Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Gümüşhane Valisi Atay, bayram öncesi trafik denetimlerine katıldı
19 Mart 2026 Perşembe - 21:52:00
Gümüşhane’de bayram öncesi denetimlere katılan Vali Cevdet Atay, sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısı yaparak, "Bayramlar acıya dönüşmesin" dedi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Ramazan Bayramı öncesinde İkisu denetim ve uygulama noktasında Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerine katıldı. Denetimlerde sürücülerin bayramını kutlayan Atay, trafik güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Denetimler sırasında Vali Atay’a İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan eşlik etti. Ekiplerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Atay, durdurulan araçlardaki vatandaşlarla sohbet etti. Sürücü ve yolculara Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünleri olan pestil ve köme ikram eden Atay, araçlardaki çocuklara da Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan boyama kitapları ve çeşitli hediyeler verdi. Denetim noktasında açıklamalarda bulunan Vali Atay, bayram sevincinin kaza haberleriyle gölgelenmemesi gerektiğini belirterek, "Bayramlar, sevdiklerimizle kucaklaşmanın ve huzur içinde zaman geçirmenin en güzel vesilesidir. Ancak bu coşkuyu yaşayabilmemiz için yolda güvende olmamız gerekiyor. Emniyet kemeri takmak, hız sınırlarına riayet etmek ve yorgun araç kullanmamak sadece bir kural değil, hayata tutunmaktır. ‘Bayram sensiz olmaz’ diyoruz; her bir vatandaşımızın varlığı bizim için kıymetlidir" ifadelerini kullandı.
19 Mart 2026 Perşembe - 15:04
Cenaze için gelmişti, merdivenden düşerek hayatını kaybetti
GÜMÜŞHANE (İHA) – Amcasının cenazesi için memleketi Gümüşhane’ye gelen bir kişi merdivenden düşerek hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinden amcasının cenazesine katılmak üzere Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki Sökmen Köyü’ne gelen Sefa Tuygun (40), köyde bulunan tek katlı evin çatısına çıkmak isterken merdivenden düştü. Düşme sonucu ağır yaralanan Tuygun için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ambulansla Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak üzere yola çıkarılan Tuygun, yapılan tüm müdahalelere rağmen yolda hayatını kaybetti.
16 Mart 2026 Pazartesi - 18:35
Gümüşhane’de yaban keçileri yavrularıyla birlikte görüntülendi
Gümüşhane’nin Bahçeli beldesinde yavrularıyla birlikte gezinen yaban keçisi sürüsü, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Bahçeli beldesinde kaydedilen görüntülerde sürü halinde yol üzerinde ilerleyen yaban keçileri, kendilerine yaklaşan aracı fark edince hızla kaçmaya başladı. Kısa sürede yoldan çıkarak dağa doğru yönelen keçiler, yavrularıyla birlikte sarp kayalıklara tırmanarak gözden kayboldu.
14 Mart 2026 Cumartesi - 19:03
Hurdaya dönen araçtan sağ kurtuldular: 1’i bebek 3 yaralı
Gümüşhane’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetti otomobil korkuluklara çarptı. Hurdaya dönen araçta anne, baba ve 1 yaşındaki bebekleri yaralandı. Kaza, Mescitli köyü mevkiinde bulunan Mescitli T1 Tüneli girişi yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Trabzon istikametinden Gümüşhane istikametine seyir halinde olan İsrafil Emre Ö. (30) yönetimindeki 29 AAU 286 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki korkuluklara yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın sağ tarafı büyük hasar alırken, hurdaya dönen otomobilde sürücü İsrafil Emre Ö. (30), eşi Şeymanur Ö. (30) ve 1 yaşındaki çocukları Ufuk Necati Ö. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edilirken, yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan aracın sağ ön koltuğunda oturan anne Şeymanur Ö.’nün kazadan kısa bir süre önce bebeğine yemek yedirmek için arka koltuğa geçtiği ve bu sayede kazadan ağır yara almadan kurtulduğu öğrenildi.
02 Haziran 2021 Çarşamba - 19:39
Gümüşhaneli Kıbrıs Gazisi son yolcuğuna uğurlandı
Gümüşhaneli 69 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Fuat Ayhan düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
31 Mayıs 2021 Pazartesi - 18:10
Gümüşhane’de hükümlüler için “Bir kitap, bir umut” kampanyası başlatıldı
Gümüşhane’de hükümlü ve tutukluların faydalanması ve ceza infaz kurumu kütüphanelerinin zenginleştirilmesi amacıyla “Bir Kitap Bir Umut” kitap bağışı kampanyası başlatıldı.
30 Mayıs 2021 Pazar - 00:08
Karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin altında kaldı
Gümüşhane’nin Tekke köyünde market alışverişi için karayolunda bulunan yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 81 yaşındaki Cevat Kılıç, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
29 Mayıs 2021 Cumartesi - 09:40
Yolda gördüğü yılanı ezmemek için uzun süre dil döktü
Gümüşhane merkeze bağlı Akgedik köyü Gümüşlük mahallesinde güneşlenmek için asfalt yola uzanan yılanı ezmemek için yoldan çıkarmak isteyen vatandaşlar uzun uğraşlar verdi.
28 Mayıs 2021 Cuma - 13:22
Gümüşhane’de tır kaza yaptı: 1 ölü
Gümüşhane’de kontrolden çıkarak köprüden aşağı düşen tır hurdaya döndü.
28 Mayıs 2021 Cuma - 12:18
Korana virüs vakalarındaki artışın ardından Gümüşhane’de tedbirler artırıldı, denetimler yoğunlaştırıldı
Sağlık Bakanı Dr.
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 23:04
Gümüşhane’de bir köy karantinaya alındı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslıları belirlenince köy karantinaya alındı.
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 15:38
Gümüşhane Covid-19 vaka sayılarında Türkiye birincisi oldu
Türkiye’de 15-21 Mayıs tarihleri arasında en fazla Covid-19 vakasının görüldüğü ve bir önceki haftaya göre vaka sayısı yüzde 50 oranında artan Gümüşhane’de vakaların bayram tatili için şehre gelen gurbetçi vatandaşlardan ve yaylalardaki hareketlilikten kaynaklandığı değerlendiriliyor.
25 Mayıs 2021 Salı - 23:25
Kaymakamın katıldığı denetimde gezerken yakalanan Covid-19 hastaları cezadan kurtulamadı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu saatlerde gezen ve Covid-19 testleri pozitif olan 2 kişi Kaymakam Mustafa Ayvat tarafından yakalanınca para cezasından kurtulamadı.
25 Mayıs 2021 Salı - 08:51
Bitki tohumlarından hayvan figürleri yapıyor
Gümüşhaneli emekli öğretmen Mehmet Hamdi Olgun, boş zamanlarını değerlendirmek için uzun uğraşlar sonucunda öğrendiği sanatıyla bitkilerin tohumlarını çeşitli hayvan figürlerine benzetip rengarenk boyuyor.
22 Mayıs 2021 Cumartesi - 10:13
55 ekran folluk
Gümüşhane’de emekli olduktan sonra köyüne yerleşen Hicabi Olgun, evde atıl durumda bulunan ve hurdacıların bile almaktan imtina ettiği eski nesil tüplü televizyonları tavuklarına folluk yaparak tavukların başka yerlere yumurtlamasının önüne geçti.
21 Mayıs 2021 Cuma - 15:36
Türkiye’de bu kez Gümüşhane’de görüldü
Türkiye’de yalnızca Bursa ve Bolu’da kayıt altına alınarak fotoğraflanan Paçalı Baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından bu kez Gümüşhane’de görüntülendi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder