Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
08 Nisan 2026 Çarşamba - 20:52:11
Gümüşhane’de otomobil ile ambulansın çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, merkeze bağlı Gökçepınar köyü Pekün Dağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Asiye E. (40) idaresindeki 61 VK 150 plakalı otomobil ile karşı şeritte seyir halinde bulunan Ali B. (26) yönetimindeki 29 ABD 961 plakalı ambulans çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Asiye E. ile araçta yolcu olarak bulunan Şenay K. İ. (40) ve ambulansta hasta yakını olarak bulunan Necla P. (55) yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Gümüşhane Devlet Hastanesi ile Kelkit İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ambulans sürücüsü Ali B. ile araçta görevli ATT personelleri Çiğdem Ç., Aysel A. ve ambulansta hasta olarak bulunan Nazmiye B.’nin ise kazayı yara almadan atlattığı belirtildi.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 09:15
Gümüşhane’nin çınarlarından İlyas Aslan’ın 56 yıllık meslek yolculuğu
Gümüşhane’de 1970 yılından bu yana terzilik yapan şehrin en eski esnaflarından 75 yaşındaki İlyas Aslan, "Dükkanımda öleceğim" diyerek mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Gümüşhane’nin sosyal ve ticari hayatının en canlı tanıklarından biri olan 75 yaşındaki terzi İlyas Aslan, 56 yıldır elinden makasını eksik etmiyor. Şehrin en eski esnaflarından birisi olan Aslan, 1950 yılında başladığı yaşam yolculuğunun son 56 yılını kumaşlara şekil vererek geçirdi. Meslek hayatına dayısının oğlu Kamil Bey’in yanında Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde çırak olarak başlayan İlyas Aslan, iki yıllık eğitimin ardından vatani görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Gümüşhane’de ticaret hayatına atılan Aslan, ilk dükkanını şehrin hafızasında yer edinen eski toprak sahadaki ahşap barakalarda açtı. Aslan, 40 yılı aşkın süredir ise Kemaliye Camii altındaki dükkanında Gümüşhanelilere hizmet vermeye devam ediyor. Terzilik mesleğinin altın çağlarını yaşadığı dönemleri anlatan Aslan, özellikle Anavatan Partisi (ANAP) iktidarı döneminde yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. O yıllarda emniyet mensupları için çok sayıda üniforma diktiğini ifade eden tecrübeli usta, "Üst düzey yöneticiler kıyafetlerini getirir, polisler ütüye, düğme dikimine bırakırdı. İşlerimiz çok yoğundu" sözleriyle o günlere duyduğu özlemi dile getirdi. "Çırak yetişmiyor, herkes memur olmak istiyor" Mesleğin geleceğine dair karamsar bir tablo çizen İlyas Aslan, günümüzde çırak bulmanın imkansız hale geldiğini söyledi. Gençlerin zanaat öğrenmek yerine kamu kurumlarında çalışmayı tercih ettiğini belirten Aslan, "Çırak yetiştirme devri bitti. Artık kimse bu mesleği beğenmiyor, durmuyorlar. İlla ki bir daireye girmek istiyorlar" dedi. İlerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen dükkanını her gün aynı heyecanla açan Aslan, müşterilerinin kendisine olan vefasına da değindi. İstanbul’a göç eden eski müşterilerinin Gümüşhane’ye geldiklerinde hala kendisini ziyaret edip iş yaptırdıklarını anlatan Aslan, "Ölene kadar buradayım. Arkadaşlarıma söylüyorum; duyarsanız İlyas dükkanda öldü, o güne kadar devam edeceğim" diye konuştu.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 09:13
İğne iplikle geçen 56 yıl
Gümüşhane’de 1970 yılından bu yana adeta iğne ile kuyu kazarak rızkını çıkaran, şehrin en eski esnaflarından 75 yaşındaki Terzi İlyas Aslan, "Dükkanımda öleceğim" diyecek kadar mesleğine aşık. Gümüşhane’nin sosyal ve ticari hayatının en canlı tanıklarından biri olan 75 yaşındaki Terzi İlyas Aslan, tam 56 yıldır elinden makasını, önünden dikiş makinesini eksik etmiyor. Şehrin en eski esnaflarından birisi olan Aslan, 1950 yılında başladığı yaşam yolculuğunun son 56 yılını kumaşlara şekil vererek geçirdi. Erzincan’dan Gümüşhane’ye uzanan zanaat köprüsü Meslek hayatına dayısının oğlu Kamil Bey’in yanında, Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde çırak olarak başlayan İlyas Aslan, iki yıllık eğitimin ardından vatani görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Gümüşhane’de ticaret hayatına atılan Aslan, ilk dükkanını şehrin hafızasında yer edinen eski toprak sahadaki ahşap barakalarda açtı. 40 yılı aşkın süredir ise Kemaliye Camii altındaki dükkanında Gümüşhanelilere hizmet vermeye devam ediyor. Terzilik mesleğinin altın çağlarını yaşadığı dönemlere değinen Aslan, özellikle Anavatan Partisi (ANAP) iktidarı döneminde yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. O yıllarda emniyet mensupları için çok sayıda üniforma diktiğini ifade eden tecrübeli usta, "Üst düzey yöneticiler kıyafetlerini getirir, polisler ütüye, düğme dikimine bırakırdı. İşlerimiz çok yoğundu" sözleriyle o günlere duyduğu özlemi dile getirdi. "Çırak yetişmiyor, Herkes memur olmak istiyor" Mesleğin geleceğine dair karamsar bir tablo çizen İlyas Aslan, günümüzde çırak bulmanın imkansız hale geldiğini vurguladı. Gençlerin zanaat öğrenmek yerine kamu kurumlarında çalışmayı tercih ettiğini belirten Aslan, "Çırak yetiştirme devri bitti. Artık kimse bu mesleği beğenmiyor, durmuyorlar. İlla ki bir daireye girmek istiyorlar" diyerek sektördeki personel sıkıntısına dikkat çekti. İlerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen dükkanını her gün aynı heyecanla açan Aslan, müşterilerinin kendisine olan vefasına da değindi. İstanbul’a göç eden eski müşterilerinin, Gümüşhane’ye geldiklerinde hala kendisini ziyaret edip iş yaptırdıklarını anlatan Aslan, "Ölene kadar buradayım. Arkadaşlarıma söylüyorum; duyarsanız İlyas dükkanda öldü, o güne kadar devam edeceğim" dedi.
07 Nisan 2026 Salı - 17:02
Gümüşhane’de obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler
Gümüşhane’de Dünya Sağlık Günü kapsamında obezite ile mücadeleye dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla yürüyüş programı düzenlendi. Yürüyüş Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayarak Belediye önünde sona erdi. Ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar ellerinde ’Yürü Harekete Geç, Sağlığını Seç’ ve ’Sağlık İçin Birlikte Yürüyoruz’ yazılı pankartlarla sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan Gümüşhane Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, yaptığı konuşmada "Bugün obezite ile mücadele yürüyüşünü hep birlikte gerçekleştirdik. Obezite; sağlıksız beslenme, günümüz yaşamının konforu ve yetersiz hareket nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, bugün atacağımız küçük adımlar gelecekte büyük alışkanlıklara dönüşebilir. Sağlıklı yaşam için her gün yürüyüş yapmak ve hareketli olmak büyük önem taşıyor. Obezite yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sağlık sorunudur. Evimizden işe giderken yürümek gibi basit alışkanlıklar bile sağlıklı yaşam için önemli adımlardır. Ne kadar çok hareket eder, ne kadar düzenli yürüyüş yaparsak, geleceğe o kadar sağlıklı ve güvenli bir toplum bırakabiliriz" dedi.
22 Ağustos 2018 Çarşamba - 14:57
Tatile giden aile kaza geçirdi: 2 ölü, 4 yaralı
Hatay’dan Trabzon Uzungöl’e gezmeye giden aile Gümüşhane-Kelkit karayolunda kaza yaptı.
22 Ağustos 2018 Çarşamba - 13:55
Gümüşhane’de otobüsün altında sıkışan kadın hayatını kaybetti
Gümüşhane’de arızası giderilen park halindeki otobüs birden hareket edince, otobüsün yolcusu aracın altında kalarak feci şekilde can verdi.
22 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:10
Gümüşhane 2 teröriste daha mezar oldu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi kırsalında sıkışan bölücü terör örgütü mensuplarından 2’si ile sabah erken saatlerde sıcak temas sağlandı.
20 Ağustos 2018 Pazartesi - 21:21
Gümüşhane’de iki ayrı trafik kazasında 10 kişi yaralandı
Gümüşhane’de akşam saatlerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında aralarında jandarma personelinin de olduğu 10 kişi yaralandı.
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 14:12
Karaca Mağarası Mart başından bu yana yaklaşık 55 bin turisti ağırladı
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan ve dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından birisi olarak kabul edilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası’nı bu yılın Mart ayından bugüne kadar yaklaşık 55 bin turist ziyaret etti.
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 22:36
Gümüşhane’de yangın
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı İnkılap köyünde bir vatandaşa ait samanlık ve ahır çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
14 Ağustos 2018 Salı - 09:38
Baraj suları çekilince köy ortaya çıktı
Türkiye’nin en büyük HES projelerinden birisi olan ve 3 barajdan oluşan Akköy II projesinin barajlarından Gökçebel Barajında su yüksekliği düşünce baraj suları altında kalan köy gün yüzüne çıktı.
12 Ağustos 2018 Pazar - 13:25
Gümüşhane kelebeklerine yeni bir tür daha eklendi
Kelebekler açısından sıradışı bir coğrafya olan Gümüşhane, bünyesinde barındırdığı 218 tür ile 14 Avrupa ülkesinden daha fazla kelebek türüne sahip.
10 Ağustos 2018 Cuma - 18:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye döviz kuru üzerinden gerçekleştirilerek saldırılara vurgu yaparak “Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin” dedi.
09 Ağustos 2018 Perşembe - 08:58
Çağlayandibi Şelalesi ilgi çekiyor
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan Örümcek Ormanları’nın eteklerindeki Çağlayandibi Şelalesi son dönemde doğal güzelliği ile ilgi çekiyor.
07 Ağustos 2018 Salı - 18:05
Gümüşhane’de zincirleme trafik kazası: 4 yaralı
Gümüşhane’de bugün Bağlarbaşı Mahallesinde meydana gelen 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
04 Ağustos 2018 Cumartesi - 08:42
Yaylanın çimeni kağıt, kazma kürekler kalem oldu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde sevgililer birbirlerinin adını yaylanın karşısındaki çimenlik alana kazıyarak ölümsüzleştiriyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder