Yerel Haberler
Kırıkkale
19 Mayıs Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı 19 Mayıs 2024 Pazar - 12:34:54 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, İl Gençlik ve Spor Müdürü Hamza Güneş, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşan İl Müdürü Güneş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 105’inci yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıklarını söyledi. 19 Mayıs’ın bağımsızlığına ve hürriyetine aşık olan bir milletin İstiklal ruhunu tüm dünyaya haykırması olduğunu belirten Güneş, "Bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na Dumlupınar’dan Kıbrıs zaferine, terörle mücadeleden 15 Temmuz’a kadar tüm şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum" dedi. İl Müdürü Güneş, 19 Mayıs’ın Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, gaz lambası altında alınan kararla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yeniden yakıldığını ifade etti. Konuşmaların ardından sporcular, birçok branştan gösteri gerçekleştirdi. Vali Mehmet Makas, programa katkısı olan sporcu ve idarecilere teşekkür etti. Programın son bölümünde Vali Makas, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, sporcu ve vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.
İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi
14 Mayıs 2024 Salı - 19:49 İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi Kırıkkale’de Filistin’e destek için toplanan STK üyeleri, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. Kırıkkale’de sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan STK üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbir getirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösterdi. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder tarafından da Kur-an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Grup adına konuşan İkra Vakfı Başkanı Mustafa İşler, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. "Filistinli çocuklar için buradayız" Gazze için toplandıklarını ifade eden İşler, "Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bundan sonra 14 Mayıs’ın ’Filistin Soykırım Günü’ olarak ilan etmelerini istiyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için Kudüs için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Gazze, İslam’ın son kalesi olduğu için buradayız. Yıkılan hastanelerdeki bebekler için buradayız. Canlı olarak organları kesilip organ mafyasına satılan Filistinli çocuklar için buradayız. Yahudi ürünlerini boykot etmek için buradayız. Şehit olan sağlık çalışanları için esnaflar için buradayız" dedi.
Kırıkkalegücü’nde başkan değişti, kulüp isimi de değişiyor
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 19:36 Kırıkkalegücü’nde başkan değişti, kulüp isimi de değişiyor TFF 3. Lig ekibi Kırıkkalegücü FSK’nın olağanüstü genel kurul toplantısında yeni başkan seçilen Adnan Duman, ilerleyen günlerde kulübün ismini değiştireceklerini söyledi. TFF 3. Lig ekibi Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü’nün olağanüstü genel kurul toplantısı kulüp binasında gerçekleştirildi. Şeref Akbal’ın istifasının ardından yapılan genel kurulda, takımın yeni başkanı Adnan Duman oldu. Genel kurulda, faaliyet ve denetim raporları görüşüldü. Kırmızı-lacivertli kulübün yeni başkanı Adnan Duman, genel kurulda yaptığı konuşmada, Kırıkkalegücü FSK ismini ilerleyen günlerde değiştireceklerini söyledi. Başkan Duman, "Biz yeni yönetim olarak birinci önceliğimiz; alt yapı faaliyetlerinin biran önce elden geçirilmesi, tesisin biran önce tahsis edilmesi, son olarak da antrenman sahası ve stat sorununu çözüme kavuşturmak. Yönetim kurulunun ve Kırıkkale halkının da destekleriyle bu sorunların çözülmesi için yola çıkıyoruz. Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü’nün ismini de ilerleyen günlerde değiştireceğiz" diye konuştu. Kırıkkalespor’u baştan aşağı yeniden inşa edeceklerini kaydeden Duman, "Kulübün yıllık bütçesi, yönetim kurulundaki üyelerimizin şirketlerinin bir aylık cirosu. Amacımız, başarılı olmak. Biz tesislerimizi yeniden inşa etmeden, stat sorununu çözmeden, 1. Lig’e çıksanız ne anlamı var? Biz her şeyi baştan aşağı inşa edeceğiz. Biz bu işe kurumsal girdik, kurumsal da devam edeceğiz" dedi. Çocukları uyuşturucu maddeden uzak tutmak için Kırıkkale’yi spor yuvasına dönüştüreceklerini ve gerekli çalışmaları da kısa sürede yapacaklarını anlatan Duman, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurguladı. Futbol camiasında Kırıkkale ismini 81 il içerisinde ön plana çıkaracaklarını ifade eden Duman, maddi ve manevi olarak bu işin üstesinden geleceklerini aktardı.