Yerel Haberler
Denizli
21 Mayıs 2026 Perşembe - 15:49 Çameli’nde Yörük Çadırı hizmete açıldı Çameli’de vatandaşlara yeni bir sosyal yaşam alanı sunacak olan Yörük Çadırı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. İşletmede yöresel ürünler, aile oturma alanları ve çocuk oyun parkı yer alıyor. Çameli’de yeni bir mola noktası olarak hizmet verecek olan Yörük Çadırı, düzenlenen geniş katılımlı açılış programıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Çameli’ye özgü organik ürünlerin satışa sunulduğu işletmede; kumda kahve, çeşitli yöresel lezzetler, gıda ürünleri, aile oturma alanları ve çocuk oyun parkı ile vatandaşlara keyifli bir ortam oluşturuldu. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış programına Çameli Kaymakamı Mustafa Çelik, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni kurdele kesimiyle tamamlandı. Programda konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçeye kazandırılan her yeni işletmenin ekonomik ve sosyal açıdan önemli katkılar sunduğunu belirterek, "İlçemizin doğal ve yöresel değerlerini tanıtan bu tür işletmelerin artması bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebileceği, ilçemize değer katacak güzel bir mekân olmuş. İşletme sahiplerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum." dedi. İşletme sahibi Sinan Hayrettin Kam ise Yörük Çadırı’nı Çameli’ne kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Çameli’mize ait organik ürünlerin burada yer alması, vatandaşlarımızın aileleriyle hoşça vakit geçirebileceği alanların ve çocuk oyun parkının bulunması bizim için çok önemli. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 15:30 Suyun verimli kullanımı Denizli’de konuşuldu Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Su Verimliliği Belgesi Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı", Denizli’de yaklaşık 500 kurum ve kuruluş temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Verimliliği Yönetmeliği kapsamında düzenlenen "Su Verimliliği Belgesi Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı", Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Su Verimliliği Belgesi almakla yükümlü kurum ve kuruluş temsilcilerinden yaklaşık 500 kişinin katıldığı programın açılış konuşmaları, telekonferans yöntemiyle Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever ile Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim tarafından yapıldı. Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, tarımsal üretimin yanı sıra güçlü sanayi ve tekstil altyapısına sahip Denizli’de suyun etkin kullanımının büyük önem taşıdığını ifade etti. Son yağışlarla birlikte baraj doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaşmasının rehavete neden olmaması gerektiğini belirten İl Müdürü Zayim; kamu kurumları, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve sulama birliklerinde su kayıplarının azaltılması, tasarruflu sistemlerin yaygınlaştırılması ve atık suların geri dönüştürülerek yeniden üretime kazandırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Toplantının devamında Daire Başkanı Aslıhan Korkmaz tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda; su kaynaklarının mevcut durumu, Su Verimliliği Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalar, ilgili yönetmelik süreçleri, sistem kurulumu ile Su Verimliliği Belgesi başvuru ve uygulama aşamalarına ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı.
Mobil Sağlık Tırı ile Merkezefendililere hızlı sağlık hizmeti ulaşacak
20 Mart 2024 Çarşamba - 15:32 Mobil Sağlık Tırı ile Merkezefendililere hızlı sağlık hizmeti ulaşacak Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan’ın yeni dönem projeleri arasında bulunan ‘Mobil Sağlık Tırı’yla birlikte, sağlık hizmetlerine ulaşmak artık daha kolay ve hızlı olacak. Sağlıklı bir Merkezefendi hedefiyle 5 yılda birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Merkezefendi Belediyesi Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, yeni dönem projeleriyle de bu hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Daha önce ilçeye kazandırılan Sağlık Kabini ile vatandaşın pansuman, iğne, serum ve tansiyon ölçümü gibi sağlık ihtiyaçları için hastanelerde uzun uzun sıra beklemesinin önüne geçildi. Başkan Doğan yeni projesi ‘Mobil Sağlık Tırı’nı hayata geçirerek sağlık hizmetlerini doğrudan vatandaşın ayağına götürmek amaçlıyor. “Sağlıklı Merkezefendi hayalimizi daha da büyütüyoruz” Sağlığın herkesin hakkı olduğunu ve bunu sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Şeniz Doğan, “Sağlık kabinimizle 8 ayda 2 bin 55 vatandaşımıza hizmet verdik. Bu kabinler ihtiyaç duyulan noktalarda açılmaya devam edecek. Fakat şimdi sağlıklı Merkezefendi hayalimizi daha da büyütüyoruz. Muayene odalarının, röntgenin, tarama alanlarının, göz ve diş kliniğinin, taşınabilir laboratuvar ekipmanlarının bulunacağı Mobil Sağlık Tırımızla acil durumlarda felaket bölgelerine ve engellilere yönelik özel erişilebilirlik düzenlemeleriyle hızlı sağlık hizmeti ulaştırmak için hazırız” diye konuştu.
Başkan Zolan, Honaz’da coşkuyla karşılandı
20 Mart 2024 Çarşamba - 14:44 Başkan Zolan, Honaz’da coşkuyla karşılandı Honaz’da coşkuyla karşılanan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Güzel karşılamalarından dolayı tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, “Bugüne dek Honaz’da ve tüm ilçelerimizde birlikte nice güzel işlere imza attık, hizmet destanları yazdık. Yaparsak birlikte yaparız” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaştı. Başkan Zolan’ın Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesi ile başlayan ziyaretine Cumhur İttifakı Honaz Belediye Başkan Adayı Ali Semerci, AK Parti Honaz İlçe Başkanı Mustafa Arık ve beraberindekiler katıldı. Burada hemşehrileri ile sohbet eden Başkan Zolan, daha sonra Dereçiftlik ve Kocabaş Mahallesi’ni ziyaret etti. Gittiği her mahallede coşku içinde karşılanan Başkan Zolan vatandaşlarla kucaklaşıp esnafı ziyaret etti. Dereçiftlik Mahallesi’nde inşa edilen Ardıçlı Baba Cemevi ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi’ni de ziyaret ederek bir süre incelemede bulunan Başkan Osman Zolan daha sonra Kocabaş Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi, pazaryeri esnafına ziyarette bulundu. “19 ilçe, 616 mahallede hizmet destanları yazdık” Denizli’nin 19 ilçesi 616 mahallesinde hizmet destanları yazdıklarını belirten Başkan Osman Zolan, güzel karşılamalarından dolayı tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Denizli’yi ve Honaz’ı daha ileri ve güzele götürmek için hep beraber gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Bugüne dek Honaz’da ve tüm ilçelerimizde birlikte nice güzel işlere imza attık. Yaparsak birlikte yaparız” dedi.
Merkezefendi Belediyesi 7 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu
20 Mart 2024 Çarşamba - 13:44 Merkezefendi Belediyesi 7 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu Merkezefendi Belediyesi’nin Karahasanlı Mahallesi’nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı. Başkan Doğan, “Bereket dolu bir iftar sofrasını birlikte paylaşmanın sevinciyle Ramazan’ı karşılamaya devam ediyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi’nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları aralıksız devam ediyor. Ramazan ayında orucunu birlikte açmak isteyen mahallelileri bir araya getiren Merkezefendi Belediyesi, iftar sofrasını bu kez de Karahasanlı Mahallesi’nde kurdu. Hilal Cami Yanına kurulan gönül sofralarını dolduran 7 binden fazla kişi, ezanın okunmasıyla oruçlarını hep birlikte açtı. İftar programının ardından tasavvuf müzik konseri ve semazen gösterisi sahnelendi. İftar sofrasına 7 bin kişinin katıldığını ifade eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ramazan ayının maneviyatını, birliğini ve beraberliğini bugün Karahasanlı Mahallemizde doyasıya yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak bu güzel ayı, bu manevi ayı mahallelerimizde çalışma arkadaşlarımızla birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. Allah’ım tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Allah’ım birliğimizi ve beraberliğimizi hiç bozmasın. Bereket dolu bir iftar sofrasını birlikte paylaşmanın sevinciyle Ramazan’ın huzurunu yaşamaya devam ediyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi 21 Mart Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Barbaros Kapalı Pazar Yeri’nde toplu iftar programını gerçekleştirecek. Ramazan ayının maneviyatının yaşanacağı programda tasavvuf müzik konseri ve semazen gösterisi sunulacak.
Çardak Gençlik ve Kültür Merkezine kavuştu
20 Mart 2024 Çarşamba - 13:23 Çardak Gençlik ve Kültür Merkezine kavuştu Çardak ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik ve Kültür Merkezi açılış töreninin ardından hizmete başladı. Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tesisin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli" dedi. Çardak ilçesine kazandırılan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi. Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak Kaymakamı Levent Küçük, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, AK Parti Çardak İlçe Başkanı Özgür Aksöğüt, Gençlik ve Spor Denizli İl Müdürü Ömer İlman, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler açılış öncesi müzik, akıl zeka oyunları ve görsel sanatlar atölyelerinde eğitim alan kursiyerler ile bir araya geldi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda gençler ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Zolan bir süre eğitim çalışmalarını izledi. Başkan Zolan daha sonra spor salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programına katılan öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi. Törende bir konuşma yapan Başkan Osman Zolan, tesisin hem yapısal anlamda hem de içerisinde yer çocuk ve gençlerin varlıklarıyla anlam kazandığını söyleyerek, “Bizim gençlerimizin önüne böyle alternatifler koymamız gerekiyor. Çocuklarımızın önüne engel oluşturmak değil, gidebileceği, faydalanabileceği eserleri ortaya koymak gerekiyor” diye konuştu. “Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli” Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi’nin çok önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Başta Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, çok değerli milletvekillerimize, Çardak Belediye Başkanımız Hüsnü Yılmaz Bey’e teşekkür ediyorum. Bu eserin ortaya çıkması için olağanüstü gayret gösterdi. Çardak’ımızı, şehrimiz ve ülkemizi daha ileriye götürecek olan gençlerimiz salonu doldurmuş. Gençlerimizin imkanlarını artırmamız gerekiyor. Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel işleri yapmayı Allah’ım nasip etsin” dedi. Çardak’ın yapılan yatırımlarla önümüzdeki 10 yıl içerisinde çehresini değişeceğini anlatan Başkan Zolan, “Çardak’a gelecek veya burada yaşayacak insanlarımıza hizmet etmek gerekiyor. Altyapısı, üstyapısı, spor tesisleri anlamında imkanlar da sunmak gerekiyor. Hüsnü Yılmaz Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalar ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım" Gençlik ve Spor Denizli İl Müdürü Ömer İlman, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ve bu tesisin açılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. İlman, “Bu yatırımın gerçekleşmesinde katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çardak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tesisin ilçemize, gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz da, yeni bir başlangıcın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, Gençlik ve Kültür Merkezi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Başkan Yılmaz, “Tesisimiz gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerine imkan sağlayacak önemli bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı. Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi akıl zeka oyunları, resim, müzik ve bilgisayar atölyesi olmak üzere 4 tane atölyeden oluşuyor. Bir adet cep sineması, 1 adet sınıf, 2 adet idari oda ve mescit tesiste yer alıyor. Spor salonunda ise 250 kişilik tribünü ile Çardak’a hizmet verecek.
Pekdemir, Pamukkale’ye bölgenin en büyük spor tesisini kazandıracak
20 Mart 2024 Çarşamba - 12:46 Pekdemir, Pamukkale’ye bölgenin en büyük spor tesisini kazandıracak AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, Fatih, Anafartalar, Deliktaş, Aktepe, Cumhuriyet ve Karşıyaka Mahallelerinin tam orta noktasına bölgenin en büyük spor tesisini kazandıracaklarını söyledi. AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, seçim bölgesi için planlanan projelerinden birisini daha açıklandı. Bölgeyi yakından tanıyan sorun odaklı tespitler ile projelerini hazırlayan Pekdemir’in, şimdi de sporseverleri yakından ilgilendirecek ve sevindirecek Amatör Spor Kompleksi Projesini duyurdu. Fatih, Anafartalar, Deliktaş, Aktepe, Cumhuriyet ve Karşıyaka Mahallelerinin bulunduğu bölgede yapılacak Amatör Sporlar Kompleksi içinde futbol sahaları, tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları, kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzu gibi daha birçok spor alanı ile tam donanımlı ve kapsamlı olacağı belirtildi. Ayrıca birçok spor dalında hizmet verecek olan komplekste ücretsiz spor kursları düzenleneceğini belirten Aday Pekdemir, çok sayıda sporseverin yararlanacağı kompleks bölgenin en büyük spor tesislerinden biri olacağını söyledi. “Gençleri sporla buluşturmak” Cumhur İttifakı’nın AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, “Hayata geçirmeyi planladığımız Amatör Spor Kompleksi ile sporu tabana yaymak, yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak, daha çok genci sporla buluşturmak ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayarak onları düzenli, bilinçli ve sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
Denizli OSB’de tüketici hakları toplantısı yapıldı
20 Mart 2024 Çarşamba - 12:15 Denizli OSB’de tüketici hakları toplantısı yapıldı Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Denizli Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile tüketici bireylerin hakları ve gerektiğinde bu hakları savunabilmeleri amacıyla "15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası" kapsamında düzenlenen “Tüketici Hakları" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Denizli Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile "15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası" kapsamında “Tüketici Hakları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya sanayiciler ile DOSTEK Koleji öğretmen ve öğrencileri katıldı. Toplantıda konuşmacı olarak yer alan Denizli Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Sercan Erdoğdu ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Şefika Akıncı Kıroğlu katılımcıları Tüketici Hakları ve yönetmelikler hakkında bilgilendirdi. “Topluma faydalı etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluyuz” Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, tüketicilerin mevcut hakları hakkında bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaparak; “Ticaret İl Müdürlüğümüz ile birlikte önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Sanayicilerimizin ve DOSTEK Koleji öğrencilerimizin birer tüketici olarak haklarını bilmeleri ve gerektiğinde bu kapsamda haklarını arayabilmeleri için bilgi sahibi olmalarını istedik. Sanayicilerimize, gençlerimize, topluma faydalı etkinliklere ev sahipliği yapmak bizleri mutlu ediyor. Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimize destek ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.