuzda ne kadar mutlu olacağımızı hep beraber göreceğiz. Ayrıca Çorum FK’yı Anadolu’nun yıldızını yapmak istiyoruz, buna da başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu. "Sorun odaklı değil, her zaman çözüm odaklıyım" Başarı odaklı olduğunu dile getiren Eroğlu, "Sorun odaklı değil, her zaman çözüm odaklıyım. Eksikler tabii ki var. Ben de biliyorum bunu. Takımın bundan sonraki fikstüre baktığımızda zor bir fikstürü de var. İlk yarının bitimine doğru güçlü rakiplerle oynanacak. Bunu da biliyoruz. Ama biz buraya geldiğimize göre bunu başarmak için geldik. İşimizi çok çalışarak benim için çok önemlidir. İşimi, dersimi çok iyi çalışırım ekibimizle birlikte. Oyuncularımızı, dersimizi iyi çalıştırırız. Önemli olan tabii ki bunu sahaya performans anlamında çevirmek. Eğer şampiyonluğa hedef koyduysan güçlü bir oyun oynaman gerekiyor. Bunu tribünde taraftarına hissettirmen gerekiyor, rakibe hissettirmen gerekiyor. Biz de sahada kendimizi güçlü olarak söyleyebilirim. Bunda mütevazı olmayacağım tabii ki. Sezon içerisinde elde ettiğimiz başarılar bunun bir göstergesi. Evet, oyuncu grubu, transfer edilen oyuncu grubu var. Şu an devreye kadar bizim için önemli olan elimizdeki her oyuncudan en yüksek verimi almak. Evet, planlarımızla ilgili seyrettiğimiz maçlar, takımın oynadığı oyunculara göre oyun düzeniyle ilgili gereken her şeyi yapacağız ve ilk haftadan itibaren takımımıza bunu aşılamaya başlayacağız ve ilk hafta alacağımız skorlarla da puan durumunda yükselmeye başlarız" şeklinde konuştu.
Deneme amaçlı ekilen kenevirde ilk hasat yapıldı: Çiftçiler için önemli bir gelir kapısı olabilir
25 Kasım 2025 Salı - 10:22 Deneme amaçlı ekilen kenevirde ilk hasat yapıldı: Çiftçiler için önemli bir gelir kapısı olabilir Çorum’da çiftçiler tarafından yaklaşık 150 dönüm alanda deneme amacıyla ekimi yapılan endüstriyel kenevirin hasadı gerçekleştirildi. İlk hasadı yapan çiftçiler, üretimin artmasıyla kenevirin kendileri için önemli bir ürün haline geleceğini ifade etti. Çorum’un Merkez ilçesinde uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan Ömer Olukçu ve Bektaş Keskin tarafından yaklaşık 150 dönüm alanda ekilen endüstriyel kenevir hasat edildi. Artan maliyetler sebebiyle katma değerli ürün yetiştirmek için araştırma yapan Olukçu ve Keskin, İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmanın teklifi üzerine deneme amacıyla kenevir ekmeye karar verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak kenevir eken çiftçiler, yaklaşık 5 ay sonra ilk hasadı yaptı. Aldıkları verimden memnun olduklarını ifade eden Olukçu ve Keskin, kenevir üretiminde kullanılan tarım makinelerinin gelişmesi ve ekimin yaygınlaşmasıyla çiftçiler için önemli bir gelir kapısı oluşacağını ve kendilerinin de gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verdiği desteklerle ilk ürünü aldıklarını kaydeden Olukçu ve Keskin, bu alanın desteklenmesiyle ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanacağını düşündüklerini belirtti. "Bu çalışma geliştirilirse hem ülke ekonomisine katkı sağlar hem de çiftçiye destek olur" Alternatif ürünler ararken kenevirle tanıştıklarını dile getiren Halil Olukçu, "Bir firmadan bize kenevir ekimi için teklif geldi. Biz de bu yıl deneme amaçlı yaklaşık 150 dönüm araziye ektik. Kenevirin, yalnızca yağı ve tohumundan faydalanmanın ötesinde doğa dostu bir ürün olduğunu öğrendik. Çünkü bir dönüm kenevir, yirmi dönüm ormanın ürettiği oksijene denk geliyormuş. Yirmi dönüm orman bir yılda yetişmeyeceğine göre, bir dönüm kenevirle günde yirmi dönüm ormanın oksijenini üretmek mümkün. Ayrıca sapından tuğla ve sunta yapılabildiğini de öğrendik. Ülkemizde de bununla ilgili olarak uygun bir altyapı kurulursa çok faydalı olabilir. Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de sağ olsun bize destek verdi. İlerleyen süreçte çiftçi, tarım müdürlüğü ve üniversite iş birliğiyle bu çalışma geliştirilirse hem ülke ekonomisine katkı sağlar hem de çiftçiye destek olur. Tarım olmadan bir ülke kalkınamaz. Türkiye bir tarım ülkesi, bu nedenle tarımı geliştirip güçlendirmek şart" dedi. "Elde ettiğimiz verim dönüm başına 130-150 kilogram civarında" Alternatif ürün olarak bu sene yaklaşık 150 dönüm alanda ekim yapan üretici Bektaş Keskin, "Bazı ekonomik sıkıntılar nedeniyle alternatif ürün arayışına girdik ve İstanbul’da bir firmanın teklifi üzerine kenevir ekmeye karar verdik. Bu yıl üretim yaptık ve biraz araştırma sonucunda, vatandaşların aldığı verimleri, satış rakamlarını ve kazanç durumlarını inceledik. Ancak karşılaştığımız bazı sorunlar da oldu. Özellikle hasat döneminde sıkıntılar yaşandığını gözlemledik. Sadece Çorum veya Türkiye’de değil, dünya genelinde de hasat için gerekli makineleşmenin yeterli seviyeye ulaşmadığını gördük. Samsunlu bir arkadaşın geliştirdiği bir makine vardı. Ona ilave aparatlar ekleyerek kenevirin tuğlarını römorka aktarabilecek bir ataşman yaptırdık. Fakat makinenin kuru bölgelerde tohum zayiatına neden olduğunu fark ettik. Kuru alanları işçiyle, yaş alanları ise makineyle hasat ediyoruz. Elde ettiğimiz verim genel ortalama olarak dönüm başı 130-150 kilogram civarında. Biz üretimi tohum amacıyla yapıyoruz. Firma bizden tohum talep etti ve biz tohum üretiyoruz" diye konuştu. "Tuğla sanayisinde ve silah sanayisinde kullanıldığını öğrendik" Üretilen tohumun yanı sıra, kenevirin sap kısmının da çok önemli olduğuna dikkat çeken çiftçi Keskin, "Kenevirin ‘kıtık’ denilen kısmını da ayrı olarak talep edenler var. Bu malzemenin tuğla sanayisinde ve silah sanayisinde kullanıldığını öğrendik. Ayrıca atık maddelerinden baharat yapılarak da kullanım sağlanabiliyor. Toz haline getirip evde kullanan arkadaşlardan aldık, gayet memnun kaldık. Üretilen kenevirin barı, çikolatası, kahvesi, yağı gibi birçok ürünü yapılıyor; yüzlerce kullanım alanı mevcut. Depomuzda eleme işlemlerini de yapıyoruz. Eleme makinesi sayesinde firmanın talep ettiği standartlara uygun hale getiriyoruz" şeklinde konuştu. "Edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda çiftçilere yardımcı olmaya hazırız" Endüstriyel kenevir ekimine başlamak isteyen üreticilere seslenen Keskin, "Bu işle uğraşan üreticilere tavsiyemiz, deneme amaçlı, yetişebilecekleri kadar alanda ekmeleri yönünde olur. Alıcı firma olmadan İl Tarım Müdürlüğü ekime izin vermiyor. Alıcı firmayla sözleşme yapıldıktan sonra Valilik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve jandarmadan izin alınarak ekim yapılabiliyor. Bu ürünü ekmek isteyen üretici kardeşlerimiz olursa, gerekli izinleri almaları kaydıyla üretim, ekim ve hasat süreçlerinde edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda kendilerine yardımcı olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kabri başında dualarla anıldı
24 Kasım 2025 Pazartesi - 16:51 Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kabri başında dualarla anıldı Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında, öğrenciler ve meslektaşlarının dualarıyla anıldı. 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 7 aylık müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22) için memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma programı düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı programda Şenay Aybüke Yalçın dualarla anıldı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı programın ardından, Vali Çalgan ve beraberindekiler, Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin yaşatıldığı okulu ziyaret etti. "Aybüke hoca şehit olduktan sonra bütün memleketin evladı oldu" Burada konuşan Vali Ali Çalgan, "Ülkemizin her yerinde anılıyor, ancak özellikle Çorum’da, hem memleketi olması nedeniyle hem de Öğretmenler Günü’nün anlamına binaen, onun kabrini ziyaret etmeden kutlamayı tamamlamanın eksik kalacağını düşünüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm il protokolü, meslektaşları ve öğrencileriyle birlikte buradayız. Kendisini rahmetle anıyoruz Geçen sene bu kabri ziyaret ettiğimde ailesine bir şey söylemiştim; ‘Aybüke Hoca şehit olmadan önce sadece sizin kızınızdı. Ama şehit olduktan sonra bütün memleketin evladı oldu.’ Acısını hepimiz yüreğimizde taşıyoruz. Bu özel günde, dualarımızla inşallah ona dayan olur. Allah rahmet eylesin. Burada bulunan tüm şehitlerimize de rahmet diliyorum. Ölüm haktır; hepimiz bir gün hayata veda edeceğiz. Ne mutlu onlara ki şehadet mertebesine ulaştılar. Rabbim peygamberlerine komşu eylesin, gani gani rahmet eylesin. Öğrencileri ve milletimiz tarafından asla unutulmayacaktır" dedi.
Şehit Aybüke Yalçın Öğretmenler Günü’nde dualarla anıldı
24 Kasım 2025 Pazartesi - 16:46 Şehit Aybüke Yalçın Öğretmenler Günü’nde dualarla anıldı Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında, öğrenciler ve meslektaşlarının dualarıyla anıldı. 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 7 aylık müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22) için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma programı düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı programda Şenay Aybüke Yalçın dualarla anıldı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı programın ardından, Vali Çalgan ve beraberindekiler, Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin yaşatıldığı okulu ziyaret etti. "Aybüke hoca şehit olduktan sonra bütün memleketin evladı oldu" Düzenlenen törende konuşan Vali Ali Çalgan, "Ülkemizin her yerinde anılıyor, ancak özellikle Çorum’da, hem memleketi olması nedeniyle hem de Öğretmenler Günü’nün anlamına binaen, onun kabrini ziyaret etmeden kutlamayı tamamlamanın eksik kalacağını düşünüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm il protokolü, meslektaşları ve öğrencileriyle birlikte buradayız. Kendisini rahmetle anıyoruz Geçen sene bu kabri ziyaret ettiğimde ailesine bir şey söylemiştim; ‘Aybüke Hoca şehit olmadan önce sadece sizin kızınızdı. Ama şehit olduktan sonra bütün memleketin evladı oldu.’ Acısını hepimiz yüreğimizde taşıyoruz. Bu özel günde, dualarımızla inşallah ona dayan olur. Allah rahmet eylesin. Burada bulunan tüm şehitlerimize de rahmet diliyorum. Ölüm haktır; hepimiz bir gün hayata veda edeceğiz. Ne mutlu onlara ki şehadet mertebesine ulaştılar. Rabbim peygamberlerine komşu eylesin, gani gani rahmet eylesin. Öğrencileri ve milletimiz tarafından asla unutulmayacaktır" dedi.