YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 13:26

YARDIMLAR YERİNİ BULDU

A
A
A
YARDIMLAR YERİNİ BULDU

2006 yılında eşini kolan kanserinden kaybeden ve üç kız çocuğunda da aynı genetik rahatsızlık görülen Beyhan Demirtaş, yapılan yardımlarla hayata daha sıkı sarıldı.
Hayırsever Zehra Söylemez’in girişimleri ile 2006 yılında başlatılan kampanya sonucunda Deniz Feneri, Hanımeli Derneği ve hayırsever işadamları ve vatandaşların destekleriyle toplanan para ile alınan evin anahtarı Vali İzzettin Küçük tarafından Beyhan Demirtaş’a teslim edildi. Demirtaş ailesini yeni evlerinde ziyaret eden Vali İzzettin Küçük, kendisinin Kaymakamlık yaptığı dönemde evin pazarlığının yapıldığını ve bugün evin anahtarını Demirtaş ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Beyhan Hanım eviniz hayırlı uğurlu olsun. Burada çocuklarınla mutlu ve sağlıklı bir şekilde oturun. Zehra Hanıma ben çok teşekkür ediyorum. Bu evin alımında, finansmanının karşılanmasında çok büyük emekleri geçti. Böyle eşleri olmayan hanımefendileri desteklemeye devam edeceğiz. Çıkan bir kanun ile de eşleri vefat etmiş hanımefendilere aylık 250 TL sosyal nakdi yardımda bulunulacak. Ama bir yuva sahibi olmaları çok önemli. Benim Safranbolu Kaymakamlığım döneminde buranın pazarlığını yapmıştık. Bugün bu daireyi hanımefendiye teslim ediyoruz. İnşallah çocuklarınla birlikte güzel günler geçirirsin" dedi.
Vali İzzettin Küçük, ziyarette çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Vali Küçük ayrıca, Beyhan Demirtaş’a çocuklarının tedavisi konusunda ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TMO 2026 hububat alım fiyatlarını açıkladı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre 2. grup ürünlerde makarnalık ve ekmeklik buğdayın ton başına alım fiyatı 16 bin 500 lira, arpanın alım fiyatı ise 12 bin 750 lira olarak belirlendi. TMO’dan yapılan açıklamada, bu yıl hububat hasadının yağışlar nedeniyle geçen yıla göre geciktiği, ancak bazı bölgelerde hasadın başladığı bildirildi. Üreticilere depolama imkanı sağlamak amacıyla da 21 Mayıs tarihinden itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpa ürünlerinin taahhütname karşılığında teslim alınmaya başlandığı açıklandı. Hububat hasadı ve piyasa gelişmelerinin yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, 2026 yılı TMO hububat alım fiyatlarının 2’nci grup ürünler için ton başına makarnalık buğdayda 16 bin 500 lira, ekmeklik buğdayda 16 bin 500 lira ve arpada 12 bin 750 lira olarak belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında dekara toplam 980 lira ödeme yapılacağı bildirildi. Ülke ortalama verimi dikkate alındığında ton başına toplam destek tutarının 3 bin 14 liraya karşılık geldiği belirtilirken, desteklerle birlikte üreticilerin eline ekmeklik ve makarnalık buğdayda ton başına 19 bin 514 lira, arpada ise 15 bin 764 lira geçeceği ifade edildi. TMO’nun ürün bedeli ödemelerini ürün teslimatını takip eden 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktaracağı belirtilen açıklamada, hububat satışlarının ise 1 Ekim itibarıyla başlayacağı kaydedildi. Buna göre TMO’nun satış fiyatları 2’nci grup makarnalık buğday ve ekmeklik buğday için ton başına 18 bin 500 lira, arpa için ise 14 bin lira olarak belirlendi. Açıklamada ayrıca tüm üreticilere hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulunuldu.
Adana Düğünlerde para çalmıştı, bu kez ATM’de yaşlıları hedef aldı Adana’da geçen yıl davetsiz katıldığı düğünlerde para çaldığı gerekçesiyle tutuklanan ve cezaevinden tahliye edilen adam, bu kez ATM’lerde yaşlı vatandaşları hedef aldı. Yardım etme bahanesiyle yaklaştığı yaşlıların paralarını el çabukluğuyla çaldığı belirlenen şüpheli, polis ekiplerince yakalanarak yeniden tutuklandı. Olay, 3 Nisan günü Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi 75. Yıl Bulvarı üzerindeki ATM’lerin bulunduğu bölgede meydana geldi. İddiaya göre, Erdoğan K., para çekmek için ATM’ye geldiği sırada, telefonla konuşuyormuş gibi yapan S.E. (49)., yaşlı adamın yanına yaklaşarak yardım teklif etti. Para çekme işlemi sırasında ATM’den çıkan parayı alan şüpheli, el çabukluğuyla 7 bin TL’yi cebine koyup kalanını Erdoğan K.’ye verdi. Daha sonra bölgeden ayrıldı. Eve gidince parasını sayan Erdoğan K., eksik olduğunu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekipleri, şüphelinin 2025 yılında Sarıçam ilçesindeki iki ayrı düğün salonuna davetsiz girerek para dolu zarfları ve takı kutusundaki nakit paraları çalan S.E. olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmada şüphelinin aynı ATM yöntemiyle 3 kişiyi daha mağdur ettiği, toplamda 40 bin TL çaldığı belirlendi. Saklandığı adres belirlenen S.E., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda, "Paraya ihtiyacım vardı aldım. Paraları da harcadım" dediği öne sürülen şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan S.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adana Adana’da 13 yaşındaki Ela Naz’dan 4 gündür haber alınamıyor Adana’da 4 gündür kayıp 13 yaşındaki Ela Naz Suci’yi arama çalışmaları sürerken annesi Gonca Sözbir (48), kızının hayatından endişe ettiğini belirterek yardım çağrısında bulundu. Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Ela Naz Suci’den cumartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Ailenin kayıp başvurusunda bulunmasının ardından polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Ancak aradan geçen 4 güne rağmen kız çocuğuna ait bir ize rastlanmadı. Kızının bulunması için çağrıda bulunan anne Gonca Sözbir, "Cumartesi günü eski mahallemize gitmiştik. Kızım, oradaki parkta arkadaşlarıyla oturacağını söyledi. Daha sonra kendisinden haber alamadık. Gitmek istese daha önce de evden gidebilirdi. Başına bir şey gelmiş olabilir. Kızımı görüp haber veren olursa çok sevinirim. Kızım 13 yaşında, çok saf bir çocuk. Giderken üzerinde siyah tişört, altında ise bol paça pantolon vardı. Birinin götürdüğünü düşünüyorum. Çünkü benden hiç ayrı kalmadı. Çok kötü durumdayım. Uykuyu unuttuk. Aramadığımız yer kalmadı. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. Kızına çağrıda bulunan Sözbir, "Beni dinliyorsan; kendi iradenle gittiysen ya da birileri seni zorla götürdüyse, fırsatını bulursan kaç. Hayatından endişe ediyorum. Çocuğum daha çok küçük, aklıma kötü şeyler geliyor. Kim götürdüyse kızımı geri getirsin. Söz veriyorum, şikayetçi olmayacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Polis ekiplerinin kayıp kızın bulunması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Aile ise Ela Naz’ı gören veya yerini bilenlerin güvenlik güçlerine bilgi vermesini istedi.