Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Eskişehir
Eskişehir’de su arıtma tesisinde korkutan yangın
27 Nisan 2026 Pazartesi - 23:38:04
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Su Arıtma Tesisleri’nin elektrik panosunda çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Yangın, Alpu yolu üzerinde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait su arıtma tesislerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tesiste siloların yanındaki bina içerisindeki elektrik panolarından dumanlar yükselmeye başladı. Çalışanların durumu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Olayda dumandan etkilenen veya yaralanan olmaması ise sevindirdi.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 21:17
Milletvekili Hatipoğlu, Eskişehir Hava Hastanesi tartışmalarına cevap verdi
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Hava Hastanesi’nin özelleştirme kapsamına alınması sonrası çıkan tartışmalarla ilgili olarak, "Bu şehirde kamu hakkından, kamusal alanların korunmasından bahsedecek en son kişiler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zihniyetinin temsilcileridir" dedi. Eskişehir’de yıllarca Hava Hastanesi olarak hizmet veren ve günümüzde Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası olarak kullanılan alan özelleştirme kapsamına alınmış, bu karar kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu. Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ve AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın girişimleriyle Hava Hastanesi özelleştirme kapsamından çıkarılırken, AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu kamuoyundaki tartışmalara yanıt verdi. "Gerçekler saklanmaz, üzeri kirli algı operasyonlarıyla örtülemez" Milletvekili Hatipoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Son günlerde Devlet Hastanesi ve Hava Hastanesi’nin özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin CHP’li siyasetçilerin sergilediği ’kamu hassasiyeti’ tiyatrosunu ibretle takip ediyorum. Hiç kimse kusura bakmasın bu şehirde kamu hakkından, kamusal alanların korunmasından bahsedecek en son kişiler CHP zihniyetinin temsilcileridir. Eskişehir’in en kıymetli hazinelerinin nasıl parsel parsel satıldığını, şehrin hafızasının nasıl peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz. Bağlar Mahallesi’nde, Haller’in tam karşısındaki tarihi siloları uluslararası otel zincirlerine satanlar da, halkın elindeki yeri ’Sosyal tesis, yurt yapacağız’ diyerek kamulaştırıp, ardından otele çeviren, altını da eğlence merkezine dönüştürenler de yine aynı CHP zihniyetidir. Dün kamusal alanları parsel parsel satanların bugün çıkıp kamu hassasiyeti üzerinden siyaset üretmeye kalkışması tek kelimeyle pişkinliktir. Ben, bu şehrin bir evladı ve milletvekili olarak altını çizerek ilan ediyorum: Hava Hastanesi alanının özelleştirilmesine karşıyım ve bu alanın kamu niteliğini koruması için tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğim. Gerçekler saklanmaz, üzeri kirli algı operasyonlarıyla örtülemez. CHP zihniyetinin belediyeler eliyle haraç mezat sattığı 120 arsa, 72 tarla, 38 mesken, 2 otel ve 2 büyük ticari alandan oluşan o utanç listesini kamuoyunun vicdanına sunuyorum. Bu şehir, kimin kamusal alanları koruduğunu, kimin ise şehri parsel parsel sattığını artık tüm çıplaklığıyla görmektedir" ifadelerine yer verdi.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 20:59
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak’tan Eskişehir Hava Hastanesi’yle ilgili açıklama
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Hava Hastanesi, eski Devlet Hastanesi, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerindeki sağlık alanlarının özelleştirme kapsamından çıkarıldığını açıkladı. Eskişehir’de yıllarca Hava Hastanesi olarak hizmet veren ve günümüzde Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası olarak kullanılan alan özelleştirme kapsamına alınmış, bu karar kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak konuyla ilgili açıklamada bulundu. Albayrak, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Eskişehir Hava Hastanesi, eski Devlet Hastanesi, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerimizdeki sağlık alanlarının özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde irade ortaya konmuş olup, aktif sağlık hizmeti sunulan hastanelerimiz ve sağlık alanlarımız katiyen satışa konu edilmeyecektir. Bu süreçte konuyu yakından takip eden, şehrimizin hassasiyetlerini ilgili mercilere doğrudan ileten ve çözüm noktasında büyük gayret gösteren Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ayşen Gürcan’a, Valimiz Sayın Erdinç Yılmaz’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Alınan bu karar şehrimiz için hayırlı olsun" dedi.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 17:32
Çocuğun attığı yumrukla yaşlı adam kanlar içinde yere yığıldı
Eskişehir’de, henüz bilinmeyen sebeple yaşanan arbedede, 14 yaşındaki bir çocuik tarafından yüzüne yumruk atılan ve burnu kanayan yaşlı adam hastaneye kaldırıldı. Olay, Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi 2 Eylül Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, daha önceden birbirini tanıyan 14 yaşındaki F.B.A. ile 70 yaşındaki C.Y. arasında henüz bilinmeyen bir sebeple arbede yaşandı. Genç şahıs iddiaya göre yaşlı şahsa yumruk attı. Yumrukla beraber yere yığılan yaşlı adamın burnu kanamaya başladı. Caddede bulunan polis ekiplerince olaya müdahale edildi. Olay yerindeki vatandaşlar tarafından yaralı yaşlı adam için sağlık ekiplerine haber verildi. İlk müdahalesi yapılan yaşlı adam tedavi için Yunus Emre Devlet hastanesine kaldırıldı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 14 yaşındaki çocuk, işlemleri için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
25 Mart 2025 Salı - 12:27
Seyitgazi Kümbet Köyü’nde Şehit Seydi Ünlü için iftar yemeği düzenlendi
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Kümbet Köyü’nde, şehit Seydi Ünlü adına ailesi tarafından iftar yemeği gerçekleştirildi. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kümbet Köyü’nde, Somali’de geçirdiği kalp krizi sonucu Şehit olan şehit olan Uzman Çavuş Seydi Ünlü için ailesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Programda iftar öncesi şehit için dualar okundu. Etkinliğe, Seyitgazi Kaymakamı Abdulkadir Zengin, jandarma personeli ve mahalle sakinleri katıldı.
25 Mart 2025 Salı - 12:24
Şampiyondan Gençlik ve Spor İl Müdürü’ne ziyaret
Uluslararası snowboard yarışmalarında Eskişehir’i başarıyla temsil eden Arda Kuçbay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında İl Müdürü Kalın, başarılı sporcuya tebriklerini iletti. Kuçbay ve İl Müdürü Kalın, birlikte bolca sohbet edip hatıra fotoğrafı çekindi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda, "29-30 Mart’ta Avustralya’da düzenlenecek Uluslararası Snowboard FIS Yarışması’na katılacak olan sporcumuza başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
25 Mart 2025 Salı - 12:23
Eskişehir ve çevresinde hava sıcaklıkları artıyor
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Eskişehir ve çevresinde hava sıcaklıkları 3-5 derece yükseleceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Eskişehir ve çevresi yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde yer yer pus olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının 3-5 derece artacağı günde, rüzgarın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği aktarıldı. Tahminlere göre, Sarıcakaya 30 derece ile Eskişehir’in en sıcak ilçesi olacak. Merkez ilçeler Odunpazarı ve Tepebaşı’nda ise hava sıcaklıklarının 24-25 derece civarında seyredeceği kaydedildi.
25 Mart 2025 Salı - 12:17
Polis ekipleri huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti
Eskişehir’de Maide Bolel Huzurevi’ne ziyarette bulunan polis ekipleri yaşlıların iftar sofrasına ortak oldu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla faaliyetler sürdürülüyor. Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz’ın eşi Birnur Yılmaz öncülüğünde Polis Eşleri Derneği ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından Maide Bolel Huzurevi’nde bulunan yaşlılar ziyaret edildi. Polis ekiplerince huzurevinde iftar sofrasına konuk olunurken, Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu ve Meddah gösterisi sergilendi.
25 Mart 2025 Salı - 12:05
Eskişehir’de 23 Nisan Bocce Turnuvası sona erdi
Eskişehir’de düzenlenen TBMM 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bocce Turnuvası tamamlandı. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen TBMM 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bocce Turnuvası, Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Turnuvada sporcular ve antrenörler yer aldı. Organizasyon, katılım sağlayanlar ve emeği geçenlerle tamamlandı. İl Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde "Sporun ve dostluğun kazandığı organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadeleriyle teşekkür etti.
25 Mart 2025 Salı - 11:50
Eve aldığı keçi yavrusuna bebek gibi bakıyor
Eskişehir’de evine aldığı keçi yavrusuna bebek gibi bakan Muharrem Altınbaş, yavruyu biberonla besliyor. Tepebaşı ilçesinin kırsal Cumhuriyet Mahallesi’nde bir çiftlikte küçükbaş hayvan besiciliği yapan Muharrem Altınbaş, yeni doğan oğlağı evinde bakıyor. Altınbaş, ikiz kardeşiyle birlikte doğan ve annesinin sütünün yetmeyeceği için eve aldığı oğlak ile oldukça iyi anlaşıyor. Yavru keçi ile adeta arkadaş olan Muharrem Altınbaş, yavrunun altına bebek bezi bağlayıp özel biberonla emziriyor. Altınbaş’ın evde beslediği kedi ile de oldukça iyi anlaşan oğlak, ailenin adeta maskotu oldu. Her yıl 3 en az kuzu ya da oğlağı eve aldığını söyleyen Muharrem Altınbaş, hayvanları çok sevdiğini belirtti. "Bildiğiniz bebek gibi biberonla besliyoruz," Evinde beslediği keçi yavrusu hakkında konuşan Muharrem Altınbaş, "Kendisi gibi biraz komik olsun diye düşünerek bu ismi koydum. Eve aldıktan sonra ilk 1-2 hafta karnı acıkmaya başlayınca geceleri melemeye başlıyordu. Tabii gece kalkıp onu doyurmak biraz sinir bozucu olabiliyordu ama şimdi geçti, biraz daha büyüdü. Zaten insan alışınca fazla bir zorluğu kalmıyor, altında bebek bezi var, biz de elimizde biberonla besliyoruz, bildiğiniz bebek gibi. Evimizde kedi de var ve kediden köpekten hiçbir farkı yok. Etrafımızdaki komşular zaten benim ne kadar hayvan sevdiğimi bildikleri için hiç garipsemediler. Dışarıdaysak mesela hayvanlar başka kimseye gitmiyor, sadece benim yanıma geliyor. Şu an zaten sütünü falan da ben verdiğim için herhalde beni annesi zannediyor. Beni hiçbir şekilde bırakmıyor, sesimden tanıdığı için çağırdığımda her nerdeyse o da bana seslenerek koşa koşa yanıma geliyor. Bunlar ikiz veya üçüz doğuyor ve annelerinin sütü yetmediği için kışın donup ölüyorlar. Biz de her sene böyle en az 3-4 tane yavruya evde bakıp büyütüyoruz, sonra diğer hayvanların yanına koyuyoruz. Birbirimize bağlandık tabii ama fazla da bir ayrılık olmayacak. Sadece odalarımız ayrı olacak, onun dışında diğerleriyle birlikte ahırda yine beraberiz" dedi.
25 Mart 2025 Salı - 11:37
Tazelenme Üniversitesi’nden Vali Aksoy’a ziyaret
Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci ve Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Doç. Dr. Emre Birinci, Tazelenme Üniversitesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Birinci, 2019 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Tazelenme Üniversitesi’nin, 60 yaş ve üzeri bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerini korumayı ve geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Şu anda 207 öğrenciye sahip olan üniversitede, en genç öğrencinin 60, en yaşlı öğrencinin ise 82 yaşında olduğunu aktaran Birinci, müfredatın öğrencilerin ihtiyaçları ve ilgi alanları doğrultusunda hazırlandığını ifade etti. Dersler arasında Egzersiz, Hukuk, İngilizce, Nöroloji, Ağız ve Diş Sağlığı, Müzik Terapisi, Psikiyatri, Psikoloji, Akılcı İlaç Kullanımı, Sosyal Politika, İletişim, Beslenme İlkeleri, Astronomi ve Evren Bilimi, Fotoğrafçılık, Sosyal Medya Kullanımı ve Güvenliği, Tango, Kişisel Bakım, Arkeoloji ve Mikrobiyoloji gibi konuların yer aldığı belirtildi. Vali Hüseyin Aksoy ise yaşlı bireylerin toplumsal hayatta aktif rol almasının önemine dikkat çekerek, Tazelenme Üniversitesi’nin bu yöndeki çalışmalarını olumlu bulduğunu ifade etti.
25 Mart 2025 Salı - 11:28
Kayıp kadının Porsuk Çayı’nda cesedi bulundu
Eskişehir’de Porsuk Çayı’nda bulunan cesedin, hakkında kayıp başvurusu yapılan 75 yaşındaki alzaymır hastası kadına ait olduğu tespit edildi. Olay, sabah saatlerinde Adalar Bulvarı üzerinde yer alan Gondol Iskelesi’nin önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gondolları temizleyen personel suyun içerisinde hareketsiz halde bulunan kadını gördü. Durum 112 Acil Servis’e bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan kontrollerde suyun içerisindeki kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Cesedin, dün gece hakkında kayıp başvurusu yapılan 75 yaşındaki alzaymır hastası Fatma Nezihe Akkuş’a ait olduğu belirtildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken cesedin Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırılacağı öğrenildi.
25 Mart 2025 Salı - 09:36
Patlayıcı madde atan ve "dağılın" ikazını dinlemeyen gruba polis ekipleri müdahale etti
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrasında Eskişehir’de, protesto eden kalabalık grup attıkları sis çıkaran ve patlayıcı maddelerin ardından polis ekiplerince müdahale edilerek dağıtıldı. Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Eskişehir’de sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Kentin neredeyse tüm işlek caddelerini polis eşliğinde 4 saat boyunca turlayan kalabalık grup, İsmet İnönü Caddesi’nin başına geldiğinde anlaşmazlık yaşadı. Kabalıktan bir grup olaysız dağılmayı teklif ederken, bir grup ise polise karşı gelmek istedi. Polisin 3 kez yaptığı "dağılın aksi takdirde müdahale edeceğiz" ikazını dinlemeyen grup ekiplere sis oluşturan madde ve patlayıcı madde attı. İkazları dinlemeyen gruba Polis ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. Olaylarda 7 şahıs gözaltına alındı.
24 Mart 2025 Pazartesi - 17:54
Sivrihisarlı çiftçilere yüzde 50 hibeli nohut tohumluğu desteği verildi
Eskişehir’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, nadasa ayrılan alanların değerlendirilerek tarıma kazandırılması ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılması amacıyla Sivrihisar’da nohut üretimi yapan 32 çiftçiye yüzde 50 hibeli olarak 10 bin 800 kilogram tohum desteği sağlandı. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) doğrultusunda Bakanlığa sunulan ve desteklenmeye hak kazanan "Eskişehir’de Nohut Üretimini Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında Sivrihisar çiftçisine nohut tohumluk desteği verildi. Azkan cinsi nohut tohumlarının yüzde 50 hibeli olarak üreticilere teslim edildiği törene İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Potoğlu, Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, İlçe Müdürü Erhan Ulutürk, mahalle muhtarları, projede görevli İl/İlçe Müdürlüğü personeli ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı. Proje ile öncelikli olarak ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanların değerlendirilerek tarıma kazandırılması ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılması amacıyla Sivrihisar’da nohut üretimi yapan 32 çiftçiye 1080 dekar araziye ekilmek üzere yüzde 50 hibeli olarak 10 bin 800 kilogram tohum desteği sağlandı. Proje kapsamında üreticilere, 7 bin 270 dekar alana ekilmek üzere 72 bin 700 kilogram Azkan nohut tohumunun yüzde 50 hibeli olarak teslim edileceği aktarıldı. Azkan çeşidi nohut tohumluklarının kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile 2021 yılında Alpu, 2022 yılında Mahmudiye ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce denenerek başarılı sonuçlar alındıktan sonra Azkan çeşidi nohut, çiftçiler tarafından benimsenerek yoğun talep gördü. Bu kapsamda üreticilere 2023 yılında 58 bin 800 kilogram, 2024 yılında ise 103 bin kilogram hibeli tohum desteği verildi. Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen; kuraklığa dayanıklı, yerli ve milli nohut çeşidi olan Azkan çeşidi nohut tohumluklarının kullanımının Eskişehir İlinde yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edileceği belirtildi.
24 Mart 2025 Pazartesi - 17:38
Eskişehir’de hava sıcaklıkları 30’lu derecelere yükselecek
Eskişehir’de, meteorolojinin tahminlerine göre yarın hava sıcaklıkların 3 ile 5 derece artarak bazı yerlerde 30’lu derecelere yükseleceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3.Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, içinde Eskişehir’in de bulunduğu bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, sabah saatlerinde ise yer yer pus hadisesi görüleceği aktarıldı. Öte yandan hava sıcaklıklarının 3 ile 5 derece artması beklendiği günde rüzgar ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiği aktarıldı. Yine tahminlere göre 30 derecelik hava sıcaklığı ile Sarıcakaya, Eskişehir’in en sıcak ilçesi olacağı, merkez Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerindeki hava sıcaklığının 24-25 derecelerde olacağı belirtildi.
24 Mart 2025 Pazartesi - 17:33
Anadolu Üniversitesi’nde Barış ve Kardeşlik Nevruz söyleşisi gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Barış ve Kardeşlik Nevruz söyleşisi, yoğun bir katılımla çevrim içi ortamda gerçekleştirildi. Etkinlikte Navoi İnovasyon Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerini dört farklı dilde tanıtarak bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin ilerleyen kısmında, Nevruz’un Özbekistan’daki gelenekleri ve ritüelleri üzerine hazırlanan özel bir program izlendi. Bu kapsamda Nevruz’un tarihi ve kültürel önemine dair anlatımların yanı sıra folklorik sahneler ve geleneksel öğeler de etkinliğe renk kattı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Eskişehir’in parklarını, müzelerini ve üniversitelerini tanıtarak şehrin kültürel zenginliğini paylaştı. Öğrencilerin kendi çaldıkları enstrümanlar eşliğinde hareketli Rusça ve Türkçe şarkıların seslendirilmesi ve Rusça şiirlerin okunması etkinliğe sanatsal bir dokunuş kattı. Şiir, müzik ve samimi sohbetlerle dolu etkinlik, iki ülkenin gençleri arasındaki dostluk ve kültürel alışverişin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Söyleşiye Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Özbekistan Navoi İnovasyon Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder