Yerel Haberler
Kayseri
26 Şubat 2026 Perşembe - 15:36 Kartal Kavşağı projesinde süreç hızla devam ediyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve şehrin vizyon projeleri arasında yer alan Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi için Danışmanlık İşi İhalesi’nin mali teklif oturumu gerçekleştirildi. Sürecin tamamlanmasının ardından sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak. Kayseri’nin ulaşım altyapısını daha güçlü, güvenli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla hayata geçirilen Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nde önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen Danışmanlık İşi İhalesi’nin ikinci oturumunda mali teklifler açıldı. İhale komisyonu tarafından yapılan puanlama neticesinde, ihaleye katılan 5 firmanın mali teklifleri ilan edildi. Teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından nihai sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen, kent için önemli bir vizyon ulaşım projesi olarak nitelendirdiği Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin danışmanlık ihalesinin ikinci oturumunun, mali teklif kısmı açılışında toplandıklarını dile getirerek, "İnşallah buradan çıkacak sonuçlar şehrimiz için hayırlı olur" dedi. Sekmen, "Dünya Bankası’nın yapmış olduğu onaylama ve değerlendirme sürecinin akabinde de bugün itibariyle daha önce sizlere bildirilen 5 firmamızın mali tekliflerini burada, kamuoyu önünde ve sizlerin huzurunda komisyonumuz ilan edecekler. Bu sürecin sonunda çıkacak sonuçların, hem katılımcılarımız hem de şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ekibimize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu. Büyükşehir belediyesinin planlı, şeffaf ve rekabetçi ihale anlayışı doğrultusunda sürdürülen süreç, kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde titizlikle yürütülüyor.
Talas Belediyesi’nden 29 Ekim’e anlamlı ağaç dikme etkinliği
30 Ekim 2025 Perşembe - 12:45 Talas Belediyesi’nden 29 Ekim’e anlamlı ağaç dikme etkinliği Talas Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümünü doğaya armağan edilen fidanlarla taçlandırdı. Doğa Tutkunları İhtisas Spor Kulübü üyeleriyle birlikte Ali Dağı’nda düzenlenen etkinlikte çam ve meyve fidanları toprakla buluşturuldu. Cumhuriyet’in kuruluşunun yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atan Talas Belediyesi, çevre duyarlılığını ve milli coşkuyu bir arada yaşattı. Etkinlik kapsamında Ali Dağı’nın eteklerine onlarca fidan dikilerek hem doğaya nefes hem geleceğe umut kazandırıldı. "Herkesi ağaç dikmeye davet ediyoruz" Etkinliğe katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet Bayramı’nı doğaya katkı sağlayarak kutlamanın önemine dikkat çekti: "Cumhuriyetimizin 102. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, Doğa Tutkunları İhtisas Spor Kulübü üyeleriyle birlikte Ali Dağı’na meyve ve çam fidanları diktik. Katılan herkese teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi de doğaya katkı sağlamak için ağaç dikmeye davet ediyorum." Doğa ve Cumhuriyet el ele Ali Dağı’nda gerçekleşen etkinlikte Cumhuriyet coşkusu doğa sevgisiyle birleşti. Katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla fidan dikerek "Yeşeren Cumhuriyet" mesajı verdi. Etkinlik sonunda, fidan dikme çağrısı yapılarak çevre bilincinin yaygınlaşması hedeflendi. Yeşeren fidanlar, yaşayan Cumhuriyet Talas Belediyesi’nin bu anlamlı organizasyonu, doğa dostu belediyecilik anlayışının güçlü bir örneği oldu. Cumhuriyet’in 102. yılında dikilen her bir fidan, geleceğe bırakılan canlı bir miras olarak Ali Dağı’nda kök salmaya başladı.
Başkan Büyükkılıç’tan 29 Ekim’de Kayseri’ye anlamlı yatırım ve yeni müjde
30 Ekim 2025 Perşembe - 12:43 Başkan Büyükkılıç’tan 29 Ekim’de Kayseri’ye anlamlı yatırım ve yeni müjde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyetin kuruluşunun 102. yıl dönümünü taçlandıran 29 Ekim Katlı Kavşağı’nı hizmete açtı. 85 günde tamamlanan dev proje şehir trafiğine nefes aldırırken, Başkan Büyükkılıç Kartal Katlı Kavşağı’nın ihalesinin Kasım ayında yapılacağına dair yeni müjdeyi de paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda şehre anlamlı bir hizmet daha kazandırdı. Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinde inşa edilen ve 85 günde tamamlanan 29 Ekim Katlı Kavşağı, hizmet vermeye başladı. Başkan Büyükkılıç, tüm Kayserililere, emeği geçen belediye personeline ve şehir protokolüne teşekkür ederek, "Cumhuriyetimizin 102. yılında, şehrimizin geleceğine değer katan bu eseri hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz" dedi. Toplam maliyeti KDV dâhil 268 milyon TL olan 29 Ekim Katlı Kavşağı; Talas-Organize Sanayi ile Erciyes-şehir merkezi arasındaki ulaşımı konforlu ve kesintisiz hale getirirken, planlanan Kartal Katlı Kavşağı Projesi süresince de alternatif güzergâh olarak stratejik bir rol üstlenecek. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşım altyapısını bütüncül bir anlayışla güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, Davud El-Kayseri Ana Arteri ve Paşalı Caddesi ile entegre bir ulaşım ağı oluşturduklarını ifade etti. Meclis kararıyla ismi "Davud El-Kayseri" olarak değiştirilen Askeri Hastane Caddesi, 6 şeritli modern bir yola dönüştürüldü. 5 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Davud El-Kayseri ana arteri, 104 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirildi. Ayrıca 1 kilometre uzunluğunda, 25 metre imar genişliğindeki Paşalı Caddesi de 36 milyon 250 bin TL yatırımla tamamlandı. Davud El-Kayseri, Paşalı Caddesi ve 29 Ekim Katlı Kavşağı projelerinin tamamı, 400 milyon TL’yi aşkın dev bir yatırım olarak Kayseri’nin ulaşım vizyonuna kazandırıldı. Başkan Büyükkılıç, bir müjde daha vererek, Kartal Katlı Kavşağı’nın ihalesinin Kasım ayında yapılacağını duyurarak, "Biz bu şehirde eser ve hizmet siyasetiyle yol alıyoruz. Ulaşımı kolaylaştıran, trafiği rahatlatan, vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıran projeleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünde hizmete alınan 29 Ekim Katlı Kavşağı, hem sembolik anlamı hem de şehir içi ulaşımda sağlayacağı kolaylıklarla Kayseri’nin vizyon projeleri arasında yerini aldı.
Melikgazi Belediyesi’nden yapay zeka destekli hizmet dönemi
30 Ekim 2025 Perşembe - 10:43 Melikgazi Belediyesi’nden yapay zeka destekli hizmet dönemi Melikgazi Belediyesi, dijital dönüşüm vizyonunu bir adım öteye taşıyarak vatandaş memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla yapay zekâ destekli asistan "MEGA"yı hizmete aldı. MEGA, belediyenin çağrı merkezi ve WhatsApp hattı üzerinden vatandaşlara anında destek sağlayarak Melikgazi’de hizmette yeni bir dönemin kapılarını araladı. Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Ulakbel altyapısına entegre edilen MEGA, vatandaşların taleplerine en kısa sürede yanıt verebilmek için özel olarak tasarlandı. Bu yenilikçi adımla Melikgazi Belediyesi, bölgede yapay zekâyı hizmet süreçlerinde aktif olarak kullanan ilk belediye konumuna ulaştı. Yapay zekâ asistanı MEGA; vatandaşların talep oluşturma, talep sonucu öğrenme, borç sorgulama ve bilgi alma işlemlerinde yardımcı oluyor. Sistem, ortalama 2 dakika içinde yanıt üreterek hızlı, güvenilir ve kesintisiz bir iletişim sağlıyor. Ulakbel altyapısı üzerinden yürütülen bu dijital dönüşüm süreciyle, tüm kaynaklardan 2025 yılı içerisinde 140.468 telefon görüşmesi ve 43.917 WhatsApp etkileşimi başarıyla gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesi, teknolojiyi yalnızca kullanan değil, üreten ve yöneten bir kurum olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Yapay zekâ destekli sistem sayesinde vatandaşların bekleme süresi önemli ölçüde azaldı, belediye hizmetleri 7/24 erişilebilir hale geldi ve kaynaklar daha verimli kullanılmaya başlandı. Çağın gerektirdiği dijital dönüşümü kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, , teknolojide öncü, hizmette güncel olma hedefiyle yenilikçi projelerin devam edeceğini belirterek emeği geçen mesai arkadaşlarına teşekkür etti.
Kayseri OSB Veri Merkezi Projesi için düğmeye basıldı
30 Ekim 2025 Perşembe - 10:41 Kayseri OSB Veri Merkezi Projesi için düğmeye basıldı Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın’ın eylül ayı başında yapılan mali genel kurulda sanayicilerle paylaştığı, Kayseri OSB Veri Merkezi (Data-Center) için düğmeye basıldı. Kayseri OSB Bilişim Müdürlüğü, alt yapı hazırlıkları ve yazılım hizmetlerinin sağlanması için çalışmalara başladı. Kayseri OSB Veri Merkezi Projesi ile Kayseri OSB sanayicisi başta olmak üzere ihtiyaç duyan tüm kullanıcıların bilgileri, Kayseri’de bir merkezde barındırılacak. Veri güvenliğinin en üst düzeyde tutulacağı proje ile sanayiciler sunucu masrafından kurtulacak ve verilerine 7/24 internet kullanmadan hızlı erişim sağlayabilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, çağın getirdiği tüm yenilikleri Kayseri OSB sanayicisinin hizmetine kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Sanayicilerin, dijital verilerinin korunması için yeni bir projeye start verdiklerini belirten Başkan Yalçın, "Sanayicilerimizin verilerinin, Kayseri OSB’in sağladığı güvenli altyapıda son teknoloji sunucularda yedekli olarak saklanabilmesi için önemli bir adım attık. Sanayicilerimiz, sunucu almayacak, en düşük maliyetle kiralama olanağı bulabilecek ve bu sayede ilk yatırım maliyetlerinden de kurtulmuş olacak. Bu projemiz sayesinde, kullanıcılar veri merkezi teknisyenlerine 7/24 ulaşabilecek, internet kullanmadan hızlı erişim sağlayabilecek" dedi. Kuracakları Kayseri OSB Veri Merkezi sayesinde, sanayicilerin kiraladıkları kaynakları ihtiyaçlarına göre artırıma ve azaltma şansı bulacaklarını kaydeden Başkan Yalçın, Hybrid çözümler ile sanayicilerimiz ihtiyaçlarını bizlere iletecek ve deneyimli ekibimiz çözüm üretecektir" diye konuştu. Anket çalışması ile sanayicinin görüşleri alınacak Başlattıkları Kayseri OSB Veri Merkezi Projesi’nin ilk aşamasında sanayici anketi ile veri merkezi kapasite planlamasını yapmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Yalçın, "Yürüttüğümüz Kayseri OSB Veri Merkezi (Data-Center) Projemizde, başlangıç maliyeti ve kapsamı belirlemek amacıyla değerli Kayseri OSB sanayicilerimizin bilgi ve görüşlerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Web sitemiz üzerinden düzenlediğimiz ve oldukça kolay kullanımı olan bir anket çalışması yapmayı hedefliyoruz. Anket sonuçları Kayseri OSB özelinde saklanacak olup herhangi 3. kişi veya kurumlar ile paylaşılmayacaktır" ifadelerini kullandı. Başkan Yalçın, 2026 yılı sonu itibariyle faaliyete geçmeyi hedefledikleri Kayseri OSB Veri Merkezi (Data-Center) projesinin, Kayseri OSB Sanayicisine hayırlar getirmesini diledi. Yalçın, https://anket.kayseriosb.org/anket/index.php?aid=22 linkinde yer alan ankete tüm sanayicilerin katılmasının ve görüşlerini paylaşmasının kendileri için önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyetin 102. yıl resepsiyonuna katıldı
30 Ekim 2025 Perşembe - 10:39 Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyetin 102. yıl resepsiyonuna katıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Kayseri Valiliği himayelerinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte katıldı. Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyon, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Müzik konserinin ve halk oyunu gösterilerinin de yer aldığı gecede, Cumhuriyet coşkusu salonu doldurdu. Resepsiyonda katılımcılara hitap eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Cumhuriyetin 102’nci yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, "Türk milleti olarak tarih sahnesinde daha dün çıkmış bir millet değiliz. Tarihimiz, tarihin en eski zamanlarına kadar uzanan, kökleri kahramanlıklarla, zaferle, destanlarla yoğrulmuş aziz bir milletiz. Bedel ödeyerek bin yıldır bu coğrafyadayız. Bu coğrafyada Metehan’ın disiplini, Sultan Alpaslan’ın cesareti, Fatih’in inancı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla dimdik ayaktayız" diye konuştu. Vali Çiçek, gençlere de seslenerek, "Sizler bizim umudumuzsunuz, bizim kızıl elmamızsınız. Sizler düşerseniz, hepimiz düşeriz. Sizler düşmeyeceksiniz, yıkılmayacaksınız, yılmayacaksınız. Bayrağı hep en yukarda tutmak için dimdik duracaksınız" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise paylaştığı görüşlerinde "Bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyetimiz 102 yaşında. Şehrimizin her kesiminden hemşehrilerimizin yoğun bir katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Cumhuriyetimizin 102’nci yaşını büyük bir coşkuyla kutladık" dedi. Davetlilerle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, katılımcıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecenin sonunda, Cumhuriyetin 102. yılı anısına pasta kesilerek birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Vali Çiçek: "Türk milletinin çelik iradesi her zaman dimdik ayaktadır"
29 Ekim 2025 Çarşamba - 21:47 Vali Çiçek: "Türk milletinin çelik iradesi her zaman dimdik ayaktadır" Kayseri Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. Yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Programda konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Türk milletinin çelik iradesi her zaman dimdik ayaktadır" dedi. Kentte bulunan bir düğün salonunda düzenlenen resepsiyon saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Volkan Güleryüz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan kısa film gösterinin izlenmesinin ardından konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Türk milleti olarak tarih sahnesine daha dün çıkmış bir millet değiliz. Tarihimiz, en eski zamanlara kadar uzanan kökleri kahramanlıklarla, zaferle ve destanlarla yoğrulmuş aziz bir milletiz. Biz bedel ödeyerek, bin yıldır bu coğrafyadayız. Bu coğrafyada Metehan’ın disiplini, Sultan Alparslan’ın cesareti, Fatih Sultan Mehmet’in inancı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla dimdik ayaktayız. Bizler bin yıldır çok büyük zaferler yaşadık. 3 kıtaya hükmettik. Hükmümüz altında onlarca etnik grup, onlarca din ve onlarca dil vardı. Ancak bizim tarihimizde hiçbir zaman utanacağımız, yüzümüzün kızaracağı en ufak bir kara lekeyi ecdadımız bize bırakmadı. Biz alnımız ak olarak, katliam ve soykırım bilmeden merhametle, şefkatle kurulmuş bir medeniyetiz. Ancak hepimiz dünyanın halini görüyoruz. Dünyanın gözü önünde kandan beslenenler hiç utanmadan, hiç sıkılmadan ‘evet soykırım yapıyoruz ve yapacağız’ diyorlar. Bu utanmazlar küstahça milletimize tehditler ve iftiralar savuruyorlar. Şunu unutmasınlar bu milletin çelik iradesi her zaman dimdik ayaktadır. Biz bu coğrafyaya diz çökmek için gelmedik. Dimdik ayakta durmak için yemin ettik ve dimdik ayaktayız. Binlerce yılda bu coğrafyada ayakta kalacağız. Sevgili gençler Kayseri Valisi olarak sizlere seslenmek istiyorum. Sizler, bizim ümidimizsiniz. Bizim umudumuzsunuz. Bizim Kızıl Elmamızsınız. Sizler düşerseniz, sizler yıkılırsanız, hepimiz düşeriz. Bayrak düşer, ezan diner. O yüzden sizlerden rica ediyorum. Düşmeyeceksiniz, yıkılmayacaksınız, yılmayacaksınız. Bayrağı hep en yukarıda tutmak için dimdik duracaksınız. Size tuzak kurmak isteyen alçaklara dimdik durarak, cevap vereceksiniz. Çünkü bu milletin geleceği sizlersiniz. Fitne tohumları ekmek isteyen bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı fırsat vermeyeceğiz. Uyanık olacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından zeybek gösterisi ve müzik dinletisinin ardından Cumhuriyet pastasının kesilmesiyle resepsiyon sona erdi.
Başkan Büyükkılıç, ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı
29 Ekim 2025 Çarşamba - 16:49 Başkan Büyükkılıç, ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı. Sporun ve sporcunun dostu vizyonuyla örnek projelere imza atan Başkan Büyükkılıç, Avrupa Spor Şehri Kayseri’yi "Dünya Spor Başkenti" hedefine emin adımlarla taşıyor. Cumhuriyetin 102. kuruluş yıl dönümü, Kayseri’de spor dolu bir etkinlikle kutlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 1 Nolu Otopark’ta başlayan etkinlikte, yüzlerce bisikletli katılımcı, 8 kilometrelik parkur boyunca Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirdi. Saat 14.30’da bisiklet teslimiyle başlayan etkinlik, 15.00’te verilen startla birlikte renkli görüntülere sahne oldu. Spor kıyafetlerini giyerek etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla birlikte pedal çevirerek Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Başkan Büyükkılıç, yaptığı değerlendirmede, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Cumhuriyetimizin 102. Yıl dönümünde pedallıyoruz. Şehrimizde gençlerimizi, değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi. Katılımcılara bisiklet sürüşü öncesi seslenen Başkan Büyükkılıç, Biriz beraberiz, hep beraber Cumhuriyetiz, Selçukluyuz, Osmanlıyız, ay yıldızlı Türk bayrağımızın sevdalısıyız" dedi. Başkan Büyükkılıç, "Altın Bayrak" ödüllü Avrupa Spor Şehri unvanına sahip Kayseri’nin, "Dünya Spor Başkenti" olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Sporu sadece bir etkinlik değil, bir yaşam kültürü haline getirmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin gücüyle, sporda da örnek şehir olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bisiklet kullanıcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’ye Cumhuriyet’in 102. yılına armağan ettiği 29 Ekim Katlı Kavşağı’ndan geçiş yaptılar. Başkan Büyükkılıç’a etkinlikte Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan da eşlik etti. Katılımın ücretsiz olduğu organizasyonda, sporseverler kendi bisikletleriyle de etkinliğe dâhil olabildi. Parkur sonunda, Cumhuriyet Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne dönüşler için ring seferleri düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımları ve etkinlikleriyle her yaştan vatandaşı spora teşvik etmeye devam ediyor.
Özel hastanede guatr ameliyatına girdi, sesinden oldu
29 Ekim 2025 Çarşamba - 16:48 Özel hastanede guatr ameliyatına girdi, sesinden oldu Kayseri’de özel hastanede guatr ameliyatına giren kadın, ses telinin kesildiğini iddia etti. Kayseri’de yaşayan 45 yaşındaki Gülhan Yıldırım, guatr hastalığından dolayı Özel Dünyam Hastanesine başvurdu. Burada ameliyat edilen Yıldırım’ın iddiasına göre ameliyat sırasında ses teli kesildi. Gülhan Yıldırım, İl Hasta Hakları Kuruluna başvurarak şikayetçi oldu. Yanlış ameliyatın ardından hayatı kararan mağdur kadın yaşadığı zorlukları anlatarak, "Guatr hastalığım nedeniyle doktora gittim. Muayene oldum ve muayenem sonucu ameliyat önerdiler. Benim guatrım 4 milimetre çapındaydı. Doktor hemen bir ameliyat gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledi. Doktora güvenerek ameliyat oldum. Ameliyattan çıktıktan sonra sesimi kaybettim. Konuşamadığımda doktora sordum. Doktor bana 1 hafta veya 15 gün içerisinde sesimin tekrar düzeleceğini söyledi ve süreklide kortizon yüklediler. Her gittiğimde "1 aya, 3 aya tekrar gelecek sesin acele etme" diyerek beni oyaladılar. 22 Nisan 2024 de ameliyat oldum. 1.5 buçuk yıldır konuşamadım. 1 buçuk yılsonunda da sesim yok. 6 ay kortizon kullandım. Bu durumu her dile getirdiğimde doktor benimle sürekli dalga geçerek ‘ ben seni zaten duyuyorum biraz sessiz kalsan ne olur sanki ?" dedi. Çocuklarımla bile "annenizin sesi biraz kısık olsun kısık olsa ne olacak kafanız rahatlar başınız ağrımaz ’gibisinden sözler söyleyerek dalga geçti. Ben şuan da konuşamıyorum" dedi. "Konuşunca sanki sırtımda kocaman bir taş var" Yıldırım, "Konuşurken nefes alamıyorum ve benim gitmediğim doktor kalmadı. Ben en son gittiğim doktorda ses teli felci olduğumu anladım. Doktora tekrar gidip benim zaten ses teli felcim varmış dediğimde doktor küfür etti. Sesiniz gelecek dedi ve 1 buçuk yıl oldu hala sesim yok. Çalışma hayatımı kaybettim, çocuklarımla iletişim kuramıyorum, sosyal hayatımı kaybettim. Biz kime güveneceğiz. Hastanenin benim masrafımı karşılamasını istiyorum ve ben sesimi kaybettiğim için benim ödediğim paranın geri ödenmesini istiyorum. Doktorun arkamda duracağı yerde hala beni oyalayarak istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz diyor ve hiçbir şey çıkmaz diyor. Benim bu sesim böylemi kalacak ben kimseyle iletişim kuramıyorum. Kimseyle sohbet edemiyorum, hiçbir yere çıkamıyorum. Allah korusun benim başıma bir iş gelse beni kim kurtaracak. Kapalı alanlara giremiyorum, bulunamıyorum. Banyoda bile zor duruyorum. Burun kuruluğu, denge kaybı ve şuanda sol kulağım duymuyor" diye konuştu. "Doktorlara yüzde 100 güvenmemek gerektiğini burada da anlamış bulunuyoruz" Mağdur kadını evinde ziyaret eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Bir arabayı tamir eden ustanın başka bir parçayı bozma ihtimali olduğu gibi doktorunda ameliyattan sonra hata yapma ihtimali var. Doktorlar meslek olarak çok üst bir segmentteler ama davranışları itibarıyla çok düşe biliyorlar. Bir hastanın ameliyattan sonra dalga geçmek çocuklarının yanında alay etmek ve bir seviyesizlik yapmakta doktorlara has olabiliyormuş. Dünyam Hastanesi’ne gidip böyle bir yanlış ameliyattan sonra sahip çıkılmaması da hastanenin ayıbı. Hastayı da siyasi bir şekilde hastayı tehdit etmesi de başka bir sorun. Doktorlar veya hastaneler ile ilgili bir sorun yaşadığınızda bunu şikâyet edebileceğiz yerler var. Hasta Hakları Kurulu var ve şikâyet ettikten sonra tazminatlarınızı da alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.