Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
60 yataklı Dicle Devlet Hastanesi’nin yapımının yüzde 95’i tamamlandı
11 Mart 2026 Çarşamba - 17:33:43
Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Emre Asiltürk, Dicle İlçe Sağlık Müdürü Fırat Köse ile birlikte yapımı bitmek üzere olan Dicle Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastaneyi gezen Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, 60 yataklı Dicle Devlet Hastanesi yapımıyla ilgili Sağlık Müdürü Emre Asiltürk’ten bilgi aldı. Hastanenin genel durumu hakkında bilgi paylaşan Sağlık Müdürü Emre Asiltürk, "Bugün Dicle Devlet hastanemizin inşaatını değerlendirdik. Dicle Devlet Hastanemiz 60 yataklı olacak. Bünyesinde 10 yataklı yoğun bakımı, 30 tane poliklinik odası ve 3 ameliyathanesi olacak. Şu anda yüzde 95 gerçekleşme oranında. En kısa zamanda hizmete alınmasını planlıyoruz. Hizmete açıldığında inşallah, Dicle ilçesi ve çevre ilçelere hizmet verecek şekilde planlandı. Hayırlı olsun" dedi.
11 Mart 2026 Çarşamba - 15:49
Diyarbakır’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza, Çömçeli Mahallesi yolunda meydana geldi. Sürücüleri öğrenilemeyen minibüs ile otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi yaralanırken, haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 15:44
Başkan Gündüz: ’’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net ve kararlı duruşunu destekliyoruz’’
Terör gazisi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyetinin gücünü ve devletin itibarını hedef alan sorumsuz söylemlere karşı ortaya koyduğu net ve kararlı duruşu güçlü şekilde desteklediklerini söyledi. Son dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yapılan açıklamaların siyasi eleştiri sınırlarını aşarak doğrudan Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletin iradesini hedef alan bir söylem haline geldiğini belirten Gündüz, ’’Özgür Özel’in Türkiye’yi farklı bir durumda göstermeye çalışması, gerçeklerle bağdaşmadığı gibi aynı zamanda ülkemizin uluslararası itibarı açısından da son derece talihsiz bir yaklaşımdır. Bir siyasetçinin kendi ülkesini bu şekilde karalaması kabul edilebilir değildir. Özgür Özel, yaptığı açıklamalarla Türkiye’yi zayıf, aciz ve çaresiz bir ülke gibi göstermeye çalışmakta, bu söylemlerle hem devlet kurumlarını hem de milletimizin ortaya koyduğu büyük mücadeleyi görmezden gelmektedir. Oysa Türkiye Cumhuriyeti güçlü devlet geleneği, sağlam kurumları ve aziz milletimizin desteğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek kudrete sahiptir. Bugün savunma sanayiinden güvenliğe, diplomasiden altyapıya kadar pek çok alanda Türkiye’nin elde ettiği başarılar ortadayken, Özgür Özel’in ısrarla karamsar bir tablo çizmeye çalışması yapıcı bir muhalefet anlayışından uzak bir yaklaşımın göstergesidir. Muhalefet görevi ülkesini dünyaya karşı zayıf göstermek değildir. Ancak Özgür Özel, yaptığı açıklamalarla adeta Türkiye’yi kötülemek üzerinden siyaset üretmeye çalışmaktadır. Ne yazık ki Özgür Özel’in söylemleri, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmekten çok siyasi polemik üretmeye dayanmaktadır. Bu yaklaşım, milletimizin beklentilerine cevap vermekten uzak olduğu gibi Türkiye’nin büyüme ve güçlenme sürecini de görmezden gelmektedir. Türkiye’yi sürekli kriz ve çöküş söylemleriyle anlatmaya çalışan Özgür Özel, aslında kendi siyasi anlayışının ne kadar vizyonsuz olduğunu da ortaya koymaktadır. Gerçek şudur ki Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve her alanda ilerlemeye devam etmektedir. İçler acısı bir tablo varsa, bu tablo Türkiye’deki sorumsuz muhalefet anlayışıdır. Türkiye’yi zayıf göstermek için her fırsatı değerlendiren bu anlayışın başında ise bugün Özgür Özel bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın devletimizin gücünü ve milletimizin onurunu savunan açıklamalarını destekliyor; Türkiye’yi hedef alan sorumsuz söylemlerin karşısında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Hiç kimse siyasi hesapları uğruna Türkiye Cumhuriyeti’ni küçük gösteremez, milletimizin iradesini itibarsızlaştıramaz. Özgür Özel ve benzeri sorumsuz söylemler karşısında Türkiye’nin gücünü ve devletimizin itibarını savunmaya devam edeceğiz’’ dedi.
11 Mart 2026 Çarşamba - 15:19
Çermik çöreğine Ramazan ayında yoğun ilgi
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine özgü yapılan çörek, Ramazan ayında vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. İlçesinin yöresel lezzetlerinden olan Çermik çöreği, özellikle Ramazan ayında sahurlarda çokça tercih ediliyor. Yağlı, sütlü yapısıyla gevrek ve çıtır olan çörekler, Çermik dışına da gönderiliyor. Çermik’te çocukluğundan beri fırında çalışıp işletmecilik yapan Şerif Karabekiroğlu, ’’Yaz mevsiminde kaplıca bölgesinde, kış mevsiminde ilçe merkezinde Fırın işletmeciliği yapıyorum. Çermik çöreği Ramazan ayında, bayramlarda ve kaplıca sezonunda çok tercih ediliyor. Siparişlere yetişemiyoruz. Çöreğin lezzeti ve ünü Çermik dışına da taşındı. Çermik çöreğinin lezzeti ve tadı diğer çöreklerden çok farklı. Bunun nedeni de yapımında kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı organik olarak Çermik’te üretiliyor. Böylelikle Çermik çöreği diğer çöreklerden farklı, daha güzel bir tat alıyor’’ dedi.
11 Eylül 2025 Perşembe - 10:12
Diyarbakır’da bir mahalle daha toplu taşıma ağına dahil edildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda F2, F7 ve FE1 hatlarının güzergahlarını uzatarak Gürdoğan Mahallesi’ni toplu ulaşım ağına dahil etti. Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşım ağını güçlendirmeye devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların talepleri doğrultusunda 3 güzergahta düzenlemeye giderek vatandaşların ulaşım sorunlarını çözdü. Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşım hizmeti veren F2 (Üniversite-Toplu Konut), F7 (Toplu Konut-500 Evler) ve FE1 (Toplu Konut-Eğitim Araştırma Hastanesi) hatlarının güzergahlarını uzatarak Gürdoğan Mahallesi’ni toplu ulaşım ağına dahil etti. Yeni düzenleme ile Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesi 495. Sokak’ta yaşayan yaklaşık bin kişi, özellikle de öğrenciler, okullarına ve kentin farklı noktalarına daha kolay ulaşabilecek. Yeni güzergahlar, cuma gününden itibaren hizmete girecek.
11 Eylül 2025 Perşembe - 10:03
Diyarbakır’da yılın ilk 8 ayında 21 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
Diyarbakır’da yılın ilk 8 ayında 21 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Ağustos ayında 707 kaza meydana gelirken, sadece bu ayda 3 kişi hayatını kaybetti, 589 kişi de yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Diyarbakır’da ağustos ayı kaza bilançolarını paylaştı. Diyarbakır’da ağustos ayında 707 kazanın meydana geldiği kaydedilen istatistiklerde bu kazaların 340’ının ölümlü-yaralamalı olduğu kayıtlara geçti. Kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 589 kişinin de yaralandığı açıklandı. 367 kazanın maddi hasarlı olduğu kaydedildi. 2025 yılının ilk 8 ayında ise 2 bin 447 ölümlü-yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, 21 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 83 kişi ise yaralandı. 2 bin 681 kaza ise maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur ikazında durmamak, taşıt giremez uyarısı bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü araç kullanmak, aşırı hız, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak sıralandı.
11 Eylül 2025 Perşembe - 09:36
Diyarbakır’da lastiği patlayan kamyonet yoldan çıktı: 1 yaralı
Diyarbakır’da seyir halindeyken lastiği patlayan kamyonet, yoldan çıkıp devrildi. Kazada 1 kişi yaralandı. Olay, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Elazığ karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Bitlis’ten Mersin’e giden 33 ANL 44 plakalı kamyonetin seyir halindeyken lastiği patladı. Olay sonrası sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet yoldan çıkarak devrildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kazada yaralanan M.Ç., ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
11 Eylül 2025 Perşembe - 09:25
Diyarbakır, Mardin ve Şırnak emniyet müdürleri değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarına göre Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanırken, Mardin ve Şırnak emniyet müdürleri ise merkeze çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarına göre 37 ilin emniyet müdürü değişti. Karara göre Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanırken yerine Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman atandı. Öte yandan Mardin Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile Şırnak Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici merkeze çekildi. Mardin Emniyet Müdürü Cebrail Buğday’ın yerine Yozgat İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Şırnak Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici’nin yerine ise polis başmüfettişi Volkan Sazak atandı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 18:06
Diyarbakır’da ayakkabı deposundaki yangın 22 saat sonra söndürüldü
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 5 katlı ayakkabı deposunda çıkan yangın 22 saat sonra kontrol altına alınarak söndürüldü.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 11:12
Yerel tohumlu bostanda hasat başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, doğa dostu üretim anlayışıyla yerel tohumlarla yetiştirilen sebzelerin ilk hasadını gerçekleştirdi. Kadınlarla birlikte hasada eşlik eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, sürdürülebilir olması amacıyla çalışmaların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ekolojik tarımı desteklemek amacıyla Park ve Bahçeler Dairesine bağlı Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi’ndeki Meyve Bahçesinde yürüttüğü yerel tohum çalışmasında ilk hasadı gerçekleştirdi. Genetiği değiştirilmiş tohumların neden olduğu sağlık risklerini ortadan kaldırmak ve tohumda dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla hayata geçirilen çalışma, yerel tohumların korunması, çoğaltılması ve yeniden üretimde değerlendirilmesini hedefliyor. Hasat etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, DBB Meclisi Üyesi Hacer Kurt, Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer ile Kadın Yaşam Merkezlerinden yararlanan kadınlar katıldı. Kadınlarla birlikte sebze toplayan Başkan Bucak, ekolojik tarımın önemine dikkat çekerek, çalışmaların büyütülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Alanda 11 çeşit domates, 2 çeşit patlıcan, 6 çeşit biber, altın çilek, kavun, karpuz ve salatalık başta olmak üzere 30 farklı sebze ve meyveden ilk ürünler toplandı. Hasat sonunda elde edilen ürünler kadınlarla paylaşıldı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 10:38
Neredeyse bir gündür yanıyor: Ayakkabıların bulunduğu depodaki yangın söndürülemiyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan içerisinde ayakkabıların bulunduğu 5 katlı depoda dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangın, diğer katlara da sıçraması nedeni ile bir türlü kontrol altına alınamadı. Olay dün öğlen saatlerinde Sur ilçesinde bağlı Savaş Mahallesi Palancılar Sokak’ta bulunan bir ayakkabı deposunda meydana geldi. Ayakkabıların istiflendiği 5 katlı depoda, elektrik kontağından çıkan kıvılcımlar yangın çıkmasına neden oldu. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dün öğlen 14.30 sularında başlayan yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yangının 5 katın tamamına yayılması nedeni ile itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alamadı. Yangının devam ettiği iş yerinde ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor. Yanan bodrumun sahibi Serdar Kafalar, ’’Bodrumda elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. İtfaiye ekipleri sağ olsunlar hemen müdahale ettiler. Fakat bir türlü yangın sönmedi. İş yerimiz dün 14.30’dan beri yanıyor. Bodrumda başladı yangın, sonra üst katlara sıçradı. İçerisinde hep ayakkabı, terlik gibi malzemeler var. Söndürülmesini bekliyoruz’’ dedi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 10:21
Hak-İş Diyarbakır İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Şube Başkanı Aküzüm, üyeleriyle bir araya geldi
Hak-İş Diyarbakır İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, sendika üyeleriyle görüştü. Aküzüm, merkez ve ilçelerde saha ziyaretlerinde üyeleriyle bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Aküzüm, "Yaptığımız ziyaretlerde emekçilerin sorun ve taleplerini dinleyip, yaptığımız toplu iş sözleşmemizin kazanımları hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde sağlık emekçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 09:22
Diyarbakır’da bir ilk: Doğu Dermatoloji Günleri düzenlenecek
Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneğince Diyarbakır’da 8-12 Ekim arasında 1. Doğu Dermatoloji Günleri etkinliği düzenleyecek. Tamamen dermatologlara yönelik planlanan kongrede, dermatolojinin cerrahi, kozmetik ve akademik alanları ele alınacak. Programda sedef ve egzama hastalıklarından saç dökülmesi ve leke tedavilerine, cilt kanseri cerrahisinden kozmetik uygulamalara kadar birçok başlık yer alacak. Etkinlik kapsamında ayrıca uygulamalı cerrahi ve kozmetik kursları düzenlenecek. Küçük deri kanserlerinin cerrahisi, biyopsi teknikleri, tırnak cerrahisi gibi girişimsel işlemlerin yanı sıra, kozmetik dermatolojiye dair güncel uygulamalar da ele alınacak. Kongreye katılacak dermatologlar, bilimsel programın yanı sıra Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerini de tanıma imkanı bulacak. Doğu Dermatoloji Ve Kozmetoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Hamza Aktaş, dernek olarak 8-12 Ekim 2025’te Diyarbakır’da 1’inci Doğu Dermatoloji Günlerini yapacaklarını söyledi. Aktaş, "Kongre tamamen dermatologlara yönelik olacak. Dermatolojinin birçok alanını ilgilendiren bir toplantı olacak, cerrahi, kozmetik ve akademik alanları kapsayan dolu dolu bir kongre olacağına inanıyoruz. Bu anlamda hazırlıklarımızı olanca hızıyla sürdürüyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Kongrenin Diyarbakır’da yapılmasının önemli bir anlamı daha var. Diyarbakır, tarihi ve kültürel açıdan Türkiye’de merkezi rol oynayan illerimizden biridir. Kongreye katılacak meslektaşlarımız hem akademiye, bilgiye ve bilime doymuş olacak, hem de fırsat buldukça tarihi ve kültürel yapıları ziyaret ederek tarihe ve kültüre de doymuş olacaklar. Bu anlamda bütün meslektaşlarımızı dört gözle beklediğimizi söyleyebiliriz" dedi. Kongrede dermatolojiyi ilgilendiren hastalıkların hemen hepsiyle ilgili, alanında uzman hocalarımız en güncel gelişmeleri aktaracaklarını dile getiren Aktaş, şu ifadeleri kullandı: ’’Sedef hastalığından egzama hastalıklarına, saç dökülmelerinden leke tedavilerine kadar birçok konu ele alınacak. Bunun yanında dermatolojinin en önemli alanlarından biri de cerrahi kısmıdır. Dermatologların bu alana çok fazla ilgi göstermediği düşünülebilir ancak temel alanlarımızdan biri dermatolojik cerrahidir. Küçük deri kanserlerinin cerrahisinden, eksizyon ve biyopsilere, tırnakla ilgili cerrahi girişimlere kadar birçok uygulama yapılmaktadır. Bu konularla ilgili de kurslarımız olacak. Dermatolojinin bir diğer önemli alanı ise kozmetik kısmıdır. Son dönemde merdiven altı uygulamalar yüzünden çok fazla komplikasyon ve hasta mağduriyeti yaşanmaktadır. Bu kongre, bu anlamda duyarlılığın artmasına da katkı sağlayacaktır. Kozmetik uygulamaların uzmanlar tarafından yapılması gerekir ve bu uzmanların başında dermatologlar gelmektedir. Kongremizde kozmetiğe yönelik kurslar da düzenlenecek. Bu kurslara katılan meslektaşlarımız, kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Alanında uzman ve yetkin hocaların güncel gelişmeleri paylaştığı, bilgi alışverişinde bulunduğu çok güzel bir toplantı olacağına inanıyoruz."
10 Eylül 2025 Çarşamba - 09:17
Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştıracak yeni yollar açılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar’da 6,8 kilometrelik yeni yol çalışmasıyla yapımı süren Şehir Hastanesi ile yeni yerleşim yerlerine erişimi kolaylaştıracak. Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, güvenli, ekonomik ve konforlu erişim için yol ve altyapı ağını genişletiyor. Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde başlattığı 30 metre genişliğe sahip yeni imar yolu açma çalışmaları ile şehrin ulaşım ağını genişleterek modern ve konforlu yolları yurttaşların hizmetine sunuyor. Bu kapsamda hummalı çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa süre içinde, Nazım Hikmet Caddesi’nde bin 450 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, Abdulkadir Topkaç Caddesi’nde bin 350 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, Jiyan Caddesi’nde 800 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde yeni yol açma çalışmalarını tamamladı. Ekipler, Jiyan Caddesi’nde bin 550 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, Leyla Kasım Caddesi’nde 920 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, Çarçıra Caddesi’nde 750 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ham arazi durumunda bulunan güzergâhlarda kazı ve dolgu çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar tamamlandığında yollar terasman seviyesine ulaştırılacak. Çalışmanın yapıldığı bölgede, yapımı süren Şehir Hastanesi ve yeni yerleşim alanları bulunuyor. Büyükşehir Belediyesinin açtığı ve açacağı yeni yollar sayesinde, Şehir Hastanesi’ne erişim kolaylaşacak, yeni yerleşim alanları modern ulaşım ağına kavuşacak, Kayapınar’ın çehresi daha düzenli, güvenli ve konforlu hale gelecek.
09 Eylül 2025 Salı - 14:03
Diyarbakır’da hayırseverlerden 82 okuldaki öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde hayırseverler, 82 okuldaki öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu. Hayırseverler, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte İstanbul Çermikliler Derneğine katkılarını iletti. Dernek, hayırseverlerin sağladığı maddi katkıyla okul çantası ve kırtasiye malzemesi alarak Çermik’teki 82 okulda eğitim gören öğrencilere dağıttı. Dernek Başkanı Sabri Akay, hayırseverlere teşekkür ederken, öğrencilere başarılar diledi.
09 Eylül 2025 Salı - 13:51
Çocuklar sağlık konusunda bilinçlendirildi
Diyarbakır’da Halk Sağlığı Haftası kapsamında ’Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ programı düzenlendi. Diyarbakır’da 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında ’7 gün 7 tema’ çerçevesinde kronik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ruh sağlığı ve sağlık hizmetlerine erişim konularında farkındalık çalışmaları yapıldı. Mobil sağlık taramaları, bilgilendirme stantları, seminerler, yürüyüş etkinlikleri, açık hava pilatesi ve bisiklet sürme organizasyonlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Haftanın son gününde ise Bağlar ilçesindeki Arif Eminoğlu İlkokulu’nda ’Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ programı düzenlendi. Programa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, İl Milli Eğitim Müdürü Sadi Sadoğlu, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı. Asiltürk ve Sadoğlu, program kapsamında kurulan istasyonları gezdi. İstasyonlarda sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı, aile hekimliği, fiziksel aktivite, kişisel hijyen, bulaşıcı hastalıklardan korunma, ilk yardım ve arama kurtarma konularında öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi. Etkinliklerle, çocuklara küçük yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması ve toplumda sağlık bilincinin artırılması amaçlandı. Ayrıca Kızılay tarafından kurulan stantlarda öğrencilere ikramlıklar dağıtıldı. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Asiltürk, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak, yürütülen çalışmaları görünür kılmak ve toplumda farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Asiltürk, "Bu hafta boyunca düzenlediğimiz etkinliklerle sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesini teşvik etmeyi, hastalıkların erken teşhisini sağlamayı ve sağlık okuryazarlığını artırmayı hedefliyoruz. Bu yılki temamız olan ’7 gün 7 tema’ çerçevesinde kronik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ruh sağlığı ve sağlık hizmetlerine erişim konularında farkındalık oluşturacak etkinlikler planladık ve büyük kısmını hayata geçirdik. Bu kapsamda; mobil sağlık taramaları, bilgilendirme stantları, seminerler, yürüyüş etkinlikleri, açık hava pilatesi ve bisiklet sürme gibi çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasının son gününde, ’Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek programı’ vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Programın temel amacı çocuklara ve dolayısıyla topluma sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve sağlık okuryazarlığı düzeyini artırmaktır. Çünkü sağlıklı bir toplumun temeli, sağlıklı çocuklardan geçmektedir" dedi. Türkiye genelinde ilkokul çağındaki çocukları kapsayan bu programla çocukların sağlık konularındaki bilgi ve farkındalıklarını geliştirmeyi hedeflediklerini aktaran Asiltürk, "Çocukların aktif katılımını esas alan program sayesinde, her öğrenci edindiği bilgileri çevresiyle paylaşan bir sağlık elçisi olarak yetişecek ve toplumun genel sağlık bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder