Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Hakkari
Van ve Hakkari’de ‘tefecilik’ operasyonu: 14 gözaltı
12 Mayıs 2026 Salı - 17:09:06
Hakkari ve Van’da ‘tefecilik’ suçuna yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda delil ele geçirildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğünce tefecilik suçunun önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık altı ay süren fiziki ve teknik takip neticesinde operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan çalışmalar doğrultusunda, Hakkari ve Van illerinde ikamet eden toplam 14 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş; operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyal, çek, senet ve suç unsuru olduğu değerlendirilen çeşitli dokümanlara el konulmuştur. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar hakkında adli işlemler devam etmekte olup vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 12:43
Yüksekovalı çiftçiden vefa örneği: Engelli hayvanları bebek şefkatiyle büyütüyor
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Karlı köyünde hayvancılıkla uğraşan Osman Çakır, doğuştan engelli olarak dünyaya gelen oğlak ve kuzusuna bebek şefkatiyle bakıyor. Yüksekova ilçesinde hayvancılık yapan Osman Çakır, sürüsünde dünyaya gelen ancak ayaklarındaki sakatlık nedeniyle yürümekte güçlük çeken bir oğlak ve bir kuzuyu ailesinin maskotu haline getirdi. "Onlar dilsiz canlılar, bize emanet" diyen Çakır, engelli yavruları biberonla besleyip özel alanlarda otlatıyor. Diğer hayvanların arasında ezilme tehlikesi yaşayan yavrular, Osman Çakır tarafından sürüden ayrılarak evin bahçesine alındı. "Biberonla besleyip gözü gibi bakıyor" Engelli yavruları günün büyük bölümünde yemyeşil otların arasında ailenin gözetiminde tutan Çakır, annelerini emmekte zorlanan yavrulara biberonla süt veriyor. Diğer hayvanlar meralara çıkarken, özel ilgi bekleyen kuzu ve oğlak, evin hemen yanındaki korunaklı alanda adeta birer çocuk gibi ilgi görüyor. "Zarar görmesinler diye ayrı besliyorum" Hayvanlarına duyduğu sevgiyi dile getiren Osman Çakır, yavruların durumunu şu sözlerle anlattı: "Koyun ve keçilerim doğum yaptığında bu iki yavrunun ayaklarında sıkıntı olduğunu gördüm. Büyüdükçe durumları daha netleşti; yürümekte ve ayakta durmakta çok zorlanıyorlar. Onları meraya çıkarsam diğer hayvanların arasında ezilebilirler veya geride kalabilirler. Bu yüzden onları ayırdım. Onlara zarar gelmesin diye adeta çocuklarımız gibi bakıyoruz. Kendi ellerimizle besliyoruz, güneşten ve yeşillikten mahrum kalmamaları için her gün dışarı çıkarıyoruz."
12 Mayıs 2026 Salı - 08:30
Hakkari’deki sınır kapılarında yaka kamerası dönemi
Hakkari Emniyet Müdürlüğü, ilk olarak trafik birimlerinde uygulanmaya başlanan yaka kamerası sisteminin zamanla yaygınlaştırılarak farklı hizmet alanlarında da kullanıldığını duyurdu. Hakkari’deki sınır kapılarında hayata geçirilen uygulama kapsamında, Esendere Kara Hudut Kapısı, Derecik Umurlu Kara Hudut Kapısı ve Üzümlü Kara Hudut Kapısı’nda görev yapan personel tarafından yaka kameralarının aktif olarak kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Yaka kameralarının ses ve görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra gelişmiş yüz tanıma sistemine de sahip olduğu belirtilerek, uygulama ile hem personelin görev güvenliğinin artırılmasının hem de vatandaşlarla yürütülen işlemlerin daha şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir şekilde kayıt altına alınmasının amaçlandığı kaydedildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:31
Ezeli rekabet nikah salonunda dostluğa dönüştü
Fenerbahçeli Nergiz Sivas ile Musa Baban isimli genç çiftin nikah şahitliğini ise Galatasaraylılar yaptı. Hakkari’de kıyılan nikah renkli görüntülere sahne oldu. Kız tarafının nikah şahitliğini Galatasaray taraftarları Asena Korkmaz ile Engin Kaçmaz yaparken, erkek tarafının nikah şahitliğini ise yine Galatasaray taraftarları Şerafettin Seyitoğlu ile Sevim Yılmaz üstlendi. Fenerbahçeli çift, tuttukları takımların formalarıyla nikah törenine katıldı. Galatasaraylı Şerafettin Seyitoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Ezeli rekabet, ebedi dostluk" diyerek çifti tebrik etti.
31 Mayıs 2024 Cuma - 17:07
Şemdinli’de İsrail’in soykırımı kınandı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Cuma namazı sonrası bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail’in Filistin’e yönelik soykırımını kınadı. Şemdinli Ulu Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, İsrail’in düzenlemiş olduğu katliamlara son vermesini istedi. Burada konuşan Jehat Yavuz, Filistin’de yaşanan soykırıma sessiz kalmayacaklarını belirtti. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan insanlık suçunun hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Yavuz, bu suçluların hem bu dünyada hem de öteki dünyada cezalarını çekeceklerini ifade etti. İsrail’in katliamında hayatını kaybeden Filistinliler için dua eden kalabalık, daha sonra dağıldı.
31 Mayıs 2024 Cuma - 16:59
Yüksekovalı öğrenciler ‘Artık Okuyorum’ etkinliği ile eğlendi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki minik öğrenciler, ‘Artık Okuyorum’ etkinliğiyle doyasıya eğlendi. İlçenin Esentepe Mahallesi’nde bulunan Pizok İlkokulunda okuyan öğrenciler, ‘Artık Okuyorum’ isimli etkinlikle bir araya geldi. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlikle şarkı ve şiirler okuyarak doyasıya eğlendi. Yıl sonuna yaklaştıklarını ve öğrencilere çeşitli etkinlikler düznelediklerini belirten öğretmen Yusuf Taha Talha, “Bugün okulumuzda etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz okumalarını tamamladıkları için ‘Okuma Bayramı’ düzenledik. Çok güzel bir etkinlik oldu, öğrencilerimize de moral oldu. Öğrencilerimizin okul bağımlılıkları daha çok artsın diye böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinliğe katılım sağlayan herkese de teşekkür ediyoruz” dedi. Öğretmenlerden Emine Karabudak ise “Bugün tüm 1. sınıflar olarak ‘Okuma Bayramı’ yaptık ve güzel bir etkinlik oldu. 2. sınıfa geçecekler artık, onlara güzel bir anı oldu. Şu anda ikramlarla sınıflarımızda devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
31 Mayıs 2024 Cuma - 11:51
Çukurca’da kaybolan yaşlı vatandaş bulundu
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde kaybolan yaşlı vatandaş, elektrik arıza ekipleri tarafından bulundu. Edinilen bilgiye göre, Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyünde henüz ismi öğrenilemeyen bir vatandaş kayboldu. Bölgedeki VEDAŞ ekipleri ve köylülerin araması sonucu gece geç saatlerde yaşlı vatandaş ayağı kırık vaziyette bitkin bir şekilde bulundu. Yaralı vatandaş, VEDAŞ arıza ekiplerinin yardımı ile ambulansa alınarak tedavisi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.
31 Mayıs 2024 Cuma - 09:29
Vali Çelik, üçüncü defa Ankara’ya çıkarma yaptı
Hakkari Valisi Ali Çelik, ilde yapılacak olan yatırımları görüşmek üzere üçüncü defa Ankara’ya çıkarma yaptı. Hakkari’de göreve başladığı günden beri merkez, ilçe, belde, köy ve mezraları ziyaret ederek buralardaki sorun ve sıkıntıları yerinde tespit eden ve vatandaşların evine konuk olan Vali Ali Çelik, Ankara’da başlatmış olduğu ziyaretleri de sürdürüyor. 19 Eylül 2023 tarihinde Hakkari’nin sorunları ve çözümlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde masaya yatıran Vali Ali Çelik, üçüncü defa Ankara’ya çıkarma yaptı. Vali Ali Çelik, AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya ile birlikte ilde yapılacak olan yatırımları görüşmek üzere Ankara’daki ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Çelik, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Dr. Hüseyin Keskin’e ziyaret gerçekleştirdi. Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı uçuş sorunlarının ve çözümlerinin ele alındığı ziyarette, Hakkari’ye yapılması planlanan yeni yatırım ve projeler ile mevcut tesislerin iyileştirilmesi hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldı. Vali Çelik, desteklerinden dolayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Dr. Hüseyin Keskin’e teşekkürlerini iletti. Vali Çelik ve Başkan Kaya, daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’yı da makamında ziyaret etti. Hakkari’nin turizm sektöründeki gelişimi için planlanan çalışmaların ele alındığı ziyarette, Zeynel Bey Medresesi’nin restorasyonu ile Hakkari’nin merkez, Derecik ve Yüksekova ilçelerinde yapımı devam eden projeler ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu’nu da ziyaret eden Vali Çelik, Hakkari merkez ve Yüksekova’da kütüphanelerin yapım süreçlerini görüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin’i de ziyaret eden Vali Ali Çelik, Hakkari için planlanan gençlik ve spor yatırımları ile mevcut tesislerin durumu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Yüksekova kapalı spor salonu, Şemdinli gençlik merkezi, Hakkari merkeze yapılacak spor salonları ile Mergabütan Kayak Merkezi pist aydınlatması gibi çalışmaların ele alındığı ziyarette, Vali Çelik desteklerinden dolayı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin’e teşekkürlerini iletti.
31 Mayıs 2024 Cuma - 09:25
Hakkari’de 3 bin 823 öğrenci LGS’ye girecek
Hakkari’de 2 oturum şeklinde yapılacak LGS’ye 3 bin 823 öğrencinin katılacağı belirtildi. 2 Haziran Pazar günü LGS’nin biri evde eğitim gören öğrenci salonu olmak üzere toplam 213 salonda yapılacağı belirtildi. 3 bin 823 öğrencinin katılımı ve 475 öğretmenin görevlendirilmesiyle gerçekleştirilecek LGS öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Sait Ediş başkanlığında sınava hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Hakkari’de hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini belirten Şube Müdürü Sait Ediş, başarılı bir sınav süreci geçirilmesi temennisiyle sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 19:49
Yaylada mahsur kalan berivanlar ekipler tarafından kurtarıldı
Hakkari’de koyun sağımı için yaylaya çıkan ve yağmur sonrası araçlarının çamura saplanması sonucu mahsur kalan 8 berivan ekipler tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre olay, şehir merkezine 18 kilometre uzakta bulunan Beçelan yaylasında meydana geldi. Koyunları sağmak için Beçelen yaylasına giden 8 berivan, yağan yağmurla birlikte çamura saplanarak yolda mahsur kaldı. Konuyla ilgili Hakkari Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "112 Acil Çağrı Merkez üzerinden ekiplerimize ulaşan ihbarda Hakkari Berçelan yaylasında 8 berivanın mahsur kaldığı bilgisi verilmiştir. Gelen ihbar üzerine olay yerine derhal Arama ve Kurtarma Ekibimiz ile birlikte İl Özel İdaresi ekipleri sevk edilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde yağan yağmurdan dolayı araçlarının çamura çıkamaması üzerine vatandaşların tahliyesi güvenli bir şekilde ekiplerimiz tarafından yapılmış, vatandaşlara ait araç il özel idaresi ekiplerinin çalışması sonucu battığı yerden çıkarılmıştır" ifadelerine yer verildi.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 18:49
Yüksekova’da 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı
Hakkari’nin Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 257 çiftçiye 109 bin fide dağıtıldı. Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber ve Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit’in katılımıyla fide dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün önünde düzenlenen törende konuşan Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, çiftçilerin emekleriyle buluşup güzel ürünler elde etmeyi sağlayacaklarını söyleyerek, “Yüksekova ilçemiz tarım potansiyeli olarak Hakkari’de önemli bir yere sahiptir. Bizler bunu düşünerek Yüksekova’ya önemli bir pay ayırdık. İnşallah tarım ve hayvancılığa dönük bu çalışmalarımız ileriye dönük yeni çiftçilerimizi hem Türkiye’de hem de Hakkari’de üretimi arttıracak şekilde cesaretlendirecektir” dedi. Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Şen ise tarım faaliyetlerinin yüzde 70’ini Yüksekova’da gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Projelerin uygulanma alanı olarak Yüksekova bizim için çok önemli. Burada Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından uygulanan DAKA projesi ile hazırladığımız sebze fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Yüksekova’da 257 çiftçimize 109 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirdik. Fidelerimiz Van Tarım ve Kredi Kooperatifi tarafından temin edilmiştir. Bugün domates, biber, patlıcan ve karpuz fidesini dağıttık. Genel anlamda çiftçilerimiz fidelerden son derece memnunlar. Yıllara göre gerçekleştirdiğimiz bu proje, her yıl daha fazla talep görmektedir. Gelecek yıl projemizi daha da büyütüp çiftçilerimizle buluşturmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Burada yapılan fide dağıtımının ardından Demirkonak köyüne geçen Vali Yardımcısı Berber ve beraberindekiler, burada bir çiftçiye ait tarım arazisinde karpuz fidesi dikti.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:25
Hakkari’de "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" organize edildi. Cumhuriyet, 23 Nisan, Sermaye Piyasası Kurulu ve Vali İdris Akbıyık ilk ve ortaokullarından öğrencilerin 5’er oyundan toplamda 20 oyun sergiledikleri yarışmalar oldukça heyecanlı geçti. Halat çekme, yumurta taşıma, mendil kapmaca, şaşırtmaca, sandalye kapmaca, minder oyunu, davul zurna oyunu, istasyon, çekirge, çatlat- patlat oyunu, yakan top, çin çan, kabakçı amca ve kurt baba gibi geleneksel oyunlar ilgiyle izlendi. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, çocukların oynarken aynı zamanda da öğrendiklerini söyledi. Yılmaz, etkinliğin bir amacının da çocukları dijital bağımlılıktan uzak tutmak olduğunu belirterek, "Biz çocuklara, küçük yaşlardan itibaren tamamen akademik bilgiler yükleyelim istemiyoruz. Çocuklar, açık havada gerçekleştirilen bu etkinlikte arkadaşlarıyla keyifli anlar yaşarken, aynı zamanda sosyal becerilerini de geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca çocukların yüzlerinden eksik olmayan gülümsemeler, organizasyonun amacına ulaştığını gösterdi. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Etkinliğe İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Vekili Buğra Karadağ, İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Eğitim Müfettişleri Başkanı Mesut Artuş da katıldı.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:22
Anadağ köyündeki 24 sınıflı okul binasının yapımına başlandı
Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyündeki 24 sınıflı okul binasının yapım işinin devam ettiğini duyurdu. Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde yapılması planlanan ilk ve ortaokulunun "kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu" yönünde yazılı ve görsel basında yer alan haberler üzerine Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, “İlimiz Derecik ilçesi Anadağ köyünde 24 sınıflı okul binası ve çevre düzenlemesi yapım işi ihalesi 16.10.2023 tarihinde yapılmış olup, sözleşme tarihi ise 06.11.2023’dür. Derecik ilçesi Anadağ köyü 24 sınıflı okul binası ve çevre düzenlemesi yapım işi yer teslimi 29.03.2024 tarihinde yapılmıştır. 4200 metrekare alan üzerinde yapılacak olan 5 katlı ve 24 sınıflı okul yapımına hava şartlarının düzelmesiyle birlikte 29.05.2024 tarihi itibariyle başlanılmış olup, 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri, vatanına, milletine yararlı bireyler olmaları ve ülkemizi daha ilerilere taşımaları, eğitimlerini en iyi şekilde almaları ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için devlet olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yazılı ve görsel basında yer alan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu ve benzeri asılsız haber ve iddialara kesinlikle itibar etmemelerini bekliyoruz” denildi.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:19
Dondurma nakil aracı devrildi: 2 yaralı
Hakkari’de etkili olan yağışlar nedeniyle dondurma nakil aracının takla atması sonucu 2 kişi yaralanırken yola dökülen dondurmalar ise itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Alınan bilgilere göre kaza, Hakkari-Van kara yolu üzerindeki 1. Tünel Gündoğdu Mağarası mevkiinde meydana geldi. C.D. yönetimindeki 74 DF 820 plakalı Isuzu marka dondurma nakil aracı, yolun kaygan olmasından dolayı kontrolden çıkarak takla attı. Araç sürücü C.D. ve yanındaki M.D. yaralanarak ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hakkari Belediyesi itfaiye ekipleri de kara yoluna dökülen dondurma kapları ve döküntüleri toplayarak yolu köpüklü su ile yıkadı.
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:50
Yüksekova’nın ilk öğretmenlerinden Fikret Yaşar gözyaşları arasında toprağa verildi
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan ilk öğretmenlerden olan ve akciğer kanseriyle mücadele eden Fikret Yaşar (70), gözyaşları arasında toprağa verildi. Bir süredir Van’da tedavi gören Fikret Yaşar, bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. İlçenin ilk öğretmenlerinden ve dağcı olan Yaşar’ın cenazesi, Van’dan kara yolu ile Yüksekova’ya getirdi. Eski Kışla Merkez Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yaşar’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:49
Kur’an kursu minikleri hünerlerini sergiledi
Hakkari İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin kapanış programı için düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü. Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Ali Çelik, 4-6 yaş grubunun Kur’an kursu bitiş programı nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, “Bu çocukların eğitimine katkısı olan bütün Kur’an kursu eğitimcilerine ve velilerine teşekkür ediyorum” dedi. İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ise hiçbir çocuğun ihmal edilemeyeceğini ve gözden çıkarılmayacağını belirterek, “Çocuk en değerli ve kıymetli varlığımızdır. Bu nedenle öğrencilerimizi başta Kur’an-ı Kerim, Efendimiz Muhammed Mustafa’nın temel ahlaki ve değerleri konularında eğitmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize kurs süresi içerisinde Kur’an-ı Kerim öğrettik” dedi. Vali Çelik ve beraberindekilerin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi. Programa Hakkari Valisi Ali Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder