Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Ayıların Sis Dağı’ndaki yayla evlerine girme mesaisi yeniden başladı
16 Mart 2026 Pazartesi - 10:29:50
Giresun ve Trabzon il sınırında bulunan Sis Dağı Yaylası’nda ayıların yayla evlerine girme mesaisi yeniden başladı. Yayladaki Eynesil obasına bağlı Büyükdüz mevkiinde yaklaşık 10 yayla evine giren ayılar, evlerin içini dağıtarak maddi hasara neden oldu. Karadeniz Bölgesi’nde sahile en yakın yaylalardan biri olarak bilinen Sis Dağı, sahile olan yakınlığı nedeniyle yayla sahiplerinin sık sık ziyaret ettiği yerlerden biri olarak biliniyor. Yayla sahipleri özellikle hafta sonları yaylaya çıkarak evlerini kontrol ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Son olarak hafta sonu kara rağmen yaylaya çıkan yöre sakinleri, evlerinin ayıların saldırısına maruz kaldığını gördü. Evlerin içinde bulunan gıda ve çeşitli eşyaları dağıtan ayılar, yayla evlerinde büyük tahribata yol açtı. Yaklaşık 15 yıldır Sis Dağı’nda yaylacılık yapan 62 yaşındaki Hasan Cebeci, ayıların son yıllarda yayla sahipleri için ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti. Cebeci, bazı evlerin çatılarının karla kaplı olması nedeniyle ayıların içeri giremediğini ancak karların erimesiyle riskin arttığını söyledi. Cebeci, "Çoğu evi yoklamışlar ancak kar olduğu için bazılarına girememişler. Kar eridikçe daha fazla eve girmelerinden endişe ediyoruz. Son 4-5 yıldır özellikle kış aylarında aynı durumu yaşıyoruz ve henüz bir çözüm bulunamadı" dedi. Ayıların özellikle kış aylarında boş kalan yayla evlerine yöneldiğini belirten Cebeci, yaşanan maddi kayıpların her geçen yıl arttığını dile getirerek yetkililerden önlem alınmasını istedi. Karların tamamen erimesiyle birlikte ayıların yayla evlerine daha fazla girmesinden endişe ettiklerini belirten Cebeci, bölgede gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu. "Ayı eve girmiş bir de üzerine çarşafı çekip yatmış" Öte yandan Hasan Cebeci’nin cep telefonu ile kayda aldığı görüntülerde bir ayının evlerden birine girerek içeride dolaştığı anların yer aldığı öğrenildi. Yaşananları esprili bir dille anlatan Cebeci, ayının kapı ve pencereyi zorlayarak eve girdiğini belirterek, "Ayı eve girip kanepenin üzerine uzanmış. Üzerine de çarşafı çekmiş, sanki ev sahibi gibi yatmış" ifadelerini kullandı.
14 Mart 2026 Cumartesi - 16:12
TFF 3. Lig: Giresunspor: 0 - Yozgat Belediye Bozok Spor: 0
TFF 3. Lig 3. Grup’ta 25. hafta maçında Giresunspor, konuk ettiği Yozgat Belediyesi Bozok Spor ile 0-0 berabere kaldı. Stat: Çotanak Hakemler: Oğuzhan Hamitoğlu, Oğuz Akyüz, Melih Kurtuluş, Hakan Yüncü Giresunspor: Göktan, Emirhan, Mehmet, Şahin, Şenel Hami (Ege dk. 90+2), Cengizhan, Arda Cebeci (Talha dk. 79), Arda Kılıç, Muhammet, Mustafa Kuzey, Talha Enes (Muhammed Bedirhan dk. 72) Teknik Sorumlu: Önder Deniz Kolgu Yozgat Belediyesi Bozok Spor: Mücahit, Emre, Ömer Mert (Emre Fırtına dk. 78), Muhammed Mustafa Yıldırım (Hasan dk. 90), Adnan, Muhammed Mustafa Özbay (Yusuf dk. 46), Furkan (Metin dk. 46), Oktay, Ahmet Yağız (Eren dk. 78), Osman Teknik Direktör: Mehmet Ak Sarı kartlar: Emirhan Şahin (Giresunspor), Mustafa Yıldırım, Emre Fırtına (Yozgat Belediyesi Bozok Spor)
13 Mart 2026 Cuma - 14:39
Fındıkta doğru bilinen yanlışlara karşı uyardı
Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Ali Turan, fındık üretiminde komşudan duyma bilgilerle yapılan uygulamaların verim kaybına yol açtığını belirterek gübreleme ve ilaçlamanın mutlaka toprak analizi ve zararlı sayımına göre yapılması gerektiğini söyledi. Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Ali Turan, fındık üretiminde özellikle gübreleme ve ilaçlama konusunda doğru bilinen birçok yanlış uygulama bulunduğunu belirtti. Turan, üreticilerin rastgele gübreleme ve bilinçsiz ilaçlama yerine tahlil sonuçlarına ve zararlı yoğunluğuna göre hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Kış mevsiminin ardından fındık bahçelerinde yapılacak bakım çalışmalarına değinen Turan, "Mart ayında yapılacak toprak analizi sonuçlarına göre gübreleme yapılmasının büyük önem taşımaktadır. Halk arasında ’yazlık gübre’ olarak bilinen azotlu gübreler, özellikle kıştan yeni çıkan fındık bahçelerinde doğru zamanda uygulanması bitki gelişimini destekler. Üreticilerin en sık yaptığı hatalardan biri ise analiz yaptırmadan gübre kullanmak, her bahçenin toprak yapısı farklı. Bu nedenle gübrelemenin komşu bahçelerde yapılan uygulamalara göre değil, toprak tahlili sonuçlarına göre planlanması gerekmektedir. Bir üreticinin kendi bahçesinde uygulayıp verim aldığı gübrelemenin, aynı şekilde başka bir üreticinin bahçesinde de etkili olacağı anlamına gelmez. Çünkü her iki bahçenin ihtiyacı farklıdır" dedi. Zararlılara karşı mücadele yöntemi Fındık bahçelerinde ilkbahar döneminde görülebilecek hastalıklara değinen Turan, "Geçmiş yıllarda ciddi zarar oluşturan külleme hastalığı için yapraklanma döneminden itibaren bahçelerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Hastalığın erken tespiti halinde zamanında müdahale verim kaybını önleyecektir. Son yıllarda üreticilerin en büyük sorunlarından biri haline gelen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelede bilinçsiz ilaçlama doğru değildir. Analiz sonuçlarına göre doğru gübre seçimi yapılmalıdır. Hastalık ve zararlılarla mücadele yapraklanma dönemiyle birlikte bahçelerin yakından gözlemlenmesi gerekir. Külleme Hastalığı, yapraklar oluştuktan sonra bahçeler bu hastalığa karşı kontrol edilmelidir. Havaların yaklaşık 17 dereceye ulaşmasıyla birlikte kahverengi kokarca çıkışları başlıyor. Bu dönemde mutlaka bahçelerde sayım yapılmalı. Eğer 10 dekara kadar olan bahçelerde 10 ocakta bir ergin kahverengi kokarca tespit edilirse, ekonomik zarar eşiği aşılmış sayılır ve ilaçlı mücadeleye başlanmalıdır. Üreticilerin verim kaybı yaşamaması için bakım, gübreleme ve zararlı mücadelesinde uzman görüşü alması önemlidir" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 14:59
Cinsel taciz suçlamasıyla tutuklu CHP’li Görele Belediye Başkanı Dede’ye tahliye
"Çocuğa karşı cinsel taciz" suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanan Giresun’un Görele ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hasbi Dede, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dede hakkında isnat edilen suç kapsamında 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Dava, Görele 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Samsun Kavak S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Dede’nin savunması alındı. Duruşmada mağdur olduğu belirtilen T.T. ile annesi N.T.’nin ifadeleri dinlenirken, sanık avukatlarının yanı sıra T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da mağdur kız çocuğu T.T.’nin avukatı olarak davaya müdahil olarak katıldı. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara karar için kısa süreli ara verdi. Verilen ara karar kapsamında Hasbi Dede’nin tutuksuz yargılanmasına hükmedildi. Dede hakkında haftada iki gün karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 24 Nisan tarihine erteledi. İddianamede yer alan bilgilere göre, 2009 doğumlu bir çocuğa sosyal medya üzerinden rahatsız edici içerikte mesajlar gönderildiği iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili olarak 8 Şubat 2026 tarihinde mağdur olduğu belirtilen çocuk ile annesi, Görele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Hasbi Dede tutuklanmıştı.
15 Kasım 2022 Salı - 11:55
FİSKOBİRLİK’ten üreticilere toprak analizi çağrısı
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) fındık üreticilerinin verim, kalite ve karlılığı artırması adına doğru gübrelemenin çok önemli olduğu konusunda uyarılarda bulundu.
14 Kasım 2022 Pazartesi - 16:12
DOKAP’tan Boztepe Seyir Terası’na finansman desteği
Trabzon’un merkez ilçesi olan Ortahisar’ın Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’i makamında ziyaret etti.
14 Kasım 2022 Pazartesi - 11:58
Dereli’de 2 yıl önce yaşanan selde zarar gören tarihi kemer köprünün onarımına başlandı
Giresun’da 22 Ağustos 2020’de 5’i asker 11 kişinin hayatını kaybettiği, 361 yapının hasar gördüğü sel afetinden en çok etkilen Dereli ilçesinde bulunan tarihi kemer köprünün onarımına başlandı.
13 Kasım 2022 Pazar - 20:07
Giresun yaylalarında sonbahar esintileri
Giresun’un en önemli turizm merkezleri Kulakkaya ve Kümbet yaylaları, bugünlerde sonbahar renkleriyle misafirlerine görsel şölenler sunuyor.
11 Kasım 2022 Cuma - 10:42
Giresunspor Başkanı Karaahmet’in baba acısı
Spor Toto Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor’da, Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet’in babası Oktay Karaahmet vefat etti.
11 Kasım 2022 Cuma - 09:17
Meyve ve sebzelere 40 yıldır dondurmayla ayrı bir lezzet katıyor
Dondurmanın içine hiçbir katkı maddesi koymayan, dondurmayı sadece yöreye özgü meyve sebzelerden yapan Giresunlu Oğuz Uzal (58), dondurmalarının hem yazın hem de kışın büyük ilgi gördüğünü söylüyor.
10 Kasım 2022 Perşembe - 14:09
Giresun’da organik kekik hasatı yapıldı
Giresun’un Alucra ilçesi Fevzi Çakmak köyündeki Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’nin dahilinde üretilen ilk kekik hasatı yapıldı.
10 Kasım 2022 Perşembe - 14:05
Giresun’a 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruluyor
Giresun Belediyesi’nce çevre kirliliğini önlemek, doğayı korumak ve geri dönüşümü mümkün atıkları tekrar ekonomiye kazandırmak için “1.
10 Kasım 2022 Perşembe - 10:54
Suya zam değil indirim yaptılar
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 3.
09 Kasım 2022 Çarşamba - 15:08
Ziraat Türkiye Kupası: Giresunspor: 3 - Ankaraspor: 2 (Maç sonucu)
Ziraat Türkiye Kupası 4.
09 Kasım 2022 Çarşamba - 12:49
Giresun’da yılda üretilen 5 bin ton elma ekonomiye kazandırılacak
Giresun’da onlarca çeşit 167 bin adet ağacından üretilen 5 bin tonun üzerinde elmanın ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.
09 Kasım 2022 Çarşamba - 09:44
Dereli’den sonra selden en fazla zarar gören ilçeydi, yepyeni görünüme kavuştu
Giresun’da 2 yıl önce yaşanan sel afetinde Dereli ilçesinden sonra en çok zarar gören Doğankent ilçesindeki afet evleri ve kentsel dönüşüm projesiyle yapılan 156 konut ve 40 işyeri sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder