Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
Şehit yakınları ve gazilerden CHP Genel Başkanı Özel hakkında suç duyurusu
19 Mart 2026 Perşembe - 23:00:42
Şehit yakınları ve gaziler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’i hedef alan açıklamalarının ardından harekete geçen şehit yakınları ve gaziler adına suç duyurusunu Terör Gazisi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz yaptı. Gündüz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ’Kamu görevlisine karşı alenen hakaret (TCK125/3-a) ve iftira suçları (TCK267/1-9)ile resen tespit edilecek diğer suçlar’ kapsamında yargılanmasını talep etti. Avukatı aracılığıyla suç duyurusunu yapan Gündüz, Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’i doğrudan hedef alarak yargı bağımsızlığı, adalet mekanizmasının işleyişi, siyasi etkiler iddiası ve hukuk sistemi üzerinden eleştiriler yönelttiğini söyledi. Gündüz, "Özgür Özel açıklamalarında Akın Gürlek’in geçmişteki bazı yargı kararları ve görev süreçleri, muhalefet tarafından sık sık eleştirilen başlıklar arasında yer alıyordu. Özgür Özel’in son çıkışı ise tamamen sınırlarını aşmış niteliktedir. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlığını açıklaması Özgür Özel’in raydan çıkışının belirtisidir. Milletimiz her daim Akın Gürlek’in yanındadır. Akın Gürlek, halkın güçlü desteğini arkasına almıştır. Lakin CHP’nin lideri Özgür Özel bugün yaptığı açıklamalarla sadece bir kişiyi değil, aynı zamanda adaletin tecellisine olan inancımıza saygısızlık yapmıştır. Bizler halk olarak biliyoruz ki Akın Gürlek görev yaptığı süre boyunca hukukun üstünlüğünü esas almış, zor zamanlarda sorumluluk almaktan kaçınmamıştır. Bu duruş, toplumun her kesiminde karşılık bulmuştur. Elbette herkes aynı fikirde olmayabilir. Ancak şunu açıkça görüyoruz ki adaletin güçlü ve kararlı şekilde işlemesini isteyen geniş bir kesim, Gürlek’in yanında durmaktadır. Bizler için mesele kişiler değil, ilkeler meselesidir. Hukukun tarafsızlığı, adaletin gecikmemesi ve herkes için eşit uygulanmasıdır. Bu anlayışla, adalete inanan herkesin sesine kulak vermeye devam ediyor, iftira sarmalına kendini kaptıran Özgür Özel’inde derhal Akın Gürlek ve yüce Türk milletinden özür dilemesi gerekir. Şehit ve gazi aileleri olarak her zaman Bakanımız Akın Gürlek’in yanındayız. Özgür Özel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.
19 Mart 2026 Perşembe - 17:41
Diyarbakır’da pastanelerde bayram yoğunluğu
Diyarbakır’da 41 yıllık Hacıbaba Pastanelerinde Ramazan Bayramı yoğunluğu devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın gelişiyle birlikte Türkiye’nin köklü lezzet duraklarından Hacıbaba Pastaneleri, 41. yılına özel hizmet politikası ve rekabetçi fiyatlarıyla tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor. Tüketiciler, özellikle markanın tescilli lezzeti soğuk baklava ve geleneksel fıstıklı çeşitlerine ulaşmak için şubeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şirket, artan talebi karşılamak adına üretim kapasitesini tam güce çıkarırken, "kaliteli lezzet, ulaşılabilir fiyat" sloganıyla bayram sofralarının bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, 41. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yarım asra yaklaşan bu serüvende değişmeyen tek şey, kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışımız oldu. Bugün şubelerimiz önünde oluşan o uzun kuyruklar, sadece bir tatlı alışverişi değil; halkımızın bize duyduğu sarsılmaz güvenin bir nişanesidir. Halkımızın bayram sevincine ortak olmak bizim asıl kazancımızdır. Her bütçeye hitap eden fiyat politikamız ve kalitemizle, her eve kaliteli baklava girsin düsturuyla çalışıyoruz. Bu yoğun ilgiye layık olabilmek için tüm ekibimizle gece gündüz demeden mesai harcıyoruz. Bu vesileyle, bizleri 41 yıldır bağrına basan, bayram sofralarında Hacıbaba lezzetine yer veren tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; sağlık, huzur ve lezzet dolu günler dilerim" dedi.
19 Mart 2026 Perşembe - 16:02
Diyarbakır’da jandarmadan bayram öncesi trafik denetimi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kazaların önüne geçmek amacıyla Ramazan Bayramı öncesi trafik uygulamaları kapsamında denetim gerçekleştirdi. Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu Pirinçlik Jandarma Karakolu mevkiinde Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı talimatıyla "Bayram Sensiz Olmaz" sloganıyla Ramazan Bayramı öncesi başlatılan uygulamayla trafik yoğunluğunun etkilerini en aza indirmeyi ve meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarını önlemeyi amaçlıyor. Dron destekli gerçekleştirilen uygulamada, jandarma personeli yaka kamerası da kullandı. Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere emniyet kemeri, hız ihlali, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşma ve alkol kullanımı konusunda uyarılar yapıldı. Sürücü ve yolculara kolonya ve çikolata ikramında bulunan ekiplerin, bayram tatili süresince denetimlere devam edeceği bildirildi.
19 Mart 2026 Perşembe - 14:15
Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 15. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışların 1500 metre üzeri bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde görülecek yağışların, bu gece ile yarın akşam saatleri arasında Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin’in doğu, ilçeleri olan Midyat, Ömerli, Dargeçit, Nusaybin, Savur’da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, 1500 metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
05 Haziran 2025 Perşembe - 22:05
Diyarbakır’da bir apartmanda çıkan yangında ölü sayısı 4’e yükseldi. Anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti.
Diyarbakır’da bir apartmanda çıkan yangında ölü sayısı 4’e yükseldi. Anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti.
05 Haziran 2025 Perşembe - 21:14
Diyarbakır’da 13 katlı binada çıkan yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları sürüyor
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan ve 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybettiği yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde bulunan Rojava sitesindeki 13 katlı binanın çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Binada mahsur kalan vatandaşlar yoğun uğraşlar sonucu tahliye edildi. Yangında 3’ü ağır olmak üzere 17 kişi yaralandı. Vali Murat Zorluoğlu, yangında 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise hastanedeki tedavisinin devam ettiğini söyledi. 3 kişinin hayatını kaybettiği yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.
05 Haziran 2025 Perşembe - 20:58
Diyarbakır’daki yangında kahreden haber: 4 kişi hayatını kaybetti
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangında ölü sayısı 4'e yükseldi. Yangında anne ve 3 çocuğunun hayatını kaybettiği öğrenildi.
05 Haziran 2025 Perşembe - 20:41
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
05 Haziran 2025 Perşembe - 20:38
Diyarbakır’daki yangında tahliyeler tamamlandı, söndürme çalışmaları sürüyor
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangında mahsur kalanlar tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
05 Haziran 2025 Perşembe - 20:29
Diyarbakır’daki yangında can pazarı: Mahsur kalan bebek kurtarıldı
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangında mahsur kalan bir bebek daha kurtarıldı. Tahliye ve yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde bulunan Rojava sitesindeki 13 katlı binanın çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da sepetli vinç yardımı ile binada mahsur kalanları tahliye çalışması gerçekleştirdi. Tahliye sırasında binada mahsur kalan bebek, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı. Bebek, teslim edildiği sağlık ekiplerince ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. 3’ü ağır olmak üzere 17 kişinin dumandan etkilendiği öğrenilirken, yangını söndürme ve tahliye çalışmaları devam ediyor.
05 Haziran 2025 Perşembe - 20:02
Diyarbakır’da 13 katlı apartmanda yangın: Mahsur kalanlar var
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada yangın çıktı. Mahsur kalanların da olduğu binada tahliye ve yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde bulunan Rojava sitesindeki 13 katlı apartmanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da sepetli vinç yardımı ile binada mahsur kalanları tahliye çalışması gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin dumandan etkilenerek ambulanslara alındığı öğrenilirken, yangın söndürme ve tahliye çalışmaları devam ediyor.
05 Haziran 2025 Perşembe - 19:43
Diyarbakır’da 13 katlı binada yangın
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada yangın çıktı. Mahsur kalanların da olduğu binada tahliye ve yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.
05 Haziran 2025 Perşembe - 17:33
Diyarbakır’da onlarca araç hararet yapınca kilometrelerce kuyruk oluştu
Diyarbakır-Silvan kara yolunda onlarca araç yokuşta hararet yapınca kilometrelerce kuyruk oluştu. Arızalanan araçlar ve yoğun trafik havadan görüntülendi. Diyarbakır-Silvan kara yolunda yolun belli bölümü tek şeritte düşünce, yokuşu çıkamayan onlarca araç hararet yaptı. Araçların durmasıyla kilometrelerce kuyruk oluştu. Sürücüler, bozulan araçlarını olduğu yerde bırakarak beklemeye geçti. Sürücülerden Cahit Karabulut, çocuklarını almaya geldiğini belirterek, "12.00’den beri bu trafiğin akışına göre hayretler ediyorum. Bu rampada aşırı ısındığı için durdu. Başka araçlarda var. Burada kalmak zorunda kaldık. Yangın söndürücü ile soğutayım dedim. Bayram ağzında burayı açmışlar güya yol yapıyorlar. Bayram ağzında böyle bırakmışlar. Boydan boya trafik felç" dedi. Hüseyin Erdem, Mardin’den Diyarbakır’a geldiğini söyleyerek, "Yasımız vardı, köye gidecektik. Bayram yoğunluğuna denk geldik. Trafiğin hali, yolların hali. Hepsi hararet yaptı" ifadelerinde bulundu. Türkan Karakaş ise, köye gideceklerini, araç hararet yapınca 2,5 saattir yolda kaldıklarını kaydetti.
05 Haziran 2025 Perşembe - 16:41
Dicle Teknokent binasında yangın
Diyarbakır Silvan yolu üzerindeki Dicle Teknokent binasında yangın çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Yangın, Silvan yolu üzerindeki Dicle Teknokent binasında çıktı. Binanın atık malzemelerin bulunduğu bölümünde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangın, büyümeden söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
05 Haziran 2025 Perşembe - 14:47
Diyarbakır’da su samuru ve yavrusu güneşlenirken görüntülendi
Diyarbakır’da Dicle Nehri kıyısında nadir görülen bir su samuru ve yavrusu, güneşlenirken bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Dicle Nehri’nde varlıklarını sürdüren su samuru ve yavrusu, yavru bölgede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla çekildi. Görüntüde, su samurlarının güneşlendiği anlar mevcut. Öte yandan, su samurları, nesli tehlike altında olan tür olarak bilinmekte.
05 Haziran 2025 Perşembe - 12:36
Bayram öncesi "Huzur Bismil 3" uygulamasında 5 gözaltı
Diyarbakır’ın Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirilen "Huzur Bismil 3 "uygulamasında 5 kişi gözaltına alındı. Bismil’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini sıklaştıran Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kentin giriş çıkış noktaları, umuma açık işyerleri ve parklarda eşzamanlı kontroller gerçekleştirildi. İlçenin farklı noktalarında eş zamanlı gerçekleştirilen sabit yol uygulamalarında toplamda 205 araç, bin 830 kişi kontrol edilirken Karayolları Trafik Kanununa muhalefetten toplamda 162 bin 895 liralık idari yaptırım uygulandı. Kent merkezinde gerçekleştirilen kontrollerde ise 38 umuma açık işyeri ve 311 şahıs kontrol edildi. Yapılan denetimlerde adli makamlarca hakkında yakalama emri bulunan 3 şahıs yakalanırken, 0.30 gram eroin maddesi ve 1 adet çalıntı motosiklet ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder