YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 14:34

ERZURUM`DA PROTESTOLU SENET SAYISI AZALDI

A
A
A
ERZURUM`DA PROTESTOLU SENET SAYISI AZALDI

Türkiye iller sıralamasında protestolu senet sayısı bakımından 26`ıncı olan Erzurum, protestolu senet tutarında ise 32`inci sıraya geriledi. Tutar yüksekliği bakımından Malatya ve Van Erzurum`un üstünde yer aldı. İl geçen yıla göre protestolu senet sayısı ülke sıralamasında iki sıra aşağıya indi. Erzurum`da kişi başına düşen protestolu senet tutarı ise 6.3 TL olarak kaydedildi.
ERZURUM VERİLERİ
Erzurum`da şubat ayında toplam tutarı 2.5 milyon TL olan 364, yılın iki ayında ise toplam tutarı 4.9 milyon TL olan 699 senedin protesto edildiği açıklandı. İlde şubat ayında protesto edilen senet sayısı ocak ayına göre yüzde 8.6 oranında artış gösterdi. Erzurum`da ocak ayında 335 senet protesto edilmişti.
İKİ AYLIK PROTESTOLU SENET SAYILARI
Merkez Bankası şubat ayı protestolu senet sayılarını açıkladı. Verilere göre şubat ayında Erzurum`da 364, KUDAKA Bölgesi`nde 478, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi`nde 739, Doğu Anadolu Bölgesi`nde ise bin 742 senet protesto edildi. İki aylık ölçütte ise Erzurum`da 699, KUDAKA`da 934, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bin 501, Doğu Anadolu Bölgesi`nde 3 bin 566 senet protesto işlemine tabi tutuldu.
AYLIK DEĞžİŞİM
Ocak ve şubat ayı sürecinde ülkede protesto edilen senet sayısı aylık bazda yüzde 1.3 oranında artış gösterirken, artış oranı Erzurum`da yüzde 8, KUDAKA Bölgesi`nde ise yüzde 4.8 olarak kaydedildi. Şubat ayında bir önceki aya göre protestolu senet sayısı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi`nde yüzde 3, Doğu Anadolu Bölgesi`nde ise yüzde 3.9 oranında geriledi.
PROTESTOLU SENET TUTARI
Yılın iki ayında protestolu senet tutarı Erzurum`da 4.9 milyon TLKUDAKA Bölgesinde 1.1 milyon TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 12. 8 milyon TL, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 31.1 milyon TL`ye yükseldi. Protestolu senet tutarı ülke toplamı ise 859.3 milyon TL oldu. Erzurum`un protestolu senet tutarı ülke payı yüzde 0.57 oldu.
ERZURUM`UN PAYI
İki aylık süreçte Erzurum`un protestolu senet payı ülke toplamında yüzde 0.7, Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 19.6,, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 46.5, KUDAKA toplamında ise yüzde 74.8`lik pay gösterdi. Ülke toplamında protestolu senet sayısı payı KUDAKA için yüzde 1, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi için yüzde 1.6, Doğu Anadolu Bölgesi için de yüzde 3.9 olarak belirlendi.
İLLER DAОILIMI
TCMB verileri üstünden yapılan hesaplamalara göre, bu yılın iki ayında Erzurum`da 699, Malatya`da 657, Van`da 541, Elazığ`da 402, Muş`ta 242, Ağrı`da 187, Kars`ta 180, Erzincan`da 162, Iğdır`da 137, Bitlis`te 118, Bingöl`de 82, Hakkari`de 82, Ardahan`da 63 ve Tunceli`de 14 senet protesto edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Motosikletle otele dönen turistlere arkadan gelen motosiklet böyle çarptı: 3 yaralı Antalya’nın Manavgat ilçesinde kiraladıkları motosiklet ile kaldıkları otele dönmekte olan Alman turistler, arkalarından gelen motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada arkadan gelerek turistlerin bulunduğu motosiklete çarpan motosikletin sürücüsü de ağır yaralandı. Kaza, Sorgun Boğaz mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Sorgun bölgesinde bir otelde tatil yapmakta olan Alman turistler Marlon Sky Wedder (20) ve Florıan Hılverz (18) kiraladıkları motosiklet ile Manavgat’a gezmeye gitti. Akşam otelin kapısına gelerek, otele dönmek için bekledikleri sırada Marlon Sky Wedder’in kullandığı 07 BFC 775 plakalı motosiklete, aynı istikamette seyir halindeki Ahmet Nalbant’ın (22) kullandığı 07 BAN 641 plakalı motosiklet arkadan çarptı. Güvenlik kameralarına saniye saniyesine yansıyan ve ortalığın savaş alanına döndüğü kazada motosiklet sürücüsü Marlon Sky Wedder (20) ile aynı motosiklette yolcu olarak bulunan Florıan Hılverz (18) ve diğer motosiklet sürücüsü Ahmet Nalbant yaralandı. Yaralılar 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılırken 22 yaşındaki Ahmet Nalbant’ın hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Kazanın olduğu esnada her iki motosikletin de karşı yönden gelmekte olan otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldukları görüldü. Yetersiz ehliyet, gizli plakadan ceza Arkadan çarpan motosiklet sürücüsüne Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından yetersiz ehliyetten 6 bin 439 TL, motosikletin plakasını okunmayacak şekilde kapatmaktan 2 bin 647 TL olmak üzere toplam 9 bin 86 TL para cezası uygulandı