Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kayseri
Bünyan Kütüphanesi için Ankara’da önemli temas
12 Şubat 2026 Perşembe - 20:59:42
Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile birlikte ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Bünyan ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Bünyan Kütüphanesi Projesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sunularak, proje için destek talebinde bulunuldu. İlçede gençlerin ve vatandaşların bilgiye, kitaba ve kültüre daha kolay erişimini sağlamayı hedefleyen proje üzerine kapsamlı istişareler gerçekleştirildi. Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Bünyan Kütüphanesi’nin ilçenin kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Gençlerimizin eğitimine ve kültürel birikimine değer katacak bu projenin ilçemize kazandırılması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bakanımıza ve milletvekilimize gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Bünyan Belediyesi’nin, ilçenin kültürel altyapısını güçlendirecek projeler için girişimlerine devam edeceği bildirildi.
12 Şubat 2026 Perşembe - 15:00
57. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 57. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan projeler için ödül töreni düzenlendi. Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen ödül törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı. Ödül töreninin açılışında konuşan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, yarışmaları değerli kılan şeyin yarışmalara katılmak olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Türköz, "Gençlerimizden bizler şunu bekliyoruz, okuyan, araştıran, sorgulayan, üreten bir nesil istiyoruz. Bunun için de gerek Milli Eğitim camiamız gerek üniversitelerimiz çok büyük çaba sarf etti. Ellerinden gelen tüm teknolojik ürünlerini, tüm desteklerini, lojistik desteklerini sizler için kullanıyorlar" diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, programa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti. Erciyes Üniversitesi’nin her zaman bilimin destekçisi olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, "Bizler Erciyes Üniversitesi olarak bilim, proje olduğunda gerçekten sadece kendi şehrine değil, ülkesine ve tüm dünyaya, insanlığa, güzel projeler ile hizmet veren bir yükseköğretim kurumuyuz" dedi. Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, "Sevgili gençler, kazandık, kaybettik. Kaybedenler çok üzülmesin, pes etmesinler. Bu bir tatlı rekabet içerisinde gelişen bir süreçtir. Türkiye yüzyılı için siz gençlerimize çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan da konuşmasında yarışmaya katılan öğrenciler tebrik ederek, şunları kaydetti: "Bugün burada yalnızca dereceye giren projeleri değil, emeği, azmi ve bilime duyulan inancı alkışlıyoruz. Bu süreçte ortaya konulan her fikir, yapılan her çalışma ülkemizin geleceğine atılmış kıymetli bir adımdır. Sonuç ne olursa olsun bu yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum." Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
12 Şubat 2026 Perşembe - 14:43
Okandan’dan yeni bakanlara tebrik: "Kayseri’de ağırlamaktan onur duyacağız"
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen 177. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı’nın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığı görevine atanan Mustafa Çiftçi ile bir araya gelerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Okandan, yeni bakanlara görevlerinde başarı temennisinde bulunarak; "Bakanlarımıza yeni görevlerinde üstün muvaffakiyetler diliyor, bu önemli vazifelerinin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kendilerini Kayseri’de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı. İl Başkanı Okandan, toplantı öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de bir araya geldi. Görüşmede ertelenen Kayseri programı ele alınırken, Bakan Fidan’ın ziyaretin en kısa sürede yeni bir tarihle gerçekleştirileceğini belirttiği bildirildi. AK Parti 177. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı; AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yoğun bir gündem eşliğinde gerçekleştirildi. Bakanların da Kayseri’deki vatandaşlara selamlarını ilettiği öğrenildi.
12 Şubat 2026 Perşembe - 13:51
Erciyes her sene rekor kırıyor
Kış turizminin önemli destinasyonlarından olan Erciyes Kayak Merkezi, her sene kendi rekorunu tazeliyor. Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Erciyes Kayak Merkezi, yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sömestir tatilinde tüm zamanların en çok ziyaretçisini ağırladıklarını belirten Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, her geçen sene Erciyes’in ziyaretçi rekorunu tazelediğini söyledi. Konaklama ve tesis sayılarında artış yaşandığını ifade eden Dursun, "Erciyes Kayak Merkezi’nde hem hafta sonu hem de hafta içinde ne kadar çok ilgi olduğunu görebiliyoruz. Geçtiğimiz haftalardaki sömestir döneminde tüm zamanlardan daha çok ziyaretçiyi ağırladık. Hem konaklama olarak hem de Erciyes’teki ziyaretçilerimizden de ortadaydı. Erciyes A.Ş.’nin yaptığı turnike sayımları da bunları söylememize oldukça etken. Erciyes her sene bir önceki dönemin rekorunu kırıyor. İnşallah gelecek sene de bu senenin rekorları kırılacak" dedi. Merkezdeki tesis ve konaklamalarda artış olduğunu kaydeden Dursun, "Konaklama tesis sayılarında artma var. Hem şehir merkezi hem de Erciyes’teki konaklamalarda artma var. Erciyes’e gelen şehirde de konaklayabiliyor ve kolayca ulaşabiliyor. Her geçen yılın rekoru kırılıyor. Şu anda da sezon çok güzel gidiyor. İnşallah bu şekilde de devam eder diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
18 Kasım 2025 Salı - 19:14
Babasını bıçaklayarak öldüren oğul yakalandı
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde tartıştığı babasını bıçaklayarak öldüren şahıs, polis ekipleri tarafından bir işyerinin çatısında yakalandı. O anlar anbean görüntülendi. Erenköy Mahallesi Dağyeli Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana gelen olayda iddiaya göre, Hayrullah E. (61) ve oğlu F.A.E. arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hayrullah E. oğlu tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, babasını bıçaklayan şüpheli de olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan baba sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Katil zanlısı oğul yakalandı Öte yandan, hayatını kaybeden Hayrullah E.’nin cenazesi Hulusi Akar Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri F.A.E.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, şüpheli F.A.E.’nin Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi 6029’uncu Sokak’ta bir işletmenin çatısında olduğunu tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler katil zanlısı F.A.E’yi suç aletiyle beraber yakaladı. F.A.E.’nin yakalanma anı dronla anbean görüntülendi. Ruh ve Sinir Hastanesi’nde 4 kez tedavi görmüş Alınan bilgiye göre, katil zanlısı F.A.E.’nin farklı tarihlerde 4 kez Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü öğrenildi.
18 Kasım 2025 Salı - 19:02
Babasını bıçaklayarak öldüren oğul böyle yakalandı
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde tartıştığı babasını bıçaklayarak öldüren katil zanlısı oğul, polis ekipleri tarafından bir işyerinin çatısında yakalandı. O anlar anbean görüntülendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Erenköy Mahallesi Dağyeli Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana gelen olayda, iddiaya göre, Hayrullah E. (61) ve oğlu F.A.E. arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hayrullah E. oğlu tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, babasını bıçaklayan şüpheli de olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan baba sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Katil zanlısı oğul böyle yakalandı Öte yandan, hayatını kaybeden Hayrullah E.’nin cenazesi Hulusi Akar Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri F.A.E.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, şüpheli F.A.E.’nin Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi 6029’uncu Sokak’ta bir işletmenin çatısında olduğunu tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler katil zanlısı F.A.E’yi suç aletiyle beraber yakaladı. F.A.E.’nin yakalanma anı bir cep telefonu tarafından anbean görüntülendi. Ruh ve Sinir Hastanesi’nde 4 kez tedavi görmüş Alınan bilgiye göre, katil zanlısı F.A.E.’nin farklı tarihlerde 4 kez Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü öğrenildi.
18 Kasım 2025 Salı - 17:15
KAYÜ, EUREC’e katılan ‘ilk’ Türk üniversitesi oldu
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), 14 Avrupa ülkesinden 37 araştırma merkezini bir araya getiren Avrupa Yenilenebilir Enerji Araştırma Merkezleri Birliği’ne (EUREC) üyeliği kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. Kayseri Üniversitesi, bu birliğe katılan ilk Türk üniversitesi olma unvanını elde etti. 1991 yılında kurulan ve misyonu sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak üzere yenilikçi teknolojilerin ve insan kaynaklarının geliştirilmesini desteklemek olan EUREC’e katılan Kayseri Üniversitesi, yenilenebilir enerji alanındaki bilimsel çalışmalarını uluslararası alana taşıyan kritik bir adım atmış oldu. KAYÜ, bu üyelik sayesinde yenilenebilir enerji çözümleri için araştırma ihtiyaçlarının belirlenmesi ve Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ile politikaların teşvik edilmesi, proje geliştirme yoluyla araştırma ve endüstriyi birbirine bağlayarak inovasyon ve teknoloji transferinin kolaylaştırılması, EUREC tarafından koordine edilen iki Avrupa Yenilenebilir Enerji Yüksek Lisans programı aracılığıyla yüksek nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve uluslararası Ar-Ge iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda EUREC ile iş birliği yapacak ve EUREC’in temel hedeflerine doğrudan katkıda bulunma ve bunlardan faydalanma imkânı bulacak. KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tarihi üyeliğin, üniversitenin yenilenebilir enerji alanındaki yetkinliğini ve uluslararasılaşma hedefini pekiştirdiği vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "Kayseri Üniversitesi olarak, Avrupa’nın bu önemli araştırma ağına katılan ilk Türk üniversitesi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu üyelik, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynayacak bilimsel bilgi ve teknoloji birikimini artırma potansiyelimizi gösterirken, Avrupa’daki araştırma merkezleriyle ortak projelere imza atma ve bilgi alışverişinde bulunma yolunda önemli bir kapı açmaktadır. Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunacak çalışmalarımızı uluslararası düzeyde sürdürmeye kararlıyız. Bu yeni iş birliği üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin Avrupa’nın önde gelen yenilenebilir enerji uzmanlarıyla doğrudan temas kurmasına ve uluslararası alanda görünürlüğünü artırmasına imkân sağlayacaktır. Kayseri Üniversitemizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen akademisyenlerimiz Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve Doç. Dr. Ahmet Aksöz’e çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
18 Kasım 2025 Salı - 16:50
Alman Devlet Bakanı Güler: "AKİB’in projeleri çok vizyoner"
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Başkanı Ali Hızar, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Staatsministerin’i (Devlet Bakanı) Serap Güler ile Berlin’de önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kayseri’nin 3.8 milyar dolarlık ihracat kapasitesi, bin 800 büyük ölçekli fabrikası ve Almanya ile artırılabilecek ticaret ve teknoloji yatırımları ele alındı. Serap Güler, AKİB projelerine yönelik memnuniyetini ifade ederek, "Sunduğunuz projeler çok vizyoner. Hem Almanya için hem Türkiye diasporası için büyük değer taşıyor. Bu girişimlere destek olmaktan memnuniyet duyarım" dedi. Başkan Ali Hızar ise Kayseri’nin potansiyelini aktararak sözlerine şu şekilde devam etti: "Kayseri’nin üretim gücünü ve diasporamızın katkısını Almanya ile daha güçlü bir iş birliğine dönüştürmek istiyoruz. Bu görüşme iki ülke arasında yeni bir ticari köprü olacak." Görüşmede ayrıca Almanya’daki kalifiye eleman açığı, Türk kökenli işletmelerin ekonomik rolü, mesleki eğitim ve vize-oturum süreçlerinin hızlandırılması gibi konular da ele alındı. Güler, Hızar’ın Kayseri davetini memnuniyetle kabul etti.
18 Kasım 2025 Salı - 16:45
Kızının erkek arkadaşını öldüren baba hakim karşısına çıktı
Kayseri’de kızının erkek arkadaşını öldüren zanlı Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Kayseri’de kızının erkek arkadaşı 17 yaşındaki O.C.G.’yi öldüren Ş.A., Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Görülen duruşmada, tutuklu sanık Ş.A. ile öldürülen O.C.G.’nin ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanığın ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. "Kazara oldu" Sanık Ş.A. savunmasında, "14 yaşında istismara uğramış kız çocuğu babasıyım. Olay nedeniyle pişmanım. Kasten öldürmedim, kazara oldu. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Sanık avukatının esasa ilişkin savunmasını hazırlamak için süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.
18 Kasım 2025 Salı - 16:21
Önemsiz sandığınız belirtiler, kalp krizi habercisi olabilir
Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalp damar tıkanıkları ve buna bağlı kalp hastalıklarının dünyada en önemli ölüm sebeplerinden biri olduğunu söyleyerek, "Göğüs ağrısı, nefes darlığı ya da normalden farklı bir sıkıntı hissi varsa mutlaka dikkatli olmak gerekir. Kalp krizi her yerde gelebilir" dedi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalp krizinin her an her yerde olabileceğinin altını çizerek, "Kalp damar tıkanıkları ve kalp damar tıkanıklarına bağlı kalp hastalıkları dünyada en önemli ölüm nedenlerinden bir tanesidir. Kalp damar tıkanıkları ve damar hastalıkları kendisini kalp krizi olarak gösterebilir. Kalp krizi ise hayatı tehdit eden önemli durumdur. Kalp krizi geçiren hastalar erken vakitte tedavi olmazlarsa süreç oldukça hasar bırakıcı veya ölümcül olarak seyredebilir. Kalp krizinin bilindik bazı keşifleri vardır. Baskı şeklinde göğüs ağrısı, nefes darlığı, kola, omuza ve boyun bölgesine doğru yayılan ağrı, karın ağrısı, halsizlik, bulantı, çarpıntı ve soğuk terleme kalp krizi belirtileri olabilir. Yaşlı kişilerde, şeker hastalığı olanlarda ve farklı kronik rahatsızlığı olan kişilerde ise klasik keşif olmadan da kalp krizi olabilir" diye konuştu. "Kalp krizi her yerde gelebilir" Hissedilen bazı kronik sıkıntıların kalp krizi belirtisi olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Karakaş, dakikaların çok önemli olduğunun altını çizerek hemen sağlık çalışanlarına haber verilmesi gerektiğini söyledi. İlk yardım bilgisi olmayan kişilerin kriz geçiren hastaya müdahale etmemesi gerektiğini söyleyen Karakaş, "Göğüs ağrısı, nefes darlığı veya normalden farklı bir sıkıntı hissi varsa mutlaka dikkatli olmak gerekir. Kalp krizi her yerde gelebilir. Geldiği zaman sağlık profesyoneli olmayan kişilerin hastaya müdahale etmeden hızlı bir şekilde ambulans çağırması, ambulans gelene kadar kişinin yanında durması gerekir. Tek başına ilk yardım bilgisi olmayan kişilerin müdahale etmesi, ilaç vermesi çok uygun değil. Kişinin kendi ilaçları varsa onlar hastaya verilebilir aksi durumda sakin kalıp profesyonel yardım istemeliyiz. Kalp krizinde dakikalar bizim için önemlidir. Ne kadar erken sağlık personeline ulaşırsak sonuçları o kadar yüz güldürücü olur" dedi. Yanınızda biri kalp krizi geçiriyorsa dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Karakaş, "Önemli olan hastanın rahat olması. Üstündeki kıyafetler dar ise onları gevşetebiliriz, bir yere oturtabiliriz, düşmüş kimseleri boynundan veya başından travma almış olabileceği için oynatmak uygun değildir. Üstelik profesyonel bir eğitimimiz yok ise hastaya pozisyon vermek, ilaç vermek, dışardan bir müdahale uygun değildir. Hastaya yararlı olmaya çalışırken daha çok zarar verme ihtimaliniz vardır" ifadelerini kullandı.
18 Kasım 2025 Salı - 16:18
Oğlu tarafından öldürülen adam toprağa verildi
Kayseri’de tartıştığı oğlu tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden adam son yolculuğuna uğurlandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Erenköy Mahallesi Dağyeli Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana gelen olayda, iddiaya göre, Hayrullah E. (61) ve oğlu F.A.E. arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hayrullah E. oğlu tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, babasını bıçaklayan şüpheli de olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan baba sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Hayrullah E.’nin cenazesi Hulusi Akar Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şüpheli oğul çatı katında yakalandı Öte yandan, olayın ardından geniş çapta çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheli F.A.E.’nin Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi 6029’uncu Sokak’ta bir işletmenin çatısında olduğunu tespit etti. Operasyon düzenleyen şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
18 Kasım 2025 Salı - 15:59
Büyükkılıç, Kayseri’nin ilk kadın ilçe başkanı Kahraman ve yönetimini ağırladı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin ilk kadın ilçe başkanı olarak seçilen AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Fazilet Kahraman ve yönetimini kabul etti. Başkan Büyükkılıç, "Kenetlenerek, birbirinize sahip çıkın, güzellikleri paylaşın" dedi. Kayseri’de ortak akıl ve dayanışma kültürü içerisinde yerel yönetim hizmetlerine devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, istişarelerini de sürdürüyor. Bu kapsamda AK Parti Hacılar İlçe Başkanlığı görevine atanan Fazilet Kahraman ve yönetimi, Başkan Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başkanlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, "Hoş geldiniz, tekrar göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Kayseri’de ilklere imza attınız, inşallah başarılara da imza atacağınıza hiç şüphemiz yok. Başkandan öte bir ağabeyiniz olarak üzerimize ne düşüyorsa her zaman yanınızdayız" dedi. Birlik, beraberlik mesajı veren Başkan Büyükkılıç, "Anlatacak çok şeyiniz var. Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, teşkilatımızın, bizlerin yaptığı o kadar icraat, iş var. Kenetlenerek, birbirinize sahip çıkın, güzellikleri paylaşın" diye konuştu. AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Fazilet Kahraman da Başkan Büyükkılıç’ın tecrübelerinden istifade edeceklerini ifade ederek, "Teşkilatımızla birlikte siz değerli büyüklerimizden öğrendiğimiz ve gördüğümüzü, AK Parti’nin siyaset anlayışını esas alarak her gönüle dokunmaya çalışıyor ve bunları anlatmaya çalışıyoruz. Sizlerin tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Gayretli, samimi bir şekilde bu yolda yürüyeceğiz inşallah hep birlikte" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Hacılar İlçe Başkanlığı yönetim kadrosundaki isimlerle birebir tanışma gerçekleştirdi. Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
18 Kasım 2025 Salı - 15:57
Hacılar ve Bosna-Hersek arasındaki kardeşlik bağı güçleniyor
Hacılar Belediyesi ile Bosna-Hersek’in Hadii Belediyesi arasında 10 yıldır devam eden kardeş şehir ilişkileri, başkanlar arasında imzalanan protokol ile süresiz olarak uzatıldı. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Bosna-Hersek’in Hadii Belediye Başkanı Eldar omor ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Başkan Özdoğan ve Başkan omor, ziyarette iki belediye arasında Kardeş Kent ve İş Birliği Protokolü’nü imzalayarak, 10 yıldır devam eden kardeş şehir ilişkilerinin süresiz olarak uzatılmasının önünü açtı. Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki köklü dostluk ve ortak tarih bilincine vurgu yapılan protokol kapsamında; kültür, eğitim, spor, kentsel planlama, turizm, gençlik çalışmaları, çevre koruma ve sosyal politikalar gibi birçok alanda karşılıklı deneyim ve bilgi paylaşımı yapılacak. Şehirlerin birbirine değer katacağı ortak projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, belediyeler arası iletişim ve çalışma mekanizmaları da daha güçlü bir yapıya kavuşturuldu. Kardeşlik iki şehri de güçlendiriyor Başkan Bilal Özdoğan, kardeşlik bağının yeniden resmiyet kazanmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu belirterek, iki belediye arasındaki dayanışmanın hem Hacılar’a hem de Hadii’ye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Başkan Özdoğan, Bosna-Hersek ve Türkiye arasındaki sonsuz kardeşliğe dikkat çekerek, "Ortak tarihimizden gelen kardeşliğimizi, şehirlerimize değer katacak projelerle pekiştirerek geleceğe taşıyacağız" mesajını verdi. Başkan Özdoğan ayrıca, Boşnak halkının geçmişte yaşadığı acıların Türkiye’nin hafızasında kalıcı bir yer aldığını belirterek, bu bilinçle kardeşlik bağının daha da güçlenmesi için çalıştıklarını ifade etti. Hadii’den gelen heyeti Hacılar’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Özdoğan, ilerleyen dönemlerde iki belediye arasında yeni adımlar atılacağını ve karşılıklı ziyaretlerin artacağını söyledi. Kardeş şehir ilişkileri süresiz uzatıldı Hadii Belediye Başkanı Eldar omor da Hacılar ile sürdürülen kardeşlik ilişkisinin 2015’te başlayan güçlü bir temel üzerine kurulduğunu anlatarak, bu kardeşliğin yeni protokolle daha da ileri taşınacağını belirtti. omor, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, Hacılar heyetini Bosna-Hersek’e davet etti. Türkçe ve Boşnakça olarak üçer nüsha hazırlanan protokol, imzalandığı tarih itibarıyla süresiz olarak yürürlüğe girdi. Tören sonrası gün boyunca her iki belediyenin ekipleri, ortak projeler ve gelecekteki iş birliği alanları üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
18 Kasım 2025 Salı - 15:51
Başkan Çolakbayrakdar: "Uğurevler’de geleceğin modern mahallesini inşa ediyoruz"
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Uğurevler Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, yürütülen dönüşüm hamlesinin sadece fiziksel bir yenilenme değil, aynı zamanda bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak önemli bir şehirleşme vizyonu olduğunu vurguladı. Uğurevler’deki dönüşümün yalnızca bina yenilemesi olmadığını; sosyal donatılar, parklar, yeşil alanlar, modern yollar ve altyapıyla birlikte bölge yaşamının köklü biçimde değişeceğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kıymetli hemşehrilerim, kentsel dönüşüm çalışmalarımız şehrimizin her köşesinde olduğu gibi Uğurevler Mahallemiz’de de yoğun bir şekilde devam ediyor. Yıllar önce imar yolları üzerine gelişigüzel yapılmış olan gecekondular, hem şehir planlamasını olumsuz etkiliyor hem de yolların kullanılmasını imkânsız hale getiriyordu. Bu bölgede yıllardır çözülemeyen bu sorunu, kentsel dönüşüm projemizle kökten çözüyoruz." Gecekonduların yıkılmasıyla birlikte imar yollarının açılacağını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, dönüşüm sürecinin mahalle için büyük bir kazanım olduğunun altını çizerek, "Bu bölgede bulunan eski, sağlıksız ve virane yapılar bir bir kaldırılıyor. Yerine modern, güvenli ve depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor. Hemşehrilerimiz yeni yuvalarında huzur ve güven içinde yaşamlarına devam ederken, Uğurevler Mahallemiz de etap etap parklarına, yeşil alanlarına, sosyal donatılarına ve modern yollarına kavuşmuş olacak. Böylece sadece binalar yenilenmiyor, aynı zamanda burada yaşayan her bir vatandaşımızın sosyal yaşamını güçlendirecek modern bir şehir dokusu inşa ediyoruz." diye konuştu. Kentsel dönüşümün Kocasinan’ın geleceğine yapılan bir yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar ,"Her alanda olduğu gibi Uğurevler Mahallemiz’de başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. En kısa süre içerisinde yolları açılmış, parkları tamamlanmış, yeşil alanlarıyla nefes alan, daha güvenli ve daha huzurlu bir mahalleyi hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Amacımız; vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek, çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede büyümesini sağlamak ve Kocasinan’ın her mahallesini geleceğe hazırlamaktır." İfadelerine yer verdi.
18 Kasım 2025 Salı - 15:10
Başkan Büyükkılıç’tan şehrin batısına 295 milyon TL’lik stratejik dokunuş
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin batısındaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak 295 milyon TL’lik DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşak Projesi’nin hızla ilerlediğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve trafik akışını daha konforlu hale getirmek adına önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde yürütülen ulaşım yatırımları kapsamında, kentin batısındaki trafiği rahatlatmak için planlanan DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalar yoğun bir tempoda sürüyor. 295 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, bölgedeki trafik ışıklarını kaldırarak akışı kesintisiz hale getirmeyi, güvenlik ve ulaşım konforunu en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, gece gündüz çalışarak, titizlikle ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşımda daha modern ve güvenli bir yapıya kavuşması için yatırımların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. "Kayseri’mizin geleceğini düşünerek attığımız adımların meyvelerini birer birer topluyoruz. DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşağı’mızda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizi konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânına kavuşturacağız. Şehrimizin batısındaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak bu yatırımımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda 268 milyon TL maliyetle tamamlanan 29 Ekim Katlı Kavşağı’nı Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde hizmete açarak ulaşımda önemli bir adım atmıştı. DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşak Projesi’nin de tamamlanmasıyla birlikte, şehir trafiğinde önemli bir rahatlama sağlanması hedefleniyor.
18 Kasım 2025 Salı - 15:09
Başkan Büyükkılıç, Bosna-Hersek heyetine turizm şehri Kayseri’yi anlattı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bosna-Hersek’in Hadii Belediye Başkanı Eldar omor ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Büyükkılıç, Bosna-Hersek heyetine Kayseri’nin turizm, kültür ve belediyecilik vizyonunu anlattı, Erciyes’in uluslararası başarısını paylaştı. Hacılar Belediyesi ile Bosna-Hersek’in Hadii Belediyesi arasında 10 yıldır devam eden kardeş şehir ilişkileri ile başkanlar arasında imzalanan protokol sonrasında heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın yanı sıra Bosna Hersek’in Hadii Belediye Başkanı Eldar omor, Saraybosna Kantonu Meclisi Temsilcisi Adi Kalem, Hadii Belediye Meclisi Başkanı Denan Rizvo, Bosna-Hersek Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovi, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Fazlibai, Gençlik ve Belediyeler Arası İşbirliği Sorumlusu Mirela Dupovac ve Kamu İhale Memuru Avukat Amila Hodi hazır bulundu. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, "Kayseri’ye hizmet sevdalısı büyüğümüz, toplumun en küçüğünden en büyüğüne olmak üzere her kesime her zaman destek olan, çözüm üreten bir büyüğümüz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da uzun yıllardır yol arkadaşı olan bir büyüğümüz" diyerek, heyete Başkan Büyükkılıç’ı anlattı. Misafir heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, köklü tarihî birikimi, kültürel çeşitliliği ve stratejik konumuyla Kayseri’nin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyledi. Şehrin turizm potansiyeline de dikkat çeken Büyükkılıç, dünyanın en iyi 25 kayak merkezi arasında gösterilen Erciyes Kayak Merkezi’nin 112 kilometrelik 41 pisti ve 19 mekanik tesisiyle Kayseri’nin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Kardeş şehir ilişkilerinin her iki şehir için de karşılıklı kazanımlar sunduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Bosna-Hersek heyetine Kayseri’nin turizm, kültür ve belediyecilik vizyonunu anlattı. Hadii Belediye Başkanı Eldar omor ise misafirperverliklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ’Zenginlikler Şehri Kayseri’ adlı kısa tanıtım videosu da izletildi. Ziyaret sonunda Başkan Büyükkılıç, konuk Başkan Eldar omor’a Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan Erciyes Dağı kitabını hediye ederken, omor da Büyükkılıç’a tablo takdim etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder