Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Elazığ
KBB Uzmanı Özbay: "Polen alerjisi olan vatandaşlar, planlarını öğleden sonra veya akşamüstü için planlamalıdır"
12 Mayıs 2026 Salı - 11:20:00
Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, "Polen alerjisi olan hastalar, özellikle polen saatlerinden yani öğleden önce ve sabah saatlerinde yoğun olduğu göz önüne alınarak günlük aktiviteler daha çok öğleden sonra ve akşam saatlerinde planlanmalıdır" dedi. Elazığ Medilines Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, havaların ısınmasıyla birlikte artan bahar alerjisi hakkında açıklamalarda bulunarak, polen rahatsızlığı olan hastaların, yeşil alanlarda uzak durması eve geldiklerinde de polenlerde arınmak için duş almaları gerektiğini belirtti. Bahar alerjisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, "Bahar alerjisi tıbbi adıyla mevsimsel alerjik linit, bahar aylarında artan polenler vücudun bağışıklık sisteminin bu polenlere gösterdiği aşırı ve abartılı reaksiyonlar sonucu oluşan bir hastalıktır. En sık belirtileri, şiddetli burun tıkanıklığı, burun akıntısı, nöbetler şeklinde gelen hapşırıklar, göz ve kulak kaşıntıları akciğerlerde de tutmuşsa, kuru öksürük ve solunum yetmezliği gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bunun tedavisinde alerji ilaçları, burun damlaları, kulak damlaları ve göz damlaları gibi ilaçlar veriyoruz. Ayrıca polenlere karşı, olan hassasiyeti azaltıcı aşı tedavileri de uygulamalar arasındadır. Polen alerjisi olan hastalar, özellikle polen saatlerinden yani öğleden önce ve sabah saatlerinde yoğun olduğu göz önüne alınarak günlük aktiviteler daha çok öğleden sonra ve akşam saatlerinde planlanmalıdır. Araç parkı veya yürüyüş alanları ve yeşillik alanlarda uzak alanlar seçilmelidir. Eve gelince polenlerden arınma amacıyla duş alınmalıdır. Yine, dışarıda özellikle gözlük ve maske kullanımı da polen temasını azaltılacaktır. Çalışılan ortamlarda ve araçlarda polen filtresi kullanılması da faydalı olacaktır. Ayrıca çamaşırlar evde kurutulmalıdır. Ev havalandırılması daha çok akşam saatlerine ertelenmelidir. Bunların yanında bitkisel çaylar kullanılabilir. Sıvı alınımı bol olmalıdır. Bağışıklığı güçlendirmek amacıyla da C vitamininin yanında sebze ve meyve tüketmek faydalı olur" ifadelerini kullandı.
12 Mayıs 2026 Salı - 10:27
Dr. Özercan: "Pankreas kistleri her ne kadar sık olmasa da bir kısmı kansere dönüşme riski taşıyor"
Pankreas kistlerinin her ne kadar sık olmasa da bir kısmının kansere dönüşme riski taşıdığını belirten Gastroenteroloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Mübin Özercan, "Bu nedenle özellikle çapı 1 cm’nin üstündeki kistlerin, Fırat Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniğimizde düzenli olarak yapılan endoskopik ultrason (EUS) ile ayrıntılı şekilde değerlendirilmeli, kansere dönüşüm riskinin belirlenmesi ve şüphe olması durumunda ise kist içindeki sıvıdan örnek alınabilmesi açısından önemlidir" dedi. Fırat Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Mübin Özercan, pankreas kistleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özercan, "Pankreas kistleri genellikle başka bir nedenle yapılan karın ultrasonu, tomografi, MR gibi tetkikler sırasında saptanan, pankreas dokusu içindeki içi sıvı dolu boşluklardır. Pankreas kistleri genellikle herhangi bir şikayete yol açmıyor ancak nadiren karın ağrısı, bulantı, pankreas iltihabı veya sarılığa neden olabiliyor. Pankreas kistleri her ne kadar sık olmasa da bir kısmı kansere dönüşme riski taşıyor. Bu nedenle özellikle çapı 1 cm’nin üstündeki kistlerin, Fırat Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniğimizde düzenli olarak yapılan endoskopik ultrason (EUS) ile ayrıntılı şekilde değerlendirilmeli, kansere dönüşüm riskinin belirlenmesi ve şüphe olması durumunda ise kist içindeki sıvıdan örnek alınabilmesi açısından önemlidir" diye konuşu. Bazı kistlerin belirli aralıklarla takip edilmesi gerektiğini aktaran Özercan, "Takip sıklığının belirlenmesinde özellikle endoskopik ultrason (EUS) sırasında saptanan bulgular ve kistin büyüme durumu belirleyicidir. Pankreasta gelişen çok büyük kistlerin çevre dokulara zarar vermeleri durumunda ultrason sırasında boşaltılabilir. Kansere dönüşüm riski yüksek olan ve kansere dönüşmüş olan kistler için de cerrahi olarak o bölgenin çıkarılması gerekebilir. Bu nedenlerle pankreas kisti saptanması durumunda kişilerin gastroenteroloji uzmanı tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:01
Elazığ, Okul Sporları Spor Tırmanışı Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı
Okul Sporları Spor Tırmanışı Türkiye Şampiyonası Elazığ’da 350 sporcunun katılımıyla yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Okul Sporları Spor Tırmanışı Türkiye Şampiyonası, 07-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında Elazığ Doğukent 15 Temmuz Spor Salonu’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 350 sporcu, şampiyonada derece elde edebilmek için mücadele etti. Hız ve lider disiplinlerinde gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular hem bireysel hem takım kategorilerinde kıyasıya yarışırken, organizasyon boyunca tribünlerde büyük heyecan yaşandı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Ulusal düzeyde birçok önemli spor organizasyonuna ev sahipliği yapan şehrimiz, sahip olduğu modern spor tesisleri, güçlü organizasyon kabiliyeti ve misafirperverliği ile bir kez daha "Şampiyonalar Şehri Elazığ" vizyonunu başarıyla ortaya koymuştur. Birçok branşta Türkiye Şampiyonası, grup müsabakaları ve ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapan Elazığ; spor altyapısı, tesisleşmesi ve gençliğe yönelik yatırımlarıyla bölgenin önemli spor merkezlerinden biri olmayı sürdürmektedir. Organizasyona katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara, antrenörlere, hakemlere ve sporculara teşekkür eder, derece elde eden tüm sporcularımızı tebrik ederiz" denildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:44
Elazığ’da Orman Bölge Müdürlüğü personeline afet eğitimi
Elazığ’da afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü personeline eğitim verildi. Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Orta Seviye Akreditasyon başvurusunda bulunan Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü personeline yönelik eğitimler başladı. Eğitimlerin açılış programına İl AFAD Müdürü Dr. Cafer Giyik ile Elazığ Orman Bölge Müdürü Mustafa Arpacı katıldı. Program çerçevesinde personele afet ve acil durumlara ilişkin teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de verileceği belirtildi. Eğitim programının belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceği öğrenildi.
01 Ağustos 2025 Cuma - 09:49
Sıcaktan bunalan işçiler kepçeyi havuza çevirdi
Elazığ’da sıcaktan bunalan inşaat işçileri, kepçenin küreğini havuza çevirdi. Su dolu küreğe binen işçiler serinlemenin keyfini yaşadı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Elazığ’da vatandaşlar serinlemenin yöntemlerini arıyor. Sıcaklıklardan en çok etkilenenler arasında bulunan inşaat işçileri ise serinlemek için farklı bir yol buldu. İşçiler, kepçenin küreğini su ile doldurarak havuza çevirdi. Su dolu küreğe binen işçiler serinlemenin keyfini yaşadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 18:29
Elazığ TSO’dan üyelerine sağlık desteği
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) ile Medilines Hospital arasında sağlıkta indirim protokolü imzalandı. Elazığ TSO, üyelerine yönelik avantajlı hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ TSO ile Medilines Hospital arasında indirim protokolü imzalandı. Medilines Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Siğergök ve beraberindeki hastane yöneticileri, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette, Elazığ TSO üyelerinin sağlık hizmetlerinden indirimli faydalanmalarını sağlayacak protokol imzalandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Alan, nazik ziyaretleri ve üyelerine sunacakları katkılar için Medilines Hospital yönetimine teşekkür etti. Protokol kapsamında Elazığ TSO üyeleri, Medilines Hospital’ın çeşitli sağlık hizmetlerinden özel indirimlerle yararlanabilecek.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 18:19
Başkan Şerifoğulları’ndan personele, yüzde 35’lik zam
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, son olarak gerçekleştirdiği yüzde 35’lik maaş artışıyla çalışanlarını enflasyona karşı korumaya devam etti. Bir yandan eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla şehri geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir yandan da Elazığ Belediyesi’nde görevli personelin haklarını gözetmeye devam ederek, çalışanlarla omuz omuza yürümeye kararlılıkla devam ediyor. Başkan Şerifoğulları, göreve başladığı ilk günden itibaren toplu iş sözleşmeleriyle çalışanlarının mali ve sosyal haklarını güçlendirerek, personeli enflasyona karşı ezdirmemeyi sürdürüyor. Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Elazığ Belediyesi bünyesindeki belediye personellerinin (Bel-Per) ücretlerine yüzde 35 gibi oldukça yüksek bir zam yapıldı. Ayrıca gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi çerçevesinde personelin özlük haklarında ve sosyal yardımlarında önemli iyileştirmeler de sağlandı. Personelin aile yaşamına destek amacıyla daha önce sözleşmede yer almayan aile yardımı, Başkan Şerifoğulları tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alındı. Ayrıca geçmiş sözleşmeler kapsamında 20 gün olan refakatçi izni, Başkan Şerifoğulları’nın onayı ile 90 güne çıkartıldı. Eski sözleşmeye göre şoför ve operatörler artık koku yardımı alabilecek. Belediye hizmet binası içinde temizlik görevi yapan büro personelleri ile Park Bahçeler Müdürlüğü atölye işlerinde çalışan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü trafik amirliği boya servisi çalışanları da bu haktan yararlanacak. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme hizmetlerinde fiilen görev yapan işçilere ve yüksek elektrik gerilim hattında çalışanlar yüksek risk ücreti alacak. Güvenlik personelinin kart yenileme ücretleri de artık Elazığ Belediyesi tarafından karşılanacak. Yemek yardımına yüzde 82, yakacak yardımına ise yüzde 115 oranında artış sağlandı. Öte yandan sözleşmenin ikinci yılı için ise Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) 2026 yılı Haziran endeks sayısının 2025 yılı Haziran endeks sayısına göre artış oranında zam yapılacak. "Onlar bizleri hiç mahcup etmedi ve bizler de onları hiç mahcup etmedik" Sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Net maaşa yansıyan yüzde 35’lik zamla birlikte, sözleşmemizde ilk kez aile yardımı da yer alıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesinin ardından Elazığ Belediyesi olarak aile kurumunun önemine vurgu yapabilmek adına ilk kez uygulanan aile yardımı ile birlikte sosyal haklara da yüzde 100’lere varan ciddi zamlar yaptık. Biz, çok büyük bir aileyiz. Elazığ’a hizmet ederken, personelimizin alın teri ile bu şehre hizmet ediyoruz. Yaptığımız projelerde en büyük katkı onların. Onlar bizleri hiç mahcup etmedi ve bizler de onları hiç mahcup etmedik. Her zaman kurumumuzun bütçesini zorladık ancak çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmemek adına adeta gövdemizi taşın altına koyduk. Hayırlı ve uğurlu olsun." Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Gökhan Arpa da "Başkanımızın öncülüğünde Toplu İş Sözleşmemiz sona erdi. Başkanımıza ve komisyon üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın personel ile yakından ilgilendiğini iyi biliyoruz. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 16:44
Elazığ’a 8 yeni futbol sahası yapılacak
İmzalanan yeni protokol ile Elazığ’a 8 yeni futbol sahası yapılacağı bildirildi. Gençlerin sportif ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla Elazığ’da gençlik ve spor alanında hayata geçirilen yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan yeni protokol kapsamında ilimize 8 adet yeni futbol sahası kazandırılacak. Spor Toto Teşkilat Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ata Öztürk ile Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren arasında imzalanan protokol ile 25x45 metre ölçülerinde modern yapıya sahip 8 adet yeni futbol sahasının yapımı için resmi süreç başlatıldı. Bu önemli yatırım, Elazığ’ın dört bir yanındaki gençlerin sportif faaliyetlere erişimini kolaylaştırarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunacak. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ’ın son yıllarda spor yatırımlarıyla bölgesine örnek olduğunu belirtti. Eren açıklamasında, "Spor altyapısının güçlendirilmesi ve gençlerimizin daha sağlıklı, donanımlı bireyler olarak yetişmesi amacıyla durmadan çalışıyoruz. 8 yeni futbol sahasıyla birlikte Elazığ’ın her köşesinde spora erişim daha da kolaylaşacak. Amacımız, Elazığ’ı yalnızca bölgemizin değil, Türkiye’nin örnek spor şehirlerinden biri haline getirmektir" ifadelerini kullandı.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 15:30
Fırat Üniversitesi bilim alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı
Elazığ Fırat Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan "2024-2025 Dünya Alan Sıralaması"nda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. Fırat Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan "2024-2025 Dünya Alan Sıralaması"nda 12 farklı bilim alanında dünyadaki en iyi üniversiteler arasında yer almayı başardı. URAP tarafından her yıl açıklanan alan sıralamaları, üniversitelerin bilimsel yayın performanslarına ve akademik etki düzeylerine göre hazırlanıyor. 2024-2025 yılına ait listede dünya genelinde 78 bilim alanı incelendi ve Türkiye’den 89 üniversite en az bir alanda sıralamaya girme başarısı gösterdi. Fırat Üniversitesi ise aynı anda 12 farklı alanda sıralamada yer alarak, Türkiye’nin akademik rekabet gücü yüksek üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, elde edilen başarının ardından yaptığı açıklamada, "Fırat Üniversitesi olarak URAP 2024-2025 Dünya Alan Sıralaması’nda 12 farklı bilim alanında yer alarak uluslararası arenada önemli bir başarıya imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarı, üniversitemizin bilimsel araştırma kapasitesinin ve akademik performansının somut bir göstergesidir. Akademik camiamızın özverili çalışmaları, disiplinlerarası iş birlikleri ve nitelikli yayınları sayesinde elde edilen bu sonuç, Fırat Üniversitesi’nin ülkemiz ve dünya üniversiteleri arasında rekabet gücünün arttığını göstermektedir. Başta akademisyenlerimiz olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversitemizin bilimsel yükselişini sürdürülebilir kılmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 15:29
Ağaçlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın, Kovancılar ilçesi Köprüdere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ağaçlık alanda henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürdü.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 14:42
Elazığ’da konteyner kentler yarın tahliye ediliyor
Elazığ Valiliği, konteyner kentlerin 1 Ağustos tarihi itibarıyla tahliye edileceğini hatırlatarak, sosyal yardım kriterlerini karşılayan ailelere kira ve benzeri destekler sağlanacağını bildirdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde bulunan konteyner kentlerin tahliye süreci ile ilgili 18.07.2025 tarihinde Valiliğimizce detaylı bir açıklama yapılmış olup, konteyner kentlerin 1 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla tahliye sürecinin tamamlanacağı belirtilmişti. Bu kapsamda vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bir kez daha bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Tahliye sürecinde vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek, Valiliğimiz tarafından yapılacak sosyoekonomik durum incelemeleri sonucunda sosyal yardım kriterlerini karşılayan ailelere kira ve benzeri destekler sağlanacaktır. Devletimiz, sosyal devlet ilkesi gereği her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşlarımızın yanında yer almakta; zor zamanlarında tüm imkânlarıyla destek sunmaktadır. Yapılan tüm uygulamaların amacı vatandaşlarımızın yaşam şartlarını kalıcı ve daha iyi standartlara taşımaktır" denildi.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 13:49
Belediye ekiplerinden detaylı temizlik
Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 80 personel ve 25 araçla Doğukent Mahallesinde kapsamlı temizlik çalışması yaptı. Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde rutin faaliyetlerini titizlikle sürdürürken, Doğukent Mahallesi’nde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmasını da tamamladı. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi ekipleri, Doğukent Mahallesi’ndeki ana cadde ve sokakların yanı sıra cami çevrelerinde de kapsamlı süpürme, yıkama ve çöp toplama çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalarda, 4 adet arazöz, 3 adet buharlı yıkama aracı, 1 adet kepçe, 1 adet kamyon, 6 adet pikap, 8 adet vakumlu araç, 1 adet konteyner yıkama aracı, 1 cami yıkama aracı olmak üzere toplam 25 araç kullanıldı. Kapsamlı temizlik çalışmasında 80 personel de yer alarak, mahalle genelinde hijyeni sağladı. Elazığ Belediyesinden yapılan açıklamada, "Kent genelindeki rutin çalışmaların yanı sıra mahallelerdeki temizlik çalışmalarının ara vermeden devam edileceği" bildirildi.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 13:36
Etkili hutbe sunumu bölge birincisi Elazığ’dan
2025 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenen Etkili Hutbe Sunumu Yarışması 9. Bölge Finalinde Yusuf Sor bölge birincisi oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlilerine yönelik yarışmalar düzenleniyor.Bu çerçevede düzenlenen etkili hutbe sunumu yarışması bölge finali Mardin Artuklu İlçe Müftülüğü Şakir Nuhoğlu Camii’nde gerçekleştirildi. Yarışmada Elazığ Arıcak ilçe Müftülüğünde İmam-Hatip olarak görev yapan Yusuf Sor Bölge Birincisi oldu. Program sonunda yarışmacıların ödüllerini Mardin Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ve Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş takdim etti.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 13:12
Prof. Dr. Kıvrak: "Kardiyovasküler hastalıkların erken tanısında yapay zeka önemli bir rol üstleniyor"
Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Kıvrak, "Kardiyovasküler hastalıkların erken tanısında yapay zeka önemli bir rol üstleniyor" dedi. Pandemi sonrasında yapay zekanın sağlık alanında hızla yerini aldığını belirten Fırat Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Kıvrak, "Gerekli teknolojik ilerlemelerle birlikte yapay zekanın tanı, tedavi ve hastalığın ilerleyen dönemlerde nasıl bir seyir izleyebileceğine dair önemli öngörüler sunuyor. Özellikle kardiyovasküler hastalıkların erken tanısında yapay zeka önemli bir rol üstleniyor. Günümüz teknolojilerinin yapay zeka ile entegre hale gelmesine rağmen hala hekim temelli bilgi birikiminin önemi farklıdır. Hastalıkların tanı ve yönlendirme aşamalarında bazı kısıtlayıcı durumlarla karşılaşılabiliyor. Özellikle acil servislerdeki iş yoğunluğu nedeniyle zaman zaman ciddi hastalıklar gözden kaçabiliyor. Bu da insan kayıplarına yol açabiliyor. Kardiyovasküler alanda kullanılan yapay zeka teknolojileri bu tür olumsuzlukların önüne geçmede etkili olabilecektir. Yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde kalp yetmezliği, pulmoner hipertansiyon, miyokart enfarktüsü, hipertansiyon gibi toplumda sıkça rastlanan ve hastaların uzun dönemde sağlıklı yaşamlarını sürdürmesini engelleyen hastalıkların erken tanısı hekime ihtiyaç duymadan konulabilir. Bu sistemler klinik ve pratikte hızla uygulanmaya başladı" dedi. Özellikle kanser gibi hastalıkların erken tanısında da yapay zeka destekli sistemlerin önemli bir rol oynadığının altını çizen Prof. Dr. Kıvrak, "Yapay zekanın dermatolojik kanserlerde hekimlerle neredeyse eşdeğer, hatta bazı uzman olmayan hekimlerden daha başarılı tanılar koyabildiğini, ayrıca kronik hastalıkların tedavi süreçlerinin planlanmasında, bakım hastalarına uygun beslenme uygulamalarının belirlenmesinde, kanser hastalarının onkolojik sınıflamalarında ve tedavi protokollerinin uygulanmasında da bu sistemler etkili bir biçimde kullanılabilir. İnsan DNA’sının tamamen çözümlenmesiyle birlikte, yapay zeka destekli algoritmaların ilerleyen dönemlerde DNA’daki hastalık risklerini önceden tespit edebileceğini ve hastaya özel tedavi planlamalarının yapılabileceğini, yapay zeka destekli sistemlerin her hasta için en uygun tedavi seçeneğini belirleme konusunda hekimlerin işini kolaylaştırdığını ve bu uygulamaların yakın gelecekte klinik pratiğe daha hızlı entegre edileceğini düşünüyoruz. Klinik uygulamalarda kullanılan tedavilerin genellikle kontrollü çalışmalar denilen, farklı ırklardan geniş hasta grupları üzerinde yapılan araştırmalara dayanıyor. Amerika veya Avrupa’da geliştirilmiş ve uygulanmış tedavi protokolleri Türkiye, Afrika ve Asya gibi farklı coğrafyalarda da kullanılıyor ancak her toplumun ilaçlara verdiği yanıt farklılık gösterebildiyor. Bu durum yapay zeka destekli sistemler sayesinde her topluma özel tedavilerin daha doğru ve etkili bir şekilde uygulanmasının önünü açacaktır. Her hastaya her tedavi uygun olmuyor. Yapay zeka destekli sistemler ile reseptör bazlı değerlendirmeler yapılarak kişiye özel tedavi yaklaşımlarının en azından orta vadede klinik pratiğe gireceğini öngörüyoruz" diye konuştu.
31 Temmuz 2025 Perşembe - 13:05
Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıvrak: Yapay zeka, uzmanlaşmamış hekimlerden daha başarılı tanılar koyabiliyor
Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Kıvrak, "Kardiyovasküler hastalıkların erken tanısında yapay zekanın önemli bir rol üstleniyor" dedi. Pandemi sonrasında yapay zekanın sağlık alanında hızla yerini aldığını belirten Fırat Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Kıvrak, "Gerekli teknolojik ilerlemelerle birlikte yapay zekanın tanı, tedavi ve hastalığın ilerleyen dönemlerde nasıl bir seyir izleyebileceğine dair önemli öngörüler sunuyor. Özellikle kardiyovasküler hastalıkların erken tanısında yapay zeka önemli bir rol üstleniyor. Günümüz teknolojilerinin yapay zeka ile entegre hale gelmesine rağmen, hala hekim temelli bilgi birikiminin önemi farklıdır. Hastalıkların tanı ve yönlendirme aşamalarında bazı kısıtlayıcı durumlarla karşılaşıldığını, özellikle acil servislerdeki iş yoğunluğu nedeniyle zaman zaman ciddi hastalıkların gözden kaçabildiğini ve bunun da insan kayıplarına yol açabildiğini, Kardiyovasküler alanda kullanılan yapay zeka teknolojilerinin, bu tür olumsuzlukların önüne geçmede etkili olabilecektir. Yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde, kalp yetmezliği, pulmoner hipertansiyon, miyokart enfarktüsü, hipertansiyon gibi toplumda sıkça rastlanan ve hastaların uzun dönemde sağlıklı yaşamlarını sürdürmesini engelleyen hastalıkların erken tanısının, hekime ihtiyaç duymadan konulabilir. Bu sistemlerin klinik ve pratikte hızla uygulanmaya başladı" cümlelerini kullandı. Özellikle kanser gibi hastalıklarda da erken tanıda yapay zeka destekli sistemlerin önemli bir rol oynadığının altını çizen Prof. Dr. Kıvrak, "Yapay zekanın, dermatolojik kanserlerde hekimlerle neredeyse eşdeğer hatta bazı uzman olmayan hekimlerden daha başarılı tanılar koyabildiğini, ayrıca kronik hastalıkların tedavi süreçlerinin planlanmasında, bakım hastalarına uygun beslenme uygulamalarının belirlenmesinde, kanser hastalarının onkolojik sınıflamalarında ve tedavi protokollerinin uygulanmasında da bu sistemlerin etkili bir biçimde kullanılabilir. İnsan DNA’sının tamamen çözümlenmesiyle birlikte, yapay zeka destekli algoritmaların ilerleyen dönemlerde DNA’daki hastalık risklerini önceden tespit edebileceğini ve hastaya özel tedavi planlamalarının yapılabileceğini, yapay zeka destekli sistemlerin, her hasta için en uygun tedavi seçeneğini belirleme konusunda hekimlerin işini kolaylaştırdığını ve bu uygulamaların yakın gelecekte klinik pratiğe daha hızlı entegre edileceğini düşünüyoruz. Klinik uygulamalarda kullanılan tedavilerin genellikle kontrollü çalışmalar denilen, farklı ırklardan geniş hasta grupları üzerinde yapılan araştırmalara dayanıyor. Amerika veya Avrupa’da geliştirilmiş ve uygulanmış tedavi protokollerinin Türkiye, Afrika ve Asya gibi farklı coğrafyalarda da kullanıldığını ancak her toplumun ilaçlara verdiği yanıtın farklılık gösterebildiğini, bu durumun, yapay zeka destekli sistemler sayesinde her topluma özel tedavilerin daha doğru ve etkili bir şekilde uygulanmasının önünü açacaktır. Her hastaya her tedavinin uygun olmuyor. Yapay zeka destekli sistemler ile reseptör bazlı değerlendirmeler yapılarak kişiye özel tedavi yaklaşımlarının, en azından orta vadede klinik pratiğe gireceğini öngörüyoruz" diye konuştu. (MK-CK-
31 Temmuz 2025 Perşembe - 12:33
Elazığ’da otomobil duvara çarptı: 1 yaralı
Elazığ’da direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil duvara çarptı. Kazada sürücü hafif yaralandı. Kaza, Abdullahpaşa Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada sürücü hafif yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, kaza yerinde inceleme yaptı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder