Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
Nizip’te kaçan kurbanlık dana soluğu acil serviste aldı
22 Mayıs 2026 Cuma - 13:01:22
Gaziantep’in Nizip ilçesinde hayvan pazarından kaçan kurbanlık dana soluğu acil serviste aldı. Acil servis giriş kapısında kıstırılan ve paniğe neden olan kurbanlık, ekiplerin çalışmaları sonucu yakalandı. Gaziantep’in Nizip ilçesinde ilk firari kurbanlık vakası yaşandı. İlçedeki hayvan pazarından kaçan kurbanlık dana, yakınlarda bulunan Nizip Devlet Hastanesi Acil Ünitesi’ne daldı. Acil servis giriş kapısında kıstırılan kurbanlık, hastanedeki vatandaşların ve çalışanların büyük korku ve panik yaşamasına neden oldu. Olay sonrası bölgeye ekipler sevk edildi. Paniğe neden olan kurbanlık dana, hayvan sahipleri ve hastane teknik personeli tarafından acil kapısında yakalanarak çıkarıldı.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:38
Gaziantep’te ’Kurban Yakalama Timi’ bayrama hazır
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Kurban Yakalama Timi", Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkları yakalamak için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz bir şekilde geçirebilmesi amacıyla kurulan ekip, kaçan kurbanlık hayvanlara hızlı ve profesyonel müdahale edebilmek için kapsamlı eğitimlerden geçiriliyor. Dron destekli takip ve müdahale eğitimleriyle güçlendirilen tim, bayram süresince sahada aktif görev yapacak. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda görev yapan ekip, hem fiziksel dayanıklılık hem de teknik müdahale alanlarında yoğun bir hazırlık sürecinden geçiyor. Modern ekipmanlarla desteklenen çalışmalar kapsamında tim üyeleri, muhtemel kriz anlarında hızlı hareket edebilmek adına uygulamalı eğitimler alıyor. 20 kişilik profesyonel ekip bayram mesaisine hazırlanıyor Aralarında 5 veteriner hekimin de bulunduğu 20 kişilik profesyonel ekip, yakalama teknikleri, kriz anı koordinasyonu ve fiziksel dayanıklılık eğitimlerinden geçiriliyor. Koşu, refleks geliştirme, kondisyon ve şınav çalışmalarıyla desteklenen antrenman programı sayesinde ekip, bayram süresince yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tam donanımlı hale getiriliyor. Dron teknolojisinin de aktif olarak kullanılacağı yakalama olaylarında kaçan hayvanların kısa sürede tespit edilerek güvenli şekilde yakalanması hedefleniyor. 153 ihbar hattına gelen çağrılara anında müdahale edilecek Her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçan kurbanlık hayvanlar için özel yakalama timinin oluşturulduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Kurbanlık danalar kaçtığı zaman vatandaşlar durumu büyükşehir belediyemizin ALO 153 İhbar Hattı’na bildirecek. Ekibimiz, bildirilen kaçan kurbanlıkları dron ile tespit edip yakalayarak ve etkisiz hale getirerek teslim edecekler. Geçen yıl yaklaşık 20 tane danamız kaçmıştı. İnşallah bu sene hiç danamız kaçmaz. Kaçan olursa da biz gereken önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Ekibimiz danayı yakalayarak vatandaşımıza teslim edecek" dedi. Vatandaşlara kurban eti kontrol hizmeti de sunulacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yalnızca kaçan kurbanlıkların yakalanması konusunda değil, kurban kesimi sonrasında oluşabilecek sağlık şüphelerinde de vatandaşlara destek sağlayacak. Vatandaşlar, kestikleri kurban etinin sağlık durumu konusunda tereddüt yaşamaları halinde Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda görev yapan veteriner hekimlere başvurabilecek. Yapılacak incelemelerin ardından etin tüketim açısından uygun olup olmadığı konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapılacak.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:37
Gaziantep’te ’Kurban Yakalama Timi’ bayrama hazır
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Kurban Yakalama Timi", Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkları yakalamak için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz bir şekilde geçirebilmesi amacıyla kurulan ekip, kaçan kurbanlık hayvanlara hızlı ve profesyonel müdahale edebilmek için kapsamlı eğitimlerden geçiriliyor. Drone destekli takip ve müdahale eğitimleriyle güçlendirilen tim, bayram süresince sahada aktif görev yapacak. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda görev yapan ekip, hem fiziksel dayanıklılık hem de teknik müdahale alanlarında yoğun bir hazırlık sürecinden geçiyor. Modern ekipmanlarla desteklenen çalışmalar kapsamında tim üyeleri, muhtemel kriz anlarında hızlı hareket edebilmek adına uygulamalı eğitimler alıyor. 20 kişilik profesyonel ekip bayram mesaisine hazırlanıyor Aralarında 5 veteriner hekimin de bulunduğu 20 kişilik profesyonel ekip, yakalama teknikleri, kriz anı koordinasyonu ve fiziksel dayanıklılık eğitimlerinden geçiriliyor. Koşu, refleks geliştirme, kondisyon ve şınav çalışmalarıyla desteklenen antrenman programı sayesinde ekip, bayram süresince yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tam donanımlı hale getiriliyor. Drone teknolojisinin de aktif olarak kullanılacağı yakalama olaylarında kaçan hayvanların kısa sürede tespit edilerek güvenli şekilde yakalanması hedefleniyor. 153 ihbar hattına gelen çağrılara anında müdahale edilecek Her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçan kurbanlık hayvanlar için özel yakalama timinin oluşturulduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Kurbanlık danalar kaçtığı zaman vatandaşlar durumu büyükşehir belediyemizin ALO 153 İhbar Hattı’na bildirecek. Ekibimiz, bildirilen kaçan kurbanlıkları drone ile tespit edip yakalayarak ve etkisiz hale getirerek teslim edecekler. Geçen yıl yaklaşık 20 tane danamız kaçmıştı. İnşallah bu sene hiç danamız kaçmaz. Kaçan olursa da biz gereken önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Ekibimiz danayı yakalayarak vatandaşımıza teslim edecek" dedi. Vatandaşlara kurban eti kontrol hizmeti de sunulacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yalnızca kaçan kurbanlıkların yakalanması konusunda değil, kurban kesimi sonrasında oluşabilecek sağlık şüphelerinde de vatandaşlara destek sağlayacak. Vatandaşlar, kestikleri kurban etinin sağlık durumu konusunda tereddüt yaşamaları halinde Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda görev yapan veteriner hekimlere başvurabilecek. Yapılacak incelemelerin ardından etin tüketim açısından uygun olup olmadığı konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapılacak.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:07
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü ev sahipliğinde "Özel Eğitim ve Aile" temasıyla, özel eğitimde aile kurumunun yeri, aile-okul iş birliği, özel durumlu bireylerin bağımsız yaşama hazırlanması ile alandaki güncel yaklaşımların ele alındığı 15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi. HKÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu ve Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü iş birliğiyle HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşunun ardından Özel Eğitim Topluluğu öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle seslendirmesiyle başladı. 25 farklı üniversiteden gelen 329 katılımcının bildirileri önem taşımakta Programın açılışında konuşan HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bizler, eğitimi yalnızca bilgi aktarmak olarak görmüyoruz. Eğitimi; topluma katkı sunan, insan hayatına değer katan ve daha kapsayıcı bir gelecek inşa eden bir sorumluluk alanı olarak değerlendiriyoruz. Özel eğitim de bu sorumluluğun en hassas ve en anlamlı alanlarından biridir. Kongremizin; aile, okul iş birliği, bağımsız yaşam, mahremiyet eğitimi, yapay zekâ, öğretmen deneyimleri ve özel eğitimde yeni yaklaşımlar gibi önemli başlıkları ele alacak olması bizler için ayrıca değerlidir. Türkiye’nin dört bir yanındaki 25 farklı üniversiteden gelen 329 katılımcının bildirileriyle bu bilim şölenine ortak olması, genç araştırmacılarımızın akademik gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Ünal, "Hocalarımızın desteğiyle oluşturduğumuz bilim kurulunda erken tanıyı öncelikli hale getirdik. Köy ve mahallelerimizi ziyaret ederek özel durumlu bireylere ve ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi. HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latife Özaydın, Eğitim Fakültesi’nin 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerini kabul ettiğini belirterek, fakültenin bugün beş farklı programdan 2088 mezun verdiğini ve eğitim alanına nitelikli öğretmenler kazandırdığını ifade etti. Özel Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Acar da, "Öğrenci kongreleri, özel eğitim bölümü öğrencilerinin bilimsel araştırmalarını paylaşmaları ve akademik hayata ilk adımlarını atmaları açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu. Özel Eğitim Konfederasyonu Genel Başkanı Sabahattin Yıldız, özel eğitimcilerin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bel kemiği olduğunu özel durumlu çocuklara ve ailelerine ışık tutan bu mesleğin çok kıymetli olduğunu belirtti. HKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü ve Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise "Özel eğitimin gelişmesi; akademisyenlerin, sahadaki uzmanların ve ailelerin ortak emeğiyle mümkün oluyor" şeklinde konuştu. Engelsiz yaşam merkezi öğrencilerinden anlamlı gösteri Programda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri de sahnelendi. Şarkı söyleyen ve dans performansları sergileyen öğrenciler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin sahne performansı, salondan büyük alkış aldı. İki gün süren kongrede "Özel Eğitimde Aile: Yeri ve Önemi", "Aile Sohbetleri", "Özel Eğitimde Aile Okul İş Birliği", "Özel Eğitimde Yapay Zekâ", "Öğretmen Paneli" ve "Bağımsız Yaşama Hazırlanmak" gibi başlıklarda panel, seminer ve bildiri oturumları gerçekleştirildi.
27 Haziran 2024 Perşembe - 09:50
Gaziantep’te gündüz vakti hırsızlık pes dedirtti
Gaziantep’te gündüz vakti kablo çalan şahıslar bu kadarına da pes dedirtti. Olay, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Bekirbey Mahallesi’nde meydana geldi. Güpegündüz bir evin önündeki kabloları çalan 3 şahıs, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Hırsızların çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden kablo çalmaları ise pes dedirtti. Hırsızlık yapan 3 şahıs, çaldıkları kablolarla beraber olay yerinden koşarak uzaklaştı.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 19:18
GTO Başkanı Yıldırım’dan fahiş fiyatlara, yerel yönetimlerin uygulamalarına sert sözler
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, son günlerde tartışılan pahalılık, fahiş fiyatlar ve bu konuda yerel yönetimlerin uygulamaları hakkında basın açıklaması düzenledi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, meclis üyeleriyle birlikte toplanarak gündeme ilişkin konular hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Gaziantep’te son günlerde yoğun şekilde tartışılan pahalılık, fahiş fiyatlar ve barınma sorunlarının Gaziantep ticari yaşamına ve sosyal yaşamına olan etkileri ele alındı. Yerel yönetimlerin sektöre yönelik attığı adımları sert sözlerle eleştiren Yıldırım, kayıt dışı göçlerin bir an önce engellenmesi gerektiğini vurguladı. “Göç, pandemi, deprem ve savaş dengemizi bozdu” Tuncay Yıldırım, “Elbette tüm bu bahsettiğimiz sorunların tetikleyicilerinden biri hiç şüphesiz 13 yıldır şehrimizde yaşayan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerdir. Kayıt dışı ticari faaliyetlerinin oluşturduğu haksız rekabet, kimi sektörlerde elde ettikleri üstünlükler işletmelerimizin iç ve dış pazar kayıpları. Kiralar basta olmak üzere genel fiyat seviyesine ve sosyo- kültürel yapımıza olan olumsuz etkileri ne yazık ki her gecen gün artan bir oranda hissediyoruz. Bugün Gaziantep’te faaliyet gösteren kayıtlı Suriyeli işletme sayısı Odamız, Sanayi Odası ve Esnaf Odaları dahil toplam 6 bin 300 Kayıtlı Suriyeli istihdam sayısı ise 12 bin. Bu sayılar bile şehrimizdeki Suriyeli nüfusu düşününce kayıt dışılığın boyutunu gözler önüne sermeye yeter. Bu durumun Türk işletmeler acısından oluşturduğu haksız rekabeti hepiniz tahmin edebilirsiniz. Gaziantep Ticaret Odası olarak bu sorunları 10 yıl önce öngörmüş ve çözüm önerileri de sunmuştuk. İlk göç dalgasının ardından meclisimiz 04 Aralık 2013 tarihinde özel "Suriye Gündemi" ile toplanmış, bir komite oluşturmuş ve bu komite, 12 sivil toplum kuruluşu ve 3 üniversitenin de katılımıyla bir ortak akıl raporu hazırlamıştır. Gaziantep Ticaret Odası olarak bugüne kadar ekonomi - eğitim- sağlık demografik yapı ve güvenlik başta olmak üzere konuyu her yönüyle değerlendirdiğimiz 6 rapor ve sayısız bilgi notu hazırladık. Bunları başta kanun koyucular ve karar vericiler olmak üzere tüm ilgililerle, kamuoyuyla ve basın ile defalarca paylaştık, takipçisi olduk, olmaya devam ediyoruz. Raporlar, notlar hazırlamanın ötesinde yaptığımız Oda çalışmalarıyla da ekonomik entegrasyonun en sağlıklı şekilde olmasını desteklemeye çalışıyoruz. Göç, pandemi, savaşlar derken reel sektörün 6 Şubat depremlerinin ekosisteme verdiği zararlarla da uğraştığını unutmayalım. Tedarik zincirimiz bozuldu. Bölgede iş gücü piyasası zarar gördü. Çevre illerden göç aldık. Şehrin konut ihtiyacı daha da büyüdü. Bu süreçte İslahiye ve Nurdağı ilçeleri dışında Gaziantep reel sektörü devlet desteği de alamadı” şeklinde konuştu. “Yerel yönetimlerin uygulamaları uzun vadede yanlıştır” Yerel yönetimlerin uygulamalarının uzun vadede yanlış olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yüksek enflasyonla ve mevcut ekonomik olumsuzluklar eklendi. Enflasyonist baskının herkesi derinden etkilediğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın alım gücü düştü, ülkede gelir dağılımı bozuldu. İşletmelerimizin ise girdi maliyetleri oldukça yükseldi. Enflasyon ile mücadele için uygulanan sıkı para politikası da girdi maliyetleri yönetmemiz için ihtiyaç duyduğumuz finansman maliyeti artırırken erişimini ise neredeyse yok etti. Mevcut durum karşısında; Hayat pahalılığı ile mücadele eden, alım gücü düşen vatandaşa destek olabilmek amacıyla yerel yönetimler iyi niyetli girişimlerde bulunmaya başladı. Sadece Gaziantep’te değil ya da sadece iktidar ya da muhalefet değil görüyoruz ki birçok şehirde yerel yönetimler halk için bir takım aksiyonlar alıyor. Üzülerek ifade ediyoruz ki; yeme içme mekanları açmak, bayramlık kurban ve tatlı satışı yapmak gibi örnekleri bulunan bu iyi niyetli hamleler kısa vadede vatandaş lehine bir uygulama gibi gözükse de uzun vadede ciddi sorunlara yol açacaktır” dedi. “Kent lokantaları esnafı zor durumda bırakıyor” Yerel yönetimlerin açtıkları kent lokantalarına da değinen Yıldırım, “Türkiye genelinde birçok belediye 40-45 TL’ye vatandaşa yemek vereceklerini söylüyorlar. Eğer bir kap yemek 40-45 TL’ye kar bırakıyor ise buyursun belediye başkanlarımız, kamu kurumlarının temsilcileri restoran açsınlar 40- 45 TL ‘ye bu yemekleri satabilsinler bizlerde onlara destek olalım. Burada oluşacak kamu zararı burada yapılan iyi niyetler sonucunda bu belediyeler adına çalıştırılan işletmelerin kapanmasına sebep olacaktır. İşletmelerin zararına mal satabilme şansları sıfır. Pahalılıktan şikayet edenler esnaf lokantaları. Bu sürecin sonunda esnaflarımızın bellerini doğrultabilme şansları yok” ifadelerini kullandı. “Bu şehrin en büyük problemlerinden biri barınma” Gaziantep’in barınma sorununa değinen Yıldırım, “Gaziantep, ülkemizde konut fiyatları ve kiraların en yüksek olduğu iller arasında yer almaktadır. Bir metropol şehre bir gecede 10 bin kişiyi indirirseniz o şehir trafiğiyle, alt yapısıyla ve barınmasıyla felç olur. Ancak son 13 yılda ilimizin yöneticileri sayesinde mümkün mertebede her hangi bir işe dokunur bir olay meydana gelmeden bu sürece gelindi. Bizim yerel yönetimlerimize bir önerimiz var. Yerinde dönüşüm ile ilgili belediyelerden ruhsat bekleyen çok proje var. Buyurun gelin konut stokunun arttırılmasına yönelik bunu onaylayınız. Müteahhitlerimiz, vatandaşlarımız kiradan kurtulup evlerine geçsin binlerce bina boşa çıkacak. Şehrimizde imara açılan arazilerde kanunen alt yapı katılım bedeli DOB Bedeli kanunen yüzde 45’e kadar diye belirtilmiştir. Maalesef yüzde 65’e kadar DOB payı alınmakta. Biz komünist sisteme geçtik haberimiz mi yok. Bu kadar piyasa müdahaleci bir durum alınıyorsa. Belediyeler ihaleyle arsa satıyor üst limit yok. Kendilerinin tespit ettikleri fiyatların çok çok üzerinde arsa satışları oluşuyor. Serbest piyasa kamuya var özel sektöre neden yok. Türkiye’nin benimsediği ekonomik sistem serbest ekonomi sistemidir. Gelsinler müteahhitlerimizin el birliğiyle konut sorununu çözelim. Herkesin kendi işini doğru bir şekilde yapması gerektiğine inanıyoruz. Seçim zamanı kapısını çalabileceğimiz esnaf bulamama ihtimalimiz var” dedi. “Antep fıstığı Rize fındığından kötü mü” Antep fıstığına değinen Yıldırım, “Kayıt altına giren fıstık dolayısıyla devletin kazancı var. Buradan yetkililere çağrımızdır, Antep fıstığı Rize’nin fındığından kötü mü veya Gaziantep Rize’den daha az mı hizmet ediyor. Bizde fındığa verilen desteğin aynısından Gaziantep fıstığına istiyoruz. Bu şehir kendi göbeğini kendi kesen şehir olarak anılıyor. Biz bu güne kadar kendi göbeğimizi kendimiz kestik bu saatten sonra yorulduk. Gaziantep’in de ilgili desteklerden faydalanması gerekiyor. Bu şehirde tarım biterse, hayvancılık biterse bu gemi batarsa bizde hepimiz içinde batarız. Hayatında yanında 2 tane sigortalı işçi çalıştırmamış insanlar elinde telefonla sosyal medyadan yargı dağıtıyor. Bu şehir bu kadar aşağı çekilmemesi lazım. Bayram süresince gördük. Bu şehir bu kadar olumsuzluklarla dile gelmemelidir. Herkes kendi bireysel sorumluluğunu da yerine getirmelidir. Eline aldığı telefonla attığı paylaşımla yargı dağıtılması, yargısız infazlar hem bizim esnafımızı zedeliyor hem bu şehrin itibarını da yerin dibine sokuyor. O yüzden üretici, tacir ve tüccarlarımız kendi işlerini yapacak. Belediyelerimiz, kamu kurumlarımız kendi işlerini yapacak. Bu şehirde huzur içerisinde yaşamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Tuncay Yıldırım son olarak kayıt dışı göçlerin son bulması gerektiğini vurguladı.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 17:03
Gaziantep’te DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi yakalandı
Gaziantep’te, DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde silahlı faaliyette bulunduğu tespit edilen ve yasadışı yollarla sınırı geçerek terör eyleminde bulunabileceği değerlendirilen şüpheli şahıs jandarma ekiplerince yakalandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye bölgesinde 2014-2015 yılları arasında DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde silahlı faaliyette bulunduğu tespit edilen ve yasadışı yollarla sınırı geçerek terör eyleminde bulunabileceği değerlendirilen şüpheli şahsı yakalamak için çalışma yaptı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde icra edilen operasyon ile N.A. isimli yabancı uyruklu 1 şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 16:40
Nizip Belediye Başkanı Doğan’ın çarptığı yaya hayatını kaybetti
Antalya’da, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan’ın kullandığı aracın çarptığı yabancı uyruklu şahıs olay yerinde hayatını kaybetti. Belediyeden yapılan açıklamada ise kazanın başkan Ali Doğan’ın resmi temaslarda bulunmak üzere Antalya’da olduğu sırada meydana geldiği ve şahsın bir anda yola atladığı belirtildi. Olay, dün gece 02.30 sıralarında Alanya-Antalya karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan idaresindeki 27 AGU 194 plakalı araç, seyir halindeyken alkollü olduğu öne sürülen Danimarka uyruklu Rami Ali Surul’a çarptı. Yabancı uyruklu şahıs, kaza sonrası olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası ifadesi alınan Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Nizip Belediyesi: "Başkanımız resmi temaslarda bulunurken şahsın bir anda yola atlaması sonucu kaza meydana geldi" Konu ile ile ilgili ise Nizip Belediyesinden açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Ali Doğan’ın resmi araçla resmi temaslarda bulunmak üzere Antalya’da olduğu belirtilen açıklamada, "Belediye Başkanımız Ali Doğan, kurumumuz ile ilgili resmi temaslarda bulunmak üzere, belediyemizce kendisine tahsis edilen 27 AGU 194 plakalı resmi araç ile kendi kontrolünde seyir halindeyken saat 02.30 sıralarında Alanya-Antalya karayolu üzerinde bir yayaya çarpma suretiyle trafik kazasına karışmıştır. Görgü tanıkları ve şahitlerin resmi ifadelerinde aşırı alkollü olduğu ve yola kontrolsüz atladığı ifade edilen yabancı uyruklu yaya, maalesef olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Yaşanan elim kazanın akabinde adli makamlarca yapılan soruşturma sonucunda Belediye Başkanımız serbest bırakılmış ve sağlığı iyi durumdadır. Yaşanan üzücü kazada yaşamını yitiren yabancı uyruklu şahsa Allah’tan rahmet dileriz" ifadelerine yer verildi.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 15:42
Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşın sağlığı için çalışıyor
Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’ndeki denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam ederken halkın sağlığını tehlikeye atan tarihi geçmiş ve sağlıksız ortamlarda satışı yapılan ürünlere el koydu. Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde gıda üretimi ve satışına yönelik denetimler sürüyor. Bir işletmede yapılan denetim ve kontrollerde 142 bin 252 gram son kullanma tarihi geçmiş taşlık ve 456 bin 114 gram saklama şartları uygun olmayan kurtlanmış et ve et ürünlerine el konuldu. “Denetimlerimiz sürüyor” Vatandaşın sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Denetimlerimizi gece gündüz 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde uyguluyoruz. Zabıta ekiplerimize talimat verdik. Hiç nefes aldırmadan sürekli denetimler sürecek. Stokçuluk ve ürünlerin son kullanma tarihleriyle ilgili denetimlerimiz devam edecek. Zabıta ekiplerimiz her zaman olduğu gibi ilçe genelindeki denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Halkımızın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 15:11
GAÜN TMDK öğrencilerinin mezuniyet sevinci
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile mezuniyet belgelerini aldı. Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, mezun olan gençlere hitap ederek önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Balat, “Öğrencilik döneminizde birçok zorlukla karşılaştınız. Mezuniyet sonrası çalışma hayatında da pek çok zorlukla karşılaşacaksınız. Ancak unutmayın, sorunlarınızın bir parçası olarak hayatınıza yön vermenizi ve gülümsemeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Zorluklardan yılmayın. Muhammed Ali’nin dediği gibi, ’Sizi yoran şey önünüzde tırmanacağınız dağ değil, ayakkabınızdaki çakıl taşlarıdır.’ Bu taşları fark edin, temizleyerek yolunuza devam edin. Kafanızda hayallerinizi, kalbinizde umutlarınızı taşıyarak koşun” dedi. GAÜN TMDK’nın bu yıl 32. mezunlarını verdiğini belirten GAÜN TMDK Müdürü Öğr. Gör. Adil Çete, “Mezun olan gençlerimizin sevincini paylaşmak, konservatuvarımızın ülkemize kazandıracağı öğretmen adaylarını akademisyenleri, sanatçıları buradan uğurlamak için bugün bir araya geldik. Yıllardır devam ettirdiğiniz öğrenim hayatınızın bir sürecini daha bugün itibariyle noktalamış bulunmaktasınız. Arkanıza dönüp baktığınızda, bu süreçte zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün artık her biriniz, kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, yapacağınız işlerde edindiğiniz bilgilerle topluma ve insanlara karşı sorumlu bireyler olarak meslektaşlarımız oldunuz. Sizler başarıdan başarıya koşarken okulumuzu yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız” şeklinde konuştu. GAÜN TMDK 2023-2024 eğitim-öğretim yılı birincisi Ramazan Aksu, “Okula başlarken mezun olacağımız günün hayalinin heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu. Alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anları paylaştığımız okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Bugün burada kocaman bir aileye veda ediyoruz. Başarı ödülünü bileğimize taktığımız için gururluyuz. Evimizden çok vakit geçirdiğimiz okulumuzu, dostluklarımızı ve değerli hocalarımızı özleyeceğiz” diye konuştu. Açılış konuşmaları sonrasında dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören; TMDK öğrencileri, akademisyenleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen mezuniyet halayı ile son buldu.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 15:10
Rayiha ve Baharat Müzesi, bayram tatilinde 4 bin kişiyi misafir etti
Gaziantep’teki Rayiha ve Baharat Müzesi, Kurban Bayramı tatilinde büyük ilgi gördü. 9 günlük tatil süresince 4 bin ziyaretçiyi ağırlayan müze, hem eğitim hem de gastronomi alanında eşsiz deneyimler sundu. Rayiha ve Baharat Müzesi, baharatların zengin tarihçesini sergileyen ve aynı zamanda kentin yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunan özel bir mekân olarak dikkat çekiyor. Müze, üç ayrı bölümden oluşuyor ve her bir bölüm ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatıyor. Müzenin zemin katında, 147 farklı baharat çeşidi sergileniyor. Ziyaretçiler, bu bölümde baharatların tarihçesi hakkında detaylı bilgiler edinebiliyor. Müzenin en üst katında bulunan restoran bölümü, ziyaretçilere unutulmaz gastronomik deneyimler sunuyor. Restoranda, Gaziantep’in yöresel lezzetleri ve baharattan elde edilen ikramlıklar servis ediliyor. Ziyaretçiler, burada hem lezzetli bir kahvaltının tadını çıkarabiliyor hem de kentin meşhur yemeklerini deneyimleyebiliyor. Yöresel lezzetler ve baharattan elde edilen ikramlıklar servis ediliyor Öte yandan müzenin laboratuvar ortamında, çeşitli baharattan hazırlanan tadımlıklar ziyaretçilere ikram ediliyor. Bu bölümde, baharatların ve farklı tat kombinasyonlarının nasıl oluşturulduğu hakkında bilgiler veriliyor. Ziyaretçiler, burada hem bilimsel süreçleri gözlemleyebiliyor hem de bu süreçlerin sonucunda ortaya çıkan lezzetleri tatma fırsatı buluyor. Gastronomi üzerine bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği süre boyunca ziyaretçilere konaklama imkânı da sunan müzede, 14 tematik otel odası bulunuyor. Müze konseptine uygun olarak hazırlanıp, her biri farklı koku ve renge sahip olan odalar, 14 ayrı baharat ismini taşıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Rayiha Baharat Müzesi Müdürü Hazal Bostancıeri, Kurban Bayramı tatilinin müze için çok hareketli ve yoğun geçtiğini belirterek, “Rayiha ve Baharat Müzesi’ni bayram tatilimizde 4 bin kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlerde müzemize eklenen yeni envanterlerimizi de ziyaretçilerimize tanıtma fırsatımız oldu. Tematik masalarımız olsun, savunma duvarına yerleştirdiğimiz bitkiler olsun bu yeni detaylarımız hakkında misafirlerimize bilgiler verdik. Bunun yanı sıra dünyanın en acı biberini tanıttık. Antika tütsülerle anlatımlar yaptık” dedi. “Bitkilerin etimolojisinden tutun da kullanım alanlarına kadar birçok alanda bilgi veriliyor” Müzenin benzer örneklerinin Almanya, Rusya ve İtalya’da bulunduğunu ve Türkiye’de eşi benzeri olmadığını anlatan Bostancıeri, “Müzemize gelen ziyaretçilerimiz farklı bir konsept ile karşılaştıkları için şaşırıyorlar. Çünkü bitkilerin etimolojisi, kökenleri, kullanım alanları gibi bilgilerin hepsini rehberlerimizden öğrenme imkanı buluyorlar. Rayiha bir nevi akademi gibi. Kadromuzda da akademisyenlerimiz bulunuyor. Müzemiz, her yeni bir gün daha farklı araştırmalar ve çalışmalar ortaya koyarak müzenin hizmet kapasitesini genişletiyoruz” ifadelerini kullandı. Müzedeki restoran bölümünün göl manzarasına sahip olması açısından da güzel bir konuma sahip olduğunu aktaran Bostancıeri, “Misafirler gerek kahvaltı gerekse de akşam yemeklerinde sunulan hizmetten memnun. Mekan zaten büyülüyor onları” diye konuştu.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 13:34
47 yıllık saraciye ustası teknolojiye direniyor
Gaziantep’te 47 yıllık saraciye ustası Ökkeş Özsabancıoğlu, 2 metrekarelik dükkanında ürettiği el emeği ürünleri satarak geçimini sağlıyor. Gaziantep’te Bakırcılar Çarşısında 47 yıldır 2 metrekare dükkanında teknolojiye direnerek el emeği ürünler yapan ve satan 70 yaşındaki saraciye ustası Ökkeş Özsabancıoğlu, teknolojiye direndiğini ve mesleğin son emekçilerinden biri olduğunu söyledi. Sığır derisinden elektrikçi kılıfı, bağ makası kılıfı, iplik kanca kılıfı, keser kılıfı, kerpeten kılıfı ve tasma gibi birçok ürünü el emeğiyle yapan usta kendisinden sonra bu mesleğin öleceğini ifade etti. “Biz burada emek satıyoruz” Geçimini el emeği ürünler yapıp satarak sağladığını söyleyen Özsabancıoğlu, “Biz burada emek satıyoruz” dedi. Saraciye mesleği ile ilgili bilgi veren Özsabancıoğlu, “Burada sığır derisini kemer olmayan parçalarını değerlendiriyorum. Bu derilerden; elektrikçi kılıfı, bağ makası kılıfı, iplik kanca kılıfı, keser kılıfı, kerpeten kılıfı ve tasma yapıyorum. Bu mesleği devam ettirecek kimse yok. Bu iş için sayının fazla olması gerekir. Teknolojiyle yapmak büyük risk almaktır. Yanlış yapmada önemli maliyetler çıkabilir. Ben bu ürünleri el emeğiyle yapıyorum. Biz burada emek satıyoruz. Bunu yapan artık yok. Fiyatlarımız 30 TL ile 300 TL arasında değişiyor” diye konuştu.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 13:06
SANKO Grup Şirketlerinden ÇİMKO Çimento, SANKO Tekstil, SANKO Enerji ve Süper Film Ambalaj, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer aldı
SANKO Holding şirketlerinden ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret, SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret., SANKO Enerji ve Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl da yer aldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, şirketlerin 2023 yılı üretimden net satışlar baz alınarak yapılan araştırmaya göre, ÇİMKO Çimento ve Beton 115’inci, SANKO Tekstil İşletmeleri 174’üncü, Sanko Enerji 259’’uncu, Süper Film Ambalaj ise 365’inci sırada bulunuyor. İSO’nun, 2023 yılı verilerini baz alarak açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına göre ÇİMKO Çimento ve Beton 35, SANKO Enerji ise listede üç sıra yükseldi.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 12:45
GTB’den E-İhracat eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi. Eğitimde; yeni nesil ihracat destekleri, e-ihracatta pazara giriş engelleri ve çözüm yolları ile e-ihracat süreçleri hakkında bilgiler verildi. Gaziantep Ticaret Borsası gıda sektöründe iştigal eden üye işletmelerinin uluslararası pazarlarda rekabetçiliklerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla “E-İhracat" eğitimi gerçekleştirdi. Eğitim programının açılışında konuşan Uzman Eğitmen Ersan Ertürk; dünya genelinde internet kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, bu durumun lojistik ve online ödeme imkanlarında gelişmesiyle birlikte günümüzde işletmelere sınırlı yerel pazarlar yerine tüm dünya pazarlarının kapılarını araladığını söyledi. İşini dijitalle büyüterek daha geniş kitlelere hızlı ve kolay erişim sağlamak isteyen işletmelere e-ihracatın önemli avantajlar sunduğunu kaydeden Ertürk, “Geleneksel ihracata göre yatırım maliyetleri çok daha az olan bu ticaret yöntemi değişen tüketim alışkanlıklarını da göz önüne aldığımızda firmalara rekabet, maliyet, yeni fırsatlar, yenilikçilik ve işletme gelişimi gibi birçok konuda ciddi imkanlar sunmakta “dedi. E-İhracatta dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ertürk, “E-ihracat süreçleri mutlaka çok iyi yönetilmeli. Gümrük prosedürleri, ödeme güvenliği ve kültürel farklılıklar gibi çeşitli zorluklar e-ihracatta göze çarpan sorunlar olarak ön plana çıkmakta. Bugünkü eğitimimizde katılımcılarımıza, e-ihracatın avantajlarını, e-ihracata nasıl hazırlık yapılacaklarını, teknik altyapı için nelere ihtiyaç duyacaklarını anlatarak; e-ihracatta dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler vereceğiz“ dedi. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimin sonunda, eğitmen Ertürk katılımcılardan gelen soruları yanıtlanarak, konuyla ilgili güncel gelişmeler üzerine paylaşımlarda bulundu.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 12:45
İSO 500’de Altunkaya’nın rekor yükselişi
Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatıyla Gaziantep ve Türkiye’nin gözde şirketlerinden birisi olan Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2023 sonuçlarına gören 269.sırada yerini aldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan ve Türkiye’de ki sanayi sektörlerinin devlerini belirlendiği ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı sonuçları açıklandı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre Gaziantep’te faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren Altunkaya Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş listede 269. sırada yer aldı. Altunkaya Şirketler Grubunda faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş. 2022 yılı rakamlarına göre de 359. sırada yer almıştı. 2023 yılının gerek Gaziantep gerekse bölge için büyük zorlukların yaşandığı ve özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketiyle bölge ekonomisinin çok ciddi zarar gördüğünü ifade eden Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, bölgeden ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen üretim, istihdam ve ihracatı arttırmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Bu yıl açıklanan 2023 listesinde de Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerimizden birisi olan Lidersan’ın daha üst sıralarda yer alması Altunkaya ailesini mutlu etmiştir. Elbette başarı bir ekip işidir. Global krizlere, pandemi ve pandeminin getirdiği sıkıntılara ardından Ukrayna-Rusya savaşıyla bölgede ve dünyada bozulan dengelere ve büyük deprem felaketine rağmen firmamız üretimini arttırarak sürdürmektedir. Başarıda emeği geçen çalışanlarımızı ve bizleri destekleyenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de aynı inançla ülkemizin ekonomisine üretim, istihdam ve ihracatla katkılar sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
26 Haziran 2024 Çarşamba - 12:44
Milli takımın heyecanına büyükşehir de ortak oluyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çekya ile oynayacağı kritik maç için Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi, Masal Parkı ve Kuzeyşehir’de dev ekranlar kuracak. Almanya’da düzenlenen şampiyonada F Grubu’nda yer alan Türkiye, 26 Haziran Çarşamba Günü saat 22.00’de grubundaki son maçında Çekya ile karşılaşacak. Bir üst tura çıkmak için kritik maçta Gazi şehirliler A Milli Takımı yine alanlarda tek yürek destekleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi, Masal Parkı ve Kuzeyşehir Spor Salonu yanında kurulacak dev ekranlarla vatandaşlar maçı canlı olarak açık havada takip edebilecek. Galibiyet parolasıyla Hamburg Volksparkstadion’da Çekya karşısında sahaya çıkacak A Milli Takımı’na Gaziantepliler hep beraber omuz omuza dev ekranlar karşısında bir kez daha destek verecek.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder