KÜLTÜR SANAT - 19 Mayıs 2015 Salı 13:40

Aşık Mahzuni Şerif türkülerle anıldı

A
A
A
Aşık Mahzuni Şerif türkülerle anıldı

Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 13. yıldönümünde, İzmir'in Selçuk ilçesinde anıldı. Sanatçının unutulmaz türkülerinin seslendirildiği gecede duygu dolu anlar yaşandı.

Aşık Mahzuni Şerif, 13. ölüm yıldönümünde Selçuk ilçesinde bir programla anıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Evi'nde (cem evi) düzenlenen törene, vatandaşlar ilgi gösterdi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede, sanatçının unutulmaz türküleri bir ağızdan seslendirildi. Gecede, ünlü ozanın kendi ağzından anlattığı hayat hikayesi katılımcıları duygulandırdı.

Şiirlerin okunduğu anma programında, yerel sanatçılar Gizem Günay, Ömer Faruk Güvercin ve Özgür Kama da sahneye çıktı. Aşık Mahzuni Şerif'in dillerden düşmeyen türkülerini seslendiren yerel sanatçılar, katılımcılar tarafından alkış aldı.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çelik, gece yaptığı konuşmada, ozanların yaşadığı toplumun sorunlarını dile getiren aydınlar olduğunu, Aşık Mahzuni Şerif'in de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Sanatçının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Çelik, "Aşık Mahzuni Şerif yaşadığı dönemde emperyalizme karşı durmuş, toplumun sorunlarına ışık tutmuş bir ozan. Bugün bu toprağın sesini, bu toprağın duygularını sesleriyle yüreğimize nakşettiğimiz büyük bir üstadı anıyoruz. Bu toprağın yetiştirdiği insanı, bu toprağın çocukları anlasın istiyoruz. Çünkü biz, Aşık Mahzunileri, Aşık Veyselleri kaybettiğimizde yenilerini bulamıyoruz" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Evi'nde düzenlenen anma etkinliğine, CHP Selçuk İlçe Örgütü, Vatan Partisi Selçuk İlçe Örgütü, Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi üyeleri, çok sayıda Alevi vatandaş katıldı. 

NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.