Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Eskişehir
Eskişehir’de dilencilikle mücadele sürüyor
01 Nisan 2026 Çarşamba - 12:44:23
Eskişehir’de son 1 ay içerisinde 41’i yetişkin 10’u çocuk 51 dilenciye müdahale edilirken, elde edilen toplam 34 bin 273 TL dilencilik geliri kamuya aktarıldı. Eskişehir Valiliği’nin dilencilikle ilgili çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, ilgili birimler tarafından 2026 Mart ayında yapılan çalışmaların verileri açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre, son 1 içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 31 dilencilik, 32 çocuk dilencilik ihbarı yapıldı. Ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu 41 yetişkinin dilencilik yaptığı, 10 çocuğun sokakta çalıştırıldığı belirlendi. Yetişkin dilencilerden 33 bin 996 TL ve çocuklardan 577 TL olmak üzere, elde edilen toplam 34 bin 273 TL dilencilik geliri kamuya aktarıldı. Sağlık taraması yapılan 35 yetişkinden 1’i sağlık kuruluşlarından yararlandırıldı. Zorunlu eğitim çağında olduğu tespit edilen 10 çocuk ise, eğitime geri kazandırıldı.
01 Nisan 2026 Çarşamba - 12:27
İkinci İnönü Zaferi’nin 105’inci yılı törenle kutlandı
İkinci İnönü Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü Eskişehir’in İnönü ilçesinde düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı. Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan zaferin kutlamalarında konuşan İnönü Kaymakamı Teymur, "Burada sadece bir cephe kazanılmadı, bir millet ayağa kalktı" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve Batı Cephesi’nde düzenli ordunun kazandığı İkinci İnönü Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü, Eskişehir’in İnönü ilçesinde resmi törenlerle kutlandı. Program, şehitler için yapılan dualar, askeri bando gösterileri ve protokolün anıta çelenk sunumu ile başladı. Türk Hava Kurumu paramotor ekibinin gösterisi ile devam eden programda, Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet Paşa’ya gönderdiği ünlü "Milletin kötü talihini de yendiniz" telgrafı törenin ana teması oldu. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte, zaferin kazanıldığı topraklarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. "Açları doyuran, mazlumu koruyan devletler kurduk" Törende konuşan İnönü Kaymakamı Talha Atılay Teymur, zaferin manevi derinliğine vurgu yaparak, Türk milletinin hiçbir zaman zorluklara teslim olmadığını belirtti. Kaymakam, "Burada, esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden bir millet tarih yazdı. Biz hiçbir zaman iptidai şartların esiri olmadık, yokluğu mazeret saymadık. En çetin zamanlarda dahi töremizden vazgeçmedik. Çünkü biliyorduk; töre giderse düzen bozulur, devlet dağılır. Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi, düşmanın istila hırsı vatanseverliğimizin yalçın kayalarına çarparak paramparça olmuştur. Bugün de aynı inançla buradayız; çadırdan devlete uzanan o büyük yürüyüşü aynı azimle sürdürüyoruz" dedi. "İhanete karşı boyunlarında idam fermanı taşıyanların zaferidir" İsmet İnönü’nün üçüncü kuşak torunu olan Zeynep Bilgehan ise törende yaptığı konuşmada, dedesinin ve silah arkadaşlarının mücadelesini andı. Bilgehan, "105 yıl önce milletin kötü talihinin yenildiği yerde, canları pahasına savaşan vatanseverlerimizi şükranla anıyoruz. Bu zafer, bilime ve akla dayalı ilk düzenli ordunun zaferidir. İhanete karşı boyunlarında idam fermanı taşıyan cesur insanların meydan okumasıdır. Sınırları harita üzerine cetvelle değil, kanla çizilmiş bir ülkenin çocukları ve torunları olarak onurla, gururla bu topraklarda yaşıyoruz. Kalbimiz aynı vatanseverlikle dolu" şeklinde konuştu. Programa, Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hava Muharip Kuvvet Komutanı Hava Orgeneral Rafet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Müftüsü Muharrem Gül, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve protokol üyeleri katıldı. Tören çeşitli etkinlik gösterileriyle son buldu.
01 Nisan 2026 Çarşamba - 11:57
Tıbbın gücü kadar moralin de iyileştirici bir yönü var
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Muharrem Şenel, tıbbın gücü kadar moralin de iyileştirici bir yönü olduğunu belirterek, Biz ameliyathanede kalpleri onarıyoruz. Asıl iyileşme, insanın sevdiklerini yanında hissetmesiyle başlar" dedi. Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER) ziyaretinde kalp ve damar hastalıkları ve tedavi çalışmaları hakkında bilgi veren Opr. Dr. Muharrem Şenel,"Biz hastalarımızı sadece ameliyat etmeyiz, hastalarımızın umuduna da dokunuruz. Hastalarımıza, ’Sen güçlü bir insansın, bu süreci de sabırla ve inançla atlatacaksın. Tıbbın gücü kadar moralin de iyileştirici bir yönü var. Yalnız değilsin, biz buradayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Ameliyathanede kalpleri onarıyoruz. Asıl iyileşme, insanın sevdiklerini yanında hissetmesiyle başlar. Senin yüreğin zaten çok güçlü. Bu zor günler geride kalacak, biz de hem doktorun hem dostun olarak hep yanında olacağız’ deriz. Ben, koroner bypass ameliyatı, kalp kapak ameliyatı, şah damarı (karotis) ameliyatı, VATS, koltuk altı ve avuç içi aşırı terlemelerde klipsli endeskopik tedavi, atardamar tıkanıklıkları anjiyosu ve ameliyatı, varis ameliyatı yapıyorum. Kalp deliği, abdominal aort anevrizması, aort ve mitral kapak sorunu, iskemik kalp hastalığı gibi kalple ilgili konular ilgi alanıma giriyor’’ dedi. Ziyaret ile ilgi açıklama yapan ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu da, ‘’Hem kültür sanat dostluğu, hem de insan yaşamına dokunan bir mesleğin temsilcisiyle bir araya gelmek ESKÜDER için anlamlı bir an. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Doktor Muharrem Şenel, kalplere şifa veren, mesleğinde gösterdiği özveriyle birçok yaşama umut olmuş, dostluğu ve insanlığıyla da gönüllerde yer edinmiş, mesleğinin en iyisi olmuştur. Biz de ESKÜDER olarak böylesine çok değerli insanı aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyduk’’ dedi.
01 Nisan 2026 Çarşamba - 11:51
Yan yatan otomobilin sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu
Eskişehir’de sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil yan yatarken, kaza maddi hasarla atlatıldı. Kaza, saat 11.00 sıralarında Hoşnudiye Mahallesi İstasyon Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Ö.P. isimli erkek şahsın idaresindeki 11 EK 910 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı. Çevredeki vatandaşlar araç içerisindeki sürücünün yardımına koşarken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Otomobilin içerisinden çıkarılan sürücü, kazayı yara almadan atlattı. Yolun ortasında duran kazalı araç sebebiyle trafikte aksama yaşandı. Ulus Meydanı’ndan Atatürk Caddesi istikametine giden sürücüler, yola devam edebilmek için kaldırıma çıktı. Trafik, kazalı aracın çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 16:21
'Güzelim ağaçlardan ne istediniz?'
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ve Çifteler İlçe Başkanı Yakup Önür, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Çifteler Belediyesi’nce Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ağaç kesimlerine sert tepki gösterdi.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 16:11
Nebi Hatipoğlu’ndan Süreyya Özkefe için taziye mesajı
Eskişehirspor’un ve Milli Takım’ın unutulmaz isimlerinden Süreyya Özkefe’nin hayatını kaybetmesinin ardından AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. Türk futboluna önemli katkılar sunan Süreyya Özkefe’nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Hatipoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehirsporumuzun ve Milli Takımımızın değerli futbolcularından, Türk futboluna önemli katkılarda bulunmuş Süreyya Özkefe’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli kardeşim Ahmet Reha Yereşen başta olmak üzere, merhumun ailesine, sevenlerine, Eskişehirspor camiasına ve tüm spor dünyasına başsağlığı diliyorum. Süreyya Özkefe’ye Allah’tan rahmet; kederli ailesine sabır ve metanet temenni ediyorum. Mekânı cennet olsun."
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:44
Mihalıççık’taki sağlık tesislerine kapsamlı ziyaret
Halk Sağlığı yetkilileri, ilçe hastanesi, toplum sağlığı merkezi ve 112 istasyonlarını ziyaret ederek fiziki şartları, ekipman ihtiyaçlarını ve hizmet kalitesini sahada inceledi Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan haberde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Şebnem Eker Güvenç ve Uzm. Dr. Burcu Işıktekin Atalay’ın, Mihalıççık İlçe Devlet Hastanesi, Mihalıççık Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret edildiği aktarıldı. Tüm başkanlıklardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen bu inceleme ziyaretinde, ilçedeki sağlık tesislerinin mevcut durumu yerinde değerlendirildiği belirtildi. Sağlık çalışanlarıyla görüşmeler yapılarak sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı aktarıldı. Tesislerin fiziki durumu, ekipman ihtiyaçları ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yapılabilecek iyileştirme çalışmaları üzerinde durulduğu belirtildi. İlçedeki sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması amacıyla gerçekleştirilen bu ziyaret, hizmetlerin niteliğini artırmaya yönelik önemli katkılar sunduğu ifade edildi.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:06
Arazideki küçük çaplı yangın ekipleri hareketlendirdi
Eskişehir’de otluk arazide çıkan ve ekiplerin harekete geçmesine sebep olan küçük çaplı yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Olay, saat 12.40 sıralarında Fevziçakmak mahallesi Fatihcan sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgedeki boş bir otluk arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Siyah dumanların çıktığı küçük çaplı ateşi fark eden çevredeki bazı vatandaşlar durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:03
Yaz Spor Okulu tüm hızıyla devam ediyor
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün başlattığı Yaz Spor Okulu tüm hızıyla etkinliklerine devam ediyor. İlk olarak Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, açıldığı günden beri etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Okula katılım gösteren gençler tarafından Üniversite Evleri Sentetik Futbol Sahası’nda yapılan çalışmalara yoğun bir ilgi gösterildi. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile ’Hem eğleniyor, hem öğreniyoruz!’ sloganını öne çıkardı.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:02
Anadolu Üniversitesi öğrencisi’nden Avrupa’da gururlandıran başarı
Anadolu Üniversitesi Oryantiring Takımı, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından düzenlenen 2025 Avrupa Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı. Polonya’da gerçekleştirilen şampiyonada Anadolu Üniversitesi’ni temsil eden Elif Gökçe Avcı, iki ayrı kategoride gösterdiği performansla dikkat çekti. Şampiyonanın kısa mesafe yarışında 4’üncülük elde eden Avcı, orta mesafe parkurunda ise 5’inci sırada yer aldı. Avcı, bu derecelerle yalnızca Anadolu Üniversitesi’ni değil, aynı zamanda Türkiye’yi de başarıyla temsil etti. Elde ettiği sonuçlar, Türkiye’den şampiyonaya katılan üniversiteler arasında en yüksek derece olarak kayıtlara geçti. Uluslararası düzeydeki bu sonuçlarla Anadolu Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil eden Elif Gökçe Avcı, hem bireysel performansı hem de ülke adına elde ettiği başarıyla büyük bir gurur yaşattı. Anadolu Üniversitesi, uluslararası organizasyonlarda yer almaya ve sporcu öğrencilerini desteklemeye devam ederken, Elif Gökçe Avcı’nın elde ettiği dereceler, üniversitenin spor alanındaki yükselen grafiğini bir kez daha ortaya koydu. Öte yandan, Anadolu Üniversitesi’nden farklı branşlarda sporcu öğrenciler, Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin 2025 yılı etkinlik takvimi kapsamında düzenlenen diğer yarışmalarda da mücadele etmeye devam ediyor.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 14:41
Eskişehir’in lületaşı hem şifa hem de estetik güzellik sunuyor
Doğal taş satan Mehmet Çalışkan Dinç, Türkiye’de yalnızca Eskişehir’de çıkarılan lületaşının tercih edilme sebeplerinin, sağlığa olan yararları ve kullanım alanları olduğunu belirtti. Eskişehir’in simgelerinden biri olan ve dünyaca bilinen lületaşı, hem doğal yapısı hem de sağladığı faydalar ile dikkat çekiyor. 15 yıldır bu işi yapan Mehmet Çalışkan Dinç, lületaşının faydalarını ve kullanım alanlarını anlattı. Doğal taşlar arasında ismi ile öne çıkan bu taşın Türkiye’de yalnızca Eskişehir’de çıkarıldığını söyleyen Dinç, "Sepiyolit gruba ait olan bu taş 50 ile 100 metre derinlikte çıkarılıyor. Topraktan çıkarıldıktan sonra biz temizleyip işlemeye başlıyoruz" dedi. Lületaşının sağlığa olan faydalarından dolayı ilgi gördüğünü belirten Dinç, Estetik güzelliğinin yanında sağlık alanındaki rolüyle de rağbet gören bir taş olan lületaşının, alzheimer riskini azalttığını, kötü kolesterolden koruduğunu ve tiroit bezlerinin düzenli olarak çalışmasını sağladığını belirtti. "Bu taşın Eskişehir dışında başka bir yerde bulunması zor" Lületaşıyla ilgili dikkat çeken bilgiler paylaşan Dinç, "Bu taşın Eskişehir dışında başka bir yerde bulunması zor. Rehberler turistleri lületaşını anlatmamız için buraya getiriyor. İnce işçilik isteyen bir taş olan lületaşı takı ve dekoratif eşya yapımında kullanılıyor. Özellikle pipo ve tespih yapımında tercih edilirken kolye ve bileklik yapımında da çok yaygın. İnsanlar faydalarını öğrendikten sonra almadan giden olmuyor" diyerek konuştu.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 14:38
İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’dan MEGEM’e ziyaret
Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Eskişehir Mesleki Eğitim ve Geliştirme Merkezini (MEGEM) ziyaret etti. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından paylaşılan haberde Sinan Aydın’ın, Eskişehir Mesleki Eğitim ve Geliştirme Merkezini (MEGEM) ziyaret ettiği aktarıldı. Ziyaret kapsamında merkezde yürütülen mesleki eğitim faaliyetlerine ilişkin MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya’dan bilgi alan Aydın’ın, eğitim alanlarını gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediği belirtildi. Aydın, MEGEM’in nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür ettiğini aktardı.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 13:04
İnşaatta elektrik çarpan işçi yaralandı
Eskişehir’de inşaatta elektrik çarpması sonucu yaralanan işçi hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 12.00 sıralarında Şirintepe mahallesi Örme sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; bölgedeki bir inşaatta görevli olan N.Y. isimli 28 yaşındaki şahıs, elektrik çarpması sonucunda yaralandı. Çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince sedye ile ambulansa kaldırılan şahıs, yapılan ilk müdahalenin ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralının genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 12:45
Arka ışıkları yanmayan motosikletli hem kendisini hem de trafiği tehlikeye düşürdü
Eskişehir’de karanlıkta arka ışıkları yanmadan seyir eden bir motosikletli hem kendisini hem de trafiği tehlikeye düşürdü. Olay, dün akşam saatlerinde Ertuğrulgazi mahallesi D230 karayolunda Polis Eğitim Merkezi’nin yakınında meydana geldi. Trafikte farları açık olan ama arka ışıkları yanmaması nedeniyle güçlükle fark edilen bir motosikletli göze çarptı. Bazı sürücüler bahse konu motosikletliyi net bir şekilde görebilmek için uzun ışıklarını yaktı. Hem kendi canını hem de diğer sürücüleri tehlikeye atan motosikletli, görenlerin tepkisine neden oldu.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 12:20
Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi alanında uzman personelleri başarıyla yetiştiriyor
Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi alanında uzman personelleri başarıyla yetiştiriyor 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim vermek ve araştırma yapmak amacıyla Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) Bölümü ile Sosyal Hizmet (SH) Bölümleriyle kuruldu. Daha sonra 2013 yılında Ergoterapi ile Odyoloji; 2021 yılında da Beslenme ve Diyetetik (BDY) Bölümlerinin açılmasına YÖK izin verdi. Fakülte, sağlık bilimlerindeki üstün başarısı ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitim müfradatıyla öğrencilerine donanımlı bir eğitim sunuyor. Fakültenin yönetim kadrosunda Dekan Prof. Aliye Mavili, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan ve Prof. Dr. Semra Saruç yer alıyor. Bölümlerde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okutuluyor. Fakültemiz bünyesinde yer alan programların tamamı uygulamalı eğitim veriyor. Dil ve Konuşma Terapisi alanında ilklerin fakültesi Fakültenin ayrıcalıklı konumu olarak DKT’nin başarıları da öne çıkıyor. Fakültenin ilklere imza atan DKT Bölümü sayısal (SAY) puan gerektiren dört yıllık bir bölüm olarak eğitim veriyor. Türkiye’de DKT alanında ilk kurulan yüksek lisans ve doktora programı da Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait. Fakültemiz DKT Bölümü, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 2019 yılında akredite edilen ulusal DKT programları içerisindeki ilk bölümdür. Eşit Ağırlık (EA) puan türünde öğrenci kabul eden Sosyal Hizmet Bölümü, ülke ihtiyaçlarına öncelik vererek ulusal ve evrensel değerleri benimseyen bir yaklaşımla bilime katkı veren, sürdürebilir insani ve toplumsal gelişme için sosyal adaletin ve insan refahının gelişimine katkıda bulunan; ulusal alanda öncü ve dünyada saygın, mezunlarının gurur duyduğu bir program olarak eğitim veriyor. Son yıllarda sosyal sorunların artması ve çeşitlilik göstermesi, Covid-19 pandemisi ile birlikte halk sağlığı sorununun daha görünür olması da sosyal hizmet alanında yapılan çalışmaları ve bu meyanda sosyal hizmet programlarının önemini vurguluyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fakültenin açılan en yeni bölümü olup sayısal (SAY) puan ile öğrenci alıyor ve dört yıllık eğitim veriyor. Bölüm; toplumun yeterli ve dengeli beslenme yoluyla sağlığı koruyan ve yaşam kalitesini artıran, hastalıklara özgü tıbbi beslenme tedavisi uygulayan, ulusal ve uluslararası alanda beslenme konusundaki ihtiyaçlara cevap veren, yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki bilgilerini uygulayan ve geliştiren, araştırmacı ve yenilikçi, mesleki etik bilincine sahip diyetisyenler yetiştiriyor. Fakültenin vizyonu, sosyal refahın yükseltilmesine hizmet eden, sağlık ve sosyal hizmet politikalarına yön veren yaşam boyu öğrenme odaklı ulusal alanda lider ve dünyada saygın bir eğitim kurumu olmak olarak belirleniyor. Sağlık Bilimleri Fakültesinin misyonu ise kent, bölge, ülke ve dünya insanının refah düzeyini yükseltmek amacıyla sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitim, araştırma ve projelerle evrensel bilgi ve kültür birikimine katkı sağlamak, sağlık ve sosyal hizmet alanındaki toplumsal ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yenilikçi politikalar ve çözümler üretmek olarak belirleniyor. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünden lisans diploması almaya hak kazanan adaylar "Dil ve Konuşma Terapisti" unvanını alırlar. Sosyal Hizmet Programından lisans diploması alan öğrenciler kamuya ait kurum ve kuruluşlarda "sosyal çalışmacı" kadrosunda istihdam edilirler. Beslenme ve Diyetetik Bölümünü başarıyla tamamlayarak lisans diploması almaya hak kazanan adaylar ise "diyetisyen" unvanını alırlar.
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 12:06
Porsuk Çayı’nın rengi yeşile döndü
Eskişehir’in simgelerinden olan Porsuk Çayı’nın yeşile dönen rengi dikkat çekti. Kentin en turistik bölgelerinden birisi olan Adalar Bulvarı’nda Porsuk Çayı’nın renginin değiştiği gözlendi. Normaline göre daha farklı bir görünümde olduğu görülen ve yeşile bürünen suyun rengi dikkat çekti. Suyun renginin baraj kapaklarının açılmaması ve sirkülasyon olmaması nedeniyle koyulaştığı öğrenildi. Herhangi bir kirlilik durumunun söz konusu olmadığı belirtildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder