GÜNDEM - 16 Mart 2013 Cumartesi 10:55

Yüz yıllık bal bulundu

A
A
A
Yüz yıllık bal bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bozulmadan günümüze kadar ulaşmış 100 yıllık kara kovan balı bulundu.


Marmaris’e bağlı Bayır köyünde arıcılık yapan Hasan Ali Vural, anne ve babasının yaşadığı evin bodrum katında bulduğu küpün içerisinde kara kovan balı olduğunu fark etti. Bayır köyünde tarihi çınar ağacının olduğu bölgede çeşitli hediyelik eşyası ve bal üzerine dükkanı bulunan Vural, bulmuş olduğu küpü incelediğinde küpün içerisinde hiç bozulmadan günümüze kadar gelen hakiki kara kovan balı olduğunu keşfetti.

Balın bir asır bozulmadan günümüze kadar gelmesine şaşırdığını ifade eden Vural, “Babamızdan miras kalan arıcılık mesleğini yıllardır yapmaktayım, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum dedi ve ekledi, ülkemizde son zamanlarda merdiven altı imalat sahte bal furyası almış başını gidiyorken, küpün içerisinde bulmuş olduğumuz bal yüz yıl geçmesine rağmen hiç bozulmamış bir şekilde günümüze kadar ulaşmıştır. Televizyonlarda sürekli gerçek hakiki bal diye millete glikozdan üretilen sahte bal satıyorlar.

Köylünün ürettiği ürünlere tüketicilerimiz güvensin bizim ürünlerimizde kesinlikle katkı maddesi yoktur, ürünlerimizi alıp gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Hasan Ali Vural sözlerine şöyle devam etti. Bu küpün ve içerisindeki hakiki kara kovan balını işletmesini yaptığım iş yerimde turistik amaçlı sergileyeceğim dedi. Marmaris’in Bayır köyünde hediyelik eşya dükkanı olan Hasan Ali Vural dükkanına gelen hamile bayanlardan, kanser hastalarından, gazilerden ve şehit yakınlarından yaptıkları alışveriş karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.