Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Kemaliye’de Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi
28 Nisan 2026 Salı - 22:48:49
Kaymakam Emirhan Arıkan başkanlığında Kemaliye ilçesinde Muhtarlar Toplantısı yapıldı. Kemaliye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Erdem Atmaca, il genel meclis üyeleri ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda ilçenin genel durumu değerlendirilirken mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ele alındı. Muhtarların talep, ihtiyaç ve şikayetleri dinlenerek ilgili kurumlar tarafından değerlendirmeler yapıldı. Kurum amirlerinin görev alanlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğu toplantıda, kamu hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi konularında istişarelerde bulunuldu.
28 Nisan 2026 Salı - 22:45
Kaymakam Arıkan’dan Apçağa köyünde restorasyon çalışmaları incelemesi
Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, Apçağa köyünde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri tarafından köy çarşısında gerçekleştirilen ahşap ve taş cephe restorasyonu çalışmaları, Türkan Sarp gözetiminde sürdürülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi alan Arıkan, öğrencilerle sohbet ederek tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik bu tür uygulamaların önemine dikkat çekti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Restorasyon faaliyetlerinin hem kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına hem de öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunduğu belirtildi.
28 Nisan 2026 Salı - 22:41
Arıkan, Bahçe Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları inceledi
Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, Bahçe Mahallesi’ni ziyaret etti. Kemaliye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Arıkan, Bahçe Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkaya eşliğinde mahallede incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Enbiyabey Camii, Eski Bahçe İlkokulu ve Nurettin Odabaşı Kültür Evi’ni gezen Arıkan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Arıkan’ın, mahalledeki ihtiyaçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi.
28 Nisan 2026 Salı - 22:35
Erzincan’da marketlere sıkı denetim
Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirildi. Belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren 296 zincir market, Zabıta Müdürü Mehmet Polat koordinasyonunda ekipler tarafından denetlendi. Denetimlerde ürünlerin gramajları, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri ve hijyen koşulları incelendi. Yapılan kontrollerde mevzuata aykırılık tespit edilen 4 işletmeye cezai işlem uygulanırken, son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konularak imha edildi.
20 Şubat 2024 Salı - 11:50
Yurt dışı ÜFE yıllık yüzde 59,27 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) Ocak ayında yıllık olarak yüzde 59,27, aylık olarak yüzde 4,57 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ocak ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi verisini açıkladı. Buna göre, yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,57 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,57 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,27 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 51,72 artış gösterdi. YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 59,24 arttı Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 60,76 artış, imalatta yüzde 59,24 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 51,36 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,98 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 65,37 artış, enerjide yüzde 47,22 artış, sermaye mallarında yüzde 69,03 artış olarak gerçekleşti. YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 4,60 arttı Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,07 artış, imalatta yüzde 4,60 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 3,32 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 6,03 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,63 artış, enerjide yüzde 4,52 artış, sermaye mallarında yüzde 5,84 artış olarak gerçekleşti.
20 Şubat 2024 Salı - 11:46
Erzincan’daki araç sayısı 70 bin 732 oldu
Erzincan’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 70 bin 732 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı motorlu kara taşıtları verisini açıkladı. Türkiye’de Ocak ayında 213 bin 493 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken Erzincan’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 70 bin 732 oldu. Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 53,1’ini otomobil, yüzde 28,2’sini motosiklet, yüzde 12,6’sını kamyonet, yüzde 2,4’ünü kamyon, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde 1,0’ını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 7,1 arttı Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre kamyonda yüzde 111,7, minibüste yüzde 109,9, özel amaçlı taşıtta yüzde 70,8, otobüste yüzde 47,2, kamyonette yüzde 39,9, otomobilde yüzde 25,6 artarken traktörde yüzde 50,5 ve motosiklette yüzde 21,1 azaldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,3 arttı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı minibüste yüzde 71,5, otobüste yüzde 62,1, motosiklette yüzde 48,4, özel amaçlı taşıtta yüzde 42,4, otomobilde yüzde 39,2, kamyonette yüzde 8,4 ve kamyonda yüzde 0,6 artarken traktörde yüzde 26,4 azaldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 28 milyon 951 bin 792 oldu Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 53,0’ını otomobil, yüzde 17,8’ini motosiklet, yüzde 15,6’sını kamyonet, yüzde 7,6’sını traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,7’sini minibüs, yüzde 0,7’sini otobüs ve yüzde 0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 66,5’i benzin yakıtlıdır Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan 113 bin 269 adet otomobilin yüzde 66,5’i benzin, yüzde 13,8’i dizel, yüzde 11,4’ü hibrit, yüzde 7,0’ı elektrikli ve yüzde 1,3’ü LPG yakıtlıdır. Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 15 milyon 333 bin 952 adet otomobilin ise yüzde 35,5’i dizel, yüzde 33,3’ü LPG, yüzde 28,9’u benzin, yüzde 1,5’i hibrit ve yüzde 0,6’sı elektriklidir. Yakıt türü bilinmeyen(3) otomobillerin oranı ise yüzde 0,2’dir.
20 Şubat 2024 Salı - 11:34
’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor
Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın katılımıyla öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra saygı, sevgi, sorumluluk, sabır, merhamet, yardımseverlik, kanaat, vefa, vatan sevgisi, paylaşma bilinci, empati gibi pek çok ahlaki değerin kazandırılacağı ’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor. Erzincan Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, anaokulları temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygı, hoşgörü, sabır, merhamet, sorumluluk, adalet, doğruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlık, yardımseverlik, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci vb. temel ahlaki değerlerle örtüşen, bütün insanlığın ortak paydası olarak kabul edilip ele alınan yaklaşık 30 değerin görsel ve işitmeyle ilgili olarak kazandırılması sağlanacak. Proje ile öğrencilere, “iyi” insan olmanın iç dünyalarında hazzını yaşamaları için değer ve erdem sahibi olmaları gerektiği fikri aşılanarak, her bireyin kendi zihin dünyasında doğruya ilişkin yorumlar olduğu vurgulanacak ve hiç kimsenin gerçekliğin merkezinde olmadığı belirtilecek. Proje sayesinde, öğrencilere başkalarının bakış açısını edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandırılması da amaçlanıyor. Türkiye’de örnek proje olma özelliğine sahip bu projeyle ilk etapta, il merkezinde bulunan bağımsız 22 anaokulu, ardından ilçelerde bulunan bağımsız anaokulları ile birlikte toplamda 37 bağımsız anaokulunda proje kapsamında eğitim verilecek. Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kategorilerinin yer alacağı toplamda 240 okul, 3 bin 905 öğretmen ve 45 bin 700 öğrenci projenin yaygınlaştırılmasıyla ulaşılacak insan kaynağı olacak.
20 Şubat 2024 Salı - 11:27
İliç’teki çalışmalara emniyetten tam destek
Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayının ardından emniyet ekiplerinin çalışmalara tam destek verdiğini açıkladı. Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt konu ile alakalı açıklamasında şunları kaydetti: “13 Şubat’ta ilimiz İliç ilçesinde maden ocağında yığın liç alanında meydana gelen toprak kayması hepimizi derinden üzmüştür. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alpaslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan, İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Aktaş, Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu olayın ilk anından itibaren toprak kaymasının gerçekleştiği yığın liç alanında bulunarak, devletimizle İl Emniyet Müdürlüğümüzün bütün imkanları seferber edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde; Erzincan İl Emniyet Müdürlüğümüzce toprak kaymasının meydana geldiği andan itibaren, olay yerini ve çevresini kapsayacak şekilde geniş çaplı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bu güvenlik tedbiri kapsamında toprak kaymasının gerçekleştiği 13.02.2024 tarihinden 19.02.2024 tarihine kadar Erzincan İl Emniyet Müdürlüğümüz kadrosundan toplam; 2 bin 151 personel, 310 ekip alan ve çevresinde görevlendirilmiş, bu personele takviye olarak; Ankara, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli, Van illerinden, 70 Polis Arama Kurtarma (PAK), 40 Polis Özel Harekât (PÖH), 100 çevik kuvvet, 1 arama kurtarma köpeği olmak üzere toplam 211 personel vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarına destek vermiştir. İliç ilçemizdeki maden ocağı yığın liç alanında gerçekleşen toprak kaymasının meydana geldiği andan itibaren takviye personel ve ekip koordinasyonunu sağlayarak ekiplerin ilimize hızlıca intikalini sağlayan, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve personel sevki sağlayarak çalışmalara destek veren Ankara, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli, Van illerimize şükranlarımı sunarım.”
20 Şubat 2024 Salı - 11:18
Bakan Yerlikaya ile Bakan Bayraktar’dan madencilerin ailelerine geçmiş olsun ziyareti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’daki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından kayıp olan işçilerin ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrası göçük altında kalan 9 işçi için başlatılan arama çalışmaları, arama faaliyeti yapılan noktalardan biri olan manganez ocağındaki heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle durduruldu. Konu ile alakalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, açıklamalarının ardından kayıp olan işçilerin ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar ile birlikte toprak kayması altında kalan işçilerimizin ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Bu zor günleri inşallah birlikte atlatacağız. Dualarımız işçi kardeşlerimizle birlikte” dedi.
20 Şubat 2024 Salı - 10:17
Erzincan’da uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen zanlı tutuklandı
Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki polis uygulama noktasında durdurulan bir yolcu otobüsünde üzerinde 296,18 gram metamfetamin ele geçirilen zanlı uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin engellenmesine yönelik Refahiye ilçesi polis uygulama noktasında durdurulan bir otobüste yolcu olarak bulunan Ö.K. isimli şüpheli şahsın üstünde ve eşyasında yapılan aramada toplam 296,18 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan Ö.K. emniyette ki işlemlerinin ardından uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 23:30
Erzincan’daki arama çalışmaları heyelan riski nedeniyle durduruldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetlerinin heyelan riski nedeniyle durdurulduğunu açıkladı. Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrası göçük altında kalan 9 işçi için başlatılan arama çalışmaları, arama faaliyeti yapılan noktalardan biri olan manganez ocağındaki heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle durduruldu. Konu ile alakalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetlerine ara verdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar, “Malumunuz geçen salı günü saat 14.28’de burada meydana gelen heyelan hadisesinden sonra o dakikadan itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla tüm kurumları buraya geldi. Sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmiştik ve dün sizler de sahadaydınız. Sahadan da o yoğun çalışmaları görüntülediniz ama biz son 3-4 gündür söylediğimiz şekilde sahada çalışma şartları hakikaten çok zorlu. Zira çok ciddi heyelan riskiyle karşı karşıyayız. Bu heyelan içerisinde elbette ki özellikle orada çalışan AFAD’taki kardeşlerimizi risk altına almadan, onlar için ilave bir tehlike oluşturmadan ve bu emniyet koşullarından taviz vermeden çalışma imkanını sürdürmeye ve korumaya gayret ettik. Fakat özellikle dün geceden itibaren geçtiğimiz günlerde ifade ettiğimiz heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Dolayısıyla o yığının kaymamış bölgelerinde şu anda ciddi bir hareketlilik var. Konuyla ilgili özellikle AFAD’ın çalışmalarıyla ilgili bakanımız sizlere bilgi verecek ama bu çalışmalardan, bu risklerden dolayı şu anda faaliyetleri durdurmuş durumdayız, arama faaliyetlerini. Tabii bu çok ciddi boyutta gördüğümüz risklerden bir tanesi ama bununla birlikte özellikle hızlı bir şekilde gerek temiz suyun kontrol altına alınması, gerek kontamine olmuş yani oradaki toprakla buluşmuş suyun kontrol altına alınmasıyla alakalı Devlet Su İşleri’nin koordinasyonunda önemli bir faaliyet devam ediyor. Gerek buraya yukarıdan gelen su, gerek oradan aşağıdan oluşturduğumuz baraja gelen su, buradaki suyun kontrol altına alınması, toprağın kontrol edilmesi ile alakalı da gerek DSİ, gerek Çevre, Şehircilik Bakanlığımız sürekli ölçümler almak suretiyle hem suyun hem toprağın kalitesini kontrol ediyorlar. Bugün itibarıyla söyleyeceğimiz şey şu. Çevre, Şehircilik Bakanlığımızın buradaki laboratuvarlarında ve Ankara’ya gönderdikleri numunelerde çok şükür herhangi bir endişe edilecek olumsuzluk söz konusu değildir. Yani diğer günlerde olduğu gibi çok şükür bugün de bu alanda bir sıkıntı görmüyoruz. Ama ifade ettiğim gibi özellikle baraj tarafındaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu heyelan riskiyle alakalı birçok akademisyen hocamız da burada bizim ekiplerimizle beraber, ilgili bütün kurumlarımızla beraber heyelan risklerini nasıl ortadan kaldırırız ona gayret ediyoruz. Bu konuda yarın öğlene kadar yapacağımız çalışmalarda daha net bir tablo ve yol haritası önümüze koyacağız” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, “Biz İçişleri Bakanlığı, AFAD olarak 9 canımızı arama ile ilgili ilk günden bu ana kadar çalışıyoruz. Hem Sabırlar Vadisi’ne gelen bugünkü ölçümle 8 milyon metreküplük kaymayla oluşan toprak kütlesi hem de hemen onun arka tarafındaki mangan ocağına gelen bugünkü ölçümle 2 milyon metreküplük kaymayla gelen toprak kütlesinde canlarımızı arıyoruz. Burada dron radarlarla aramış olduğumuz araç, konteynerle ilgili olan lokasyonlarda çalışmalarımız belli ama arama faaliyetlerinde bizim olmazsa olmaz bir önceliğimiz var. Arama kurtarma veya arama faaliyetlerinde bulunan AFAD ile onların koordinasyonundaki tüm insan gücünün güvenliği, yani önce güvenlik. Toplam kütlenin bulunduğu liç alanı dediğimiz alanla ilgili yukarıdaki hakim tepelere jeoradarla sismik anbean ölçümler yapılıyor ve bir alarm sistemi de var. Eğer orada kayma ihtimali olursa aşağıdaki arama faaliyetindeki arkadaşlarımızın, çalışan kamyon, iş makinaları vs. onların tamamı ile ilgili çok hızlı çalışan bir uyarı mekanizmamız var. Manganez ocağıyla ilgili az önce bakanımız da söyledi, dün akşam ilk anından itibaren 6 gün önceki olayın olduğu günden bu yana oradaki duran kütlenin stabil değil, maalesef aktif ama gittikçe de daha aktif hale gelme riskini görünce oradaki arama faaliyetini durdurduk. İlk günden itibaren hep olumlu haber vermek, iyi haber vermek gayretindeyiz ama böyle bir gerçek var. Eğer bu her iki kaymanın olduğu lokasyonun sırtlarındaki liç alanı stabil olsa, biz her gün size kaç araç naklini geçici toplama alanlarına naklettiğimizle ilgili, her gün kendimizi nasıl geliştirdiğimiz haberlerini verecek ve bununla beraber buradaki toplam kütleyi ne kadarlık bir sürede aktaracağımızı söyleyecektik. Ama şu anda içinde bulunduğumuz durum her zaman ama her zaman anlık. Maalesef bu aktif olan olumsuzluğu göz önünde bulundurmamız ve dolayısıyla mangan ocağının olduğu yerdeki kısmı dün akşam itibarıyla durdurduk” diye konuştu. İki bakan ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da bölgeye geleceğini ifade etti.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 21:01
Enerji Bakanı Bayraktar: “Heyelan riski yoğunlaştı, risk nedeniyle arama faaliyetlerini durdurduk”
Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetleri heyelan riski nedeniyle durduruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetlerine ara verdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski yoğunlaştı. Risk nedeniyle arama faaliyetlerini durdurduk" dedi.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 15:58
Erzincan’da konut satışları düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılının ilk ayına ilişkin konut satış istatistiklerini paylaştı. 2023 yılının son ayında 528 konut satışı gerçekleşirken 2024 yılının Ocak ayında 246 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarında İstanbul 13 bin 423 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 6 bin 709 konut satışı ve yüzde 8,4 pay ile Ankara, 5 bin 250 konut satışı ve yüzde 6,5 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 17 konut ile Ardahan, 38 konut ile Hakkari ve 40 konut ile Bayburt oldu. Yabancılara Ocak ayında 2 bin 61 konut satışı gerçekleşti Yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,5 azalarak 2 bin 61 oldu. Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,6 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 747 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı sırasıyla 710 konut satışı ile İstanbul ve 211 konut satışı ile Mersin izledi. Ocak ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 555 konut satın aldı. Erzincan’da konut satışları azaldı Türkiye genelinin ortalamasında olduğu gibi Erzincan’da konut satışları geçen yılın Ocak ayına göre azalma gösterdi. Erzincan’da geçen yıl Ocak ayında konut satışı 255 iken, bu yıl aynı ayda 246’da kaldı. 2023 yılının son ayında 528 konut satışı gerçekleşirken 2024 yılının ilk ayında satışlar yarı yarıya düşerek 246 konut satışı oldu.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 15:47
Türkiye’nin yüzde 52,7’si mutlu
Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2022 yılında yüzde 49,7 iken 2023 yılında 3 puan artarak yüzde 52,7 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Buna göre, mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2022 yılında yüzde 49,7 iken 2023 yılında 3 puan artarak yüzde 52,7 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise 2022 yılında yüzde 15,9 iken 2023 yılında 2,2 puan azalarak yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Kadınlar daha mutlu Mutlu olduğunu beyan eden erkeklerin oranı, 2022 yılında yüzde 46,5 iken 2023 yılında yüzde 50,3 oldu. Kadınlarda ise bu oran, 2022 yılında yüzde 52,7 iken 2023 yılında yüzde 55,1 oldu. Evliler evli olmayanlardan daha mutlu Evli bireylerin, evli olmayan bireylere göre daha mutlu olduğu görüldü. Mutlu olduğunu belirten evli bireylerin oranı, 2023 yılında yüzde 56,4 iken evli olmayanlarda bu oran, yüzde 45,8 olarak gerçekleşti. Evli olanların mutluluk düzeyi cinsiyete göre incelendiğinde; evli erkeklerin yüzde 53,2’sinin, evli kadınların ise yüzde 59,5’inin mutlu olduğu gözlendi. Mutluluk oranında en yüksek artış 18-24 yaş grubunda oldu Yaş gruplarına göre mutluluk düzeyi incelendiğinde; 18-24 yaş grubunda mutluluk oranı, 2022 yılında yüzde 47,9 iken 2023 yılında 6,1 puan artarak yüzde 54,0 oldu. Mutluluk oranının 55 ve daha yukarı yaştaki bireylerde ise azaldığı gözlendi. Mutluluk oranı 55-64 yaş grubunda bir önceki yıla göre 2,8 puan azalarak yüzde 49,7 olarak tahmin edildi. 65 ve daha yukarı yaştaki bireylerde ise 2022 yılında yüzde 57,7 iken 2023 yılında 1,7 puan azalarak yüzde 56,0 oldu. Bireylerin mutluluk kaynağı olan kişiler incelendiğinde; en çok ailelerinin mutlu ettiğini belirtenlerin oranı, 2023 yılında yüzde 69,9 olurken bunu sırasıyla; yüzde 15,0 ile çocukları, yüzde 5,4 ile kendisi, yüzde 3,8 ile eşi, yüzde 2,9 ile annesi/babası ve yüzde 1,8 ile torunları takip etti. Bireyleri en çok sağlıklı olmak mutlu etti Bireylerin mutluluk kaynağı olan değerler incelendiğinde; kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı, 2023 yılında yüzde 69,5 olurken bunu sırasıyla; yüzde 13,2 ile sevgi, yüzde 9,2 ile başarı, yüzde 5,3 ile para ve yüzde 2,6 ile iş takip etti. Her 100 kişiden 67’si geleceğinden umutlu Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı, 2023 yılında yüzde 67,1 oldu. Erkeklerin geleceklerinden umutlu olma oranı yüzde 67,2 iken kadınlarda bu oran yüzde 67,1 oldu. Bireylerin ortalama yaşam memnuniyet düzeyi 5,7 oldu Bireylerin hayatlarını bir bütün olarak düşündüklerinde hissettikleri yaşam memnuniyet düzeyini hesaplamak amacı ile; hiç memnun olmayanlar için "0", çok memnun olanlar için "10" arasında bir değer alınarak ortalama hesaplandı. Bireylerin ortalama yaşam memnuniyet düzeyi 2022 yılında 5,5 hesaplanırken 2023 yılında 0,2 puan artış ile 5,7 oldu. Erkeklerde ortalama yaşam memnuniyet düzeyi 2023 yılında 5,6, kadınlarda ise 5,8 oldu. En yüksek memnuniyet oranı yüzde 74,6 ile asayiş hizmetlerinde Kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeyleri incelendiğinde; 2023 yılında asayiş hizmetlerinden memnun olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 74,6 olurken bunu sırasıyla yüzde 68,2 ile ulaştırma, yüzde 65,4 ile sağlık, yüzde 61,0 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, yüzde 58,6 ile adli ve yüzde 57,7 ile eğitim hizmetlerinden memnuniyet takip etti. Ülkenin en önemli sorunu hayat pahalılığı oldu Ülkenin en önemli sorunu incelendiğinde; 2020 yılında birinci sırada yüzde 18,5 ile işsizlik, ikinci sırada yüzde 17,3 ile hayat pahalılığı, üçüncü sırada yüzde 17,2 ile eğitim yer aldı. 2023 yılında hayat pahalılığı yüzde 33,8 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 16,5 ile eğitim ikinci sırada ve yoksulluk yüzde 13,4 ile üçüncü sırada yer aldı.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 15:40
2023 yılının son çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 8,8 olarak gerçekleşti
İşsiz sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 137 bin kişi azalarak 3 milyon 70 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı son çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 137 bin kişi azalarak 3 milyon 70 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,2, kadınlarda yüzde 11,8 olarak tahmin edildi. Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 48,6 oldu İstihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 195 bin kişi artarak 31 milyon 867 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puanlık artış ile yüzde 48,6 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,8 iken kadınlarda yüzde 31,6 olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde 53,2 olarak gerçekleşti İşgücü 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 57 bin kişi artarak 34 milyon 937 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puanlık azalış ile yüzde 53,2 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,0, kadınlarda ise yüzde 35,8 oldu. Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 15,9 oldu 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki çeyreğe göre 1 puanlık azalış ile yüzde 15,9 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 12,7, kadınlarda ise yüzde 21,8 olarak tahmin edildi. Mevsim etkisinden arındırılmış istihdamın yüzde 58,2’si hizmet sektöründe yer aldı Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre tarım sektöründe 42 bin kişi azalırken, sanayi sektöründe 29 bin kişi, inşaat sektöründe 34 bin kişi, hizmet sektöründe 174 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 14,6’sı tarım, yüzde 20,8’i sanayi, yüzde 6,4’ü inşaat, yüzde 58,2’si ise hizmet sektöründe yer aldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 43,8 saat oldu İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,2 saat azalarak 43,8 saat olarak gerçekleşti. Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı yüzde 22,9 oldu Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,4 puanlık artış ile yüzde 22,9 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 15,0 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 17,3 olarak tahmin edildi.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 12:26
Toprak kayması sonucu kayıp 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamada, “13 Şubat tarihinde bir maden ocağında toprak kayması meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 vatandaşımız göçük altında kaldı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hemen devreye alındı. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ivedilikle harekete geçirildi; bölgeye personel, araç ve ekipman sevk edildi. Yüksek teknolojik cihazlar ile göçük altında kalan vatandaşlarımızın olabilecekleri lokasyonlar belirlendi. Alan havadan ve karadan tam donanımlı cihazlarla sürekli taranıyor. Gece gündüz devam eden çalışmalarda, 2 bin 680 personel, 802 araç ve iş makinası, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone, georadar, jeoradar aktif olarak görev yapıyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder