Yerel Haberler
Hakkari
Yüksekova’da şehit ve gazi yakınları için yeni hizmet ofisi açıldı 22 Mayıs 2026 Cuma - 08:34:13 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Devlet Memurları Konfederasyonu’na bağlı Şehit ve Gazi Komisyonu Hizmet Ofisi törenle açıldı. Eski Sebze Hali Sokağı’ndaki bir iş merkezinin 5’inci katında faaliyete geçen ofisin açılış kurdelesi; Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdoğan, Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, İlçe Müftüsü Nihat Şahin ile Yüksekova Şehit ve Gazi Komisyonu Başkanı Selahattin Bilici tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler, ofisi dolaşarak yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, şehit ve gazi yakınları ile kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Hak ve hukuk mücadelesi yürütmek üzere yola çıktıklarını belirten Cengiz, "Devlet Memurları Konfederasyonu’nun Yüksekova’daki ofisini açmış bulunuyoruz. Katılım sağlayan tüm protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ofis aracılığıyla hem memurlarımızın hem de şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağız" dedi. Yüksekova ve Hakkari genelinde kamu çalışanları ile şehit ve gazi yakınlarına yönelik danışmanlık ve destek hizmeti sunacak olan ofisin açılış programı, ikramların ardından sona erdi.
Hakkari’de Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi
04 Ekim 2023 Çarşamba - 14:04 Hakkari’de Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi Hakkari Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü organizasyonunda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Ekinliğe; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Necmettin Yılmaz, Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Okul Müdürü Şükrü Ecer, jandarma ekipleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali İdris Akbıyık İlk/Ortaokulunda düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Burada öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Vali Ali Çelik, “Bu günün amacı, yaşadığımız dünyada insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Hayvanlar da bizim gibi can taşıdığı için onların da yaşam hakkı vardır. Onun içindir ki dünyayı onlarla beraber yaşamamız gerekir. Tüm canlılara merhametle yaklaşalım, onları sevip koruyalım” dedi. Hakkari Belediyesi Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü uzmanı, öğrencilere slayt gösterimi ile hayvan sevgisi sunumlarını yaptılar. Okulun zemin katında devam eden etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığının eğitimli arama kurtarma köpeği, bir gösteri yaptı. Yapılan sunumun ardından öğrencilere; kek, meyve suyu ve çikolata ikramında bulunuldu. Jandarma ekipleri de öğrencilere hayvan sevgisini içeren ve aşılayan kitaplar hediye etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’dan okul hakkında bilgi alarak sınıfları gezen Vali Ali Çelik, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle programı düzenleyenlere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.
Çöpe atılan yavru kediler, belediye temizlik personelinin dikkati sayesinde kurtuldu
04 Ekim 2023 Çarşamba - 09:04 Çöpe atılan yavru kediler, belediye temizlik personelinin dikkati sayesinde kurtuldu Hakkari’de kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından canlı olarak çöpe atılan yavru kediler, belediyenin temizlik personelinin dikkati sayesinde kurtarıldı ve koruma altına alındı. Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, çöpe atılmış 4 kedi yavrusunu fark etti. Duruma hemen müdahale eden personeller, yavru kedileri tek tek konteynerdeki çöplerin altından çıkarttı. Oldukça bitkin halde olan yavrulara süt veren personeller, ardından hayvanları belediyeye bağlı veteriner ekiplerine teslim etti. Çöpe atılan yavru kedileri ölümün kıyısından kurtaran personeli tebrik eden yetkililer, "Sokak hayvanlarımız korunmaya muhtaç canlılardır. Onlara bu çirkin muameleyi yapmak yerine sevgi ve şefkat göstererek insanlığa yakışır davranış gerçekleştirmeliyiz. Biz belediye olarak sokak hayvanları konusunda olabildiğince tüm hassasiyetimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyor, hatta gönüllü sokak hayvanları koruyuculuğu yapanlara da destek oluyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, onları bu şekilde çöpe atmak yerine en azından kapılarının önüne su ve mama bırakarak sokak hayvanlarımızın zorlu hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmalarıdır” dedi. 4 yavru kedi, Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğinde tedavileri yapılarak koruma altına alındı.
Hakkari’de okul servis şoförlerine eğitim
03 Ekim 2023 Salı - 13:52 Hakkari’de okul servis şoförlerine eğitim Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik eğitim verildi. Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte öğrencilerin taşınması konusuna çok ayrı bir önem verdiklerini ve servis şoförlerinin de bu önemin farkına varması gerektiğini söyledi. Çocukların güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu ifade eden Çelik, "Tüm paydaş kurumlarımızla birlikte, temel amacımız taşıma yoluyla eğitime ve öğretime erişimlerini sağladığımız öğrencilerimizin güvenliğini azami düzeyde tutmak ve karayollarında, servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya-yolcu (özellikle öğrenciler) ve sürücülerin trafik kazalarına karışmalarını önlemektir. Sizlere emanet edilen çocuklarımızın güven içinde taşınması, çocuklara karşı olan sevginize, ilginize, şefkat ve merhametinize bağlıdır. Bu yüzden, bu tür konuların detaylıca ele alınması, sıkıntıların giderilmesi ve çözüm kanallarının daha fazla işlevsel hale getirilmesi amacıyla yıl içerisinde, gerekli gördüğümüzde bugünkü gibi toplantılar ve eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de güvenli servis taşımacılığında her kişiye, her kurum ve kuruluşa görevler düştüğünü belirterek, sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundular.