Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
Narin Güran cinayetinde Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı
01 Mayıs 2026 Cuma - 17:34:23
Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin davada yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar’a "nitelikli kasten öldürmeye yardım" suçundan verilen 17 yıl hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Kararda, "Sanık Nevzat Bahtiyar’ın maktulün öldürülmesine ilişkin eyleme, sanık Salim Güran’ın yanında bulunarak suçun işlenmesinden önce ve eylem sırasında suç işleme kararını kuvvetlendirme, fiilin işlenmesi sonrasında yardımda bulunmak suretiyle öldürme eylemine yardım eden sıfatı ile katıldığı kanaatine varılmıştır" denildi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 16:39
İş yeri mutfağında çıkan yangın paniğe neden oldu
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bir iş yerinin mutfağında çıkan yangın itfaiye erleri tarafından söndürüldü. Edinilen bilgilere göre, ilçenin Mezopotamya Mahallesi’nde bir işyerinin mutfağında alevler yükseldi. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye erleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangından etkilenen olmazken, itfaiye erlerinin alevlere müdahalesi kask kamerasına yansıdı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:05
Aküzüm’den, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü açıklaması
HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, emekçilerin gününü kutladı. HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm, beraberindeki yönetici ve üyelerle birlikte Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi idare girişinde basın açıklaması düzenledi. Aküzüm, "Emeğin hakkını savunmak için omuz omuza yürüdüğümüz 81 ildeki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki teşkilat mensuplarımızın, dünyanın dört bir yanında savaşa, soykırıma, zulme ve sömürüye rağmen haklarından vazgeçmeyen tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Bugün 1 Mayısta emeğin hak ettiği değeri görmesi, çalışma hayatında adaletin güçlendirilmesi, sendikal hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ancak barış, kardeşlik ve toplumsal dayanışma yoluyla mümkün olacaktır. Bizler bugün burada, savaşa, zulme, sömürüye ve adaletsizliğe karşı ses yükseltmek, birlik, mücadele ve dayanışma irademizi meydanlardan haykırmak için bir aradayız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, şiddetin, terörün, savaşın ve her türlü çatışma ortamının karşısında, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın ve demokratik zeminde güçlenen Terörsüz Türkiye’nin yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Ücrette adalet, vergide hakkaniyet, işte güvence ve sosyal adalet için meydanlardayız. Tüm emekçilerin ücretlerinin enflasyona karşı korunmasını, emekçilerin ve emeklilerin milli gelirden aldığı payın artırılmasını, refahın adil paylaşılmasını istiyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yeniden yapılandırılmasını aile yükümlülüklerini dikkate alan adil, hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 1 Mayısta meydanlardan bütün dünyaya sesleniyoruz, savaşa hayır, zulme hayır, soykırıma hayır. HAK-İŞ olarak, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan mazlumların yanındayız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun. Savaşlara hayır, soykırıma hayır, zulme hayır’’ dedi. Atılan sloganlar ile basın açıklaması sorunsuz bir şekilde dağıldı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:36
Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de bahar şenliği düzenlendi
Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de, tedavi gören hastaların sosyal uyum süreçlerini desteklemek, tedavi motivasyonlarını artırmak, aile katılımını güçlendirmek ve kurumlar arası iş birliğini geliştirmek amacıyla bahar şenliği düzenlendi. Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM yerleşkesinde gerçekleştirilen bahar şenliğine; İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Emre Asiltürk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Öner Avınca, hastane idarecileri, Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Hurata, Yeşilay Diyarbakır personeli, Yeşilay Yataklı Rehabilitasyon Merkezi personeli, sağlık çalışanları, AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavi gören hastalar ile aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında AMATEM ve ÇEMATEM bünyesinde yürütülen müzik, resim, el işi ve gastronomi atölyelerinde hazırlanan çalışmalar sergilendi. Yeşilay Yataklı Rehabilitasyon Merkezi hastaları da gastronomi atölyelerinde ürettikleri pastalarla bahar şenliğine katkı sundu. Hastaların oluşturduğu orkestra tarafından mini konser verildi. Tedavi sürecinin yalnızca tıbbi müdahalelerden ibaret olmadığı, sosyal destek, üretkenlik, sanat, aile katılımı ve kurumlar arası iş birliğiyle güçlendiği vurgulanan etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. AMATEM ve ÇEMATEM’de yürütülen atölye çalışmaları ve sosyal etkinliklerle; hastaların tedaviye uyumunun artırılması, özgüvenlerinin desteklenmesi, yeniden toplumsal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi ve aileleriyle birlikte iyileşme sürecine aktif şekilde dahil olmaları hedefleniyor. Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de, bağımlılıkla mücadelede koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerin bütüncül bir anlayışla sürdürüldüğü belirtildi. Bahar şenliğinde konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, "AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavi gören hastalarımız, aileleri, sağlık çalışanlarımız ve misafirlerimizin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, bağımlılığın sadece tıbbi bir süreç değil, sosyal ve sanatsal destekle güçlenen bir mücadele olduğu bir kez daha vurgulandı’’ dedi.
11 Şubat 2024 Pazar - 14:35
Silvan’da silahlı kavgada yoldan geçenler kurşunların hedefi oldu
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2’si yoldan geçen olmak üzere 3 kişi yaralandı. İlçenin Gazi Caddesi’nde iki grup arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu, taraflardan M.F.B. (51) ile o sırada yoldan geçen A.U.B. (37) ve M.M.B. (70) yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Durumu ağır olan M.F.B. ise Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
11 Şubat 2024 Pazar - 14:14
30 yıldır oğlundan haber alamayan anne uçan kuştan bile haber bekliyor
Diyarbakır’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il binası önünde oturma eyleminde olan aileler, evlatlarından gelecek haberi bekliyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen aileler, çocuklarının DEM Parti araclığıyla bölücü terör örgütü PKK’ya götürüldüğünü ileri sürüp başlattıkları eylemi aralıksız sürdürüyor. Şimdiye kadar 374 ailenin katıldığı oturma eyleminde anne ve babalar, evlatlarının teslim olması için çağrılarını yineliyor. Oğlu Özkan Aydın için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, oğlunun 15 yaşındayken HDP’liler (DEM Parti) tarafından kandırılıp, yaklaşık 8 yıldır terör örgütüne gönderildiğini ileri sürerek evladını almadan kalkmayacağını kaydetti. Ailelerin nereye kadar ağlayacağını soran Aydın, "Hepsi evladını istiyor. Konu evlatlarımız olmasaydı hiçbir güç asla bizi buraya getiremezdi. Kürt ailelerine en büyük zararı veren terör örgütü PKK’dır” dedi. Oğlu Serdar’dan 30 yıldır haber alamadığın öne süren Hatun Yüceturt ise “Ne ölüsünü ne dirisini, uçan kuştan bile haber bekliyorum. Oğlumu bulamadım. 30 senedir oğluma hasret kaldım. Oğlum, sesimi duyuyorsan askerimize, devletimize teslim ol” ifadelerini kullandı.
11 Şubat 2024 Pazar - 11:48
Diyarbakır açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu
Diyarbakır açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Getirilen yaklaşık 450 araçtan şimdiye kadar yaklaşık 80’i satıldı. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ikinci el açık oto pazarının görevlilerinden alınan bilgiye göre, şimdi kadar getirilen yaklaşık 450 araçtan ekspertize götürülen 80’i satıldı. Çevre illerden de getirilen araçların satışında sıkı pazarlıklar yapılırken kredilerdeki yüksek faiz oranlarından dolayı piyasasının biraz durgun olduğu, önümüzdeki süreçte piyasasının rahatlayacağının öngörüldüğü belirtildi. Ergani ilçesinden otomobilini satmaya gelen Mustafa Kurt, şu anda piyasaların durgun olmasından dolayı aracını değerinde satamadığını söyledi. Otomobilinin dip fiyatının 1 milyon 100 bin olduğunu aktaran Kurt, “Ama normal değeri 1 milyon 350 ile 1 milyon 600 bin arasındaydı. Yeni sahibini bekliyoruz, inşallah hayırlı olur” dedi. Batman’dan 12 otomobil getiren Mehmet Parlar ise şu ana kadar satış yapamadıklarını, piyasanın yavaş yavaş açıldığını dile getirdi. Kredi faizlerinin bir miktar yüksek olmasından dolayı vatandaşın biraz tedirgin olduğunu kaydeden Parlar, “Önümüzde Ramazan ayı, bayram ve yaz olacağı için yavaştan açılacaktır. 300 binden 1 milyona kadar elimizde araç var” ifadelerine yer verdi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 19:44
Diyarbakır’da tırda 72 kaçak göçmen yakalandı
Diyarbakır’da bir tırda 72 kaçak göçmen yakalanırken, gözaltına alınan organizatör adliyeye sevk edildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan titiz çalışmalar neticesinde Mardin’den Diyarbakır istikametinde olan tır içerisinde Türkiye’ye kaçak yollarla yasa dışı giriş yapan 69 Afganistan, 2 Pakistan ve 1 Bangladeş uyruklu olmak üzere 72 yabancı uyruklu yakalandı. Gözaltına alınan 1 organizatör, adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 19:17
Diyarbakır’da otizmli bireylerin aileleri bilinçlendiriliyor
Diyarbakır’da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören, torunu da otizmli olan Yılmaz Elaldı, açtığı klinikte şimdi de otizmli çocuklar ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırılması amacıyla seminer düzenliyor. Otizmli torunu için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, milyonluk yatırım yaparak otizmli çocuklar için 4 yıl önce eğitim kliniği açmıştı. Aba Otizm Eğitim Merkezi tarafından otizmli çocuklar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla ayda bir gün seminer gerçekleştiriliyor. Verilen seminerlerle ailelerin daha da bilinçlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Binyamin Birkan, otizmli çocukların özel eğitiminde ailelerle işbirliği yapması son derece önemli olduğunu söyledi. Özellikle çocukların kurumda öğrendiği davranışları, aile yardımıyla diğer sosyal ortama genelleyebildiğini belirten Prof. Dr. Birkan, "Dolayısıyla zaman zaman aileyi kuruma davet etmek onların öğretme ve davranış kontrolü becerilerini geliştirmek, öğrendiği davranışı çocuğun genel hayatına dahil etmesini kolaylaştırıyor. Okulda her şeyi öğretemiyoruz. Dolayısıyla ailenin de bu konuda mutlaka işbirliği yapması gerekiyor. Bu konuda uzmanlar aileleri destekleyip yönlendirmesi gerekiyor” dedi. Ailenin bir uzman eğitimci kadar otizmli bireylerin üzerindeki etkisinin olduğunu ifade eden Birkan, “Bu seminerlerde, dışarıda çocukla herhangi bir sorun yaşandığında ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiğini konuşuyoruz. Eğer öğrenme sorunuyla baş edemiyorsanız bir uzmandan yardım alınması gerek. Sonrasında çocuğunuz bu davranışı edindiğinde oraya destek olmanız gerekiyor. Aileyle birlikte yola devam ettiğimizde gerçek anlamda otizmli çocuklarda ilerlemelerin olabildiğini biliyoruz. İşte burada eğitimci uzman kadar ailenin rolü de çok büyük” diye konuştu. ABA metodunun dünyada kanıtlanmış bir metot olduğunu ve okulda ve evde verilen eğitim ile ilgili aileleri bilinçlendirmek adına seminerler düzenlediklerini dile getiren Aba Otizm Eğitim Merkezi’nin kurucusu Elaldı, şunları kaydetti: “ABA metodunun dünyada kanıtlanmış bir metot olmasına rağmen okulda ve evde verilen eğitim ile ilgili aileleri bilinçlendirmek için seminerler düzenliyoruz. Çünkü sadece okulda ne kadar eğitim görürsen gör evde bunun devamı olmalıdır. Ailelerin bize güzel dönüşleri olması daha güzel projeler yapmamıza teşvik ediyor. Benim torunum da otizmli birey olduğu için bu kliniği açtım. İyi ki burayı açtım. Benim torunum bu dört yılda bambaşka bir çocuk oldu. Bunun için ABA Otizm’e desteği olan herkese teşekkür ederim.” Otizmli kardeşinin ABA tekniğiyle klinikte eğitim gördüğünü söyleyen Figen Gül, okulda verilen eğitimin evde devam etmesiyle birlikte olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Gül, “Otizmli kardeşimin ABA tekniğiyle eğitimine devam etmesi için çalışmalarda bulunduk. Kardeşim yaklaşık 6 aydır burada eğitim alıyor ve ABA tekniği hakkında biz aileler de bilgilendiriliyoruz. Otizmli çocukların eğitim alması oldukça önemlidir. Okulda aldıkları eğitimin evde devamı çok önemlidir. ABA Otizm, dünyada otizm konusunda ciddi anlamda nokta atış eğitimleri yapan kurumlar arasında yer alıyor. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanından bu kurumu bizim gibi tercih edenler var” ifadelerine yer verdi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 19:04
Diyarbakır’da otizmli bireylerin aileleri bilinçlendiriliyor
Diyarbakır’da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören, torunu da otizmli olan Yılmaz Elaldı, açtığı klinikte şimdi de otizmli çocuklar ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırılması amacıyla seminer düzenliyor. Otizmli torunu için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, milyonluk yatırım yaparak otizmli çocuklar için 4 yıl önce eğitim kliniği açmıştı. Aba Otizm Eğitim Merkezi tarafından otizmli çocuklar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla ayda bir gün seminer gerçekleştiriliyor. Verilen seminerlerle ailelerin daha da bilinçlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Binyamin Birkan, otizmli çocukların özel eğitiminde ailelerle işbirliği yapması son derece önemli olduğunu söyledi. Özellikle çocukların kurumda öğrendiği davranışları, aile yardımıyla diğer sosyal ortama genelleyebildiğini belirten Prof. Dr. Birkan, "Dolayısıyla zaman zaman aileyi kuruma davet etmek onların öğretme ve davranış kontrolü becerilerini geliştirmek, öğrendiği davranışı çocuğun genel hayatına dahil etmesini kolaylaştırıyor. Okulda her şeyi öğretemiyoruz. Dolayısıyla ailenin de bu konuda mutlaka işbirliği yapması gerekiyor. Bu konuda uzmanlar aileleri destekleyip yönlendirmesi gerekiyor” dedi. Ailenin bir uzman eğitimci kadar otizmli bireylerin üzerindeki etkisinin olduğunu ifade eden Birkan, “Bu seminerlerde, dışarıda çocukla herhangi bir sorun yaşandığında ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiğini konuşuyoruz. Eğer öğrenme sorunuyla baş edemiyorsanız bir uzmandan yardım alınması gerek. Sonrasında çocuğunuz bu davranışı edindiğinde oraya destek olmanız gerekiyor. Aileyle birlikte yola devam ettiğimizde gerçek anlamda otizmli çocuklarda ilerlemelerin olabildiğini biliyoruz. İşte burada eğitimci uzman kadar ailenin rolü de çok büyük” diye konuştu. ABA metodunun dünyada kanıtlanmış bir metot olduğunu ve okulda ve evde verilen eğitim ile ilgili aileleri bilinçlendirmek adına seminerler düzenlediklerini dile getiren Aba Otizm Eğitim Merkezi’nin kurucusu Elaldı, şunları kaydetti: “ABA metodunun dünyada kanıtlanmış bir metot olmasına rağmen okulda ve evde verilen eğitim ile ilgili aileleri bilinçlendirmek için seminerler düzenliyoruz. Çünkü sadece okulda ne kadar eğitim görürsen gör evde bunun devamı olmalıdır. Ailelerin bize güzel dönüşleri olması daha güzel projeler yapmamıza teşvik ediyor. Benim torunum da otizmli birey olduğu için bu kliniği açtım. İyi ki burayı açtım. Benim torunum bu dört yılda bambaşka bir çocuk oldu. Bunun için ABA Otizm’e desteği olan herkese teşekkür ederim.” Otizmli kardeşinin ABA tekniğiyle klinikte eğitim gördüğünü söyleyen Figen Gül, okulda verilen eğitimin evde devam etmesiyle birlikte olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Gül, “Otizmli kardeşimin ABA tekniğiyle eğitimine devam etmesi için çalışmalarda bulunduk. Kardeşim yaklaşık 6 aydır burada eğitim alıyor ve ABA tekniği hakkında biz aileler de bilgilendiriliyoruz. Otizmli çocukların eğitim alması oldukça önemlidir. Okulda aldıkları eğitimin evde devamı çok önemlidir. ABA Otizm, dünyada otizm konusunda ciddi anlamda nokta atış eğitimleri yapan kurumlar arasında yer alıyor. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanından bu kurumu bizim gibi tercih edenler var” ifadelerine yer verdi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 14:38
HDP önündeki evlat mücadelesinde Gara Şehitleri anıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır anneleri, Gara Şehitlerini yıl dönümünde andı. Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 10 Şubat 2021’de Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara’da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak katledilen 13 Türk vatandaşını andı. HDP önündeki evlat mücadelesi bin 622 gündür aralıksız sürerken, evladını terörün pençesinden kurtaran Ayşegül Biçer, anneler adına açıklama yaptı. PKK terör örgütünün 2021’de şehit annelerinin yüreğine ateş düşürdüğünü söyleyerek, “Biz Diyarbakır anne ve babaları olarak bugün şehitlerimiz için bir araya geldik. 10 Şubat 2021’de vahşice katledilen Gara şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bir kez daha diyoruz ki; şehitler ölmez vatan bölünmez. Hain ve alçak terör örgütü her zaman yaptığı gibi 10 Şubat 2021’de de anne yüreklerine ateş düşürdü. PKK terör örgütü bunu iyi bilsin ki Amerika ve İsrail’in piyonları olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi. “PKK terörünü anneler bitirecek” Diyarbakır annelerinin PKK terör örgütünü bitireceğini vurgulayan Biçer, “Biz Diyarbakır anne ve babaları olarak hemen hemen hepimizin Kürt olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Kürtlerin savunucusu olduğunu söyleyen HDP, farklı isimle mecliste olabilir. Ama her zaman için hain ve alçak olduğunu defalarca gördük. Buradan bir kez daha onları şiddetle kınadığımızı dile getiriyoruz. Diyarbakır anne ve babaları olarak kararlılığımızla sürdürdüğümüz evlat nöbetimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Biz bu nöbete başladığımız günden beri PKK’da hızlı çöküş başladı. Bu çaba sayesinde ben de dahil olmak üzere 49 annemiz evladına kavuştu. Evladına kavuşan hiçbir anne ve baba burayı terk etmedi. Çünkü bizim davamız terörle mücadeledir. Sonuna kadar da terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kez daha diyoruz ki PKK terörünü anneler bitirecek” ifadelerine yer verdi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 13:51
Diyarbakır’da sağlık emekçileri yeniden Aküzüm dedi
Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanlığı için yapılan delege seçimlerinde mevcut Başkan Mehmet Aküzüm, üyelerin genelinden aldığı destekle delege seçimlerini tamamlayarak hizmet yolunda güven tazeledi. Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanlığı için yapılan delege seçiminde Mehmet Aküzüm ve ekibi, emek hareketine tarihi bir not düşerek güçlü ve ilkeli sendikacılığın gerekliliğini demokratik bir seçimle noktaladı. Sağlık emekçilerinin vermiş olduğu güçlü destekle güven tazelediklerini belirten Mehmet Aküzüm, “Yapılan delege seçimlerinde sağlık emekçilerinden almış oldukları güçlü destekle birlikte omuzlarındaki sorumluluklarının da arttığını biliyoruz. Emekçi arkadaşlarımızın vermiş oldukları bu destekleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan sonraki süreçte daha çok hizmet edeceğiz. Ve her zaman emekçi arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 13:49
Diyarbakır’da ’Tekstil ve Hazır Giyim Sektör Raporu’ hazırlandı
Diyarbakır Tekstil ve Hazır Giyim Raporu, tekstil işletmeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen etkinlik ile tanıtıldı. Etkinlikte konuşan Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ayas, araştırma sonuçları hakkında bilgi verdi. Ayas, “Temmuz 2023’te başlattığımız çalışma çerçevesinde 481 işletme ve atölyemizi derinlemesine inceledik ve maalesef artan maliyetler ve sektörel zorluklar nedeniyle 150’sinin kapalı olduğunu veya faaliyetlerini durdurduğunu tespit ettik. Ancak, üretime devam eden 331 işletme ile yaptığımız nitelikli görüşmeler, sektörümüzün canlılığını ve potansiyelini gözler önüne serdi. Diyarbakır, tekstil ve hazır giyim alanında bölgesel bir güç merkezi olarak öne çıkıyor. Sektör, kent ekonomimiz için stratejik bir öneme sahip ve entegre yatırımlar, ürün çeşitliliği, uluslararası markalarla işbirliği, ve kendi markalarını oluşturan işletmeler ile diğer illerden farklılaşıyor. Sektörde 331 işletmede 21 bin 522 kişi çalışıyor, çalışanların yüzde 64’ü kadın. İşletmelerimizin yüzde 31’i Yenişehir ilçesinde. Dış ilçelerde Bismil, Ergani, Silvan ilçeleri öne çıkıyor. Kentte tekstil ve hazır giyim sektöründe bir yıl önceye göre çalışan sayısında yüzde 18 artış sağlanmış durumda. Sektörde gelecek bir yıl içinde çalışan sayısında yüzde 48 artış olması bekleniyor. Organize Sanayi Bölgeleri kentte sektördeki istihdamda bugün yüzde 62’lik paya sahip” dedi. Sektörün önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Ayas, “Artan maliyetler, özellikle ham madde ve işçilik maliyetlerindeki artışlar, sektörümüzün kar marjlarını baskı altına alarak rekabetçiliğini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, finansa erişimin zorluğu, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin gerekli yatırımları yapabilmesi ve büyüyebilmesi için büyük bir engel teşkil ediyor. Sektörümüzün daha da gelişmesi ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir konuma gelmesi için birlikte çalışma, bilgi ve tecrübe paylaşımı önemli. Hep birlikte, Diyarbakır’ı tekstil ve hazır giyim alanında bir marka şehir haline getirebiliriz. Çalışmamızın sektörümüzün geleceğine yön vermede ve politika belirlemede dikkate alınması gereken önemli veriler sunan bir rapor olduğunun altını çizerek, değerli katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, tekstil ve hazır giyim sektörünün Diyarbakır için stratejik bir sektör olduğunu belirtti. Kaya, “Tekstil ve hazır giyim sektörü iki açıdan önemli. Birincisi istihdam. Özellikle de genç ve kadın istihdamı için önemli bir sektör. Kadınların, gençlerin daha kolay iş gücüne katılabildiği emek yoğun bir sektördür. Diğer önemli husus pamuk üretimidir. Diyarbakır ve Şanlıurfa ili ile birlikte Türkiye pamuğunun yüzde 55’ini üretiyor ve daha fazla pamuk üretimi yapacak potansiyeli olan ve bu konuda yatırımları devam eden bir il. Türkiye’de batı illerinde iş gücü maliyetleri artınca sektörün genç nüfusun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu illere kaymaya devam ettiğini yıllardır görüyoruz. Aynı şekilde iplik üretim tesislerinin de pamuk üretimindeki potansiyel ile birlikte arttığını görüyoruz” diye konuştu. Gelinen aşamanın 10 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade eden Kaya, “Ancak bunu korumak şimdiki politikalar ve projeler ile mümkün değil. Bu çalışmayı da bu nedenle yaptık. İşletmelerimizi daha iyi anlamak, risklerini, sorunlarını, pazarlarda karşılaşabilecekleri tehditleri daha iyi görmek ve hem işletmelerimizin sürdürülmesi hem de bu sektörde oluşturulan 21 bin istihdamın korunması ve daha çok istihdam oluşturulması için işletmelerimize döndük ve görüşlerini aldık. Araştırma sonucunda önümüzde kırsal ilçelerimizde işletme, atölyelerimizin yer sorunu, artan maliyetler nedeni ile pazarda rekabet sorunu, kendi markasını geliştirmek veya farklı pazarlara açılmak isteyen işletmelerimiz için işbirliği ağları ve destekler ilk incelediğimizde gördüğümüz temel çalışma alanları. Ben odamız adına işbirliği sağladığımız GÜNTİAD’a, görüştüğümüz işletme temsilcilerimize ve bu raporun hazırlanmasında emek veren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
10 Şubat 2024 Cumartesi - 13:19
Bilden’den, hizmet yerine kaosu tercih eden partilere gönderme
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, hizmet yerine kaos ve şiddet belediyeciliği yapan siyasi partilere göndermede bulunarak, "Kayyum, gönülden benimsediğim bir yöntem değildir. Lakin hatırlayın lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayı kayyum atandı buralara. Eğer Diyarbakır halkı beni tercih ederse halkımızla beraber biz burayı yöneteceğiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine başkaldıran, hendek kazıyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez" dedi. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, Diyarbakır’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden ve İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak Kayapınar ilçesindeki bir otelde basın mensuplarıyla buluştu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilden, “Cumhuriyet tarihinden günümüze Kürt sorunu diye adlandırdığımız meselede en büyük adımları AK Parti atmıştır. Bunun da lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Daha önce Kürtçe yayın yapan kanalların hiçbiri yoktu. Bundan sonra atılacak bir adım varsa Cumhurbaşkanımız elbette ki bu işleri çok daha iyi bilen ve adımları atabilen dünya lideridir” diye konuştu. "Diyarbakır kayyum döneminde hizmet gördü" Diyarbakır’ın kayyum döneminde hizmet gördüğünü söyleyen Bilden, “AK Parti’nin temel felsefesi millet iradesinin üstünlüğüdür. Halk ne karar verirse, sandıkta ne sonuç çıkarsa çıksın büyük bir saygı duyarız. Biz halkın hizmetkarıyız. Halkın kararları her zaman başımızın üstündedir. O nedenle kayyum, gönülden benimsediğim bir yöntem değildir. Lakin hatırlayın lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayı kayyum atandı buralara. Eğer Diyarbakır halkı beni tercih ederse halkımızla beraber biz burayı yöneteceğiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine başkaldıran, hendek kazıyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez. Bunun sonucunda kayyum sistemi birkaç yıldır burada belediyelerimizi yönetiyor. Söylediğim gibi Diyarbakır’ımız şu an pırıl pırıl. Şu an Diyarbakır’ımız hizmet görüyor” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 17 ilçenin tamamını alacaklarında kararlı olduklarını dile getiren Bilden, şöyle konuştu: “Ben kendi partimin belediyeciliğini Diyarbakırlılara göstermek istiyorum. Başkasının ne yaptığı, ne ettiği onları ilgilendirir. Ben yaklaşık 2 milyon Diyarbakırlının hepsinin oyuna talibim. Benim 25 gündür yaptığım çalışma da onu gösteriyor. Hiç kimsenin siyasi görüşüne, duruşuna bakmadan randevularımı alıyorum tüm odalara gidiyorum. Gittiğimde çok kısa kendimi tanıtıp, onların önerilerini alıyorum. Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçemizin 17’sini de alacağız. Cenabı hak bunu bize nasip edecek. Sebebi de şu; biz çalışıyoruz.”
09 Şubat 2024 Cuma - 21:14
Diyarbakır’da kaza geçiren amatör takım ligden çekildi
Diyarbakır 1. Amatör Futbol Ligi B Grubunda mücadele eden Dicle Gençlikspor, 21 Ocak’ta geçirdiği kaza sonrası toparlanmak için ligden çekildi. Takımın teknik sorumlusu Ramazan Özyurt, 1. Amatör B Grubu’nda mücadele eden Dicle Gençlikspor’un 21 Ocak’ta Licegücü Spor ile deplasmanda karşılaşacağı maç için Lice’ye gitmekte iken takım kafilesini taşıyan aracın yoğun yağış nedeniyle kaza yaptığını hatırlatarak, kendisi ve otobüste bulunan 19 sporcunun çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti. Söz konusu kazadan sonra 20 gün geçmesine rağmen, bazı sporcular halen tedavi görmekte olduğunu belirten Özyurt, "Kazada ağır yaralanan takımın teknik sorumlusu olan benim ve çeşitli yerlerinde kırık ve çıkıklar olan sporcularının durumu şimdilik iyiye gidiyor. Bu sebeplerden dolayı yönetim ve teknik heyet bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptı. Yapılan görüşmeler sonucu alınan netice doğrultusunda; 7 sporcunun halen kazadan kaynaklı yara ve ağrılarının devam ettiği, birçok sporcunun ailesinde yaşanan tedirginlik, endişeden dolayı sporcuların tekrar futbol oynamalarına müsaade etmediklerini, geriye kalan tüm sporcuların yaşadığı olayın tramvayı atlatamadıkları sonucuna varılmış olup tüm saydığımız sebeplerden dolayı Dicle Gençlikspor ligden çekilme kararı almıştır. Alınan kararın Kesinlikle sporcuların sağlığı ve psikolojilerinin bozulmaması yönünde olduğu kanısına varılmıştır” dedi.
09 Şubat 2024 Cuma - 16:47
Diyarbakır’da firari hükümlü DEAŞ üyesi yakalandı
Diyarbakır’da yakalanan DEAŞ üyesi firari hükümlü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Valilikte yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele, istihbarat ve Jandarma Suç Araştırma Timi ile koordineli olarak aranan şahısların yakalanmasına yönelik titiz çalışmalar sonucunda “silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 2022 yılından itibaren aranan, hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Suriye uyruklu H.E., operasyon sonucu yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder