Yerel Haberler
Karaman
Karaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:00 Karaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Karaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Törenin ardından Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan wushu, kungfu ve tekvando gösterileri izleyicilerle buluştu. Tekvando branşında yapılan gösterilerin sonunda Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’e Türk Bayrağı teslim edildi. Gösteriler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Tören, Türkiye ve uluslararası yarışmalarda derece alan sporculara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Otomobile çarpan bisikletteki 2 kişinin yola savrulması kamerada
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:47 Otomobile çarpan bisikletteki 2 kişinin yola savrulması kamerada Karaman’da geri manevra yapan otomobile çarpan elektrikli bisikletteki 2 kişi yola savrularak yaralanırken, kaza anı kameraya yansıdı. Kaza, Tahsin Ünal Mahallesi Şamkapı Caddesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.A. (37) idaresindeki 70 HE 171 plakalı Toyota marka otomobil, sokak içerisinde karşısından gelen başka bir otomobile yol vermek için geri manevra yapmaya başladı. O sırada sokağa giriş yapan A.B.’nin (16) kullandığı elektrikli bisiklet, otomobili fark edemeyerek arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle elektrikli bisikletin sürücüsü ile arkasında yolcu olarak bulunan E.Y. (16) yola savrularak yaralanmaları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralıların yardımına ilk olarak çevredeki vatandaşlar koşarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kazada hafif yaralanan sürücü ve yolcu ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatılan cadde araçların yoldan kaldırılması sonrasında yeniden ulaşıma açıldı. Ters yönden gelen otomobile yol vermek istemiştim Kaza anını anlatan otomobilin sürücüsü B.A., "Ters yönden gelen bir bayan sürücü vardı. Yol vermek için hafif geri geldim. O esnada elektrikli bisikletin çarpmasıyla yola savrulması bir oldu" diye konuştu. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Karaman’da 747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:36 Karaman’da 747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri Karaman’da bu yıl 747’incisi kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri düzenlenen ‘Türk Dili Hoşgörü Yürüyüşü’ ile devam etti. Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla 13 Mayıs 1277’de Türkçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesinin 747. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde yapılan yürüyüşe, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, daire müdürleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kortejde, atın üstünde bulunan ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i temsil eden kişi Türkçe Fermanı okudu. Tren Garı önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Yürüyüşe öğrencilerde ellerinde ’Dilimiz Kimliğimiz’ ve ’Türkçe Düşün, Türkçe Konuş, Türkçe Yaz’ yazılı pankartlarla eşlik etti. Cumhuriyet Parkı’nda devam eden etkinlikte ise Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Atatürk Anıtı’na Türk Dil Bayramı çelengi sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.