Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Kemaliye’de turizm sezonu öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı
15 Nisan 2026 Çarşamba - 10:21:54
Kemaliye’de turizm sezonu öncesi alınacak tedbirler ve kurumlar arası koordinasyon konularının ele alındığı toplantı gerçekleştirildi. Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Erdem Atmaca ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda, safari ve tekne gezisi işletmeleri başta olmak üzere turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle bir araya gelinerek yaklaşan sezon öncesi alınması gereken tedbirler değerlendirildi. Görüşmede, ziyaretçilerin güvenli ve kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla güvenlik, ulaşım, çevre düzeni ve denetim faaliyetleri gibi konular ele alındı. Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik hususlar da görüşüldü.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 10:16
Demirkent TOKİ İlkokulu’nda öğrenciler serada fide dikti
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Okuldaki Çiftlik" projesi kapsamında öğrenciler toprağı tanıma fırsatı buldu. Demirkent TOKİ İlkokulu’nda kurulan serada gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler, sebze fidelerini toprakla buluşturdu. Etkinlikte çocuklara tarımın önemi ve doğayla üretim süreci hakkında bilgi verildi. Proje kapsamında öğrencilerin doğayı tanıyan, üreten ve bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 10:14
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı 2026 Erzincan başvuruları başlıyor
Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında 2026 yılı Erzincan yatırım alanları açıklandı. Program çerçevesinde Erzincan’da alternatif turizm yatırımlarıyla doğa ve deneyim odaklı turizm çeşitliliğinin artırılması, ambalajlı doğal kaynak suyu ile içecek ve yan sanayi üretiminin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca meyve ve sebze işlenmesine yönelik katma değerli gıda üretiminin artırılması ile yapı malzemeleri ve yapı kimyasalları üretimi yoluyla sanayide yüksek katma değerli üretim alanlarının çeşitlendirilmesi amaçlanıyor. Başvuruların 2 Mart-15 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 10:10
Refahiye yol ayrımındaki tabelada "Kemaliye" eksikliği tepki çekti
Erzincan-Refahiye yol ayrımındaki trafik yönlendirme tabelasında Kemaliye ilçesinin yer almaması Kemaliyelilerin tepkisine neden oldu. Bölgede diğer ilçe isimlerinin tabelalarda bulunmasına rağmen Kemaliye yönünün gösterilmemesi, sürücüler açısından karışıklığa yol açtığı gerekçesiyle eleştirildi. Vatandaşlar, güzergâh üzerindeki yönlendirmelerin yetersiz olduğunu belirterek Kemaliye isminin de trafik tabelalarına eklenmesini ve gerekli düzenlemenin yapılmasını talep etti.
13 Ağustos 2024 Salı - 07:57
"Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumunun" hazırlık toplantısı düzenlendi
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, “Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumunun" hazırlık toplantısı düzenlendi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla "Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumunun" hazırlık toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda; 7-9 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzincan’da düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Gül tarafından sunum eşliğinde bilgi verildi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:57
Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı
Erzincan’ın yeni gözdelerinden bir olan böğürtlende hasat sezonu başladı. Erzincan Merkeze bağlı Tatlısu (Mahaçur) Köyünde bugünlerde hasat sevinci başladı. Köyde böğürtlen yetiştiriciliği yapmaya başlayan Fikret Ateş, ürettiği üst düzey kalitedeki ürünlerin siparişine yetişemiyor. Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde kurduğu böğürtlen bahçelerinde yılda yaklaşık 40 ton böğürtlen yetiştiren Fikret Ateş, hem köylülerine örnek oluyor hem de yörede istihdam sağlıyor. Erzincan’da böğürtlen yetiştiriciliğinin son derece başarılı bir şekilde yapılabildiğine dikkat çeken Ateş, gerek Erzincan gerekse il dışından gelen taleplere yetişemediklerini kaydetti. Tatlısu Köyü sakinleri ve Erzincanlılara seslenen Ateş, böğürtlenin Erzincan için alternatif bir ürün olabileceğini, halkın böğürtlen yetiştiriciliğine başlaması durumunda sözleşmeli üretim modeliyle alım garantisi verildiğini söyledi. Erzincan’da ekonomik olarak böğürtlen üretimi yaptıklarını, Erzincan’da ve Doğu’da profesyonel olarak böğürtlen bahçesi kurarak köyde yaşayan insanlara da iş imkanı sağladıklarını belirten Fikret Ateş, böğürtlen yetiştiriciliği yaptıkları alanları artıracaklarını ifade etti. Ellerinde büyük bir fırsat bulunduğunu, bu fırsatı iyi değerlendirmek istediklerini dile getiren Ateş, Erzincan’da böğürtlen yetiştirmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti. Sağlık açısından böğürtlenin sayılamayacak kadar çok faydası olduğunu ifade eden Ateş, “Böğürtlen kullanım alanı çok yaygın olan bir meyve. Böğürtlen, dondurma, pasta ve meyve suyu sanayisinin en çok aranan ürünlerinden biridir. Ayrıca insanların severek yediği bir meyve. Bu özellikleriyle çok geniş pazar seçenekleri mevcut. Öte yandan böğürtlen insan sağlığı açısından çok büyük faydalar sağlıyor. Böğürtlen C, E ve K vitamini deposu olarak biliniyor. İçeriğindeki kalsiyum ve magnezyum miktarı da çok fazla. Birçok hastalığa karşı insan vücuduna faydalar sağlıyor” diye konuştu. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ise Erzincan’ın alternatif tarımsal ürünler konusunda yaşanan çeşitliliğin Erzincan tarım sektörüne katma değer sağladığını söyledi. Şahin, Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde böğürtlen yetiştiriciliği yapan Fikret Ateş’e tarımsal üretime katkılarından dolayı teşekkür ederek, bereketli bir sezon diledi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:57
Erzincan’da 28 şişe kaçak içki ele geçirildi
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda 28 şişe kaçak içki ele geçirildi. Erzincan’da kaçak-sahte alkollü içki ve yasadışı içki imalatında kullanılan başta etil alkol olmak üzere ürünlerin ticaretinin engellenmesi ve söz konusu ürünlerin toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin azaltılması, ülke ekonomisine zarar veren ve halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen kaçakçılık suçlarının önlenmesi, faillerin tespiti, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde, İ.A ve T.A isimli şahısların aracında yapılan aramada 28 şişe kaçak içki ele geçirildi. İ.A ve T.A isimli şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 10:16
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 1,1 azaldı
Ticaret satış hacmi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran ayına ilişkin Ticaret Satış Hacim Endeksi verisini açıkladı. Ticaret satış hacmi (2021=100) Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 12,5 azaldı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 2,5 azaldı, perakende ticaret satış hacmi ise yüzde 8,6 arttı. Ticaret satış hacmi aylık yüzde 1,0 arttı Ticaret satış hacmi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 0,8 arttı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 0,8 arttı, perakende ticaret satış hacmi ise yüzde 1,7 arttı.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 10:09
İşsizlik oranı yüzde 9,2 oldu
Haziran ayında işsiz sayısı bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,7 puan artarak yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran ayına ait İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,7 puan artarak yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,6 iken kadınlarda yüzde 12,4 olarak tahmin edildi. Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 49,3 oldu İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 341 bin kişi azalarak 32 milyon 522 bin kişi, istihdam oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 49,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadınlarda yüzde 32,1 olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde 54,4 olarak gerçekleşti İşgücü 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 107 bin kişi azalarak 35 milyon 827 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 54,4 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,4 iken kadınlarda yüzde 36,7 oldu. Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 17,6 oldu 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,7 puan artarak yüzde 17,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 14,8, kadınlarda ise yüzde 23,2 olarak tahmin edildi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 44,0 saat oldu İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 0,1 saat artarak 44,0 saat olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı yüzde 29,2 oldu Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 3,8 puan artarak yüzde 29,2 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 20,2 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 19,5 olarak tahmin edildi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:53
Köroğlu’ndan Dumanlı Tabiat Parkına yatırım açıklaması
Erzincan’ın Refahiye İlçesi Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Dumanlı Tabiat Parkına yatırım yapılacağını aktardı. Dumanlı Tabiat Parkını ziyaret eden Kaymakam Köroğlu, açıklamalarda bulunarak GSM operatörlerinin bu yıl içerisinde bölgede yatırım yapacaklarını ifade etti. Refahiye Kaymakamlığı koordinesinde kurulan ve hizmete başlayan Dumanlı Tabiat Parkındaki at çiftliğinin üst yapı ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Köröğlu, ahşap evlerde kalan vatandaşların at çiftliğinden ücretsiz yararlandıklarını belirterek GSM operatörlerinin de bu yıl içerisinde bölgede yatırım yapacaklarını söyledi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 08:44
İzciler kamp için uğurlandı
Türkiye İzcilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda 11-17 Ağustos tarihleri arasında Dumanlı Yaylası’nda düzenlenecek olan izcilik kampına Erzincan İl Müftülüğü Diyanet İzcilik Kulübü öğrencileri müftülük binası önünden uğurlandı. Uğurlama programına katılan İl Müftü Yardımcısı Gökhan Badem, “Türkiye’nin her bölgesinden yaklaşık 450 izcinin katılacağı kamp programı, düzenlenecek çeşitli faaliyetlerle gençlerimizin sosyal ve manevi açıdan gelişmelerine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. İl Müftümüz riyasetinde Erzincan İl Müftülüğü olarak Din Hizmetlerini geliştirmek, irşat faaliyetlerini çeşitlendirmek ve her geçen gün daha fazla gence ulaşmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 07:49
Uzmanından ailelere beslenme önerileri
Çocuklarda sık görülen beslenme problemine ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Talha Karadoğan, “Çocuklarda büyüme ve gelişme için en önemli etkenlerden birisi beslenmedir” dedi. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Talha Karadoğan, “Beslenmenin yeterli ve doğru bir şekilde olmaması durumunda vücutta birçok sistemi etkileyebilen malnütrisyon olarak adlandırdığımız tablolar meydana gelebilmektedir. Bu tablolar beslenmenin içerik veya miktar olarak yetersiz veya tam aksine aşırı olması nedeniyle ortaya çıkan problemleri kapsar. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenmenin yaş, cinsiyet ve kişinin ihtiyacına göre yeterli ve dengeli olması gerekmektedir. Dünyada ve ülkemizde yapılan birçok çalışmada farklı beslenme sorunları olduğu görülmektedir. Bunlardan bazıları zayıflık, boy kısalığı, temel bazı vitamin ve mineral yetersizlikleri, obezite, kalp damar hastalıkları ve diyabet gibi kronik sistemik hastalıklar, enfeksiyoz hastalıklar olarak sayılabilir. Beslenmedeki dengenin önemine bir örnek olarak da; Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilerde Türkiye’de çocuk ve ergenlerde obezite sıklığının arttığını gösteren raporları gösterilebilir. Çocuklar için sağlıklı beslenme her yaş grubu için miktar, içerik, çeşitlilik olarak farklılıklar göstermektedir.” diye konuştu. Okul çağındaki çocukların beslenmesine yönelik bilgiler veren Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Talha Karadoğan, “Okul çağı çocukluğu dönemi kabaca 6-12 yaş arasını kapsayan dönemdir. Bu dönemde besinlerle alınan enerji miktarı kadar protein alımı miktarı da önemlidir. Okul çağı çocukları için çalışmalar neticesinde beslenmenin beş ana grupta sınıflandırılması yapılmıştır. Bu sınıflandırma besin piramidi veya beslenme tabağı şeklinde ifade edilmektedir. Bu gruplar; ekmek, tahıl, pirinç, makarna gurubu, meyve, sebze grubu, et, tavuk, balık grubu, yumurta, peynir, süt, yoğurt grubu ve şeker grubu şeklindedir. Piramidin her grubunu kapsayacak şekilde yeterli ve dengeli bir şekilde beslenme önemlidir. Bu içerikler yaşa ve ihtiyaca göre farklılık gösterir. Bu sebeple ailelerin beslenme konusunda sağlık profesyonellerinden destek almaları faydalı olacaktır. Yapılan çalışmalar ülkemizde çocuk yaş grubunda en çok atlanan ve ihmal edilen öğünün kahvaltı olduğunu göstermektedir. Bunun yanında yapılan başkaca çalışmalara baktığımız zaman kahvaltı yapan çocukların ders başarılarının daha yüksek olduğu, daha az yorgunluk hissi yaşadıkları, daha yüksek bir özgüvene sahip oldukları, obezite sıklığının daha düşük olduğu gösterilmiştir. Sayabildiğimiz bu sebepler ve sayamadığımız daha birçok sebeple çocuklarda kahvaltı atlanmaması gereken önemli bir öğün olarak karşımızda durmaktadır. Okul çağı çocukları günün önemli bir bölümünü tatil dönemleri dışında okulda geçirmektedir. Okulda geçirilen zaman boyunca ebeveyn kontrolünden uzakta kalan çocuklar sağlıklı beslenme şartlarını taşımayan gıdalarla karınlarını doyurabilmekte veya yapmaları gereken öğünü atlayabilmektedirler. Ayrıca almaları gereken yeterli çeşitlilikte ve kalori miktarında besini tüketmekten uzak kalabilmektedirler. Ebeveynlerin bir kısmı bu zaman diliminde çocuklarının yeterli ve dengeli beslenebilmesi için yemekhanesi olan okulları tercih edebilmekte, evden okula yemek götürmesini sağlamakta veya ulaşım ve zaman problemi olmayan lokasyonlarda evi bulunuyorsa evde yemeğini yemesini sağlayabilmektedir. Bunun yanında hatırı sayılır miktarda okul çocuğu da okul kantinlerinde tost, ayran, çikolata vs gibi ürünlerle veya yakın marketlerden temin ettikleri ambalajlı ürünlerle öğünlerini sağlıksız bir şekilde geçirebilmektedir. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul kantinlerinde bazı ürünlerin satışı engellenmiş olsa da ailelerin çocuklarının okulda geçirdikleri süre boyunca beslenmelerini takip edip yönetmeleri önemlidir.” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Karadoğan, ergenlik döneminde beslenmeye ilişkinde şöyle konuştu: “Ergenlik dönemi farklı sınıflandırmalar yapılsa da Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10-19 yaşlar arasını kapsayan bir dönem olarak kabul edilir. Bu dönem çocuğun hayatında büyük değişimleri ve gelişimleri yaşadığı önemli dönemlerden biri olarak kabul edilir. Fiziksel, ruhsal, sosyal gelişimlerin yaşanmasının yanında hayatı boyunca sürecek bazı alışkanlıkları da çocuk bu dönemde edinir. Bu alışkanlıklardan önemli birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Sonucu malnütrisyonla nihayetlenecek hatalı beslenme alışkanlıkları da yine bu dönemde edinilebilmektedir. Arkadaş ortamlarında edinilen veya ergenler arasında izlenen bazı dizi/filmlerdeki özenilen hatalı beslenme tarzları da en çok yine ergenlik döneminde görülebilmektedir. Ayrıca bu yaş grubunda en çok görülen hatalı beslenme alışkanlıklarından birisi de biz hekimlerin çok önem verdiği kahvaltının atlanmasıdır. Farklı çocukluk gruplarında sağlıklı beslenmenin içeriği, miktarı, çeşitliliği farklılık göstermektedir. Yaş, cinsiyet ve ihtiyaca göre çocuklara bir beslenme düzeni ve alışkanlığı kazandırmak önemlidir. Bunun yanında zararlı gıdalardan, abur cubur olarak nitelendirilen gıdaların fazlaca tüketilmesinden de çocuklar sakındırılmalıdır. Aileler çocuklarının beslenmesi ve sağlıklı gelişimi konusunda bir şüphede ise muhakkak bir sağlık profesyonelinden destek almalıdır.”
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 07:36
Erzincan’da çilek ve böğürtlen festivali düzenlendi
Erzincan’ın Tatlısu köyünde “1. Geleneksel Çilek ve Böğürtlen Festivali” düzenlendi. Erzincan’ın merkeze bağlı Tatlısu köyünde düzenlenen festival, köyde çilek ve böğürtlen üretimi gerçekleştirilen Fikret Ateş ve Cevdet Kurt tarafından organize edildi. Festivale Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde konser, doğa yürüyüşü, çilek ve böğürtlen bahçelerinde gezi gibi etkinlikler düzenlendi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 07:36
Erzincan 1. sınıf tarımsal örgüt seçildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan 1. sınıf tarımsal örgüt seçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında Erzincan, “Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği ve Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi” olmak üzere 1. sınıf tarımsal örgüt seçildi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin sosyal medya hesabından tebrik paylaşımında bulunarak, “Tarım sektörümüze büyük katkılar sağlayan 3 kuruluşumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 07:34
Örtü yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü
Erzincan’da çıkan örtü yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangın, Erzincan Köprübaşı mevkiinde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edilmesi üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına alarak yerleşim yerlerine ve çevredeki araziye sıçramasını önledi. Yangını kısa sürede söndüren itfaiye ekipleri ardından soğutması çalışması yaptı.
11 Ağustos 2024 Pazar - 13:37
Erzincan’da bir kişi ölü bulundu
Erzincan’da apartmanın yan tarafında bir kişi ölü bulundu. Olay, bugün saat 09. 00 sıralarında Erzincan merkez Yunusemre Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, apartmanın yan tarafında hareketsiz yatan bir kişinin fark edilmesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine sevk edilen polis ekibi ilk etapta şahsın hayatını kaybettiği kanısına vararak sağlık ekiplerini olay yerine çağırdı. Sağlık ekiplerinin kontrolü sonrası 25 yaşında Yılmaz Gündeğdir olduğu belirlenen şahsın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olay yeri incelemelerinin ardından ceset otopsi için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cumhuriyet savcılığı, Gündeğdir’in ölümüne ilişkin tahkikat başlattı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder