Yerel Haberler
Edirne
06 Nisan 2026 Pazartesi - 15:31 Edirne’de bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının zanlısı yakalandı Edirne’nin Keşan ilçesinde, bir kişinin silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği olayla ilgili yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmaya hazırlanan şüpheli Havsa’da yakalandı. Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle Bülent Ecevit Caddesi’ndeki bir apartmanın otoparkına park eden Metin Budak’ın (41) 34 YZS 43 plakalı minibüsünün yanına gelen E.S. (26) yanındaki tabancayla Budak’a 6 el ateş etti. Metin Budak, göğsüne isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanırken, E.S. olay yerinden kaçtı. Komşuları tarafından özel bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Budak, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalandı Olayın ardından şüpheli E.S.’nin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan da olay yerinde incelemelerde bulundu. E.S. yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak için bindiği takside, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Edirne Cinayet Büro Amirliği ve Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu Havsa girişinde yakalandı. Polis, olayda kullanılan tabanca, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir çöp konteynerinde buldu. E.S. Havsa’dan Keşan’a getirilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Huzurevi ve cezaevinde Mevlit Kandili kutlandı
27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:44 Huzurevi ve cezaevinde Mevlit Kandili kutlandı Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Merkez Huzurevi’nde kalan yaşlılar ile birlikte Mevlit Kandili programı gerçekleştirildi. Mevlit Kandili programına; Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi hanımefendi Canan Sezer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müftü Yrd. Fatih Samet Okumuş ve huzurevi sakinleri katılım sağladı. Edirne Huzurevi bahçesinde gerçekleştirilen programında, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin Edirne Valisi Yunus Sezer, "Siz kıymetli büyüklerimiz ve sizlerin duası bu milletin üzerinden eksik olmasın inşallah, hepinizin ellerinden hürmetle öpüyorum. Kandiliniz mübarek olsun" dedi. Vali Yunus Sezer, eşiyle birlikte huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek sohbet etti, kandillerini kutlayarak çiçek hediye etti. Program çeşitli ikramların dağıtılmasıyla son buldu. Açık cezaevinde kalan mahkumlara yönelik kandil programı düzenlendi Edirne İl Müftülüğüne açık cezaevinde kalan mahkumlara yönelik kandil programı düzenlendi. Manevi Rehber ve Aile ve Dini ve Rehberlik Bürosu Üyesi Sait Doğan’ın organize ettiği programda İl Müftü Yardımcısı Adem Özsoy, "Hazreti Peygamber, İman ve İstikamet" konulu bir konuşma yaptı ve dua etti. TOKİ Camii İmamı Nazmi Pehlivan ve 15 Temmuz Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ise programa Kur’an- ı Kerim tilaveti, mevlit ve ilahilerle katkıda bulundu.
Keşanlı öğretmen ve öğrenciler Dil Olimpiyatları finalinde kendi kategorilerinde Türkiye’yi temsil edecek
26 Eylül 2023 Salı - 16:58 Keşanlı öğretmen ve öğrenciler Dil Olimpiyatları finalinde kendi kategorilerinde Türkiye’yi temsil edecek Edirne’nin Keşan ilçesindeki Anafartalar İlkokulu öğrencileri, Hippo Uluslararası İngilizce Dil Olimpiyatları’nda, İngilizce Öğretmeni Eylem Sezen Yavuz öncülüğünde finale kalma başarısını gösterirken, öğrenciler kendi kategorilerinde İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilecek finallerde Türkiye’yi temsil edecek. Keşan Anafartalar İlkokulu öğrencileri Nehir Öner, Merve Yılmaz ve Kerem Yoluç, İngilizce Öğretmeni Eylem Sezen Yavuz önderliğinde, Hippo Uluslararası İngilizce Dil Olimpiyatları’nda finale kalma başarısını gösterdi. 27-30 Eylül 2023 tarihlerinde, İtalya’nın Başkenti Roma’da gerçekleştirilecek finale katılarak, kendi kategorilerinde hem Keşan’ı hem de Türkiye’yi temsil edecek olan Yavuz ve öğrencileri, yaşadıkları gurur ve heyecanı dile getirdi. Anafartalar İlkokulu İngilizce Öğretmeni Eylem Sezen Yavuz, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final olmak üzere 3 aşamadan oluşan Hippo Uluslararası İngilizce Dil Olimpiyatları’nda başarı gösteren öğrencilerin genellikle özel okullarda eğitim gören öğrenciler olduğunu belirterek, "Çeyrek final benim önderliğimde okulumuzda yapıldı. Anafartalar okulumuzdan ilk yapılan çeyrek finale 12 öğrenci katıldı. Çeyrek finali 3 öğrencimiz geçti ve sonrasında Hippo tarafından gönderilen bir yetkili gözetiminde yarı final sınavına girdiler. Sınav sonuçları İtalya’da değerlendirildi ve bu 3 öğrencimiz İtalya’nın Başkenti Roma’da yapılacak olan dünya finallerine gitmeye hak kazandılar. 27-30 Eylül’de yapılacak finallere katılacak öğrencilerimiz Nehir Öner ve Merve Yılmaz ’HippoLittle’ kategorisinde, Kerem Yoluç ’Hippo1’ kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek. Finaller; 50’den fazla ülkeden, 70 binden fazla katılımcı ile gerçekleştirilecek. Türkiye’den, dünya finallerine katılmaya hak kazanan okullar arasında tek devlet okuluyuz. Bu da benim ve öğrencilerim için gurur verici" dedi. Keşan Anafartalar İlkokulu Müdürü Hayati Gülver de, elde edilen başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini vurgulayarak, "Yabancı dil alanındaki başarı okul olarak bizleri çok gururlandırdı. Umarız öğrencilerimizin sayısı rehber öğretmenimiz ile birlikte artar. Öğretmen ve öğrencilerimiz; hem Keşan’ı hem Edirne’yi hem de Türkiye’yi başarı ile temsil edeceklerdir" diye konuştu. Öğrenciler hem heyecanlı hem mutlu Türkiye’yi temsil edecek olmanın heyecan verici olduğunu kaydeden Kerem Yoluç, İtalya’da yeni kişiler ile tanışmaktan ve yeni kültürler tanımaktan dolayı da heyecanlı olduğunu belirtirken, Merve Yılmaz da Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu, yeni bir çevre ve kültür tanıyacak olmaktan dolayı da heyecanlı olduğunu söyledi. Nehir Öner de Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu ifade edip, yeni kişiler ile tanışacak olmaktan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.
Şüphe üzerine durdurulan Bulgaristan plakalı araçtan 3 kilo uyuşturucu çıktı
26 Eylül 2023 Salı - 12:11 Şüphe üzerine durdurulan Bulgaristan plakalı araçtan 3 kilo uyuşturucu çıktı Edirne’den Bulgaristan yönünde seyreden ve Kapıkule Jandarma Yol Kontrol-Uygulama Noktası’nda şüphe üzerine durdurulan Bulgaristan vatandaşı T.M. isimli şahsın kullandığı otomobilde köpek unsurları ile yapılan arama sonucu, 6 paket içerisinde 3 kilo metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, sorumluluk bölgesi içerisinde kaçakçılık olaylarının engellenmesine yönelik çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Kapıkule Jandarma Yol Kontrol ve Uygulama Noktası’nda uygulama yapan ekipler, Edirne-Bulgaristan yönünden yurt dışına gitmekte olan ve Bulgaristan vatandaşı 50 yaşındaki T.M. isimli şahsın kullandığı otomobilin içinde yolcu olarak bulunan Bulgaristan vatandaşı 42 yaşındaki S.M. ve 37 yaşındaki eşi S.M. isimli şahsıların şüpheli hareketler sergilemesi üzerine harekete geçti. Aracı durduran İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köpek unsurları ile birlikte arama yaptı. Otomobilde yapılan arama sonucu S.M. isimli şahsın el çantasında 2 paket ve aracın bagaj kısmında 4 paket olmak üzere toplam 6 paket içerisinde 3 kilo metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan Bulgaristan vatandaşı T.M. (50), S.M. (42) ve S.M. (37) isimli şahıslar işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.