Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kars
Kars’ta ağaçta mahsur kalan güvercini itfaiye ekipleri kurtardı
17 Mayıs 2026 Pazar - 08:38:03
Kars’ta bir ağacın dallarına takılarak mahsur kalan güvercin, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ağacın yüksek dallarında çırpınan bir güvercini fark eden vatandaşlar, kuşun kendi imkanlarıyla kurtulamadığını görünce durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, merdivenli araç yardımıyla kısa sürede güvercine müdahalede bulundu. İtfaiye personeli, dikkatli bir çalışmanın ardından dallara sıkışan güvercini bulunduğu yerden zarar vermeden kurtardı. Kontrolleri yapılan güvercinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bir süre ekiplerin elinde sakinleşen kuş daha sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:09
Kars’ta silahlı kavga: 1 yaralı
Kars’ın en işlek noktalarından biri olan Faikbey Caddesi’nde 2 kişi arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tabancayla vurulan 1 kişi yaralandı. Olay, öğle saatlerinde kent merkezindeki Faikbey Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde karşılaşan 2 kişi arasında henüz bilinmeyen nedenle sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında şüpheli, yanında bulunan tabancayla ateş açtı. Açılan ateş sonucu M.Ö., bacağına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte cadde üzerindeki vatandaşlar panik yaşarken, durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, ambulansla Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan M.Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis ekipleri olayın yaşandığı caddeyi güvenlik şeridiyle kapatarak çevrede geniş önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çok sayıda boş kovan toplandı. Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, olayın şüphelisi kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:19
Kağızman Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmetleri masaya yatırıldı
Kars’ta sağlık alanındaki çalışmalar ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin geliştirilmesine yönelik temaslar sürüyor. Bu kapsamda Kağızman Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ziyaret programında, bölgedeki sağlık yatırımları, hastanenin mevcut durumu ve yürütülen hizmetler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Kars İl Koordinatörü Ferhat Dağ, İl Başkanı Muammer Sancar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kişli, İlçe Başkanı İbrahim Eyidoğan ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Heyet, Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Harun Tecir, İdari ve Mali İşler Müdürü Fesih Altay, Müdür Yardımcısı Hikmet Aras ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurhayat Can tarafından karşılandı. Ziyarette hastanede yürütülen sağlık hizmetleri, hasta memnuniyetinin artırılmasına yönelik çalışmalar, sağlık personelinin sahadaki faaliyetleri ve ilçenin sağlık altyapısına ilişkin ihtiyaçlar ele alındı. Özellikle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, hastanedeki teknik donanım ve sağlık hizmet kalitesinin artırılması konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet, sağlık çalışanlarının fedakar çalışmalarının toplum açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Kağızman Devlet Hastanesi’nin ilçede önemli bir sağlık merkezi olarak hizmet verdiğini ifade etti. Hastane yönetimiyle yapılan görüşmede, sağlık alanındaki gelişmelerin yanı sıra gelecekte planlanan çalışmalar hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Ziyaret sonunda misafirperverliklerinden dolayı Başhekim Op. Dr. Harun Tecir başta olmak üzere hastane yönetimine teşekkür edilirken, sağlık çalışanlarına görevlerinde başarı temennilerinde bulunuldu.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 09:16
Kars’ta ayıların görev paylaşımı: Biri yedi, diğeri nöbet tuttu
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gece saatlerinde kent merkezine inen iki boz ayı, sergiledikleri davranışlarla görenleri hem şaşırttı hem de gülümsetti.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:57
Kars Valisi Ziya Polat, basınla buluştu
Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarıyla tek tek tokalaşan Polat’a İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve Fatih Cemal Kiper’de eşlik etti. Polis Evi’ndeki toplantıda eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, asayiş, güvenlik, turizm, yatırımlar, belediye çalışmaları, kış ve trafik tedbirleri vs. konularda değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Polat, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları tek tek cevapladı. Polat, basın mensuplarıyla buluşmasında eğitim ve spora vurgu yaptı. KAFKAS Projesiyle Kars’ın eğitimde hak ettiği yere geleceğine dikkat çekti. Toplantı daha sonra sona erdi.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:33
Kars Valisi Ziya Polat, Kağızman’da
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ilçe ziyaretleri çerçevesinde Kağızman’ı ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak Kağızman Kaymakamlığını ve Belediye Başkanlığı’na gelen Vali Polat, kaymakamlık ve belediye çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. Daha sonra Kağızman İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda kurumların yöneticileriyle bir araya gelen Vali Polat, kurumlar tarafından ilçede yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Kağızman Aile Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulunan Polat, görevli sağlık personeline başarılar dilerken, sağlık hizmeti alan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. “Şehit ailelerini unutmadı” Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ilçe ziyaretinde şehit ailelerini unutmadı. 2009 yılında Diyarbakır/Lice’de BTÖ tarafından şehit edilen Er Erdal Oral ile 1996 yılında Trabzon’da görev esnasında şehit düşen Polis Memuru Tayfun Çele’nin ailesini ziyaret eden Polat, aileye taziyelerini ileterek, şehit ailelerinin devletimize emanet olduğunu belirtti ve devletin tüm kurumlarıyla şehit ailelerinin yanında olduğuna dikkat çekti. “Sevdamız eğitim” Eğitime verdiği önemle bilinen ve KAFKAS Projesi’ni hayata geçiren Vali Polat, okulları da ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Halime-Aslan Yıldız İlkokulu, Mevlana İlkokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu ziyaret eden Vali Polat, okullarda incelemelerde bulunmasının ardından derslere girerek, öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Vali Polat, Halime-Aslan Yıldız İlkokulu’nda beden eğitimi dersindeki öğrencilerle badminton oynadı. Vali Polat, öğretmenliğin, kutsal, onurlu ve emek isteyen bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerden müfredatın yanında öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunacak sportif, sosyal, kültürel faaliyetlere de önem vermelerini ve çocukların gönüllerine dokunarak, milli ve manevi değerleri de öğretmelerini istedi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, okul ziyaretlerinin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi, muhtarlar tarafından dile getirilen konuların incelenmesi ve çözümü için ilgili kurum yöneticilerine talimat verdi. Toplantının ardından esnaf ziyaretinde de bulunan Vali Polat, esnaflara hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileklerinde bulundu. Vali Polat, Kağızman ziyaretinin son bölümünde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret ederek, brifing aldı, halkın huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden özveriyle görev yapan personele başarılar diledi. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda yer alan "Şehitlerimiz" köşesini inceleyen Vali Polat, 18 Mayıs 2020 tarihinde Kağızman’da şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve andı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kağızman ziyaretinin ardından Kars’a döndü.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:26
Kars’ta kar altında halay çektiler
Kars’ta öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı renkli görüntüler sahne oldu. Kar yağışı altında türkü söyleyip, halay çeken gençler kameralara yansıdı. Kars’ta sabah saatlerinde etkili olan yağmur, öğlen saatlerinde yeri kar yağışına bıraktı. Kar yağışını gören üniversite öğrenceleri, türküler eşliğinde halay tutarak gönüllerince eğlendi. Karın tadını çıkaran öğrenciler daha sonra derslerine girmek için sınıflarının yolunu tuttu. Kar yağışının güzel olduğunu belirten Dilan Altun, “Tarihi binaların olduğu yerde eğitim görmekteyiz. Şu an kar yağışı mevcut ve hava çok güzel” dedi. Öte yandan Kars’ta aralıklarla devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:24
Kar yağışını halay çekerek karşıladılar
Kars’ta öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı renkli görüntüler sahne oldu. Kar yağışı altında türkü söyleyip, halay çeken gençler kameralara yansıdı. Kars’ta sabah saatlerinde etkili olan yağmur, öğlen saatlerinde yeri kar yağışına bıraktı. Kar yağışını gören üniversite öğrenceleri, türküler eşliğinde halay tutarak gönüllerince eğlendi. Karın tadını çıkaran öğrenciler daha sonra derslerine girmek için sınıflarının yolunu tuttu. Kar yağışının güzel olduğunu belirten Dilan Altun, “Tarihi binaların olduğu yerde eğitim görmekteyiz. Şuan kar yağışı mevcut ve hava çok güzel” dedi. Öte yandan Kars’ta aralıklarla devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:21
Başkan Özer, “Kış sezonu başladı”
Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, kış sezonunun başlaması ile Kars ve Sarıkamış’ta hareketlilik yaşandığını belirtti. Özer, gerek kayak turizmi gerekse Doğu Turistik Ekspresi’nin seferlerinin yaklaşması ile Bölge turizmcileri umutlu olduğunu kaydetti. Başkan Halit Özer, “ 2023/2024 kış turizm sezonunda bölgemizde bulunan tüm turizm işletmelerinin ve de çalışanlarının hazır olduğunu göre biliyoruz. 12 Aralık tren seferlerinin de başlaması ile bölge de yaşanacak hareketliliği şimdiden görmek mümkün” dedi. Özer, “Dolu dolu bir sezon geçirmenin umuduyla, gelecek olan konuklara tarih, kültür, lezzet, sanat gibi bir çok güzellikler sunulacaktır. 2023 ve 2024 Kış turizm sezonu Kars’ımıza ilçelerimize, esnaflarımıza, turizm işletmelerimize, ve de gelecek olan konuklarımıza şimdi den hayırlı uğurlu olsun. Hedefimiz olan Kars’a yılda 1 milyon turist sayımıza şükürler olsun ki yaklaşmaktayız” diye konuştu.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 09:04
Vali Polat, Kağızman’da temaslarda bulundu
Kars Valisi Ziya Polat, kentteki faaliyetlerinin yanı sıra ilçe temaslarını da aralıksız sürdürüyor. Kağızman ilçesini ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, günün neredeyse tamamını ilçede geçirdi. İlçe halkıyla bir araya gelen Polat, esnafları ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinledi. Esnaflara hayırlı iş, bereketli kazanç dileklerinde bulunan Kars Valisi, köy ve mahalle muhtarlarıyla da bir araya geldi. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Kars Valisi, ilgili birimlere incelenmesi ve çözüme kavuşturulması için talimat verdi. Kağızman temasları sırasında Vali Ziya Polat’a Kars İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ile Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka eşlik etti. Komando Tabur Komutanlığı’nda Mehmetçiklerle bir araya gelen Kars Valisi Polat, Mehmetçiklere dua ederek, başarı dileklerini iletti. Kağızman ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, Emniyet Müdürü ve Alay Komutanı’ndan ilçe asayişi hakkında brifing aldı. Sağlıktan eğitime tüm kurumları bir bir denetleyen Kars Valisi, ilçedeki sağlık hizmetleri hakkında İlçe Sağlık Müdürü’nden bilgi aldı. Ayrıca Kağızman ziyareti kapsamında ilçedeki okulları da es geçmeyen Vali Polat, öğrencilerle de sohbet etti. Kağızman’ın eğitim durumu hakkında da İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden brifing alan Polat, dolu dolu geçirdiği Kağızman temasları sonrası ilçeden ayrıldı.
05 Aralık 2023 Salı - 16:44
Çıldır Gölü kısmen dondu
Doğu Anadolu Bölgesi`nin Van Gölü`nden sonra 2’inci büyük gölü olan Çıldır Gölü`nün yüzeyi soğuk hava nedeniyle kısmen dondu.
05 Aralık 2023 Salı - 16:23
Kars Belediyesi yatırımlarını paylaştı
Kars Belediye Başkanlığı 2020 tarihinden günümüze kadar yapılan yatırımlarını vatandaşlarla paylaştı. 2020 yılında Kars Belediye Başkanlığı’na kayyum atanmasıyla birlikte kentin biriken sorunlarını son buldu. Kayyum Kars’ta bir çok projeyi hizmete geçirerek vatandaşların yüzünü güldürdü. Kars Belediye Başkanlığı’nca yapılan paylaşımda, “Göreve devraldığımız Ekim 2020 tarihinden itibaren şehrimizin uzun yıllar ihmal edilen sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaparak Gazi Kars’ımızı hak ettiği noktaya taşımak için var gücümüzle çalıştık. Daha Güzel ve Yaşanabilir Bir Kars İçin” anlayışıyla başta alt yapı hizmetleri olmak üzere; üst yapı, içme suyu, temizlik hizmetleri, imar, ulaşım, kanalizasyon, aydınlatma, araç envanter, sağlık işleri, park bahçe, kültürel ve sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar gibi bir çok alanda kamu yararı ve vatandaş memnuniyeti gözeterek çalışmalar yaptık” denildi. Ekim 2020 tarihinden itibaren teknik personellerimiz tarafından hazırlanan alt yapı çalışma programlarımız çerçevesinde şehrimizin birçok noktasında BSK asfalt yol, kilit parke yol ve kaldırım, bazalt kaldırım, yeni içme suyu hattı ve yeni kanalizasyon hattı çalışmaları yapıldığına dikkat çekilen paylaşımda, 50 kilometre BSK asfalt yol,237 bin metrekare kilit parke yol ve kaldırım, 48 bin metrekare bazalt kaldırım, 14 kilometre yeni içme suyu hattı ve 14 kilometre yeni kanalizasyon hattı yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Çalışmalarımız çerçevesinde kilit parke yol ve kaldırım, park yapımı, yeni içme suyu şebeke hattı, kanalizasyon hattı, stabilize yol yapım, aydınlatma, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
05 Aralık 2023 Salı - 10:21
Kars’ta uyuşturucuyu vites kutusuna sakladılar
Kars’ta uyuşturucu tacirleri bu kez uyuşturucu maddeyi kullandıkları otomobilin vites kutusuna sakladı. Vites kutusuna saklanan uyuşturucu narkotik köpeği Daxo’ya takıldı. Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Narkotik ekiplerince kent merkezinde bir otomobile operasyon düzenlendi. Narkotik Dedektör Köpeği Daxo katılımıyla düzenlenen operasyonda yapılan aramada uyuşturucu tacirlerince otomobilin vites kutusuna saklanan Metamfetamin Daxo’ya takıldı. Narkotik köpeği Daxo’nun tepki virdiği vites kurusunda yapılan aramada 30,32 gram Metamfetamin ele geçirilirken, olayla ilgili olarak şüpheli V.Y. (37) ve Y.B. (28) gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliye’ye sevk edilen V.Y. ve Y.B. çıkarıldıkları mahkemece “TCK-188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
04 Aralık 2023 Pazartesi - 14:52
Aşık Veysel tiyatro oyunu Kars’ta sahnelenecek
Ankara Devlet Tiyatrosu "Aşık Veysel" isimli oyunu ile 05-06 Aralık 2023 tarihleri arasında Kars’ta tiyatro severlerle buluşacak. Ankara Devlet Tiyatrosu 2023 UNESCO Aşık Veysel Yılı dolayısıyla "Aşık Veysel" oyunu ile Karslıların huzuruna çıkacak. Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. yılında, Osman Nuri Ercan’ın yazdığı ve Alpay Ulusoy’un yönettiği oyunu, 05-06 Aralık 2023 saat 19.30’da Kültür Merkezi Salonu’nda tiyatro severler ile buluşacak. Biletler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
04 Aralık 2023 Pazartesi - 12:33
Kars’ta 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı
Kars’ta Hacı Altun Çalkın, 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı. Kars Valisi Ziya Polat, Milletvekili Adem Çalkın’ın da katıldığı açılışta Kur’anı Kerim Tilaveti okundu. Sırasıyla İl Müftüsü Hamza Bayram ve Milletvekili Adem Çalkın’ın birer konuşma yaptı. Son olarak söz alan Kars Valisi Ziya Polat, “Biz 4 yaştan sonra alıyoruz. 4 yaşına kadar anne babanın emanetinde, hani diyoruz ya eğitim sisteminde sıkıntımız var. Aslında eğitim sistemine gelene kadar bu çocuklar bize emanet, anne babaya emanet, biz anneye evin hakimi, başımızın tacı annelerimizi aileye daha çok sahip çıkmaya, daha çok eğitmeye gerek olduğunu düşünüyoruz. Emniyetimiz, jandarmamız da eğitimler veriyorlar. Okul aile birliği toplantılarında, Kur’an Kurslarında anne üzerinden eğitimler veriyoruz. Bağımlılıkla mücadele de en güçlü yanımız anneler. Uyuşturucuya başladığını anlayan ilk kişi annelerdir. Anne aileye sahip çıkarsa topluma sahip çıkmış oluyor. Bu memleketin yarınlarına sahip çıkmış oluruz. Biz çocuklarımızı bu devleti, bu milleti, bu bayrağa, bu dine bağlı nesiller olarak yetiştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi. Polat, “Bu devlet sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırı değil, anlamıyorlar, anlatamıyoruz belki de bu devlet, bu millet, dünyaya adaleti sağlamak için dünyaya gelmiştir. Zalime Yavuz, mazluma Yunus olmak için yaratılmıştır. Bunun için en önemli varlığımız evlatlarımızı yarına hazırlamamız gerekiyor. Evlatlar üzerinden belki aileye ulaşırız. 4-6 yaş bizim için, bu devlet için ve Kars’ımız içinde çok çok önemli olduğunu tekrar söylüyorum. Hayırseverlerimizi 4-6 yaş Kur’an Kurslarımıza destek olmaya çağırıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde, aylarda, birçok 4-6 yaşı da açarız diye dua ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan 4-6 yaş Kur’an Kursu protokol üyelerince gezildi.
04 Aralık 2023 Pazartesi - 10:16
Kars kar yağmadan buz kesti
Kars’ta termometreler eksi 9’u gösterdi. Soğuk havadan dolayı kentte araçların camları buz tuttu, vatandaşlar soğuktan olumsuz etkilendi. Kars’ta soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kentte yüksek kesimlere kar yağmasıyla birlikte etkili olan soğuk, hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğuk araçların camları buz tutarken, su birikintileri ise dondu. Kars’ta soğukların etkili olduğunu ifade eden Hasan Topçu, “Aralık ayına girdik, artık don başladı. 4-5 ay kesin böyle buz temizleyeceğiz. Kar yağsa belki bu kadar soğuk olmayabilir. Ama gece eksi 10-15 dereceyi buluyor. Bundan dolayı günlük araçların camlarını temizliyoruz” dedi. Havanın çok soğuk olduğunu belirten Turan Zeytinoğlu, “Şehrimizi şuanda kara kış gelmiş bulunmaktadır. Eksi 10-12 dereceyi görüyor. Her sabah kalkıp böyle camları temizlemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Kars’ta etkili olan soğuktan bitkiler kırağı tutarken, soğuktan dolayı caddelerde boş kaldı. Hava sıcaklığının eksi 9 dereceye düştüğü kentte soğuktan adeta her şey buz tuttu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder