Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Gebe Okulu’nda yıl dönümü etkinliği düzenlendi
23 Nisan 2026 Perşembe - 01:26:21
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu’nun 10. kuruluş yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Programa, Erzincan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ufuk Kuyrukluyıldız, Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Taner Kösetürk, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Betül Kalkan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği hekimleri Dr. Öğr. Üyesi Şeyma İlayda Paltacı ve Op. Dr. Mesut Admış katıldı. Etkinlikte Gebe Okulu’ndan mezun olan anneler ve çocukları da yer aldı. Program kapsamında çeşitli gösteriler sunulurken, katılımcılar keyifli ve renkli anlar yaşadı. Anne adaylarının gebelik sürecini sağlıklı ve bilinçli şekilde geçirmelerine katkı sağlayan Gebe Okulu’nun 10 yıldır önemli çalışmalara imza attığı belirtildi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 00:46
Sağlık çalışanlarına sıtma konulu bilgilendirme
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sağlık çalışanlarına yönelik "Sıtma" konulu eğitim programı düzenlendi. Hastanede gerçekleştirilen eğitim, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Umut Devrim Binay tarafından verildi. Programda sıtmanın bulaş yolları, korunma yöntemleri, erken tanı süreci, klinik bulgular ve güncel tedavi yaklaşımları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Katılımcıların sorularının yanıtlandığı eğitim, interaktif soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 00:32
İliç’te öğrenci ve öğretmenler belediyede ağırlandı
İliç Belediye Başkanı Mehmet Elçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrencileri belediyede ağırladı. Belediyede düzenlenen programda Elçi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mahmut Taşyumruk ile birlikte öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Elçi, çocukların gözlerindeki umut ve heyecanın geleceğe olan inancı güçlendirdiğini belirterek, onların bu toprakların yarınlarını şekillendireceğini ifade etti. Şehit ve gazi çocuklarına da özel mesajlar ileten Elçi, tüm çocuklara sağlık, huzur ve başarı dolu bir gelecek temennisinde bulundu.
23 Nisan 2026 Perşembe - 00:20
Erzincan’da afet bilinci eğitimleri sürüyor
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 2026 yılı eğitim programı kapsamında yurtlarda görevli personel ve öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimi verildi. Mengücek Gazi Kız Yurdu ile Salih Baba Kız Yurdu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenci ve çalışanlara Afet Farkındalık ve Tahliye Eğitimi sunuldu. Eğitimlerde, afet anında doğru davranış biçimleri, tahliye yöntemleri ve olası risklere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı.
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:09
Erzincanlı gençler “Komşu Şehirler” projesiyle Bayburt’u gezdi
Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri Koordinatörlüğü bahar ayları için düzenlediği “Komşu Şehirler” projesine Bayburt vilayeti ile başladı. Erzincan’daki orta öğretim, lise ve lisans öğrencilerinin yaşadıkları coğrafyayı sadece bulundukları şehir itibariyle değil, bölge olarak da hem tarihi hem coğrafi anlamda daha iyi tanıyabilmeleri için hazırlanan projenin ilk durağı olan Bayburt oldu. Bayburt Müftülüğünün gençlik hizmetleri ekibi tarafından karşılanan ve 50 kişilik bir kafileden oluşan Erzincanlı üniversite öğrencileri, manevi ve kültürel doku olarak tarihte iz bırakan bu kadim şehirde güzel vakitler geçirdiler. Gün boyunca şehrin manevi mimarları, Ulu cami, kale, etnografya müzesi gibi ziyaretlerin yanısıra Danişment Kız Kur’an kursunda ve Bey Konağı mahallinde yapılan ikramlar akabinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen il müftüsü Bayram Danacı, öğrencilerin şahsi ve manevi tekamüllerine dair sohbet edip onlara nasihatlerde bulundu. Erzincan kâfilesindeki öğrenciler ve Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri çalışanları, yakın alâkaları, samimi tavırlarından ve tüm ikramlarından dolayı Bayburt il müftüsüne, müftü yardımcılarına ve gençlik hizmetleri koordinatörlerine teşekkür ettiler. Her bir şehrin aynı zamanda bir muallim olması sebebiyle, öğrencilerin şehirlerin ruhundan haberdar olabilmeleri ve istifade edebilmeleri için yakın mesafede olan ve köklü geçmişe sahip; Bayburt, Kemaliye, Gümüşhane, Erzurum ve tren yolu ile gidilmesi planlanan Sivas- Divriği gibi şehirlerin günübirlik gezilerle tanınmasının amaçlandığı komşu şehirler projesinin içeriğinde, ziyaret edilen şehirlerin de Erzincan’a davet edilmesi ve Erzincan’ın her yönü ile komşu şehirlerden gelen öğrencilere tanıtılmasının planlandığı ziyaret serisinin bir diğerini heyecanla bekleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri, gezi programındaki katkılarından dolayı Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül’e, Gençlik Hizmetleri çalışanlarına ve Erzincanlı hayırseverlere teşekkürlerini iletti.
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:01
Kurban ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı düzenlendi
Erzincan İl Müftülüğünün ev sahipliğinde "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı" düzenlendi. Toplantı öncesi ilçe müftüleri ve idari kadro müdürleriyle bir araya gelen İl Müftüsü Muharrem Gül, tanıtım toplantılarına dair bilgilendirme ve istişarelerde bulundu. Daha sonra, Türkiye Diyanet Vakfı 2024 Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı İl Müftülüğünün ev sahipliğinde konferans salonunda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilk sözü alan Müftü Gül, açılış ve hoş geldiniz dileklerinden sonra vekâlet yoluyla kurban konusuna ve yaz Kur’an kursları vesilesiyle yapılacak hizmet ve faaliyetlere dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Mehmet Bilgin, kurbanın önemine değindi ve 149 bölgede vakfın gerçekleştirdiği hayri nakdi hizmetlere yönelik faaliyetleri anlattı. Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can’ın Yaz Kur’an Kursları bilgilendirme sunumunun ardından hediyeler takdim edildi ve başarı belgesine layık görülen müftülük personeli hocalara başarı belgeleri takdim edildi.
17 Mayıs 2024 Cuma - 08:29
MSB Mehteran Birliği, Erzincan’da konser verdi
Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Erzincan’da konser verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konsere Erzincanlılar yoğun ilgi gösterdi. Mehteran Birliği’nin seslendirdiği marşlar uzun süre alkışlandı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Belediye Başkanı Bekir Aksun, il protokolü ve askeri erkanın da katıldığı mehteran konserinde yüzlerce Erzincanlı, seslendirilen marşlara ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ettiler. Mehteran Birliği, yaklaşık bir saat süren konser sonrası meydandan vatandaşların alkışları arasında ayrıldı.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:27
Edebük’de katledilen 9 vatandaş dualarla anıldı
Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Edebük köyünde 15 Mayıs 1994 tarihinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 9 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı. Tercan ilçesi Edebük köyünde 15 Mayıs 1994 yılında bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve 9 masum vatandaşın şehit edildiği hain saldırının üzerinden 30 yıl geçti. Gerçekleştirilen hain saldırının acısı ise yüreklerde tazeliğini koruyor. Saldırıda şehit olan 9 vatandaş mezarları başında dualarla anıldı. Tercan ilçesi Edebük köyü mezarlığında bulunan şehitlikte düzenlenen anma törenine Tercan Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, askeri ve sivil erkan, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehitlerin yakınları ve Edebük köyü sakinleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam programda, katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret edip, karanfil bırakıp dualar ettiler.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:46
Zabıtadan gıda denetimi
Erzincan’da zabıta ekiplerince marketlerde gıda denetiminde bulunuldu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri belediye sınırları içerisinde birçok markette satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptılar. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğinin kontrolünü yaptı.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:42
Erzincan’da resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimlere resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı’na bağlı uzman heyet tarafından verilen eğitimlerde, kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde görev alacak resmi veteriner hekimlere etkin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerisini sağlamak amacıyla eğitim veriyor. Bir hafta sürecek eğitim programında Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Et Muayenesi, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gibi birçok teknik konuda veteriner hekimlere eğitim verilecek. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde başlayan Resmi Veteriner Hekim Eğitiminin açılışına İl Müdürü Murat Şahin de katıldı. Burada konuşan Şahin, tüm dünyada et hijyeninden kaynaklanan sağlık risklerinin çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. İnsanlarda gıda kaynaklı hastalıklarda en önemli sorunun hayvansal gıdalar olduğunu belirten Şahin, bu gıdaların içerisinde de et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta ve ürünlerinin olduğunu söyledi. Bu ürünlerin uygun olmayan koşullarda üretilmesi, işlenmesi, muhafazası veya dağıtılması aşamasında ortaya çıkabilecek risklerin önemli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini vurgulayan Şahin, bu problemlerin tespiti ve önlemesi noktasında verilen eğitimin son derece önemli olduğunu söyledi ve katılımcılara eğitimlerinde başarılar diledi. Eğitim programı kapsamında, bakanlık yetkilileri tarafından hayvan sağlığı, gıda hijyeni ve mevzuat konularında veteriner hekimlere 5 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:38
Erzincan kapya biber yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
Erzincan’da her geçen yıl daha da büyüyen sebzecilik sektörü, gelişme trendine hız kesmeden devam ediyor. Bölgenin sebze ve meyve deposu olma yolunda emin adımlarla yürüyen Erzincan ürün desenini her geçen gün daha da genişletiyor. Pazarın isteklerini göz ardı etmeyen Erzincanlı üreticiler, ürün desenini çeşitlendirerek bölgesel pazarlardaki payını artırıyor. Toprağı, suyu, iklimi ve her şeyden önemlisi yeni gelişmeleri takip eden ve sürekli üreten çiftçileriyle Erzincan’da sebzecilik ve seracılık sektörü giderek büyüyor. Son zamanlarda seracılık ve sektörün gelişmesi adına Erzincan Valiliği’nin himayesinde tüm güçlerini birleştiren Erzincan’da seracılık ve sebzecilik alanında yaşanan gelişmeler sektörde heyecan oluşturuyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu anlamda çiftçileri yalnız bırakmıyor. İl Müdürü Murat Şahin ve Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü ekipleri sürekli çiftçileri bilgilendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve finanse edilen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Erzincanlı çiftçilere 800 bin adet kapya biber fidesi temin eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, halk arasında salçalık biber olarak bilinen kapya biberin Erzincan’da üretiminin artırılmasını sağlamıştı. Erzincan çiftçisinin kapya biberi benimsemesiyle dün çiftçilere 416 bin adet kapya biber fidesi tedarik edilmişti. 2024 yılında üreticiler kapya biber yetiştiriciliğini artırmaya başladı. Merkeze bağlı Yeniköy’de Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı, 50 bin fideyi toprakla buluşturuyor. Ziraat Mühendisi Tahtalı, 30 dekarlık serasında da domates üretimi gerçekleştiriyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, 50 bin adet kapya biber fidesinin dikim çalışmalarına başlayan Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı’yı ziyaret etti. Erzincan’a ve tarıma katkısından dolayı Tahtalı’ya teşekkür eden İl Müdürü Şahin, “Erzincan çiftçisi, Erzincan ve ülkesi için, hem açık alanda hem de seralarda üreticilerimiz çalışmaya devam ediyor” dedi. İl Müdürü Şahin, sebzecilik ve seracılığın Erzincan’da hızla geliştiğine dikkat çekerek, “Çiftçilerimizle, üreticilerimizle sürekli diyalog halindeyiz. Erzincan’ı bölgenin sebze ve meyve deposu yapmaya kararlıyız. Bu alanda hem Bakanlığımız hem Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu Beyefendi çiftçimize destek sağlıyor. Tarım teşkilatı olarak çiftçilerimizin yanında olmaya, ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz. Bugün Erzincanlı üreticilerimizden Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı’nın kapya biber dikimi için hazırladığı tarlasını ve domates yetiştirdiği seraları inceledik. Yapılan bu yatırımlar, Erzincan ve Türkiye için yapılan bu üretimler bizi çok mutlu ediyor” dedi. Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı ise “Tarım sektöründe özellikle seracılık ve sebzecilik sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sürekli araştırıyoruz. Amacımız Erzincan için en iyisini üretmek. Hem kendi memleketimize hem de bölgede bulunan diğer illere en kaliteli ürünü sunmak için çalışıyoruz. Bu sene domates dışında kapya biber üretimi de yapacağız. Pazarın ve tüketicinin isteklerini göz önünde tutarak üretim yapıyoruz” diye konuştu.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:29
Trafik Haftası kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timlerince; Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında; trafik kuralları hakkında bilgilendirme ve farkındalık amacıyla trafik standı açıldı. Açılan stantta, öğrenci ve sivil yol kullanıcılarına yönelik trafik kuralları konusunda bilgilendirme faaliyeti ile alkollü araç kullanmanın dikkat eksikliği, bulanık görüş, zihinsel algılamada azalma, bilinç kaybı ve ani refleksler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri yol kullanıcılarına göstermek maksadıyla alkol gözlüğü takılı olarak uygulamalı bilgilendirme eğitimleri yapıldı. Açılmış olan trafik standında, Trafik Jandarması timlerinde kullanılan araç, gereç ve malzemelerin de tanıtımı yapılarak, öğrencilere yönelik el broşürü, hikaye ve boyama kitapları, trafik dedektifi kimlik kartı, ile cetvel ve bayrak dağıtıldı.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:24
MSB Mehteran Birliği, Erzincan’da konser verdi
Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Erzincan’da konser verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konsere Erzincanlılar yoğun ilgi gösterdi. Mehteran Birliği’nin seslendirdiği marşlar uzun süre alkışlandı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Belediye Başkanı Bekir Aksun, il protokolü ve askeri erkanın da katıldığı mehteran konserinde yüzlerce Erzincanlı, seslendirilen marşlara ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ettiler. Mehteran Birliği, yaklaşık bir saat süren konser sonrası meydandan vatandaşların alkışları arasında ayrıldı.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:04
Erzincan’da KISKAÇ-15 operasyonu kapsamında 19 şüpheli gözaltına alındı
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan KISKAÇ-15 operasyonu kapsamında Erzincan’da 19 şüpheli gözaltına alındı. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik Erzincan merkezinde 17 farklı adreste, Şanlıurfa ve Ordu illerinde de birer adreste olmak üzere toplam 19 adreste; 140 personel ve 38 aracın katılımı ile operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 19 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Erzincan Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konularak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tahkikat devam etmektedir. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden tüm terör odaklarıyla etkin mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” denildi.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:41
Vali Aydoğdu’dan “Bir Köy Bir Göz Projesi”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, halkın sağduyusu ve güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarıyla Türkiye genelinde suç oranının en düşük illerden birisi olan Erzincan’da yakında “Bir Köy Bir Göz Projesinin” hayata geçirileceğini söyledi. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yeni projeler hakkında bilgi veren Vali Hamza Aydoğdu, şöyle konuştu: “Bir Köy Bir Göz Projesi; İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk bölgesinde meydana gelen hırsızlık, kaçakçılık, terör ve asayiş olayları ile etkin mücadele etmek, faili meçhul olayların en kısa sürede aydınlatılması, suçluların adalet önüne en kısa sürede çıkartılması maksadıyla kamera bulunmayan toplam 458 köy, belde ve mahallelerde kamera kurulumu planlanmış olup, Kemaliye ilçesinde 41, merkez ilçede 63 olmak üzere toplam 104 köy ve mahallede kamera kurulumu tamamlanmış olup, diğer köy ve mahallelerde kamera kurulumu çalışmaları devam etmektedir. İkinci projemiz İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğünce Huzur İçin Erzincan projesi kapsamında “Gözümüz Olun” projesi. Bu proje ile il merkezinde 2 bin 608 sokak, 272 cadde, 10 bulvarın bulunduğu ve alandaki çalışmalar çerçevesinde belediyeyle birlikte, özel idare, emniyet müdürlüğüyle mutabakata vardık. Protokol hazırlanıyor. Bu anlamda Erzincan Belediyesi de bize destek olacak. İlk etapta 64 noktaya kamera kurulumunu gerçekleştireceğiz. Aynı zaman da Erzincan belediyesi yapı ruhsatı verdiği tüm binalara kamera sistemi kurma zorunluluğu getirecek. Kapalı devre olacak. O cadde veya sokakta suç işlendiğinde güvenlik güçlerimiz o görüntüleri inceleyebilecekler. Bizim burada en büyük amacımız bütün Erzincan’ı kapsayacak bir şekilde vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için emniyet ve jandarma güçlerimiz ile birlikte elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu bağlamda Erzincan Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; Erzincan’ın güvenliği, her bir Erzincanlının emeği ve katkısıyla pekişmektedir. Bu yüzden, kolluk kuvvetlerimizle omuz omuza vererek, huzurumuzu ve güvenliğimizi koruma konusundaki kararlılığımız sürecektir. Bu anlamda en önemli konulardan bir tanesi de uyuşturucu. İlimiz bu anlamda gerçekten çok çok iyi durumda. Fakat bizim en büyük amacımız şu. Bu şehirde gençlerimizi zehirlemeye çalışan insanlara hiçbir şekilde göz açtırmayacağız. Onlara imkan ve fırsat vermeyeceğiz. Emniyetimiz ve jandarmamız bu bağlamda çalışmalarına gece gündüz devam ediyorlar. Bu anlamda Erzincanlı vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız hem bu günümüz hem yarınımız. Bugünümüzü ve yarınımızı zehirlemelerine, yok etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. İlimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan tüm kolluk görevlilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Erzincan’da çok güzel bir iklim var. Bütün ekipler canla başla bir makinenin çarkları gibi gece gündüz çalışıyor. Bir yerde ekip ruhu varsa, bir yerde samimiyet varsa, bir yerde devletin kurumları ile millet bütünleşmişse burada hiçbir şer gücü barınamaz. Yuva yapamaz, çocuklarımızı zehirleyemez. Bu anlamda Erzincanlı hemşehrilerimizin hepsine tek tek teşekkür ederim. Bizlere verdikleri destekten dolayı.”
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:29
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 6,8 arttı
Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Hizmet Üretim Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 6,3 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,8 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 15,0 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 13,0 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,4 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 7,0 arttı. Hizmet üretim endeksi aylık aynı kaldı Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre aynı kaldı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,3 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,1 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 2,7 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,5 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,5 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 1,5 arttı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder